Ayrı anne baba- düğün

En mutlu gununde rezalet cikaracaklarsa hic gelmesinler daha iti. Cunku es adayi tarafina rezil olmak da var.
AYnen öyle ben dahil kimse üzülmesin istiyorum sadece. Ama şuan burada düğün masrafını neden babana yıktıncılarla boğuşuyorum hayret içerisindeyim

sizde babanıza saygı duymak zorundasınız ne demek düğünüme isterse gelmesin. siz onu bir kalemde silebiliyorsunuz ama ..

mantıklı düşünmeye davet ediyorum sizi. evet anneniz çekmiş olabilir. ama bakın bugün herkes annenizi ayakta alkışlayarak onu onure ediyorsa tüm bu çektiklerinden dolayıdır.

ben sizi hiç masum bulmadım. bence babanızdan ve yeni eşinden intikam alma günü seçmişsiniz isteme ve düğün gününüzü.

benim babam annemi aldatmış olsa bu yüzden ayrılsalardı bir daha o babanın yüzüne bakmazdım değilki sizin yaptığınız. madem hala sizin için baba o zaman sizin anlayışınıza göre o sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda ise SİZDEN ONA SAYGI DUYMAK zorundasınız.

BEnim babam annemi aldattığında ben 9yaşındaydım. Ne kadar bilincindeydim sizce durumun ? Annem beni düşman yetiştirmedi babama ki bende öyle büyümedim iletişimimizi sürdürdük . Bakın babamın eşi burada masum davranmayan . Size yalan borcum yok sanırım mi ? Annemi babam bu kdınla aldatmadı . O yüzden bu kadına asla önyargıyla davranmadım ben . Babam izne onunla geliyor . Yeri geliyor benimle daha çok konuşmuş babam diye surat asıyor . Bakın ben hastanedeyken babam benimle doktorun ne dediğini duymak için muayeneye girdiği için ve kendisi bekleme salonunda sadece 15 dk yalnız oturduğu için olay çıkardı hastanede . Normal mi bu sizce ?
Bizim oturduğumuz mahallede pazar pazarı kuruluyor . Babam burya geldiğinde pazara çıkamıyor bizim evimiz o tarafta diye . Bir kere saat gece 1 di . Kendi evimdeydim . Babam babaanemlerdeydi . Oraya gitmem gerekiyordu babam geldiği için . Aradım “baba ben hazırım gelip alabilir misin “ diye . Eşi kavga çıkardı . NORMAL Mİ ? Ben bunları Allah şahidimdir hep tolere ettim . Asla ortalık karıştırmadım . Şimdi bu tavrımın meyvelerini topluyorum maalesef . En güzel günümee olay istemiyorum bunu anlamak zor mu ? Babamla dans rttim diye kıskançlık krizleri istemiyorum misal . Annemin gözünün içine baka baka nispet yapışını izlemek istemiyorum . Zor mu bunu anlamak . Karşımda iyi niyetiyle mutluluğumu izlemeye gelen biri yok anlıyor musunuz bunu . Maddiyata hiç girmeyin bence zira her ebeveynin görevidir evladının geçimini sağlamak . Evlat sahibi olmak sorumluluk gerektirir yani

siz çocuklu biriyle mi evlendiniz acaba, ondan mı olaya karşı olan bu bakış açınız, belki sizde kendinize göre haklısınızdır ama konu burda sadece maddiyat değil

Aynen maalesef daha geçen hafta başıma geldi.

ben eşimin çocukları evimize geldiğinde mutlu olan , bayram seyranda onlar olmadığı zaman eşim için üzülen bir insanken maalesef aynı muameleyi gördüm.

daha önce konum vardı. istemesi benden gizli yapıldı. ki gitmezdim zaten o ortamda bulunmak bana göre değil çünkü annesinin evinde yapıldı. ama haberim olsun isterdim. eşimin nerde olduğundan.

nişanı -düğünü vs davet edilmedim hatta özellikle annesi üzülürmüş diye.
annesi evli olsaydı yeni eşi gelmez miydi ? yeni eşleri dışlamanın ne mantığı var.

ayrıca anne üzülmez. benim de ikinci evliliğim ilk eşimden olan kızımın mevzuniyetinde eski eşim yeni eşi ile geldi törene ve ben bekardım o zaman , ellerini sıktım hoşgeldiniz dedim, oturacakları yeri gösterdim hiç de üzülmedim.
niye üzüleyim ki ben boşandıktan sonra elbet başka biri hayatında olacak.

