Esinle mutluluklar dilerimKonu açıldığı anda konuşacağım bu durumu. Bugün buradan epey fikir aldım şimdi enazından kendi doğrumu biliyorum ona göre davranacağım bende
Hepinize merhabalar
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından
İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..
Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
O kadar doğru ki . Evlilik kadar boşanmakta çok doğal . Önemli olan durumu yönetebilmek . Aksi halde çocuklar çok yıpranıyor . 2 tarafta aynı anlayışta olsaydı şuan çok daha başka şeylere düşünüyor olurdum . 8 yıldır biriyle birlikteyim ve nasipse beklediğim günler çok yakın. Bunun mutluluğunu yaşamak varken bunları düşünmek ne bileyim ..Hani diyisan yok her iki tarafta bir arada olacak bi kafe tarzi yer kiralayin simdi soz nisan isteme oralarda yapiliyor.
Babaniz onada yok derse hoscakal diyebilirsiniz. Annenize yapilmadik soylenmedik soz birakmamislar bu yastan sonrada babanizi ayartacak değil ya. Baban kendini bulunmaz hint kumasi saniyor galiba annenide kötü gözlü.. napacak annen üzerine mi atlayacak babani gördüğü yerde..
Annenizin ellerinden öper tüm taraflarında anneniz gibi dusunmesini bi an önce dilerim arada kalan çocuklar oluyor malesef
Öneri gayet mantıklı aslında :) ne yalan söyleyeyim gönlüm gelmemesiden yana şuan , ola ki işler istediğim gibi gitmedi bu taktiğinizi aklımın bir köşesinde tutacağımDugununuz icin herkes yerini bilse sorun olmaz. İsteme merasiminizde de uvey anne evde olmayabilir mesela,kimse sormaz bu kadin nerde diye. Ama elbette dugunde bulunmasi gerekir. Nasil bir kadin olursa olsun bosverin. Babaniza anlattiniz mi durumu? Esini tembihleyebilir mi? Dugun icin en azindan ariza cikarmamasini saglayabilir mi?
Veya en kolay yolu soyleyeyim size dugun icin bir gonullu lazim. Uvey annenizi taniyan,bilen,gorusmuslugu olan bir kuzen,yegen,yahut baska bir akraba veya arkadasiniz var mi? O kisiyi kurban sececeksiniz ve dugun boyunca uvey annenizin burnunun dibinden ayrilmayacak,herhangi bir taskinlik yapmasini engelleyecek. Gozu hep uzerinde olacak. Oyle biri lazim,ben bu taktigi kendi dugunumde uygulamistim baska bir sorunlu davetli icingayet basarili oldu.
Dugun videonuzda o anlari izleyip guleceksiniz bakin gorunÖneri gayet mantıklı aslında :) ne yalan söyleyeyim gönlüm gelmemesiden yana şuan , ola ki işler istediğim gibi gitmedi bu taktiğinizi aklımın bir köşesinde tutacağım
O küçükkendi şimdi annem hakkında söz söyletmiyorum ne derse ağzına tıkıyorumda işte huylu huyundan vazgeçmiyor . Çok teşekkürler yorumunuz için :)Babanız her buluştuğunuzda annenizin aleyhinde sizi doldurmaya çalışırken bana annem senin hakkında hiç böyle davranmıyor eğer buluştuğumuzda annemi bana kötüleyeceksen hiç buluşmayalım daha iyi diyerek annenizi korumalısınız babaysa baba saygılı olsun biraz ayrılmış evlenmiş üzerinden yıllar geçmiş gelmezse kendi bilir hiç üzmeyin kendinizi her zaman annenizin yanında olun babanız da çok seviyorsa sizi gelir katılır merasime sizin eviniz orası
Moral oldunuz çok çok teşekkür ediyorumDugun videonuzda o anlari izleyip guleceksiniz bakin goruncok eglenceli oluyor.
Annenizin dert edecegini sanmiyorum ya,kadin ne yaparsa yapsin anca kendini rezil eder. İsteme merasimini de cok onemsemeyin,en kotu ihtimal bizim gibi yaparsiniz,once babanizdan isterler,annenizle de yemekli guzel bir aksam organizasyonu yapilir mesela. İki defa allahin emri deyiversinler nolacak. Uzulmeyin dert etmeyin sakin. Cok mutlu olun insallah
Kestiremiyorum ama hiç umrumda değil .böyle bir meseleden Bana rest çekmeyi göze alırsa bitmiştir benim için . Öyle bir durumda gül gibi nikahımı yapar evlenirimRest çekmek zorunda kalırsanız eğer babanız düğün masraflarına yardım etmekten vazgeçer mi?
