EVet senede 2 kez gelip görmesi dışında pek bir paylaşımımız olmadı . Yaptığı maddi desteği dahi ölü yatırım olarak görüyor gibi hislerim var hatta . herşeye rağmen içten içe seviyorum sanırım yinede onu . Küçükken o kadar uysal olurdum ki geldiğinde , kızarsa bidaha gelmez diye korkardım . Onunla hiç doğru düzgün tartışmaya girmedim çata çat kavga etmedim ama şuan yukarıda yazdığınız cümleler bana hiç uzak değil . Konu tekrar açıldığında buna benzer bir konuşma da yapabilirim . Arada kalmaktan çok yoruldum çünkübabanıza şu tarihte istemeye geliyorlar istersen yanımda olur mutluluğumu paylaşırsın istersen gelmezsin uzaktan bakarsın diye bir konuşma yapın . zaten siz annenizin yanınında büyümüşsünüz babanızın bi alakası olmamış sizin anlattıklarınıza göre .
Şöyle söyleyeyim babamın eşi inanılmaz kıskanç bir kadın nispet yaparcasına kalkar eğlenir dans eder öper sarılır biliyorum tavırlarını çünkü ve aklım hep annemde kalacak . Gönlüm istiyorki tek gelsin , iki medeni insan gibi el sıkışsınlar merhabalaşsınlar gerginlik olmadan bitsin gitsin .Çözüm basit
Kız isteme sizin evde olacak
Paşa baban isterse gelecek istemezse de çok da tın diyeceksin
Düğüne de davet edeceksin ister eşi ile gelir ister metresi ile
Annen mahsun falan kalmaz babana misafir muamelesi yapılır olur biter
EVet sanırım öyle olacak bu tavrını sürdürürse . Keşke güzellikle hallolabilse bazı şeylerAnnenin hakkında o kadar laf etmelerine rağmen annen yine onları evinde ağırlayabileceğini söylemiş.İstemeyi tabiki annenin evinde yapın baban gelmezsede kendi bilir.Düğün içinde karısını kesinlikle isteme gerekirse tartış
Babamın eşi inanılmaz kıskanç biri . Annemle boşanalı 16 sene olmasına rağmen annemi düşman bellemiş durumda . Sanki her an elinden alacakmış gibi . Bu durumda ne kendi gelir zaten gelmesin , ne babamı gönderir . İşleri çıkmaza sokan onun bu tavrı ve babamın basiretsiz oluşu aslında ..İsteme konusunda hiç kusura bakmasın, annensiz olacak değil. Düğün konusunda ise eşiyle katılması sorun olmamalı. Bence isteme günü için eşini arayıp onunla konuşun, siz de gelin diye. Belki eşi biraz anlayışlıdır babanızın aksine.
Annemi dışlamam seçenek bile olamaz . Sadece örneğin kadının düğüne gelmesi konusunu içten içe çok abartan ben miyim diye düşündüm . Birkaç kişiden babama karşı anlayışsızlık yaptığım yorumunu aldımda . Annenin eşi olsaydı gelme diyebilir miydin gibisinden . Sizce doğru mu düşünüyorum bunu teyit etmek amaçlı yardım istedim aslında
Ohaa bide rusmuş. Çirkin mi? Kendine güvenmeyip kıslançlık triballerine giriyor olabilirEşi babamın bana gösterdiği ilgiyi bile kıskanıyor . Annemle bir düğünde birlikte bulunma ihtimalleri kadını delirtebilir bile
Birde ruslar kıskanç olmaz derler
Sadece 1 akşam 2 medeni insan gibi merhabalaşıp durumu sorunsuz götürmelerini istiyorum aslında bir evlat olarak . Ama bu anlayış sıfır maalesef . 9 yaşımdan beri ikilemlerle uğraşıyorum ama yaş büyüyünce dertler de büyür derler ya bu durum çok canımı sıktı . Bakın size bir örnek anlatayım . Bu yaz babam ve eşi izne geldiğinde , astım hastası olmamdan dolayı babamla hastaneye gitmek durumunda kaldık . Eşi de geldi . Ve hastanede kavga çıkardı. Sebep babamın benimle muaneye girip onu bekleme salonunda yalnız bırakması . Bu tıynette biri olduğundan birazda istemiyorum gelmesini . Bir kerede haddini bilsin istiyorum .. annemin gözüne sokmasın kendini istiyorum .. doğru mu düşünüyorum bilmiyormCanım ben senin yerinde olsam babama kız isteme annemde olacak ister gel ister gelme derim, düğüne gelince de yeni eşiyle gelecekse gelmesine gerek olmadığını söylerdim. Yeni karıcığından bu kadar korkuyorsa gelmesin, evladının mutluluğundan daha mı önemliymiş,? Kac yasında adam izin mi alıyor hayret birşey.
İçten içe üzüldüğünü biliyorum annemin . Birdaha evlenmedi çünkü ve rahat davranamayacak kesinlikle . Benimde aklımı bu kurcalıyor"Annen kız istemeye gelmesin" demek ne demek?
25 yasa getirmiş büyütmüş etmiş yıllarca kim bilir ne zorluklar çekti anneciğin . Böyle bir günde nasıl dışlanabilir ki?
Tabi ki kiz isteme merasimini annenin evinde yapacaksın, babanın da kendi keyfi bilir ister gelir ister gelmez. Ileride sorun yaşarsan baban yanında olmayiversin. Evladını böyle bir şeyle tehdit eden adamın zaten bir hayri dokunmaz ki. Hele öyle bir karisi varken...
