- 28 Eylül 2012
- 1.236
- 10
- 108
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
bir ev almak için kaç sene beklemeniz gerekir. bir hesap yapalm. 1100 ytl. ayda. harcasın bir ksmını. 900 kalsın desek. eh 10 yılda 90 kusur milyar..4aylık evliyim kızlar.başta yaptığım cahillikle eşimin ailesiyle yaşamayı kabul ettim..düğün sabahı dank etti kafama be nasıl bu hataya düştüm diye..ama geri dönüşü yok olan oldu b,iliyorum..4 ay içinde bayağa şeyler yaşadım..sinir krizleri falan...ama yinede halime acıyıpta tamam ayıralım sizi diyen olmadı..eşim burda para biriktirip ev alıp çıkmak derdinde..baze yollar sunuyorum kabul etmiyor..asla kiraya çıkmam diyor kaç kere kavga ettik...baştan konuştuk bunları diyor..ama benim hayatım bitimş durumda .özel hayat yok,banyo ,uyku,gezme herşey sorun..hizmetçilik sadece bu evlilik..okadar çok pişmanım ki ..bu ev bana batıyor artık bende onlara batıyorum biliyorum ama sabret diyor eşim daha şimdidien sabrım bitti..kayınpederden çeiniyorm kaynanayla anlaşamıyorm görümce evleneli 1hafta oldu o da kocasıyla herakşam burda. gece wc ye giderken üstümü giyiniorum sora uykum kaçıyor ,acıkıyorum istediğim gibi dolabı açıp yiyemiyorum baba evimdeki gibi gezmeye gitsem acaba şu ne der bu neder allahım yardım et daha neler neler...ben yeni gelinim güya hizmetçilikten başka bi işe yaramıyorum...biara eşimi ikna ettim yaza kredi çekip ev alcaktık kirada 1sene falan durcaktı biz geçecektik ..şimdi ondan da caydı...neymiş biriktirecekmiş..ama hani parayla .maaşı allah izin verirse ocakta 1100 olcak..malesef beni çalıştırtmıyor..zarzor ikna ettim oyalıyor güvenli yer olacak falan filan diyor..ben çalışsam hem evden uzalaşcam hem daha hızlı biriktircem ama öyle bi iş arıyoki asla bulunmayacak..saçmalıyor işte..napcamı şaştım kızlar nolusunuz bana yol gösterin ..eve hiç ısnamıyorm .kaynanamın eşyalarına geldim asla yeni bişey almadılar bana...gelde ısın eve.bana ait hiçbişe yok bu evde..ben çok çıkmaza girdim eşim beni anlamıyor artık yapayalnız kaldım.ailemde sabret diyor anca..ama sabredemiyorum.başta bi hataydı ama nersesinden dönersem kardır sinir hastasıs oldum 4 ayda ilaçsız duramıyorum...bana bi akıl verin..herkez bana acıyor sanki hor gören bile oldu beraber oturuyorum diye..artık kimseyle görüşmeme kararı aldım oyzüen..yeni gelin evi görsem içim yanıyor...eve kapattım kendimi ..hapisteyim resmen ve gün sayıyorum çıkmak için
bir ev almak için kaç sene beklemeniz gerekir. bir hesap yapalm. 1100 ytl. ayda. harcasın bir ksmını. 900 kalsın desek. eh 10 yılda 90 kusur milyar..
artık o evi 10 yıl sonra alabilirmisiniz onunda bilemem.ama kafadan bir 10 yılı gözden çıkarın. kredide alsa ödemek için kalır eşiniz ailesiyle..
Allah yardımcınız olsun.
ha o maaşla (kira ,mutfak elektrik,mutfak,su vs. .) çıksanızda geçinmeniz zor. siz en iyisi eşinizi çalşmanız için ikna edin.
ya benım ust katımda oturdukları halde çileden cıkıyodum
coook zor Allah sabır versın gercekten buyuk hata
ınsan nısanlıyken gözü görmüyo ask herseyi örter sanıyoruz ama malesef gercek hayat oyle degıl
yok. annesinde kalıyorlar ya. o parayı biriktiriyormuş eşi..ev almak için.nasıl yani 1100 tl alıp da sadece 200mü harcayacak imkansız bir muhahasebeci olarak buna aylık mizan bile çıkaramam
çocuktn vaazgeçtim birden eşimle konuşucam yoksa bu evden çıkamam......
