• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı anne baba- düğün

Annenin eşi olsaydı sen o eşle aynı evde yaşayacaktın herhalde. Ya da baban garip bir adam gibi geldi. Seni yurtların hali sebebiyle okula göndermemiz. Sanırım senin uvey baba ile yasamana müsaade etmezdi. Yani annen de bir koca bulsaydı biz de rahat rahat gelseydik lafı çok havada. Annenin kocasını sanki o düğüne istemezdi gibi geldi.

Yani senin anlatımından bize babamı sallayayım mı diye soruyorsun. Valla kızına ne kadar değer verdiği seni şartlarında düğüne katılıp katılmayacağına göre ortaya çıkacak. Annennin maddi imkanları sebebiyle zaten okuyamamissin. Baban da destek olmamış. Şimdi düğün için sana ayırdığını söylediği para ile seni bir şeylere zorlamaya niyet etmiş. Bence hiç bir istediğini kabul etme babanın ve ailesinin sana olan sevgisini bu vesile ile tartmis olursun. Senin için kendi isteklerinden baz geçebilecek mi? Mesela karısına karşı durabilecek mi?
Haklısınız kafamda çok şey netleşti buradaki yorumlardan sonra . Konu açılıpta ben babamla konuştuğumda göreceğim tutumu çok merak ediyorum

Bunca sene annene karşı seni doldurmaktan başka işe yaramayan baba, isteme sizin evde olunca yeni karısına ne diyeceğini bilemeyen baba, isteme babaannelerde olsun annende gelmeyiversin diyen baba yarın öbürgün hayat bu belli olmaz boşandığında, hastalandığında, maddi-manevi ihtiyacın olduğunda sırtını değil kıçını döner. Yerinde olsam evlenir üstüne selfi çeker babama atarım. Bir şey deyince de ‘aman sende gelmeyiverdin ne olacak?’ Derdim. Analar başımızın tacı.

Kimse kendi basina gelmeden seni anlayamaz. Bunca sene sana bakip seni buyuten, hep yaninda olan annen idi. Bir baba olarak dugun masrafini da ustlensin bi zahmet. Zaten eminim ki annen de bos durmamistir. Bir cocuk buyutmek kolay degil. Simdiye kadar babalik yapmamis adamin simdi yapacagi dugun masrafi annenin yaptiklari ile kiyaslanamaz. Zaten yapacagi masraf da erkek tarafi kadar olmayacaktir. Kimin ne dusundugune takilma. Ben de tek basima cocuk buyutuyorum. Bu sene LGS sinavina girecek oglum. Kurs parasini bile odemeyen bir babasi var oglumun. Bunu odemeyen adam oglum buyuyunce biliyorum ki kasila kasila gelip utanmadan bir de ev sahipligi yapacaktir. Seni anliyorim. Kimsenin seni uzmesine izin verme.
Annem iki kuruşa yıllardır çalışıyor ve beni büyütmek için bir erkeğin gölgesine ihtiyaç duymadı bugüne kadar. Minnet duyuyorum bütün yaptıkları için . Gün gelipte “ananda bi koca bulaydı “ denildiğinde insana inanılmaz batıyor . Teşekkür ederim beni anladığınız için

Anne ve baba ayrı bir çocuk olarak büyüdüm ben de.
Babanızın eşini düğüne istememek, babanıza saygısızlık olur.

Çok uzun süre geçmiş ayrılmalarının üzerinden,he ayrılma sebepleri babanızın yeni eşi ise gelmemeli ama değilse dediğim gibi babanıza saygısızlık olur.

İsteme konusunda da, anne ve baba olur zaten eşler olmaz.

Benim istememe babam gelmedi,eşi kıskandığı için göndermemiş.
Düğünüm için yine de davet ettim,gelmedi kendi bilir. Ben en azından evlatlık görevimi yaptım.

Bunca sene annene karşı seni doldurmaktan başka işe yaramayan baba, isteme sizin evde olunca yeni karısına ne diyeceğini bilemeyen baba, isteme babaannelerde olsun annende gelmeyiversin diyen baba yarın öbürgün hayat bu belli olmaz boşandığında, hastalandığında, maddi-manevi ihtiyacın olduğunda sırtını değil kıçını döner. Yerinde olsam evlenir üstüne selfi çeker babama atarım. Bir şey deyince de ‘aman sende gelmeyiverdin ne olacak?’ Derdim. Analar başımızın tacı.
İstemsizce güldüm :-) aslında dilimin kemiği pek yoktur gerektiği gibi konusurum yeri gelince ama söz konusu babamolunca bir basiretim bağlanıyor anlayamıyorum

Anne ve baba ayrı bir çocuk olarak büyüdüm ben de.
Babanızın eşini düğüne istememek, babanıza saygısızlık olur.

