- 5 Eylül 2012
- 462
- 288
- 103
- Konu Sahibi Aysehatun34
-
komik gelecek belki ama aynı partiye oy veren ama farklı düşünen insanlarız. Benim için bu asla bi sorun değil ama erkek arkadaşım için kahrolmasına sebep olabilecek bir durum. Bana göre öyle çooook zıt insanlar da değiliz ama o benim kendisine çok zıt oldugumu düşünüyor. Sürekli ona muhalefet oldugumu söylüyor, farkında olmadan yapıyorum bunu belkide.. Son dönemde onun sevdigi ilgi duydugu şeyleri sevmeye çalıştım ona bunu hissettirmeye çalıştım bunu yaparken herşey güzeldi bir sıkıntı yoktu ama en ufak bi fikir ayrılıgında yine sen bana çok uzaksın kafa olarak diyor. O böyle hissedince bende üzülüyorum. Nasıl çözecegiz bu durumu inanın bilmiyorumkim ne tarafta ben onu merak ettim valla.
bazı olgun insanlar bu ayrımda kendini cidden kaybediyor
Onu tanımadan önce bende siyasetle çok yakınen ilgilenen bi insandım. Ama baktım bu benim ilişkime zarar veriyor değişmeye başladım. Bu onun zoruyla olmadı ben onu çok sevdigim çok deger verdigim için oldu. Kendimle yüzde yüz aynı düşünen bir başkası çıksa karşıma yinede mutlu olamam biliyorum. Hayat öyle bişey ki gerçekten sevebildigim ilk adam o. Ve böyle saçma sapan sorunlar yaşıyoruz. Ben burada yazdıklarımla belki yanlış anlaşılıyor sevdigimi çok eleştiriyor onu suçluyor gibi görünüyor olabilirim. ama durum farklı. Dünki ayrılan çiftin etkisi ve bugünkü tartışmamız üzerine kendimi psikolojik olarak çökmüş hissediyorum sadece. Yoksa biliyorum onunda beni bırakmayacagını. Biz her gün kavga ederiz belki ama yine de ayrılmayız. Bu hep böyle oldu.. Yanyanayken hiçbir sorunumuz yok ne siyaset ne bi başka şey.. Ama farklı şehirlerde yaşıyoruz ve uzaktayken olaylar büyüdükçe büyüyor. Düşünüyorum şuan yanyana olsak bunu mu tartışırdık diye. muhtemelen aklımıza bile gelmezdi.. Söylediklerini saygısızlık olarak algılamadım ben hiç, ama zaman zaman bencilce davrandıgını düşünüyorum. Çünkü bana göre insan sevdigini oldugu gibi sevmeli.. Bana vaktinizi ayırıp yorum yaptıgınız için çok teşekkür ederim..Sizin icin cok uzuldum ama benim kaldirabilecegim seyler degil bunlar. Soyle ki ben yapi olarak siyasi biriyim. Takip ederim, soyleyecegimi de soylerim, ezeldendir ailenin asi kizi oldum ciktim anlayacaginiz. Bu konuda kimseye eyvallahim yoktur, sevdigim adama bile. Bana sen neden benim gibi degilsin cumlesi cok agir gelir. Sen kimsin de ben senin gibi olacagim derim cok buyuk ihtimal zaten sonrasinda dehset bir kavga olur. Sizin tutumunuz daha yumusak belli ki benim kadar fevri biri degilsiniz belki siyasi yonunuz de baskin degildir ama ben sorunu siyasi gorus olarak gormedim. Sevgiliniz size saygisizlik yapiyor. Ve bu saygisizliklar simdi boyleyse ileride daha buyuk sorun olabilir. Hanginizin hangi gorusten oldugunu hepimiz anlamisizdir, maalesef benzer problemleri yasayan arkadaslarim oldu, yollari ayrildi. Umarim sizin ayrilmaz ama acikcasi iliskinizi tekrar tekrar gozden gecirmenizi dilerim. Cunku yorumlarinizdan belli ki sagduyulu, tartismayi devam ettirmek istemeyen olgun birisiniz, ileride kotu seyler yasamanizi istemem. Keske her sey filmlerdeki gibi olsa sagci kiz solcu erkek veya solcu kiz sagci erkek hem mutlu yasasa ama isler saygisizliga girerse bilemiyorum nereye kadar gider. Umarim filmlerdeki gibi olur sizinki :)
Bu soruyu bende kendime defalarca sordum ama cevabını inanın bilmiyorum. Aynı partiye oy verip yine de tartışacak binlerce şey bulabilen iki insanız. Fikirlerimiz belli noktalarda ayrılıyor. Ve erkek arkadaşım bu durumu kafasına takmış durumda.Üzülüyorum böyle olmasına ama değişmiyor malesefBu kadar farklı olan ne sakıncası yoksa?