çok yorgunum gizli yazıyrm
i ay
canim birde onlar köyde oturuyor ve bn köy isi bilmem hic bn merkezde yetistim bna köy isi bbiliyor musun dedi sevglmin ablasi hayir dedim o da ev isi yaparsin sende dedı yani hic bilmiyorum nasil olacak
yahu köle izaura misin sen o evde
gizli yaziyorumda ne demek
hem niye bütün isleri bitiricem diye kendini harap ediyorsun, tin tin yapsana kendini yormadan
birsey diyen olursa misal kaygana, deki: benim adim hidir elimden gelen budur
hanfendi kaygana hazretleride az gezsinde isin bi ucundanda o tutsun
valla sen hakkaten sabr et eşinin ailesiyle gecinmeye calış nasıl olsa kendi evinize cıkacaksınız sonucta .belki eşin kira da ödeyip ev için parada biriktirim nebilim masraflarınız falanda var hepsini üstelenemiyor göze almıyor .agır geliyordur .kendi eviniz olunca unutulur bunlar hepsi .anlamıyorum kaynanayla yaşamayı neden insanlar rezillikmiş gibi görüyorlarki .benim ablam 10 senedir kayınvalideyle yaşıyor hepde yaşayacak anne babayı sokaga atacak degiller sonucta .onlarında bisürü sorunları olmuştur zamanında .bugunde oluyodur muhakkak .önemli olan sabr göstermek ve gönülleri kazanmak .biram temkinli davran sinir krizlerine girmemeye çalş sen iyi ol onlar da olurlar en de sonda4aylık evliyim kızlar.başta yaptığım cahillikle eşimin ailesiyle yaşamayı kabul ettim..düğün sabahı dank etti kafama be nasıl bu hataya düştüm diye..ama geri dönüşü yok olan oldu b,iliyorum..4 ay içinde bayağa şeyler yaşadım..sinir krizleri falan...ama yinede halime acıyıpta tamam ayıralım sizi diyen olmadı..eşim burda para biriktirip ev alıp çıkmak derdinde..baze yollar sunuyorum kabul etmiyor..asla kiraya çıkmam diyor kaç kere kavga ettik...baştan konuştuk bunları diyor..ama benim hayatım bitimş durumda .özel hayat yok,banyo ,uyku,gezme herşey sorun..hizmetçilik sadece bu evlilik..okadar çok pişmanım ki ..bu ev bana batıyor artık bende onlara batıyorum biliyorum ama sabret diyor eşim daha şimdidien sabrım bitti..kayınpederden çeiniyorm kaynanayla anlaşamıyorm görümce evleneli 1hafta oldu o da kocasıyla herakşam burda. gece wc ye giderken üstümü giyiniorum sora uykum kaçıyor ,acıkıyorum istediğim gibi dolabı açıp yiyemiyorum baba evimdeki gibi gezmeye gitsem acaba şu ne der bu neder allahım yardım et daha neler neler...ben yeni gelinim güya hizmetçilikten başka bi işe yaramıyorum...biara eşimi ikna ettim yaza kredi çekip ev alcaktık kirada 1sene falan durcaktı biz geçecektik ..şimdi ondan da caydı...neymiş biriktirecekmiş..ama hani parayla .maaşı allah izin verirse ocakta 1100 olcak..malesef beni çalıştırtmıyor..zarzor ikna ettim oyalıyor güvenli yer olacak falan filan diyor..ben çalışsam hem evden uzalaşcam hem daha hızlı biriktircem ama öyle bi iş arıyoki asla bulunmayacak..saçmalıyor işte..napcamı şaştım kızlar nolusunuz bana yol gösterin ..eve hiç ısnamıyorm .kaynanamın eşyalarına geldim asla yeni bişey almadılar bana...gelde ısın eve.bana ait hiçbişe yok bu evde..ben çok çıkmaza girdim eşim beni anlamıyor artık yapayalnız kaldım.ailemde sabret diyor anca..ama sabredemiyorum.başta bi hataydı ama nersesinden dönersem kardır sinir hastasıs oldum 4 ayda ilaçsız duramıyorum...bana bi akıl verin..herkez bana acıyor sanki hor gören bile oldu beraber oturuyorum diye..artık kimseyle görüşmeme kararı aldım oyzüen..yeni gelin evi görsem içim yanıyor...eve kapattım kendimi ..hapisteyim resmen ve gün sayıyorum çıkmak için
İşlerden kaçmak için bebek mi yapılır yahu
Kayınvaliden diyemez mi sanıyorsun "ver çocuğu bana sen git yemek yap vs yap" diye...
Tek akıllı sen misin güzelim
Olmaz kadesa
Konu sahibinin işlerden yırtması lazım
amacım sorgulamak muhalefet olmak değil ama o paradan az parayla geçinen insanlar var. ciddden var. çevrenize bir baksanız görürsünüz.
yeter ki beklentiler az olsun.
geçici çözüm olarak odalarına tv falan çok mantıklı tabii..
ama benim babamlar aylık 750 TL kredi ödüyor.. ev kredisi, hoş önceden çekmişlerdi tabii..
60bin çekmişlerdi. ama bi kaç yıl kaldı.
70bine ev bulablirler diye ısrar ediyorum ben yine de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?