• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı anne baba- düğün

-Lavinya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2019
540
1.269
33
30
Hepinize merhabalar 💕
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler 💐

Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından 😊

İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..

Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .

Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !

Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?

Babanızın yaptığı büyük haksızlık ben bile karşıdan bakan biri olarak çıkamadım işin içinden allah sabır versin size :KK61: neden kiz isteme babannenizde oluyor sizin bir eviniz duzeniniz var zaten annenizle? Ben olsam annemi ezdirmem bu konuda babanızin istekleri yersiz

Baban saçmalamış aradan 16, sene geçmiş boşanalı. Yeni eşi anneni kıskanacak değil herhalde
Eşi babamın bana gösterdiği ilgiyi bile kıskanıyor . Annemle bir düğünde birlikte bulunma ihtimalleri kadını delirtebilir bile
Birde ruslar kıskanç olmaz derler :KK53:

Babanızın düğüne eşiyle gelmek istemesi gayet normal. İsteme için de tarafsız bir nokta belirleyin.

Yakın bir arkadaşım isteme için abisinin evini uygun gördü. İki taraf da boşanmış aile çocuklarıydı iki tarafında anne babası (evli olanlar eşleriyle birlikte) katıldı. Düğüne de aynı şekilde.

Babanızın yaptığı büyük haksızlık ben bile karşıdan bakan biri olarak çıkamadım işin içinden allah sabır versin size :KK61: neden kiz isteme babannenizde oluyor sizin bir eviniz duzeniniz var zaten annenizle? Ben olsam annemi ezdirmem bu konuda babanızin istekleri yersiz
Değil mi ya . Çevremden birkaç kişi beni fazla duygusal olmakla suçladığı için içten içe kendimle çeliştim aslında . Ne olurmuş eşide gelseymiş .

babanıza şu tarihte istemeye geliyorlar istersen yanımda olur mutluluğumu paylaşırsın istersen gelmezsin uzaktan bakarsın diye bir konuşma yapın . zaten siz annenizin yanınında büyümüşsünüz babanızın bi alakası olmamış sizin anlattıklarınıza göre .

Hepinize merhabalar 💕
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler 💐

Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından 😊

İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..

Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .

Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !

Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
Annenin hakkında o kadar laf etmelerine rağmen annen yine onları evinde ağırlayabileceğini söylemiş.İstemeyi tabiki annenin evinde yapın baban gelmezsede kendi bilir.Düğün içinde karısını kesinlikle isteme gerekirse tartış

bana bu soruyu sorman bile garip geldi. ılımlı olan annen iken babanı seçip anneni dışlaman bir seçenek bile olmamalı.
Annemi dışlamam seçenek bile olamaz . Sadece örneğin kadının düğüne gelmesi konusunu içten içe çok abartan ben miyim diye düşündüm . Birkaç kişiden babama karşı anlayışsızlık yaptığım yorumunu aldımda . Annenin eşi olsaydı gelme diyebilir miydin gibisinden . Sizce doğru mu düşünüyorum bunu teyit etmek amaçlı yardım istedim aslında

İsteme konusunda hiç kusura bakmasın, annensiz olacak değil. Düğün konusunda ise eşiyle katılması sorun olmamalı. Bence isteme günü için eşini arayıp onunla konuşun, siz de gelin diye. Belki eşi biraz anlayışlıdır babanızın aksine.

Annemi dışlamam seçenek bile olamaz . Sadece örneğin kadının düğüne gelmesi konusunu içten içe çok abartan ben miyim diye düşündüm . Birkaç kişiden babama karşı anlayışsızlık yaptığım yorumunu aldımda . Annenin eşi olsaydı gelme diyebilir miydin gibisinden . Sizce doğru mu düşünüyorum bunu teyit etmek amaçlı yardım istedim aslında
düğüne eşi ile gelebilir. bunu sorun etmek saçma olur.

Canım ben senin yerinde olsam babama kız isteme annemde olacak ister gel ister gelme derim, düğüne gelince de yeni eşiyle gelecekse gelmesine gerek olmadığını söylerdim. Yeni karıcığından bu kadar korkuyorsa gelmesin, evladının mutluluğundan daha mı önemliymiş,? Kac yasında adam izin mi alıyor hayret birşey.

