Aynı evde yaşanılan Kaynana sorunu

Pikolojık sorunları var kaynanamın gerçekten ben mesela bazen mantıklı bırseyler söylüyorum gülüyor resmen banane dıyor
ama bunu kımseye anlatamıyorum göturelım tedavı olsun dıyorum eşimde bu konuda destekllıyor benı ama annesıne soyleyınce de ben deli miyim diyor görmem dıyor bagırıp cagırıyor
45 yaşında
Daha çok gençmiş kendiside kilo var diye yazmışsınız 120 kilo diye,önce kiloyu vermeye gayret etsin.
Ortak olarak kira desteği verilse diyecemde kızı kabul etmiyormuş onuda,atmış annesini sizin başınıza.

Kızı annesine bakmıyor bakmak zorunda değilmiş benimle beraber yaşıyor dıye ben bakmak zorundaymışım 😂 tamam ben bakarım ama Allah rızası ıcın bakarım dinimizde de gelinin kaynanaya bakma zorunluğu veya yukumlulugu yok bakarsam Allah rızası ıcın ama kızı varken bana neden bakmak düşsün
Bencede bi çözüm bul buna

Benimde bir derdim var
Kaynana sorunu
Kaynanam benimle beraber yaşıyor ve evin içinde anlaşamıyoruz
Gerçekten o kadar israf etmeyi seven bir kadın ki
Herşeyi israf edıyor
Evdeki aklınıza gelebılecek herşeyi israf ediyor
ne geçim derdi sıkıntısı var kafasında hıcnırsey yok kafası bomboş sanki
Bu ev nasıl gecınıyor bu elektırık su nasıl ödeniyor hiçbirşey umrunda değil
Yani ne elektırıkten tasarruf etmeyi bılıyor nede yemeden içemeden
Eşim tek çalışıyor o kadar çok fazla yemek yıyor ki bogazına yetemıyorum
Mesela misafir gelir diye alısverıslerde çerez alıyorum bır bakıyorum evvelsi gün almış önüne koymuş yıyor uyarıyorum da ye ama az ye ben onları mısafır gelınce önüne koymak ıcın aldım dıyorum benımle kavga etmeye başlıyor
Ameliyat olacak kızı var heryerde benim lafımı esıyorlar benımle beraber yaşıyor dıye ben bakacakmışım kızının evı ayrıymış annesının evı ayırmışmış bakmak zorunda olan benmişim kızı değilmiş ne yakacağımı şaşırdım artık
O kadar çok yemek yiyen bir onsan ki ne bogazına yetişebiliyorum nede evdeki yaptığı har vurup harman savurduğu şeylere yetişebiliyorum
Eşime söylüyorum ara sıra ne yapayım annem dıyor
Yani keşke kardesıyle anlaşsalar da bir ay onda bir ay bende kalsa idare edebilseler keşke
Herşeyi benim boynuma bırakıyorlar ben 25 yaşımda sanki 6 aylık degıl de 6 senelik evliymişim gibi çekiyorum bunları yazarken bile tansiyonum düşüyor
Değil sesini duymak onu görmeye bıle tahammülüm yok aynı evın ıcınde 6 ayda kafayı yedım ne yapmam lazım sizce ?
İyi de baştan neden kabul ettiniz kaynanayla oturmayı? 25 yaşında evde kalmış gibi koştur koştur evlenirseniz olacağı bu. İnsan yeri geliyor annesine tahammül edemiyor bir de elin anasını doyuracağım

Ev alabilecek olsam ınan kendıme alacağım zaten alsak bıle bu sefer eşim iki ev idare etmek zorunda kalıcak suan bu çok zor bu şartlar altında imkansız hatta iki ev gecındırmek
Kızına desek destek ol dıye kızı onu da kabul etmıyor
Kızıda kocasından dolayımı istemiyor yardım etmeyi.

O zaman kadını alıp kızının kapısına bırakacaksınız, biraz da orda gülsün. Yoksa sizin evliliğinizin sonu yok.
Evet kesınlıkle yok bu yüzden ne çocuk ıstıyorum nede eşime ilk günlü gıbı sıcak bakıyorum
Eşimde cpk gunahımı alıyor yapmadığım şeyleri yaptın dıyor annesınden kardeşinden duyup
Rabbim görüyor o bana yeter dıyorum sabır dıyorum ama dayanacak gücum kalmadı annesıne tahammül edecek en ufak bır sabrım kalmadı
Aslında bunlardan ziyade annesını eşinden boşandığı sıralarda kız kardesının eşine yani annesi kendi kız kardeşinin eşiyle beraber olmak ıstemıs hatta bayagı kavga ettıler
Ben bunu duyunca şok oldum başımdan aşağı kaynar sular döküldü
Rakı oturdukları mahalledekı evlerine tam üç kere evde eşim yokken çalışırken kendı kardesının kocasını çağırmış gel ben evde tekım canım bıseyler ıstıyor yanıma gel dıye inanabılıyor musunuz ? Ben sırf bu yüzden de ıstemıyorum

Aileniz evliliğinize bu durumlara ne diyor? Evlenirken karşı çıktılar mı bu şekilde yaşamanıza?

degdi mi gercekten su hayati yasamaniza? 25 yasinda evlenecek baska adam bulamam diye mi kayınvalideyle yasamayi kabul ettiniz?
Gerçekten degmedı ama böyle konuşmayın ben eğer kabul etmeseydim kadını yanımda oturmaya kadın gerçekten sokakta kalacaktı o zamanda hem benım hem eşımın aılesı demeyecek mıydı bu nasıl bır kız sokağa attılar kadını dıye ? Ve ben zaten aılemın zoruyla kabul ettım k.validemi günahtır kımsesı yok dedı aılem

45 yaşında birine de elden ayaktan kesilmiş gibi bakılmaz yani. 45 yas nedir yahu. Kalksın calissin. Daha geçen bir ilan gördüm yaşlı anne babası için insanlar evde temizlik yapıp yemek yapacak, onlari gözetecek yatili yardımcı arıyorlardı. Yatalak falan da degil insanlar. Maas 40 bin üstüydü galiba. Ve bunun gibi bir dolu ilan var. Çalışmak istedikten sonra.
Eşinizle konuşup çözüm bulmasını isteyeceksiniz. Kv zorda kalınca belki kendine gelir.

İyi de baştan neden kabul ettiniz kaynanayla oturmayı? 25 yaşında evde kalmış gibi koştur koştur evlenirseniz olacağı bu. İnsan yeri geliyor annesine tahammül edemiyor bir de elin anasını doyuracağım
Umarım başınıza gelmez bu kadar büyük konuşmaya.

Back
X