Ayrı anne baba- düğün

İyide annenle yasamıyormusun yani senin evin annenin yanı değil mi ?
Hem baban yurtdısında yasıyormus nasıl onun evine gelip istesinler ne alaka ?
Bence duygusallıgı bi kenara bırak ve annenin yanında ol baba bu tabiki atamazsın ama annenin evine yatak odasına girmeye gitmiyor onunla birlikte babanen amcan halan kim varsa zaten gelicek yalnızda olmayacak orda

Hiç gocunma. Problem sen kaynaklı değil ki!
Kimin sıkıntı çıkarmaya çalıştığı kabak gibi ortada. Takılacaklarını zannetmem.

Babanın eşinin gelip gelmemesi senin onunla iletişimine bağlı. İyi bir iletişiminiz varsa ve annenle babanın ayrılmasına neden o kadın değilse bence gelmesi son derece normal.
İletişimimizde bir problem yok fakat babamı arada bırakmamak adına alttan alıp sorun çıkarmayan taraf hep ben olduğumdan mütevellit bu böyle . Misal astım atağı geçirdiğimde babam benimle muayeneye girdi onu bekleme odasında yalnız bıraktı diye hastanede kavga çıkardı . Yada babamla biraz konuşmaya daldık diye onu sallamamakla suçladı kavga çıkardı . Böyle bir ton örnek sayabilirim . O yüzden bu kadar fesat bir insanı istemiyorum o gecede

babanıza neden düğün giderlerini yüklediniz? Evlenecek yaşa gelmişsiniz madem neden sizin düğününüz için babanız harcama yapıyor .. O kazançta babanız ve eşinin ortak hakkı olduğunu unutuyorsunuz galiba.

baba düğün masraflarını çeksin ama eşi ile gelemesin düğüne ne ala .. anneciğiniz üzülecekmiş babanız ve eşinin mutlu olduğunu görünce , niye anneniz üzülsün?

İsteme sizin yaşadığınız evde olsun.
Babanız da ister gelsin ister gelmesin, bu tercihi ona bırakın.

Düğüne de ister eşiyle gelsin ister tek gelsin. O da onun tercihi.
Anneniz neden mahsun olacakmış, hiç de olmaz.Babanız misafir pozisyonunda olur.

En makul seçenek bu bana göre.
Kırılan gücenen boş yere alınganlık yapmış olur. Bu hale gelmesine sebep siz değilsiniz.

Haklısınız o zaman. Ben olsam ben de gelmesini istemezdim. En mutlu olmam gereken bir günde gerginlik yaşamak istemezdim.

YENi eşin tavırlarından üstteki yorumlarımda epey bahsettim . Ortamı germesinden endişeleniyorum tavırlarıyla . Bugüne kadar babamın hatırı için tolere ettim çoğu şeyi . Ama en mutlu günümde kendim için ve annem için biraz anlayış bekliyorum . Ayrıca babamdan istediğim para ve yeni eşin kazancı olayının konuyla ne alakası var anlayamadım . Her ebeveynin görevidir evladının ihtiyaçlarını gidermek . Yeni eşin kazancı beni bağlamaz yani .

Ağzınıza sağlık diyorum sadece

Bence isteme düğün gibi ritüeller de annenin yaninda olarak (yılların hesabi ve annene yapılan haksizliklara karsin)babana cevap ver

Vallahi her birinizin yorum yapan parmaklarınızdan öpüyorum babam annemi alman bir kadınla aldatıp onunla evlenmişti . Bu 3. Eşi yani . O yüzden kadına karşı asla bir düşmanca tavrım yok . Sadece birazcık anlayış bekliyorum babamdan. Ama göstermezee kendi bilir artık
[/QUOTE]