mantık sokuyorsa devreye o iş cok mutlu sona gitmez gibi geldi canım bana ...komik gelecek belki ama aynı partiye oy veren ama farklı düşünen insanlarız. Benim için bu asla bi sorun değil ama erkek arkadaşım için kahrolmasına sebep olabilecek bir durum. Bana göre öyle çooook zıt insanlar da değiliz ama o benim kendisine çok zıt oldugumu düşünüyor. Sürekli ona muhalefet oldugumu söylüyor, farkında olmadan yapıyorum bunu belkide.. Son dönemde onun sevdigi ilgi duydugu şeyleri sevmeye çalıştım ona bunu hissettirmeye çalıştım bunu yaparken herşey güzeldi bir sıkıntı yoktu ama en ufak bi fikir ayrılıgında yine sen bana çok uzaksın kafa olarak diyor. O böyle hissedince bende üzülüyorum. Nasıl çözecegiz bu durumu inanın bilmiyorum
Onu tanımadan önce bende siyasetle çok yakınen ilgilenen bi insandım. Ama baktım bu benim ilişkime zarar veriyor değişmeye başladım. Bu onun zoruyla olmadı ben onu çok sevdigim çok deger verdigim için oldu. Kendimle yüzde yüz aynı düşünen bir başkası çıksa karşıma yinede mutlu olamam biliyorum. Hayat öyle bişey ki gerçekten sevebildigim ilk adam o. Ve böyle saçma sapan sorunlar yaşıyoruz. Ben burada yazdıklarımla belki yanlış anlaşılıyor sevdigimi çok eleştiriyor onu suçluyor gibi görünüyor olabilirim. ama durum farklı. Dünki ayrılan çiftin etkisi ve bugünkü tartışmamız üzerine kendimi psikolojik olarak çökmüş hissediyorum sadece. Yoksa biliyorum onunda beni bırakmayacagını. Biz her gün kavga ederiz belki ama yine de ayrılmayız. Bu hep böyle oldu.. Yanyanayken hiçbir sorunumuz yok ne siyaset ne bi başka şey.. Ama farklı şehirlerde yaşıyoruz ve uzaktayken olaylar büyüdükçe büyüyor. Düşünüyorum şuan yanyana olsak bunu mu tartışırdık diye. muhtemelen aklımıza bile gelmezdi.. Söylediklerini saygısızlık olarak algılamadım ben hiç, ama zaman zaman bencilce davrandıgını düşünüyorum. Çünkü bana göre insan sevdigini oldugu gibi sevmeli.. Bana vaktinizi ayırıp yorum yaptıgınız için çok teşekkür ederim..
Çok zoruma gidiyor bunları yaşıyor olmak, benden başka hiçkimse böyle bir sorunla karşılaşmıyormuş gibi hissediyorum. Beni sevmedigini düşünsem, yada kendim sevmiyor olsam diyecegim ki sebep bu. Ama öyle de değil.. Şuan o kendi halinde üzülüyor, bense burada ağlayarak dert yanıyorum..mantık sokuyorsa devreye o iş cok mutlu sona gitmez gibi geldi canım bana ...
Boşveremiyorum ki.. Çok seviyorum, şuan bile aslında içten içe onu üzdüğüm için üzgünüm..Seninle kavga ediyormuş. Demek ki kendi fikirleridir kabul ettirmeye çalışıyor. Boşver onu derim.
Her şey gönlünce olsun.Boşveremiyorum ki.. Çok seviyorum, şuan bile aslında içten içe onu üzdüğüm için üzgünüm..
