aynı evde iki yabancı

Arkadasima da en iyisi bosanmak diyomus, arkadasim da en azindan deneyelim daha yeni evliyiz diyomus o da kabul etmis ama yine ilgisiz ve yine ev arkadasi gibi davranarak.. 1 yil dolmadan bosadi arkadasimi zaten.

Valla canım, hayırlısı diyelim en iyisi. Bir erkeğin boşanmak istemesinin tonla nedeni olabilir; bu aldatma da olabilir, sevginin bitmesi de bir dolu şey işte... Ben artık umursamıyorum, açıkçası beni aldatan ve bu yüzden boşanacak bir adam için de üzülmem, öyle bir durum varsa da Allah'ından bulsun derim, yani şimdi napayım zaten tonla sıkıntı varken bir de ya beni aldatıyorsa diye paranoya yapıp kendimi iyice mi bunaltayım? Eğer boşanırsak ve bu sevgisizlik ilgisizlik yüzünden olursa çok üzülürüm bir süre, zaten bu yüzden şu anda bu sorunuma çözüm bulmaya çalışıyorum, sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Ama şunu söyleyeyim, eğer ki aldatıyorsa ve bu yüzden biterse belki inandırıcı gelmeyebilir veya garip gelebilir okuyanlara ama zerre üzülmem, sadece acırım çünkü beni haketmiyordur. Aldatıyorsa gitsin onunla olsun, umurumda olmaz, beni aldatan adam için üzülmem. Ama bir zamanlar sahip olduğu sevgiyi ilgiyi yitiren adam için üzülürüm, çünkü benim de çok hatam olmuştur demektir bu.

Yine de teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın için, sonuçta yardım etmek istiyorsun, herşeyi değerlendirmek gerek, bir de büyük konuşmamak gerek, mesela belki az önce aldatılma hakkında büyük konuştum ama insan başına gelmeden bilemez tabi, üzülmem dedim ama belki böyle bir durum olsa yıkıladabilirim. Yani büyük konuşmam, yine de sanmıyorum, herşeye hazırlıklı olmak iyi güzel de şu an bunu düşünmek istemiyorum.

Insallah ben yaniliyorumdur. Paylasmak istedim olaya her acidan bakip fikir edinebilmen icin.

ben eşinin aldattığını sanmıyorum sadece önceki yazımda da yazmıştım
havalanmış senin ondan kopamayacağını biliyor ve seninle oynuyor
sende zaten gereken şeyleri yapmaya başlamışsın yazılarından okuduğum kadarıyla

Aynı durum bende de oldu hatta burada yazmıstım arkadaslar bilir.
Kesinlikle senin ondan kopamayacıgını ve biraz burnunun sürtünmesi için yapıyor.
Aldattıgını kesinlikle düşünmüyorum.
Adam aldatacak olsa beklemez beklemeyelım bitirelim derdi.
senin onu öyle kabul etmeni ve senın adım atmanı bekliyor.
sakın öyle yapma.
bak gör o gelecek sana.
Üzülmüyormus gibi davran yanında.
Umursama.
Güzel güzel giyin ama hiç mhattap olma. bak gör ozaman.

eğer aldatma ihtimali temizlemek istiyorsan eşinle müsait bir zamanda şunu konuşabilirsin

sadece zaman kaybetmemek için soruyorum başka birisi varsa zaman kaybetmemek hemen bitirmek istiyorum ilginin başka birisine kaymasını anlarım bana karşı olan ilgin başka birisi yüzündense bende artık yoluma bakmak istiyorum yok eğer gerçekten kişisel sebeplerden ötürüyse bu sürece devam edelim de..

hem bak sanada koz olur
ama sakın kıskandım seni başka biriylemi aldatıyon beni yapma adam bu defa yine senin ona mahkum olduğunu sanır
ama öbür türlü konuşursan oda seni kaybetme korkusundan ölür çünkü başka biri varsa zaman kaybetmeyim demek sen bulduysan bende kendime buluyum demek gibi birşeydir onların lügatında
sen başkası varsa ben artık emek harcamayım bitirelim derken demek ben başkasını bulmuş olsam benden hemen vazgeçip oda başkalarına bakacak diye düşünür
paçalar tutuşur ve dahada beter korkar
zaten umursamıuyorsun onu eyvah eyvah onun için
ha eğer başkası varsa umarım dürüst olacaktır sende böylece bitirme zamanının geldiini anlarsın..

