Elbette olur niye olmasın sevgiline de birşey demek isterlerse onlarda adetmiş anne 2 kere istenirmiş desin :)Evet babannemlerle aynı şehirdeyiz . Bu ihtimalde aklıma gelmişti aslında uygun olur mu sizce ? Sevgilimin ailesi “oğlum bu nasıl kızmış böyle iste iste bitmiyor “ derler mi acaba diye düşündümde
öyle cahil hayatınızda hiçbir etkisi olmamış fesat nifak tohumları saçan bir babayla merasim yapana kadar anneciğimle yapardım tüm istemeyi düğünü ..böyle babanın eksikliğini hissetmezsiniz adamın ağzından hayırlı bir söz çıkmamış maşallah.Hepinize merhabalar
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından
İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..
Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
Babanız olmasa olmaz mı? İstemede anne olmaması ne demek. Tamam babaannede olsun. Annenizde gitsin. Düğüne de tek gelsin. Karımsız gitmem ne demek. Ne işi var düğünde. Evlenince sizin evinize gelir karısıyla.Hepinize merhabalar
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından
İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..
Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
Bugüne kadar hep babam diye iletişimimi sürdürdüm , densizliklerine sabrettim . Senede 2 kez görüyorsun zaten sabret diye telkin ettim çoğu konuda kendimi. Ama konu seçim yapmaya gelirse her daim annemi seçerim . İnanın konuyu düşüne düşüne kendime eziyet etmeye başladım. Medeniyetsizce mi düşünüyorum düğüne gelmesini istememekle acaba diye falan . Ama yok yani . Kadın doğru düzgün davranan iyi niyetli biri olsa yine bi nebze ama hepimiz huzursuz olacağız öyle bir ortamda . Buraya yazdıkça kafamda netleşti çoğu şey zatenvalla isteme sizde olacak baban gelmezse keyfi bilir.senin esas yanında olan annen, onu satıp babam o benim moduna girmezsin umarım.düğüne de sizin istemediğiniz birini getiremez.gelmezse gelmesin.soruyu sormana bile gerek yok cevap belli.
Haklısınız şuan yorumlarla beraber yavaştan bir aydınlanma geliyor bana da çok teşekkürler her birinizeBöylelerine biz baba demiyoruz;dış kapının dış mandalı diyoruz.Çok hadsiz buldum babanızı. Çok da sinir oldum. Gelmeyiversin yahu.Hangi bir talebi mantıklı sizce?Tek bir amacı var. Annenizi yok saymanız!!!Fırsat vermeyin!
yerinde ben olsam baba figüründeki o kişiyi yalnızca misafir gibi bir davetiyeyle sadece düğüne karısı olmadan davet ederdim.gelirse gelsin gelmezse keyfi bilir.Bugüne kadar hep babam diye iletişimimi sürdürdüm , densizliklerine sabrettim . Senede 2 kez görüyorsun zaten sabret diye telkin ettim çoğu konuda kendimi. Ama konu seçim yapmaya gelirse her daim annemi seçerim . İnanın konuyu düşüne düşüne kendime eziyet etmeye başladım. Medeniyetsizce mi düşünüyorum düğüne gelmesini istememekle acaba diye falan . Ama yok yani . Kadın doğru düzgün davranan iyi niyetli biri olsa yine bi nebze ama hepimiz huzursuz olacağız öyle bir ortamda . Buraya yazdıkça kafamda netleşti çoğu şey zaten
Babadan ve anneden ayrı ayrı istenebilir gayet mantıklı. Erkek tarafı garipseyecektir ama durum izah edilir. Peki iki ayrı düğün mü olacak?Elbette olur niye olmasın sevgiline de birşey demek isterlerse onlarda adetmiş anne 2 kere istenirmiş desin :)
Düğününüzün nasıl geçtiğini de yazarsanız,her zaman kötülerin kazanmadığını bir kez daha görmek isteriz.Haklısınız şuan yorumlarla beraber yavaştan bir aydınlanma geliyor bana da çok teşekkürler her birinize
Babanın eşinin gelip gelmemesi senin onunla iletişimine bağlı. İyi bir iletişiminiz varsa ve annenle babanın ayrılmasına neden o kadın değilse bence gelmesi son derece normal.Annemi dışlamam seçenek bile olamaz . Sadece örneğin kadının düğüne gelmesi konusunu içten içe çok abartan ben miyim diye düşündüm . Birkaç kişiden babama karşı anlayışsızlık yaptığım yorumunu aldımda . Annenin eşi olsaydı gelme diyebilir miydin gibisinden . Sizce doğru mu düşünüyorum bunu teyit etmek amaçlı yardım istedim aslında
Velayet dediğiniz gibi annede idi . Annem yıllardır çok düşük bir maaşla resmen bir sömürü düzeninde çalışıyor . Çeyizim için ufak tefek ihtiyaçlarıma gücü yetebiliyor anca ki ben asla ondan birşey beklemiyorum . Canım benim bu yaşıma kadar yanımda olduğu yeter . Düğün giderleri babaya ait olacak ama inanın bu bile külfet geliyor ona . Herşeyin en ucuzuna kaç fazla masrafa girme diye diye içimi yedi resmen . Bu durum böyle devam ederse kendi yaptığı düğüne kendi gelmeyecek gibi duruyorAyni sorunu ileride belki oglum da yasayacak. Sanirim anne babaniz bosandiginda velayet annede idi ve sizin tum sorumlulugunuz da. Bu durumda sizi es adayiniz anneden ister, baba ister gelsin ister gelmesin. Dugunu de muhtemelen anne rek basina yapacak. Ben babanin bir katkisi olacagini dusunmuyorum. Babaniz davetiye ile gelir dugune muhteneken. Dugun icin de davetiyeyi verirsiniz, kiminle gelirse gelsin.