Anlıyorum sizi ama sizde ya babanızı düğüne hiç çağırmayın yada babanızla eşi konusunda konuşun düğüne getirecekse de akıllı dursun yada babanızda eşi de gelmesin.
Maddiyat konusunda haksızsınız bilmiyorum bir işiniz var mı ? ama burda da pek çok yorumda okursunuz bende öyle düşünüyorum. kendi kızımda var iki tane evlenmek istediklerinde önce bu maddi sorumluluğu alabilmeliler. ben elimden geliyorsa destek olurum o kadar. aynı şekilde babası da.

İşte bakın siz ılımlı yaklaşan tarafmışsınız bu suistimal edilmiş anlattığınıza göre . Benim üstte yazdığım uzun bir mesaj var okur musunuz rica etsem ? Ben bunları ve nicelerini yaşadığım halde , babamı senede sadece 2 kez gördüğüm için Allah şahidimdir ağzımı açmadım . Ama konu düğünüme gelince buda bana dert oldu işte

hatırladım sanki siz hamileyken mi isteme olmuştu, siz üzülmeyin diye söylememişlerdi galiba, çocukların annesi biraz sıkıntılıydı galiba, herkes sizin gibi anlayışlı ve hoşgörülü değil malesef
bende 2.evliliğimden boşanmak üzereyim yavrum daha çok küçük ama bende bunları düşünüyorum bazen çocuğun ilerde mezuniyeti düğünü vs. olacak düşman olmak istemiyorum, Allah size de kolaylık versin işiniz zor

babannenlerde yapıp neden anneni kötü duruma düşüresin ki unutma baban belki düğüne gelmese çok şey kaybetmezsin ama eğer annen senin herhangi bir olayında üzgün olursa o aklından silinmez. Hem baba tarafın seni karşı tarafın ailesine karşı da mahcup edebilir o yüzden sen annenin yanında istemeyi yap herkese de oraya gelmesini söyle gelmeyen gelmesin

evet o şanssız benim.

Ben adalet bölümünü açıköğretimden bitirdim . Çünkü babam kendisi yurtdışında olduğu halde türkiyedeki yurtların durumunu bildiğini , kızların fazla serbest bırakılmaması gerektiğini düşündüğünden üniversite konusunda açıköğretime destek olacağını söyledi maalesef .Annemin maddi durumu çok ama çok kısıtlı . Gönderebilse o gönderecekti . Açıköğretimden adalet okudum ve atanamadım henüz . Şuanda bir meslek edinmek adına pilates eğitmenliği üzerine çalışıyorum. Hedeflerim var anlayacağınız . Zaten illaki düğün diye ben tutturmuyorum . Kendisinin söylediği bir bütçe varmış bana ayırdığı onunla yapacağını söylüyor . Onuda işten ayrılırken aldığı tazminatından ayırdı . Ben kimseden birşey beklemiyorum emin olun . Babam veya annem bana dese ki “ kızım durumumuz yok biliyorsun “ . Derim ki “ nikah neyimize yetmiyor canınız sağolsun “ ama konu veya durum bu değil . Umarım kendimi ifade edebilmişimdir

Sen hangi evde yaşıyorsan kız isteme o evde olsun. Düğüne eşi ile gelebilir, bu istek saçma değil. Annen de babanı artık çok umursamıyordur diye düşündüm ama bilemiyorum tabi.