Mesela benim arkadasim da yapti bu söyledigini. Baska birisi varsa söyle anlarim falan dedi. Adam asla ama asla itiraf etmedi, adamin niyeti hic bir sucu yokmus sekilde bosanabilmekti cünkü hem aileye hem etrafa karsi suclu duruma düsmemek icin. Yani sonuc olarak arkadasimin üzerine aticakti sucu, güya o cok ilgi istedi, sabredemedi, o ayrilmak istedi gibisinden olmasi icin bosanma. Kabul edip aldatiyorum dese suclu kendisi olucak herkes üzerine cullanicakti, madem öyle niye evlendin evlenmeseydin diye. O da deneyelim diyerek ama ilgisiz davranarak arkadasimin kendisinin bosanmak istemesini saglamaya calismis aklinca. Nasilsa ev arkadasi gibi girip yiyip yatiyorum, biraz daha dayanayim eninde sonunda pes edip kendisi bosanmak isteyecek mantigiyla yani.

Arkadaşlar eşimle yaptığımız konuşmada sadakat konusunu konuşmuştuk aslında, hani kendisi benden ilgi sevgi beklemiyormuş artık ya, ben de kendisine şu an herşey bitmiş varsaysak bile resmen evli olduğumuz için tek şey beklerim o da sadakat demiştim. O da çok net bir şekilde asla sadakatsizlik gibi bir durum olmayacağını söyledi hatta çok da alındı. Eşim tüm olumsuz yanlarına rağmen bu konuda onurlu bir insandır, şu an için böyle bir aldatma konusu olduğunu veya yakın zamanda olacağını sanmıyorum. En azından böyle düşünmek istiyorum. Daha önce yazdım, büyük konuşmam ama şu anki sorun şimdilik bu değil. Bu arada kendisi yavaş yavaş beni sinir etmeye çalışıyor. Ben bu aralar hep dışarıdayım geziyorum tozuyorum diye trip atıyor ama sallamıyorum, o da inadına benim görüşmesini istemediğim birkaç kişiyi tekrar facebook'una eklemiş, daha önce de bu tip şeyler yapmıştı ve sırf beni kızdırmak için yaptığını itiraf edip silmişti onları. Şimdi yine bana tepki olarak yaptığından eminim. Benim facebook'uma filan da girip kontrol ettiğini farkettim ama tek kelime etmedim bu konularda, tamamen kayıtsızım yani. Kayıtsızlık en büyük silah bence. Eminim o bir süre benim ilgimi çekmek sinirlendirmek için uğraşacak, böyle şeyler yapacak. Çünkü eskisi gibi böyle olaylara sinirlenip ağlayan bir kadın görmek istiyor karşısında. Bu onu tatmin ediyor, kendini güçlü hissediyor. Ona bu gücü vermeyeceğim, umursamıyorum ve umursamıyormuş gibi davranacağım. Sizce doğru mu?

Punchshe ne güzel yazmışsın, yeri gelirse bu dediğini uygulayacağım yerimseniben

ha bu arada :) eşin seni kıskanmaya başlamış bu açıkça belli sen yinede bütün elelktrikleri üstüne çekmemek için arada tedbirli davran
allah korusun iftiralara maruz kalma
sonra beni aldatıyosun bilmem ne gibi bişey olmasın
gittiğin yerlerde güvendiğiniz bir (ortak güvendiğiniz) bayan arkadaşın olsun derim
kuzenimin başına böyle bir şey gelmişti
gerçi onlar boşandı
ablam anlatıyor diyorki işten geldim eve gelene kadar yürüdüğüm için yoruldum kanepeye oturdum tv yi açtım terlediğimden üstümü başımıda diyo çıkardım
sıcak günlerde pencereyide açmştım diyor
öyle uyuyakalmışım yorgunluktan diyor
eşi kapıyı çalımış
buda bi koşu gidip kapıyı açmış üstüne bişey geçirip
kocası geldiğinden
ama kocası kendince (araları bozuk oldugundan) senin kapıyı niye geç açtın
içerde birmi var pencere niye açık
gibi şeyler söylemiş
ablamın oturduğu yerde dubleks ever oldugundan birinci kat salonuydu
ama muhit güvenli bir yer açıkçası ablam öyle bişey yapsa bütün mahhalle görür ve konuşurdu
birde ablama güvenirim açıkçası evliyken ve birde çocuğu varken asla öyle bişey yapmaz boşandığında bile eşine saygı duydu bir süre çocuğu için onunla görüştü ve bir ilişkisi olmadı

her neyse böyle saçma bir suçlamada bulunuştu tek sebebi birbirilerine soğuk davrandıklarından
kaybettiğini anlayıp
başkasından şüphelenmek
senin eşinde hafiften triplere girmeye başlamış

