O kadar iyi anladınız ki anlatmak istediğimi. Bunları yapabilecek kapasitede biri kendisi . Yani orada oturup mutluluğumu paylaşmaktan ziyade nasıl desem annemi inceler inadına babamı öper koklar kalkar annemin dibinde dans eder vs yani bu tarz hareketler tam onluk . Canımı bu sıkıyor
BAbamla gönlümden geçen ne varsa konuşup seçimi ona bırakma kararı aldım gelmemeyi göze alıyorsa kendi bilecek çok teşekkür ederim güzel dileğiniz içindeRuslar akillidir neyse siz cici anneyi bosverin. Aslinda biyolojik babanizi da. Bunca yil babalik yaptigini dusunuyor musunuz?Ego tatmininden oteye gecip benim kiz var dememis. Varsin bundan sonrada olmasin. Dunurlere de hadise cikartma potansiyeli var babanizin. Kendini aklinca saydirmak icin yapar. Bunca yil maddi manevi size yetmis annenizle mutlu gununuzu planlayin. Yok mu ailede dayi veya oturakli bir aile buyugu erkek. Buyugum bu dersiniz, oldu bitti. Eger gun olur esinizle ve ailesiyle sorun yasarsaniz size kiymeti belirsiz babaniz degil bu aile buyugunuz sahip cikar. Annenizi uzmeyin lutfen,artik kendi ailenizi kuruyorsunuz. Babaniza laf anlatmayin,anlamayacaktir. Nikah,dugun yer ve tarihlerini bildirin davet edin. Gelirse ne ala. Gelmezse bunca sene yoktu,yoklugunun sorun yaratacagini sanmiyorum. Herkese de herseyi anlatmayin,tartismayin. Cok mutlu olursunuz insallah.
Annemi belki kırmaz ama kendinizi benim yerime koyun bu konularda o kadar yıpranığım ki birde en özel günümde bu tarz saçmalıkları hiç çekesim yok . Hem kendi açımdan hem annem açısından . Duygusal olarak kırılmaz belki babama hisleri olmadığı için ama size inat kasten birşeyler yapılsa çevrenizde bir rahatsız olursunuz ya mesela . Bu durumu yaşamak istemiyorum sadeceBen bir konuya takıldım. Anneniz babanıza karşı halen bir şeyler hissediyor sevgi besliyormu. Cevap evet ise ne babanız nede babanızın eşi gelmesin. Yok annenizin babanıza karşı herhangi bir sevgi ilgi vb. durumu yoksa babanız ve eşi annenizin yanında ne yaparsa yapsın bu annenizi kırmaz.
daha 3 yıllık evliler babamın 3. Evliliği , benden başka çocuğu yok . Tüm yorumları okudunuz mu bilmiyorum ama okursanız inanın gereksiz ılımlı olduğumu göreceksiniz :) zira aşırı kıskanç ve olay çıkarmaya meyilli bir eşi varIsteme konusunda baban kesinlikle haksız. Ama düğüne cici anneyle gelme konusunda sen daha ılımlı olabilirsin. Ondan kardeşlerin yok mu? Onlar gelmeyecek mi?
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Yorumları okumadım. Baban da tek evladının muruvvetini görmek istiyorsa gelsin, istemiyorsa gelmesin.daha 3 yıllık evliler babamın 3. Evliliği , benden başka çocuğu yok . Tüm yorumları okudunuz mu bilmiyorum ama okursanız inanın gereksiz ılımlı olduğumu göreceksiniz :) zira aşırı kıskanç ve olay çıkarmaya meyilli bir eşi var
davetiye meselesini dedüşünmüştüm nasıl olur acaba diye çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için işe yarar bir bilgi oldubizde babam bu şekilde saçmalamadığı için tabi ki yaşadığım eve gelip istediler yani annemden.
düğün eşimin memleketinde oldu babam ve eşi gelmedi ama yakın şehirde oturan halamlar kuzenlerim ve bazı akrabaları geldi babamın. nikahım ist da oldu düğünden 3 gün sonra ona babam eşiyle geldi annemde geldi.
ben en büyük sıkıntıyı davetiyede yaşamıştım anne baba adı tamam ama soyadı? o sebeple davetiyelere eşimin de benim de sadece anne baba isimleri yazıldı. bunu da fikir olsun diye yazdım.
