Yok Babam annemi başka biriyle aldatmıştı . O kadın sayesinde yurtdışına yerleşti . Şuan bu 3. Eşi evleneli 3 sene oldubir insanın o fesatlığı altında yatan sebep nedir biliyor musun sen 9 yaşındayken ayrılan anne baba 16 yıllık evli baba ve sen 25 yaşındasın ,bu kadın annenle babanın yuvasını yıktı ise zatejn o adamın güvenilir biri olmadığını biliyor saldırganlığı bu yüzden.
İçimi mi okudunuz diye düşündüm bir an .
Dile dökmediklerimi öyle güzel dile getirmişsiniz ki . Şuan ne yapmam gerektiğini iyice anlamış durumdayım içim hafifledi sanki çok teşekkürler
DUrum aynen bu şekilde oldu işte . O kadar çok isteyen oldu ki canım annem kızım büyümeden asla düşünmem dedi her seferinde . Hakkını ne yapsam ödeyemem . Ama bu konuda gerekeni yapacağımBabanız hiç haklı değil daha fazlasını annenizin babanıza kötü söz soyletmeme konusundaki emeğine saygı duyduğum için yazmayacağım.
İstemeniz annenizin evinde olmalı.
Dugununuze "anan da bir koca bulsaydi......" Diyen babanız gelmesin.zira belki de sırf siz daha güvenli bir ortamda büyüyün başka bir el adamının olasi kötü davranışlarına maruz kalmayin diye evlenmeyen anneniz sizin dugununuzu görmeyi daha çok hakediyor
Hepinize merhabalar
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından
İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..
Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
benimki de hep öyleydi boşverin üzülmeyinBEnde içten içe isterdim bazı konularda babamın önceliğinde olmayı işte ama bazısından olmayınca olmuyor
onu büyüten hayatını feda eden annesi de görmesin yani düğününü öyle mi?Ben sizin yerinizde olsam alırım adamı basarım nikahı oldu bitti bu kadar kolay.
Annem babamnemlere gitmez onlarda boşanmadan sonra inanılmaz çirkefleştiler çünkü . İstemeyi bizde yapma konusunda netleştim buradaki yorumlarda çok yardımcı oldu bu konuda . Güzel dilekleriniz için teşekkür ederimmmEn mutlu olman gereken gunlerde seni uzdugu icin babana cok kizdim. Senin mutlulugun icin annenlere gelmesi gerekiyor. Babaannenlerde isteme yapilirsa annen gelmez mi? Mahsun olacagina eminim ama esinin ailesine karsi guclu bir aileyle cikmalisin. Cunku insanlar sonra bunu kullanabiliyor.
Dugun konusunda da babanin esini getirmek istemesi normal ama soyledigi laf guzel degil tabi.
Umarim her sey en az uzuldugun sekilde olur.
Düşünmekten o raddeye gelmiştim zaten ciddi ciddi hiç merasimsiz sadece nikah yapmayı bile düşündüm ya :)direk gün al nihaka çağır iki tarafıda
hee gizliden oğlan tarafı seni annenden istesin ohhhh keyfini çıkarın
sana emek veren yanında olsun yeter
Babanızın düğüne eşiyle gelmek istemesi gayet normal. İsteme için de tarafsız bir nokta belirleyin.
Yakın bir arkadaşım isteme için abisinin evini uygun gördü. İki taraf da boşanmış aile çocuklarıydı iki tarafında anne babası (evli olanlar eşleriyle birlikte) katıldı. Düğüne de aynı şekilde.
Düşünmekten o raddeye gelmiştim zaten ciddi ciddi hiç merasimsiz sadece nikah yapmayı bile düşündüm ya :)
MAdemki bu konuyu açtım , derdimle dertlendirdim sizleri her ne olursa haber etmek boynumun borcu :) yazarım buraya inşallah yolunda gider herşeyUmarim cook mutlu olursun canim. Baska bir üyenin dedigi gibi, burda dügününüde anlat, iyiler kazandigini görelim :)
Ha bide dügünde bir kac göbek benim icin at olur mu? :)
Bu dönem evet stresli olur fakat kendini fazla kaptirma. Hepsi gecici seyler, tadini cikar.
Hanımefendi annesi fedakarlık etse de karşı tarafın tutumu ortada, bence bu durum daha yıpratıcı kendılerı bılırler.onu büyüten hayatını feda eden annesi de görmesin yani düğününü öyle mi?
bir hoşsunuz
babasını kaymayacak annesiyle yapacak herşeyini
annesi üzülürHanımefendi annesi fedakarlık etse de karşı tarafın tutumu ortada, bence bu durum daha yıpratıcı kendılerı bılırler.
İş düüğünle bıtseydı ohooo
Kendisine pek sempati duyduğum söylenemez çünkü babamın bana gösterdiği 2 gram ilgiyi dahi kıskanan biri . Uyumlu içinde art niyet barındırmayan biri olsaydı bu şekilde düşünmezdim belki de
hay allah razı olsun şu yorumunuzdan.. Yeni eşin ne suçu günahı varki böyle özel günlerde eşinin yanında olamıyor da dışlanıyor.. Ama babadan para isterken yeni eşinde o kazançta hakkı olduğu unutulur ya.
en doğrusu arkadaşınızda olduğu gibi isteme için uygun bir yer seçilir evli olan ebeveyn eşi ile gelir. düğünde de aynı şekilde .
NEyden gocunuyorum biliyor musunuz babam henüz sağ ve düğünümde olmayacak? Nasipse gelin olacağım aileye karşı bile daha en baştan mahçup hissediyorum bu ihtimalde kendimi . Ama böylr diretirse sen bilirsin diyeceğim sanırım sadeceBabanız olmasa olmaz mı? İstemede anne olmaması ne demek. Tamam babaannede olsun. Annenizde gitsin. Düğüne de tek gelsin. Karımsız gitmem ne demek. Ne işi var düğünde. Evlenince sizin evinize gelir karısıyla.
hay allah razı olsun şu yorumunuzdan.. Yeni eşin ne suçu günahı varki böyle özel günlerde eşinin yanında olamıyor da dışlanıyor.. Ama babadan para isterken yeni eşinde o kazançta hakkı olduğu unutulur ya.
en doğrusu arkadaşınızda olduğu gibi isteme için uygun bir yer seçilir evli olan ebeveyn eşi ile gelir. düğünde de aynı şekilde .
bu ne demek ya, canım annen boşanmakla ne kadar iyi yapmış öncelikle onu tebrik ediyorumBabamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ .
İnşallah herşey güzel olurda sizlerle sevincimi paylaşırım buradaDüğününüzün nasıl geçtiğini de yazarsanız,her zaman kötülerin kazanmadığını bir kez daha görmek isteriz.
Özel ricamdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?