Düğüne gelince, onu anlayamadim. Belki de annen onların gülüp oynamasına aldırış etmeyecek. Annenle konuş bunu
Kendisine pek sempati duyduğum söylenemez çünkü babamın bana gösterdiği 2 gram ilgiyi dahi kıskanan biri . Uyumlu içinde art niyet barındırmayan biri olsaydı bu şekilde düşünmezdim belki deBenimkiler 6,5 yaşımda ayrıldı.
Düğünüm olsa annem de babam da eşiyle gelebilir (ikisi de evlenmedi gerçi). Eğer huzursuzluk çıkacaksa ayrı masalarda oturtursunuz ama düğüne eşin gelmesin diyemezsiniz eğer eşiyle sizin aranızda bizzat kavga gürültü olmadıysa.
Arada falan kalmayın. Babanız kızını düşünüyorsa, kendisinden istenmenizi istiyorsa annenizin evine gelir. Yok gelmiyorsa da keyfi bilir, o zaman yaptığı babalık değil inat uğruna kızının istenmesine gelmemek olur. Bu da sizi bağlamaz.Babam buna bile yanaşmıyor annemle aynı ortamda ne kadar az bulunsalar iyi ona göre . Babam diyor benden istesinler . Annem diyor en çok benim hakkımken ben mürüvvetini göremeyecek miyim baban gelsin bizde istesinler . Arada kalıyorum anlayacağınız . Sonuç olarak kaçarak evlenebilirim :)
Haklı olabilirsiniz bu konuyu düşüne düşüne içinden çıkılmaz hale getiren ben olabiliri sanırımsen babaannenin evinde yaşamıyorsun. annenle birlikte yaşıyorsun. kız istemeye kızın yaşadığı eve gidilir. senin evine gelecekler. oraya kim isterse gelir. istemeyen de baban dahi olsa gelmesin. senin annen, baban ve ailesini evinde ağırlamakta sorun çıkartmıyor da o sülale sorun çıkartıyorsa gelmesinler bu kadar basit.
düğünde de olay şu kadar: sen sevdiğin adamla düğününü yaparsın. herkese davetiye verirsin. isteyen gelir istemeyen gelmez. sana katılmadığım tek nokta şu baban artık evli ve karısı ile bir yere gitmek istemek onun hakkı. karısı gelmesin diyip onu yok sayamazsın. sonuçta dostu değil ahbabı değil. kaç küsür yıllık karısı. sen gelme denmez. annen evli olsaydı kocası gelmesin diyemeyeceğin gibi babanın da karısı gelmesin diyemezsin.
Kadın bence babanı ailesinden yani sizlerden kıskanıyor. İleri derecede ruh hastası. Emin ol düğününde de bir rezalet çıkarmak için elinden geleni yapacaktır. Ya babanla kavga eder, ya boşboğazlık eder, ya anneni fişekler kesinlikle boş durmaz. Eğer baban evladı için yeni eşine sen gelme diyemiyorsa bence baban da gelmesin . Babana yeni eşinin gelmesini istemediğini söyle , o zaman bende gelemem derse sende o da senin tercihin dersin. Gelmezse de gelmesin zaten . Senin için kayıp olmaz, annenı evladının düğününde huzursuz etmelerine izin verme. Baban kaçmış gitmiş evlenmiş nasılsa çocuklara anneler bakıyor, evlenip ayrılmak erkek için ne ki boşandıkları anda bekâr oluyorlar. Anneler ne yapsın, evlatlarıyla hayat mücadelesi verirken evlenemiyorlar maalesef. Baban kadar rahatca çocuğunu görmezden gelip evlenememiş kadın ne yapsın şimdi suçlu mu oldu. Babanı çok bencil biri olarak gördüm canım oturduğum yerde benı bile sinirlendirdi.Sadece 1 akşam 2 medeni insan gibi merhabalaşıp durumu sorunsuz götürmelerini istiyorum aslında bir evlat olarak . Ama bu anlayış sıfır maalesef . 9 yaşımdan beri ikilemlerle uğraşıyorum ama yaş büyüyünce dertler de büyür derler ya bu durum çok canımı sıktı . Bakın size bir örnek anlatayım . Bu yaz babam ve eşi izne geldiğinde , astım hastası olmamdan dolayı babamla hastaneye gitmek durumunda kaldık . Eşi de geldi . Ve hastanede kavga çıkardı. Sebep babamın benimle muaneye girip onu bekleme salonunda yalnız bırakması . Bu tıynette biri olduğundan birazda istemiyorum gelmesini . Bir kerede haddini bilsin istiyorum .. annemin gözüne sokmasın kendini istiyorum .. doğru mu düşünüyorum bilmiyorm
İnanın hiçbir fikrim yok çok değişik biri çünkü. Kaostan beslenen tipler olur ya . Kendisi bayrak tutanı . Benimde çekincelerim bunlar zaten . Hani bilsem ki hanım hanımcık oturacak nispek yapmalara kalkışmayacak . Buyursun gelsin . Ama ihtimaller canımı sıkıyor . BAbam benimle kalkıp dans etse kızar mesela . Bana karşı bile bir hazımsızlığı kıskançlığı söz konusu . Böyle olunca da haliyle dışlayası geliyor insanın .Burada konular var
Beni ilk eşinden olan çocuğun mezuniyet etkinliğine götürmüyor eşim diye
Biz de diyoruz ki çocuk çekinir belki küçük üzülür gitmeyiverin diye
Ama siz yetişkinsiniz babanız da uzun zamandır evli
Bence düğüne gelmesin demeniz olmaz isterse gelsin de benim şahsen gidesim gelmez
Yalnız foto vs aşamasında aile fotosuna ille ben de gireceğim vs der mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?