• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı anne baba- düğün

Çözüm basit

Kız isteme sizin evde olacak

Paşa baban isterse gelecek istemezse de çok da tın diyeceksin

Düğüne de davet edeceksin ister eşi ile gelir ister metresi ile

Annen mahsun falan kalmaz babana misafir muamelesi yapılır olur biter
ve yine harika damdan yorumu:KK200::KK200:
konu sahibi sizi kim büyüttü anneciğiniz dimi
onun evinde istenecek aynen öyle babanız ister gelir ister gelmez
düğüne de aynen davet edersiniz kimle gelirse gelsin

sinir oluyorum şöyle babalara karı delisi!!!

Baba ağır CAHİL!

Allah annenize sabır versin bu süreçte. İnşallah herşey gönlünüzce olur, annenizin ve sizin talepleriniz çok makul. Doğru düşündüğünüzden şaşmayın.

Kadın bence babanı ailesinden yani sizlerden kıskanıyor. İleri derecede ruh hastası. Emin ol düğününde de bir rezalet çıkarmak için elinden geleni yapacaktır. Ya babanla kavga eder, ya boşboğazlık eder, ya anneni fişekler kesinlikle boş durmaz. Eğer baban evladı için yeni eşine sen gelme diyemiyorsa bence baban da gelmesin . Babana yeni eşinin gelmesini istemediğini söyle , o zaman bende gelemem derse sende o da senin tercihin dersin. Gelmezse de gelmesin zaten . Senin için kayıp olmaz, annenı evladının düğününde huzursuz etmelerine izin verme. Baban kaçmış gitmiş evlenmiş nasılsa çocuklara anneler bakıyor, evlenip ayrılmak erkek için ne ki boşandıkları anda bekâr oluyorlar. Anneler ne yapsın, evlatlarıyla hayat mücadelesi verirken evlenemiyorlar maalesef. Baban kadar rahatca çocuğunu görmezden gelip evlenememiş kadın ne yapsın şimdi suçlu mu oldu. Babanı çok bencil biri olarak gördüm canım oturduğum yerde benı bile sinirlendirdi.
O kadar iyi anladınız ki anlatmak istediğimi. Bunları yapabilecek kapasitede biri kendisi . Yani orada oturup mutluluğumu paylaşmaktan ziyade nasıl desem annemi inceler inadına babamı öper koklar kalkar annemin dibinde dans eder vs yani bu tarz hareketler tam onluk . Canımı bu sıkıyor

Arada kalcak durum mu var ortada? Tabiki de annenizin evinde olcak isteme ya babanız resmen annenizi dışlayin istiyor olabilir mi böyle bir şey. Umarım annenizin evinde olur isteme

Hepinize merhabalar 💕
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler 💐

Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından 😊

İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..

Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .

Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !

Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
babani yeni esi yönlendiriyor bu çok belli

Baban cok sacmalamıs annene uzuldum bende yenı esıyle gelmeyıversın yada hıc gelmesın oyle yapacaklarsa

Baban o sekilde tepki vermeseydi, esi ile beraber ilimli olsaydi evet, eside dügüne gelebirdi. Ancak bana sadece tatillerde babalik yapmis birinin, tutupta annem icin "gelmesin söze" gibi cirkin laflar ediyorsa, bende dislerimi gösteririm.

Sakin anneni üzme. Isteme sizin evde, annenden istesinler. Mecburmu ille bir erkekten istenilcek? Seni büyüten annen. Babaninda pasa gönlü bilir, gelip gelmeyecegini. Esi icin, kizini ezen biri ile ben olsam fazla iletisimde kurmazdim artik bu saatten sonra.
Bu babamın annem dahil 3. Eşi . Ve küçüklüğümden beri kimler için kaç bin kere ezildim Allah bilir . Aman öyle yapma eşim yanlış anlar . Aman şöyle davranma kırılır diye diye . Yinede seviyorum bir şekilde hayatımda kalmasını istiyorum o yüzden bu arada kalma durumlarım

Birakin babaniz dert etsin bu konuyu. Tabikide soz annenin evinde olacak size yillarca bakan buyuten o olduguna gore o evin icinde omrunuz gectigine gore. Babaniz kabul ediyorsa gelsin etmiyorsa gelmesin. Kusura bakmayinda oyle bir baba icin dert ettiginize degmez inanin siz mesut olmaya bakin yeriniz belli yurdunuz belli gelmek isteyen buyursun gelsin.
Haklısınız çok teşekkür ederim yorumunuz için

Babam buna bile yanaşmıyor annemle aynı ortamda ne kadar az bulunsalar iyi ona göre . Babam diyor benden istesinler . Annem diyor en çok benim hakkımken ben mürüvvetini göremeyecek miyim baban gelsin bizde istesinler . Arada kalıyorum anlayacağınız . Sonuç olarak kaçarak evlenebilirim :)
Annenle babaannen aynı şehirde mi peki eğer aynı şehirde ise 2 kere isteme yapın herkesin akrabası kendi isteme törenine gelir.

İlk önce annenizde yaparsınız sonrada babaannede.

Düğün içinde babanızın eşi ile aranızda aşılmayacak sorunlar yok ise gelsin.