Keşke bunları ona açıklamanın bir yolu olsa ama yok. Çok çabaladım bunları anlatmak için ama hiçbir işe yaramadı. Tam artık ikna oldu dediğim noktada yeniden başladı neden biz farklıyız lafları. Aynı durumu yaşayıp bi çözüm bulan olmuştur belki diye düşünerek açtım konumuda ama bi çözüme ulaşamadım malesef..Mesele farklı görüşte olmanız değil, onun sizin görüşlerinize saygı duymaması. Ne demek aileme nasıl açıklarım? Neden açıklamak zorunda ki. Kime ne? Sizinle kavga etmesi hiç iyi değil. Onunla hem fikir olmadığınız her konuda kavga çıkartacak gibi. Ben görüş ayrılığından daha ciddi bir sorununuz olduğunu düşünüyorum.
Hayır, siyasi görüş farklılığından çıkıyor tartışmalarımız..Mezhep mi? Eğer mezhep ayrılığı ise sonrası çiftler için zor oluyor. Arkadaşlarımdan biliyorum.
Ne güzel siz eşinizle bir sorun yaşamıyormuşsunuz.. Allah mutlulugunuzu bozmasın..Valla hem dini hem siyasi tamamen farklı aile yapılarına sahibiz, ama biz çok fazla görüşmüyoruz görüşsekte eşim baskın karakter olduğu için konu uzamadan kapanıyor, sorun olmuyor siz aktif görüşcekseniz ve konu olarak sürekli gündemde olacaksa gerilimli olabilir , siz kesin çizgilerinizi belirleyin ve bu ortamlardan uzak durun, hayırlısı olsun inşaallah
Hayır, siyasi görüş farklılığından çıkıyor tartışmalarımız..
Ne güzel siz eşinizle bir sorun yaşamıyormuşsunuz.. Allah mutlulugunuzu bozmasın..
Biz daha kendi aramızdaki tartışmaları bile aşamadık ki... Olması gereken sizin durumunuz. Birbirini seven iki insan arasında bunlar problem olabilecek konular değil, olmamalı.. Biz sizin kadar olgun olamadık sanırım..
Zor gerçekten.. Ama sevince insanın elinden birşey gelmiyor.Derdim de aynı adam, dermanım da..Siyasi bakış açısı bence kişinin yaşam şeklini belli eder birazda. Ben şahsen benimle farklı düşünen birisiyle yapamazdım. Heleki bu kadar siyasetle ilgilenip sürekli yorum yapacak ve kendisine benzetmeye çalışacak biriyse kesin bi düşünürdüm. Tabi bunlar benim fikirlerim.
Tam tersi olarak bakarsan aslında şuan hayatındaki kişi gibi davranmış olurum. Yani karşımdaki benim gibi düşünsün gibi.
Zor süreçler ve bir o kadarda saçma işte.
Amin canım,çok teşekkür ederim herkes farklı işte, ben biraz eşimin olgunluğundan yararlanyorum,yapı olarak tartışma falan yapamyorz sessiz kalıyoruz sakinleşince derdimizi anlatyoruz,bazen çözüm buluyoruz bazende konu kapanp gidiyo,uyumlu bi yapya sahip olunca problem olmuyo ufak tefek sorunlar da kolay aşılıyorNe güzel siz eşinizle bir sorun yaşamıyormuşsunuz.. Allah mutlulugunuzu bozmasın..
Biz daha kendi aramızdaki tartışmaları bile aşamadık ki... Olması gereken sizin durumunuz. Birbirini seven iki insan arasında bunlar problem olabilecek konular değil, olmamalı.. Biz sizin kadar olgun olamadık sanırım..
Belki bende sessiz kalmayı denemeliyim, sakinleşmesini bekliyorum şuan. Bakalım ne zaman yazacak bekliyorum.. Hem siz hem de eşiniz bizden kat kat olgunsunuz anladıgım kadarıyla.. Zamanla bizde düzeltiriz bu durumu umarım...Amin canım,çok teşekkür ederim herkes farklı işte, ben biraz eşimin olgunluğundan yararlanyorum,yapı olarak tartışma falan yapamyorz sessiz kalıyoruz sakinleşince derdimizi anlatyoruz,bazen çözüm buluyoruz bazende konu kapanp gidiyo,uyumlu bi yapya sahip olunca problem olmuyo ufak tefek sorunlar da kolay aşılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?