Cozersiniz hem de mis gibi cozersiniz. Bize de anlatirsiniz beraber guleriz.Moral oldunuz çok çok teşekkür ediyorumbazen birşeyleri çok düşündüğünüzde gözünüzde dağ gibi büyürler ya sanki içinden çıkılamayacak gibi gelen durumlar şuan gayet çözebilirmişim gibi geliyor :)
Çok tatlısınız seve seve anlatırım sağolun desteğiniz içinCozersiniz hem de mis gibi cozersiniz. Bize de anlatirsiniz beraber guleriz. ♥
Yukarıda yazdıklarınızın hepsini bir bir sayacağım kendisine konu açıldığı anda :) o kırılmasın bu kırılmasın diye diye ne hale geldiğimi bugün farkettim konuşacağım artık . Ama kadını evimize sokamam maalesef kendisi de gelmez ki annem de kabul etmez o kadarını . Ben babama üslubunca kendimi ifade edeceğim gerisi onda artıkBabana laf arasında de ki "annemi çok isteyen oldu ama sırf bana üvey baba olayını yaşatmamak için evlenmedi kendi hayatını sildi benim için ben onu asla ezemem kusura bakma "de hem kendini unutulmaz sanmasın hemde fedakarlık nasıl yapılıyormuş görsün bunu mutlaka söyle
İsteme sizin evde olsun babanın eşide gelsin hem düğün için prova olur diye düşünüyorum baktın istemede rezillik çıkarıcak huzursuzluk yapıcak sen de yüzlü yüzlü babana dersin eşini düğünümde istemiyorum diye senin içinde gayet geçerli bir bahane olur annenede bol bol telkinde bulun ona en değerli kendisi olduğunu hissettir düğünde veya istemede baktın kadın körlük mü yapıyor sende git sarıl annene sende annenle körlük yap çıldırsın belkide terk eder gider erkenden düğünü
Herşey gönlünüzce olsun inşAllahKestiremiyorum ama hiç umrumda değil .böyle bir meseleden Bana rest çekmeyi göze alırsa bitmiştir benim için . Öyle bir durumda gül gibi nikahımı yapar evlenirim
ÜZülmemesi için ne gerekiyorsa yapacağım canım o benimHerşey gönlünüzce olsun inşAllah ☺
Annenizin ellerinden öperim. Üzmeyin o tatlı kadını☺
Hay ağzınıza sağlık yaşadıklarıma hislerime tercüman olmuşsunuz . Bir tarafa baktığımda saf sevgi ve fedakarlık görüyorum diğer tarafta yozlaşmış kendini kaf dağında gören bir zihniyet . Yinede her ikisinide seviyorum . Kimse üzülmeden nasıl işin içinden çıkarım diye düşünüp duruyordum ama sizler sağolun yüreğimi hafiflettini bugün . Ne yapmam gerektiğini biliyorum şimdi en azından. Kırılması gereken biri olacaksa illa o annem olmayacak .Babanız babalık yapsaydı da senede 2 defa görmek yerine sizi yanına alsaydı, daha çok vakit geçirseydi veya göndermediği üniversite için gelip başınızda dursaydı.
Para vermekle baba olunmuyor. Baba koruyan kollayan şefkat gösterendir. Üzgünüm ama sizin ki pek baba değil.
Ayrıca elleri öpülesi bir anneniz var. Bu zamana kadar size bakmış, elinden geleni yapmış. Sırf sizin için kendisini aldatan adamı evine kabul ediyor. Böyle anneye can kurban.
Ben sizin yerinizde olsam istemeyi annemin evinde yapardım, düğün için ise babanıza eşsiz gelme şartı koyardım. Gelsin gelmesin keyfi bilir.
Son olarak ise babanız sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak zorundu. Dünyaya getirirken sizin fikrinizi sormadı, ihtiyaçlarınız olacağının da farkındaydı.
Bu arada inşallah çok mutlu olursunuz. Her şey gönlünüzce olsun :)
Ruslar akillidir neyse siz cici anneyi bosverin. Aslinda biyolojik babanizi da. Bunca yil babalik yaptigini dusunuyor musunuz?Ego tatmininden oteye gecip benim kiz var dememis. Varsin bundan sonrada olmasin. Dunurlere de hadise cikartma potansiyeli var babanizin. Kendini aklinca saydirmak icin yapar. Bunca yil maddi manevi size yetmis annenizle mutlu gununuzu planlayin. Yok mu ailede dayi veya oturakli bir aile buyugu erkek. Buyugum bu dersiniz, oldu bitti. Eger gun olur esinizle ve ailesiyle sorun yasarsaniz size kiymeti belirsiz babaniz degil bu aile buyugunuz sahip cikar. Annenizi uzmeyin lutfen,artik kendi ailenizi kuruyorsunuz. Babaniza laf anlatmayin,anlamayacaktir. Nikah,dugun yer ve tarihlerini bildirin davet edin. Gelirse ne ala. Gelmezse bunca sene yoktu,yoklugunun sorun yaratacagini sanmiyorum. Herkese de herseyi anlatmayin,tartismayin. Cok mutlu olursunuz insallah.Eşi babamın bana gösterdiği ilgiyi bile kıskanıyor . Annemle bir düğünde birlikte bulunma ihtimalleri kadını delirtebilir bile
Birde ruslar kıskanç olmaz derler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?