"Annen kız istemeye gelmesin" demek ne demek?
25 yasa getirmiş büyütmüş etmiş yıllarca kim bilir ne zorluklar çekti anneciğin . Böyle bir günde nasıl dışlanabilir ki?

Tabi ki kiz isteme merasimini annenin evinde yapacaksın, babanın da kendi keyfi bilir ister gelir ister gelmez. Ileride sorun yaşarsan baban yanında olmayiversin. Evladını böyle bir şeyle tehdit eden adamın zaten bir hayri dokunmaz ki. Hele öyle bir karisi varken...

Düğüne gelince, onu anlayamadim. Belki de annen onların gülüp oynamasına aldırış etmeyecek. Annenle konuş bunu

Benimkiler 6,5 yaşımda ayrıldı.
Düğünüm olsa annem de babam da eşiyle gelebilir (ikisi de evlenmedi gerçi :D ). Eğer huzursuzluk çıkacaksa ayrı masalarda oturtursunuz ama düğüne eşin gelmesin diyemezsiniz eğer eşiyle sizin aranızda bizzat kavga gürültü olmadıysa.

Babanızın düğüne eşiyle gelmek istemesi gayet normal. İsteme için de tarafsız bir nokta belirleyin.

Yakın bir arkadaşım isteme için abisinin evini uygun gördü. İki taraf da boşanmış aile çocuklarıydı iki tarafında anne babası (evli olanlar eşleriyle birlikte) katıldı. Düğüne de aynı şekilde.
Babam buna bile yanaşmıyor annemle aynı ortamda ne kadar az bulunsalar iyi ona göre . Babam diyor benden istesinler . Annem diyor en çok benim hakkımken ben mürüvvetini göremeyecek miyim baban gelsin bizde istesinler . Arada kalıyorum anlayacağınız . Sonuç olarak kaçarak evlenebilirim :)

Hepinize merhabalar 💕

sen babaannenin evinde yaşamıyorsun. annenle birlikte yaşıyorsun. kız istemeye kızın yaşadığı eve gidilir. senin evine gelecekler. oraya kim isterse gelir. istemeyen de baban dahi olsa gelmesin. senin annen, baban ve ailesini evinde ağırlamakta sorun çıkartmıyor da o sülale sorun çıkartıyorsa gelmesinler bu kadar basit.

düğünde de olay şu kadar: sen sevdiğin adamla düğününü yaparsın. herkese davetiye verirsin. isteyen gelir istemeyen gelmez. sana katılmadığım tek nokta şu baban artık evli ve karısı ile bir yere gitmek istemek onun hakkı. karısı gelmesin diyip onu yok sayamazsın. sonuçta dostu değil ahbabı değil. kaç küsür yıllık karısı. sen gelme denmez. annen evli olsaydı kocası gelmesin diyemeyeceğin gibi babanın da karısı gelmesin diyemezsin.

Burada konular var

Beni ilk eşinden olan çocuğun mezuniyet etkinliğine götürmüyor eşim diye

Biz de diyoruz ki çocuk çekinir belki küçük üzülür gitmeyiverin diye

Ama siz yetişkinsiniz babanız da uzun zamandır evli

Bence düğüne gelmesin demeniz olmaz isterse gelsin de benim şahsen gidesim gelmez

Yalnız foto vs aşamasında aile fotosuna ille ben de gireceğim vs der mi bilemedim

Babam buna bile yanaşmıyor annemle aynı ortamda ne kadar az bulunsalar iyi ona göre . Babam diyor benden istesinler . Annem diyor en çok benim hakkımken ben mürüvvetini göremeyecek miyim baban gelsin bizde istesinler . Arada kalıyorum anlayacağınız . Sonuç olarak kaçarak evlenebilirim :)

Şartlarınızı kendiniz ayarlayıp, karar verip onlara haber verecekseniz. Uygun bulan gelecek, bulmayan gelmeyecek. Evlenecek yaşa gelmiş kocaman insansınız.

Back