Çok uzun süre geçmiş ayrılmalarının üzerinden,he ayrılma sebepleri babanızın yeni eşi ise gelmemeli ama değilse dediğim gibi babanıza saygısızlık olur.

İsteme konusunda da, anne ve baba olur zaten eşler olmaz.

Benim istememe babam gelmedi,eşi kıskandığı için göndermemiş.
Düğünüm için yine de davet ettim,gelmedi kendi bilir. Ben en azından evlatlık görevimi yaptım.
Benim babamın eşide inanılmaz kıskanç bende bunu anlayamıyorum. Yeni bir boşanma da değil bizimkilerin 16 yıl oldu . Eşinin korkusundan böyle davranması dengeyi kuramaması ayrıca kırıyor insanı

Benim babamın eşide inanılmaz kıskanç bende bunu anlayamıyorum. Yeni bir boşanma da değil bizimkilerin 16 yıl oldu . Eşinin korkusundan böyle davranması dengeyi kuramaması ayrıca kırıyor insanı

Kırmaz olur mu, düğünüme gelmedi babam. Annemin eşi sağ olsun baba oldu düğünümde.
Annem evlendi,bir çocuk sahibi daha oldu ama kadın hala kıskanıyor. Aşağılık kompleksi dedikleri bu sanırım..

İnsan ne kadar kızarsa kızsın düğünde babasız olmak dokunuyor. Bırakın gelsin eşi de, zaten o telaştan İnan’ın kimse kimseyi görmüyor. En azından düğün videonda baban olur, gelinliğinleyken babanla bir fotoğraf anın olur. 5 aylık evliyim yaradır hala içimde:)

İstemsizce güldüm :-) aslında dilimin kemiği pek yoktur gerektiği gibi konusurum yeri gelince ama söz konusu babamolunca bir basiretim bağlanıyor anlayamıyorum
Sayfaların hepsini okuyamadım ama sanırım size çeyiz için para verecek babanız. Bunu kabul ederseniz her şeyi istediği gibi yapar.

Kırmaz olur mu, düğünüme gelmedi babam. Annemin eşi sağ olsun baba oldu düğünümde.
Annem evlendi,bir çocuk sahibi daha oldu ama kadın hala kıskanıyor. Aşağılık kompleksi dedikleri bu sanırım..

İnsan ne kadar kızarsa kızsın düğünde babasız olmak dokunuyor. Bırakın gelsin eşi de, zaten o telaştan İnan’ın kimse kimseyi görmüyor. En azından düğün videonda baban olur, gelinliğinleyken babanla bir fotoğraf anın olur. 5 aylık evliyim yaradır hala içimde:)
Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için :) ben kendimi doğru bir şekilde ifade etmeye çalışacağım babama , onun tepkisi yön verecek sanırım biraz duruma

Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
Benim annem babamin ikinci esi. Babamin ilk evliliginden iki kizi var. Buyuk olanin isteme ve nisan merasimi annemle babamin evinde yapildi. Annem ablamin annesi gibi uzerine ne dusuyorsa yapti. Ablamin annesinden istenmedi,sonrasinda onlar ayri olarak yemek yediler. Dugune de babamla annem beraber katildi. Babamin eski esi de dugundeydi elbette. Hic sorun yasanmadi. Olmasi gereken buydu zaten.

Annemi dışlamam seçenek bile olamaz . Sadece örneğin kadının düğüne gelmesi konusunu içten içe çok abartan ben miyim diye düşündüm . Birkaç kişiden babama karşı anlayışsızlık yaptığım yorumunu aldımda . Annenin eşi olsaydı gelme diyebilir miydin gibisinden . Sizce doğru mu düşünüyorum bunu teyit etmek amaçlı yardım istedim aslında
Sen demeyeceksin canım
Baban gelme diyecekti yeni eşine
Lafları çok ağır bu adamın
Sen evleniyorsun adam yeni eşinin kıskançlığını mı düşünüyor
Önceliğe bak