anneni alman kadınla aldatıp sonra onunla evlendi,
almanı da rusla aldatıp sonra da onunla mı evlendi 3.evliliği mi babanın, ah canım ya başka kardeşlerin var mı,
baban olacak şahıs bu güne kadar maddi manevi hiçbir zaman yeteri kadar yanında olmamış, yılda 2 kere gördüğün biriyse, ne diye bu kadar kafanda büyütüp duruyorsun kuzum, tabiki düğün için maddi olarak destek olacak "kendi yaptığı düğüne gelemeyecek" filan yazmışsın galiba, bu onun GÖREVİ YAPMAK ZORUNDA, yani sakın kendini ona karşı mahçup hissetme, babalık görevini bir kere tam yapsın, annen kadıncağız dişiyle tırnağıyla seni bugüne kadar getirmiş helal olsun tam vefakar fedakar Anadolu annesi Allah annene sağlıklı uzun ömürler versin kardeşim, sakın o iskele babası olacak adamı düğününe çağırma senin yazdıklarını okudukça anneciğinin ne çileler çektiği gözümün önüne geliyor, babanın orda olması bile dediğin gibi annen sana belli etmese bile kadıncağız ister istemez stres olur gönlünce eğlenemez bile birde bu açıdan bak derim

Diyelimki öyle kadın kıskanç kadın kötü bizim toplumumuz da üveylik zaten hep anneye mahsustur. Hiç çocuklar üvey gibi davranmaz .. Peki düğün masrafları neden sadece babadan karşılanıyor. o masraflar için harcanan kazançta yeni eşin hakkı yok mu?
ayrıca kadın evlendi diye nasıl diyorsanızki çocukları biliyordu , çocuklar neden babanın evlendiğini kabul etmek istemiyor?

Bu yoruma % 100 katılıyorum.Ananda bir koca bulsaydı lafı çok ağır anneniz sizi sağlıklı bir şekilde el adamı bi ihtimal kötü gözle bakar diye evlenmemiş.Ama siz babanızla konuşurken bile annenizi ezdirmişsiniz.Emin olun anneniz evlenmesini de bilirdi koca da bulurdu.Tek gayesi sizin iyi bir şekilde büyütmekti.Lütfen annenizi üzmeyin.Babanıza da gerekli cevabı verin.

Şaka mısınız ya ? Her ikiside ebeveynim ve durumları el verdiğince tabiki de arkamda olacaklar . Ben asla güçlerini aşacak bir beklentiye girmedim bugüne kadar . Şu sitede evli olan kadınlara soralım dilerseniz düğünlerini her biri kendi mi yapmış ? Ha imkan durum olmaz o ayrı konu . Ama konumuz bu değil . Konumu baltalamaya çalışmayın bence . Sapla samanı birbirinden ayırmak lazım . Babamın bana yaptığı hiçbir harcama o kadını ilgilendirmez kusura bakmayın bu dünyaya gelmeyi ben seçmedim . Her ebeveyn layığıyla evladının sorumluluğunu almak zorunda . Size batan nedir burda

Konu düğün masrafı mı burada acaba ? Bizim masraftan yana sıkıntımız yok bu konuda . Tasası size mi düştü şuan ? Kadınında gram katkısı yok zaten o paraya . Konu üzerinden yorum yaparsanız sevinirim maddiyat değil burada söz konusu olan

AYnı şekilde düşünüyorum babama annem konusunda gerekli cevabı verdim ezdirmem asla zaten

Elbette insanlar bosanabilir ve tekrar evlenebilir. Üvey kötü birsey degil. Sanirim sende bosanmis bir erkek ile evlendin. Bunu yapman seni kötü etmez. Kendim icin konusursam böyle bir önyargim yok. Konu sahibin anlattiklarindan cikarak sorun kadinin babasin yeni esi olmasi degil, kiskanc olmasi, konu sahibini huzursuz etmesi.

Insanlar ektigini bicerler. Hem üvey evlada kötü davran hem "ben niye dügüne gidemem, esim ödüyor sonucta" magduriyetini yapamazsin. Ha bana sorarsan konu sahibi babasina hicbirsey ödettirmesin. Ona hic bir konuda minnet etmesin ki bu tür laflari isitmesin.

Ki bu babasinin 3üncü esiymis zaten, ortada babasi evlendi diye üzülen kücük kizcagiz yok.

siz çocuklu biriyle mi evlendiniz acaba, ondan mı olaya karşı olan bu bakış açınız, belki sizde kendinize göre haklısınızdır ama konu burda sadece maddiyat değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…