evet o şanssız benim.
ama sanırım siz daha çok eşinizin size yalan söylemesine takılmıştınız,
burda dengeyi kuracak kişi eşiniz, eski eş - çocuklar- yeni eş dengesi baya zor olsa gerek, tek çözüm eşinizin her konuda size karşı dürüst olması gibi görünüyor diğer çocuklar da belki annelerinin dolduruşuna geliyor olabilirler malesef

Sen hangi evde yaşıyorsan kız isteme o evde olsun. Düğüne eşi ile gelebilir, bu istek saçma değil. Annen de babanı artık çok umursamıyordur diye düşündüm ama bilemiyorum tabi.
Yok annem üzülür mü endişemin sebebi , annemin babamı umursaması değil , babamın eşinin tutumu aslında . Üstteki yorumlarımda az çok karakterinden bahsettim . En mutlugünüm olması gereken günde , gerginlikler tatsızlıklar yaşamayalım tadımız kaçmasın endişem o

Şöyle olabilir önce babanenlerde tanışma görüşme olur. Sonra annenin evinde isteme olur. Ya da tam tersi. Yap ikisinde de kahveni isteme havasını yarat ikisinin de gönlü olsun. Düğün için bir şey düşünemedim. Babanın düğüne katılmak hakkı. Yıllar geçmiş bi zahmet annen de artık bunları aşmış olsun mahzunlaşmasın.
Annenle baban arasında yaşananlar onları ilgilendirir taraf olma bence. Seni dokdurması da cahilliğinden. Annen daha bilinçliymiş demek ki. Tabi bunları babanın maddi manevi babalığını yapmış olduğunu varsayarak yazıyorum.

Annenin eşi olsaydı sen o eşle aynı evde yaşayacaktın herhalde. Ya da baban garip bir adam gibi geldi. Seni yurtların hali sebebiyle okula göndermemiz. Sanırım senin uvey baba ile yasamana müsaade etmezdi. Yani annen de bir koca bulsaydı biz de rahat rahat gelseydik lafı çok havada. Annenin kocasını sanki o düğüne istemezdi gibi geldi.

Yani senin anlatımından bize babamı sallayayım mı diye soruyorsun. Valla kızına ne kadar değer verdiği seni şartlarında düğüne katılıp katılmayacağına göre ortaya çıkacak. Annennin maddi imkanları sebebiyle zaten okuyamamissin. Baban da destek olmamış. Şimdi düğün için sana ayırdığını söylediği para ile seni bir şeylere zorlamaya niyet etmiş. Bence hiç bir istediğini kabul etme babanın ve ailesinin sana olan sevgisini bu vesile ile tartmis olursun. Senin için kendi isteklerinden baz geçebilecek mi? Mesela karısına karşı durabilecek mi?

MAddi olarak evet yaptı ama babalığı sadece bundan ibaret sanması çok üzücü benim için . Çünkü cidden maneviyat sıfır onda . Eşi garip biri üstte baya anlattım tavırlarını. Annem mahzunlaşırmı diye düşünmem bu sebepten aslında

AYnen öyle ben dahil kimse üzülmesin istiyorum sadece. Ama şuan burada düğün masrafını neden babana yıktıncılarla boğuşuyorum hayret içerisindeyim
Kimse kendi basina gelmeden seni anlayamaz. Bunca sene sana bakip seni buyuten, hep yaninda olan annen idi. Bir baba olarak dugun masrafini da ustlensin bi zahmet. Zaten eminim ki annen de bos durmamistir. Bir cocuk buyutmek kolay degil. Simdiye kadar babalik yapmamis adamin simdi yapacagi dugun masrafi annenin yaptiklari ile kiyaslanamaz. Zaten yapacagi masraf da erkek tarafi kadar olmayacaktir. Kimin ne dusundugune takilma. Ben de tek basima cocuk buyutuyorum. Bu sene LGS sinavina girecek oglum. Kurs parasini bile odemeyen bir babasi var oglumun. Bunu bile odemeyen adam oglum buyuyunce biliyorum ki kasila kasila gelip utanmadan bir de ev sahipligi yapacaktir oglumun dugununde. Seni anliyorim. Kimsenin seni uzmesine izin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…