Benim annem babamin ikinci esi. Babamin ilk evliliginden iki kizi var. Buyuk olanin isteme ve nisan merasimi annemle babamin evinde yapildi. Annem ablamin annesi gibi uzerine ne dusuyorsa yapti. Ablamin annesinden istenmedi,sonrasinda onlar ayri olarak yemek yediler. Dugune de babamla annem beraber katildi. Babamin eski esi de dugundeydi elbette. Hic sorun yasanmadi. Olmasi gereken buydu zaten.
Burada kilit isim annenizmiş . Anneniz uyumlu bir insan olmasaydı işler çok sıkıntıya girerdi . Anlayışlı biriymişki herşey sorunsuz olmuş . Maalesef babamın eşinde inanılmaz bir kıskançlık mevcut. Üstteki yorumlarda çoğu şeyden bahsettim mesela düğünümde babamla dans etsem sorun çıkaracak bir insan . Annemin orada olması başlı başına sorun yani kadın için . Bütün akşamını kendini ispatlama çabasyla geçireceğinden adım gibi eminim . Böyle insanların olduğuna inanmak zor ama varlar işte maalesef

Burada konular var

Beni ilk eşinden olan çocuğun mezuniyet etkinliğine götürmüyor eşim diye

Biz de diyoruz ki çocuk çekinir belki küçük üzülür gitmeyiverin diye

Ama siz yetişkinsiniz babanız da uzun zamandır evli

Bence düğüne gelmesin demeniz olmaz isterse gelsin de benim şahsen gidesim gelmez

Yalnız foto vs aşamasında aile fotosuna ille ben de gireceğim vs der mi bilemedim
Tek sorun o olsun, anneyle ayrı babayla ayrı çekilirler

Hani diyisan yok her iki tarafta bir arada olacak bi kafe tarzi yer kiralayin simdi soz nisan isteme oralarda yapiliyor.
Babaniz onada yok derse hoscakal diyebilirsiniz. Annenize yapilmadik soylenmedik soz birakmamislar bu yastan sonrada babanizi ayartacak değil ya. Baban kendini bulunmaz hint kumasi saniyor galiba annenide kötü gözlü.. napacak annen üzerine mi atlayacak babani gördüğü yerde..
Annenizin ellerinden öper tüm taraflarında anneniz gibi dusunmesini bi an önce dilerim arada kalan çocuklar oluyor malesef :(

Burada kilit isim annenizmiş . Anneniz uyumlu bir insan olmasaydı işler çok sıkıntıya girerdi . Anlayışlı biriymişki herşey sorunsuz olmuş . Maalesef babamın eşinde inanılmaz bir kıskançlık mevcut. Üstteki yorumlarda çoğu şeyden bahsettim mesela düğünümde babamla dans etsem sorun çıkaracak bir insan . Annemin orada olması başlı başına sorun yani kadın için . Bütün akşamını kendini ispatlama çabasyla geçireceğinden adım gibi eminim . Böyle insanların olduğuna inanmak zor ama varlar işte maalesef
Dugununuz icin herkes yerini bilse sorun olmaz. İsteme merasiminizde de uvey anne evde olmayabilir mesela,kimse sormaz bu kadin nerde diye. Ama elbette dugunde bulunmasi gerekir. Nasil bir kadin olursa olsun bosverin. Babaniza anlattiniz mi durumu? Esini tembihleyebilir mi? Dugun icin en azindan ariza cikarmamasini saglayabilir mi?

Veya en kolay yolu soyleyeyim size dugun icin bir gonullu lazim. Uvey annenizi taniyan,bilen,gorusmuslugu olan bir kuzen,yegen,yahut baska bir akraba veya arkadasiniz var mi? O kisiyi kurban sececeksiniz ve dugun boyunca uvey annenizin burnunun dibinden ayrilmayacak,herhangi bir taskinlik yapmasini engelleyecek. Gozu hep uzerinde olacak. Oyle biri lazim,ben bu taktigi kendi dugunumde uygulamistim baska bir sorunlu davetli icin ;) gayet basarili oldu.

Aynı seyleri yasamisiz. Ablamin dugunu zamanı istemede babam yoktu. Dugunde de eşi gelmek istedi babam getirmedi. Bence olmasi gereken bu.
Konu açıldığı anda konuşacağım bu durumu. Bugün buradan epey fikir aldım şimdi enazından kendi doğrumu biliyorum ona göre davranacağım bende

Back