Evet babamla konuşacağım gelip gelmemeye kendi karar verir artık teşekkür ederim yorumunuz içinÖzür dileyerek söylüyorum babanız çok büyük terbiyesizlik etmiş .böyle bir anneyi asla cignemeyin sakın. İsteme tabiki en munasip şekliyle sizin şu an yaşadığınız ev neresiyse orda olmalı .dugunede kesinlikle babanız eşiyle gelmesin annenizi incitecek bir davranışta bulunacaksa eğer ki belli bulunacak. Babanıza net olun kesinlikle
Teşekkür ederim aynı şekilde düşünüyorum bende ona göre bir konuşma yapacağımSiz bütün planlarınızı nasıl mutlu oluyorsanız öyle yapın. Detaylarını da babanıza iletin. ‘Mutluluğumda yanımda olmak istiyorsan böyle olacak. Sen benim yanımda mı olmak istiyorsun yoksa anneme nispet yapmak mı?’ diyin. Anneniz bu kadar ılımlıyken babanızın resti çok saçma.
Sizin hala üstünüze gelmeye devam ederse kendisi bilir. Gelmezse gelmesin onun ayıbı.
Böyle bi durumda annenizi kırmayın.
Kaçarak evlenme işin esprisiydi zaten :) aynen dediğiniz gbi yapacağım babamla konusacağım . Gerisi onun tepkilerine göre şekillenecek artıkYazık annene çok üzüldüm. Hala onu ezmeye çalısan bir baban var.. ne demek annen gelmesin.. terbiyesizlik yaptigi kusura bakma.. buncayil annenle yasamissin.. baban evlenip bir hayat kurmus kendisine.. simdi anneni hice sayıp babaannenin evinde kız isteme ya da kacarak evlenme annene cok ama cok buyuk haksizlik..
Babana beni su tarihte istemeye geliyorlar nerde yasıyorsam oraya gelin buyrun. Tabi ki esiyle gelmek onunda hakki bu arada.. dugunde aynı sekilde..
AnneniZin eşi anlayışlı biriymiş . Gelseydi ve babanız huzursuzluk olsaydı olan size olacaktı en çok siz üzülecektiniz kendince doğru olanı yapmış . Keşke babamın eşi de o kadar anlayışlı olsa da bu sıkıntılara girmesek hiçBenim ailemde ayrı. Benim isteme olayı abımın evinde oldu. Annem ve babam oraua geldi. Düğüne annenim eşi gelmedi. Çok ısrar ettim gel diye ama gelmedi babam huzursuzluk çıkarır diye. Haklıydı aslında babam huzursuzluk çıkarırdı. Kardeşimin isteme olayınıda benim evimde yaptık. Düğüne annemin eşi gene gelmedi
Güzel bir alternatif aslında fakat ben kınamda da düğünümde de annemi yanımda görmek isterim sanırım :) o yüzden güzele fikirlerimi anlatıp kararı ona bırakmak niyetim . Beni anlarsa ne ala-Lavinya yakın zamanda ablamın bir çalışma arkadaşı evlendi .anne babası ayrılmış.babasinin ailesiyle kına yapmış.annesinin ailesiyle düğün.belki alternatif bir cozum olabilir sizin için.herseye rağmen babaniz da bu güzel güne dahil olsun istiyorsanız düşünün derim
Anladım canım bence de anneni uzecek hicbir sey olmasınKaçarak evlenme işin esprisiydi zaten :) aynen dediğiniz gbi yapacağım babamla konusacağım . Gerisi onun tepkilerine göre şekillenecek artık
Eşiyle gelmesi konusunuda üstteki yorumlarımda belirtmiştim eşi sorun çıkaran bir tip . Kıskançlık krizlerine giriyor inanın neyi kıskandığını bile anlamazsınız . Bu sebepten annemle aynı ortamda olmasını istemiyorum. Ben senelerdir tolere ediyorum ama annem zorunda değil stres yaşamaya bana kalırsa
Bence babanız gelmedın dugununuze.Lafları çok agır.Burda onemlı olan sensın.Senı en guzel sekılde evınden gondermelerı.Masallah baban laf koymamış konuşacak.Hıc bır olumlu taraf sunmamış.Boyle olmaz bu işler.Hepinize merhabalar
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından
İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..
Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?