Bu babamın annem dahil 3. Eşi . Ve küçüklüğümden beri kimler için kaç bin kere ezildim Allah bilir . Aman öyle yapma eşim yanlış anlar . Aman şöyle davranma kırılır diye diye . Yinede seviyorum bir şekilde hayatımda kalmasını istiyorum o yüzden bu arada kalma durumlarım
İnanın hiçbir fikrim yok çok değişik biri çünkü. Kaostan beslenen tipler olur ya . Kendisi bayrak tutanı . Benimde çekincelerim bunlar zaten . Hani bilsem ki hanım hanımcık oturacak nispek yapmalara kalkışmayacak . Buyursun gelsin . Ama ihtimaller canımı sıkıyor . BAbam benimle kalkıp dans etse kızar mesela . Bana karşı bile bir hazımsızlığı kıskançlığı söz konusu . Böyle olunca da haliyle dışlayası geliyor insanın .
BEnde içten içe isterdim bazı konularda babamın önceliğinde olmayı işte ama bazısından olmayınca olmuyorve yine harika damdan yorumu
konu sahibi sizi kim büyüttü anneciğiniz dimi
onun evinde istenecek aynen öyle babanız ister gelir ister gelmez
düğüne de aynen davet edersiniz kimle gelirse gelsin
sinir oluyorum şöyle babalara karı delisi!!!
Çok teşekkür ediyorum umarım herşey sorunsuz ilerler de dert ettiğimle kalırım :)Baba ağır CAHİL!
Allah annenize sabır versin bu süreçte. İnşallah herşey gönlünüzce olur, annenizin ve sizin talepleriniz çok makul. Doğru düşündüğünüzden şaşmayın.
Şuan yorumlardan anladığım kadarıyla yanlış düşünmüyorum .o yüzden bu minvalde bir konuşma yapmayı düşünüyorum baba hazretleriyle .Arada kalcak durum mu var ortada? Tabiki de annenizin evinde olcak isteme ya babanız resmen annenizi dışlayin istiyor olabilir mi böyle bir şey. Umarım annenizin evinde olur isteme
Neden?Kendince anneyi safdışı bırakmaya çalışan baba için değer mi?Babadan ve anneden ayrı ayrı istenebilir gayet mantıklı. Erkek tarafı garipseyecektir ama durum izah edilir. Peki iki ayrı düğün mü olacak?
Ben o babayı hiç bir şeyime çağırmazdım net.
İçimi mi okudunuz diye düşündüm bir an .O sevgi degil, tam tersi, ortada sevgi olmadigindan baba sevgisine acligindan dolayi geliyor. O kadar cok bir baba istiyorsun ki, en absürd taleplerine bile razi geliyorsun. Baban senin mutlulugunu paylasmamaya göze aliyor, sirf esi icin. O halde kusura bakma, sana karsida fazla sevgisi yok. Resti sana cekebiliyorda, niye esine degil?
Bir kac arkadas yazmis "baban esi ile gelebilir, aradan kac yil gecti" diye. Evet karsinda normal bir baba olsa dogru. Senin astim ataginda bile kiskanan es, dügün gününü mahv eder. Sakin taviz verme. Babandan dolayi babaanne felanda gelmezse, gelmesinler. Sen kendi mutluluguna bak. Yemin ederim anneni hak etmiyorlar. Kadin yine iyi niyeti ile "baban buraya gelsin ondan istesinler" diyor. Ki en cok senin üzerinde annenin emegi varken!
Artik büyüdün ve resti cekmenin, anneni korumanin zamani geldi. Babanda ögrensin seni kukla gibi oynatamadigini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?