Benim de annem babam ayrı. Ve taraflar arasında benzerlik var ama benim babam da annem de anlayışlı insanlar. Sizin yerinizde olsam annemi seçerim tabi ki babanızın ağzından zehir akıyor. Siz gerekli olan her şeyi yapın annenizi dislamadan. Canı isteyen katılsın istemeyen kendi bilir
Haklısınız şuan çokta haksız olmadığımı anladım yorumlardan içim bir nebze rahatladı

Hepinize merhabalar 💕
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler 💐

Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından 😊

İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..

Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .

Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !

Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
Babanız hiç haklı değil daha fazlasını annenizin babanıza kötü söz soyletmeme konusundaki emeğine saygı duyduğum için yazmayacağım.
İstemeniz annenizin evinde olmalı.
Dugununuze "anan da bir koca bulsaydi......" Diyen babanız gelmesin.zira belki de sırf siz daha güvenli bir ortamda büyüyün başka bir el adamının olasi kötü davranışlarına maruz kalmayin diye evlenmeyen anneniz sizin dugununuzu görmeyi daha çok hakediyor

Annemi dışlamam seçenek bile olamaz . Sadece örneğin kadının düğüne gelmesi konusunu içten içe çok abartan ben miyim diye düşündüm . Birkaç kişiden babama karşı anlayışsızlık yaptığım yorumunu aldımda . Annenin eşi olsaydı gelme diyebilir miydin gibisinden . Sizce doğru mu düşünüyorum bunu teyit etmek amaçlı yardım istedim aslında

Babanın düğününe eşiyle gelmesini engellemek babana karşı bi anlayışsızlık olur evet ki bence hoş da değil.
Annen evlenmemiş çünkü bunu tercih etmiş, mahsun neden kalsın ki?
Sonuçta babanın da bi hayatı var ve karısına "sen evde otur" diyemez, dememeli.

Ama isteme konusunda kesinlikle arkadaşlara katılıyorum, annenin bu özverili davranışını ödüllendir ve merasimi kendi evinde yap, baban gelir/gelmez o onun bileceği iş.

Annen de babannenin evine gitmek zorunda değil neticede.

O kadar iyi anladınız ki anlatmak istediğimi. Bunları yapabilecek kapasitede biri kendisi . Yani orada oturup mutluluğumu paylaşmaktan ziyade nasıl desem annemi inceler inadına babamı öper koklar kalkar annemin dibinde dans eder vs yani bu tarz hareketler tam onluk . Canımı bu sıkıyor
Gelmesine müsade etmeyeceksin o zaman. Seni de anlıyorum annenin gireceği ruh halini de anlıyorum. O kadını kapıdan içeri bile sokma. Erkek tarafıyla da sorun yaşatabilir size canım. Senin düğününde eğlenmeyi annen hakediyor onlar etmiyor.

Annenle babaannen aynı şehirde mi peki eğer aynı şehirde ise 2 kere isteme yapın herkesin akrabası kendi isteme törenine gelir.

İlk önce annenizde yaparsınız sonrada babaannede.

Düğün içinde babanızın eşi ile aranızda aşılmayacak sorunlar yok ise gelsin.
Evet babannemlerle aynı şehirdeyiz . Bu ihtimalde aklıma gelmişti aslında uygun olur mu sizce ? Sevgilimin ailesi “oğlum bu nasıl kızmış böyle iste iste bitmiyor “ derler mi acaba diye düşündümde 😊

Senin evin annenin evi. İstemede kızın evinde olur. Daha önceki yorumlardada belirtildiği üzere babana yanımda olmak istersen gelirsin istemezsen sen bilirsin. Ben istemenin KENDİ EVİMDE yapılmasını istiyorum diye belirtirsin.Yıllarca annemin arkasından kötü konuşan bir baba ve sülalesine karşı asla eyvallahım olmaz bu saatten sonra. Siz sakin bile kalmışsınız babanızın isteklerine..
Düğüne bişi diyemem eşidir gelir. Annenizin kadının öpüp sarılmalarına alınacağını sanmam. Öyle olsaydı babanızı yıllar önce boşamazdı değil mi?? Koskoca adamın 16 yıl sonra halen kin gütmesi bana ayrı itici geldi belirtmeden geçemeyeceğim kusura bakmayın.Annen gelmesin falan ne kadar basit ve ayıp cümleler
BAba tarafında kendini bir dev aynasında görme durumu var ki evlerden ırak . Kendini unutulamaz falan sanıyor 16 yıl geçti adamı hala inandıramadım annemin onu unuttuğuna sanki gördüğü yerde boynuna sarılacak tövbe yarabbim

Hepinize merhabalar 💕

En mutlu olman gereken gunlerde seni uzdugu icin babana cok kizdim. Senin mutlulugun icin annenlere gelmesi gerekiyor. Babaannenlerde isteme yapilirsa annen gelmez mi? Mahsun olacagina eminim ama esinin ailesine karsi guclu bir aileyle cikmalisin. Cunku insanlar sonra bunu kullanabiliyor.
Dugun konusunda da babanin esini getirmek istemesi normal ama soyledigi laf guzel degil tabi.
Umarim her sey en az uzuldugun sekilde olur.

Back