dikkat et derim :)
güvenilir ortamlarda bulun

ama belliki paçalar tutuşmuş
güya aklınca sana diyoki demek gezer tozarsın ha ozaman bende bunu ekleyimde gör falan yani kısas yapıyo ama unuttuğu birşey var ki
o kozu daha önce kullanmış ve sebebini açıklamış
ama senin yaptıkların onun için ilk defa karşılaştığı bir şey ve çaresiz kalmış

tavsiye :)) barışsanızda neden böyle yaptığını güçlü görünmek istediğini söyleme
çünkü ilerde bunu yapmak istediğinde sebebini bilecek ve umursamayacaktır..

Punchshe, geziyorum derken zaten bayan arkadaşlarımla görüşüyorum, en fazla alışveriş, sinema vs yani. Evlendiğimde bir hata yapıp bütün arkadaşlarımdan kopmuştum, şimdi tekrar toparlıyorum. Ve nereye gittiğimi hangi arkadaşımla olduğumu da eşime haber veriyorum. Ama dediğin doğru, dikkatli olmak lazım. Bu arada senin yorumlarının çok faydası oluyor, her yazdığına katılıyorum, teşekkür ederim a.s

yardımı olduğuna gerçekten çok sevindim..

bende evlenirken arkadaşlarımın hepsinden koptum işin ilginci ben toparlayamam da çünkü hepsi ankaradalar..ben istanbuldayım
şimdi burada sosyal bir ortama girmeyincede pek yeni arkadaş edinemedim..
benimde konuşmaya paylaşmaya dertleşmeye ihtiyacım var o yüzden burdaki bir çok kişinin derdini kendi arkadaşlarımın ki gibi özenle takip ediyorum çare düşünüyorum :)
tabi sende bizi unutmayıp durumundaki ilerlemeleri arasıra yazarsan sevinirim :) çünkü hem takip ediyorum hem merak ediyorum.. arkadaşlarımın yerine koyuyorum sizi..opuyorumnanaktan

bu arada eşinizin durumu nasıl ? laelaelaelaelae

Çok teşekkür ederim Punchshe ilgin için. Gelişmeleri yazarım tabi ki, inşallah iyi sonuçlanır, en azından burada benzer sorunları yaşayan arkadaşlar için tecrübe olmuş olur. Eşimin davranışlarında çok büyük bir değişiklik yok ama daha bir şey söylemek için çok erken. Aslında ben bir süre için kendimi onun daha da ilgisiz davranışlarına da hazırladım çünkü benim ona inat yaptığımı düşünüyor ve söylüyor şimdi o da inadına daha da ilgisiz ve sorumsuz davranabilir kendince benim aklım başıma gelsin de teslim olayım diye. Bir süre için ben uzaklaştıkça o da uzaklaşabilir ben buna hazırım şu an. Ama zamanla baktı ki ben vazgeçmiyorum, eskisi gibi olmuyorum.o zaman çark edebilir ve ilişkiyi kurtarmak için somut adım atmaya karar verebilir. Ben böyle düşünüyorum.

olması muhtemeldir bunu yapmasının başlıca sebepleride
senin onu kızdırmak için yaptığını anlaması olur
ama sen öyle değilmiş gibi devam et
neşeli ol mutlu ol ha zeten dönmüyosa zaten bitmiş demektirki adamı yalvara yakara evde tutamayacağına göre...
iyi haberlerini bekliyoruz

Dogru yoldasın arkadasımkaydirigubbakcemile5 konunu okudum bende aldatma oldugunu düsünmüyorum sadece ona onsuz da yapabilecegini göstermelisin.Ne kadar sinir etmeye calıssa da aldırma.:lepi:

Aaah!Sizi çok iyi anlıyorum..Ama inanın düzelicek diye beklemeseydiniz bugün içinizde acaba hep bir şans daha vermelımıydım su konuda ıdare etseydım ne olurdu şüpehesi olurduPişman olmakmı ,keşke demekmi bu durumda karar verilmesi gereken bu sanırım..

Matahari suan senı benım kadar ıyı anlıyan bırı yoktur heralde :teselli: Aman dıyım ne olur bı evlılık terapıstıne gıdın.Hatta bulursan banada özelden iletişim bılgılerını at.İşte korkak,evliligine karısının verdıgı kadar deger vermeyen çaba sarfedemeyen,analarının memelerınden kopamamaıs anlarının evınde herşeyleri önlerine sunulan,hayatı hep o kadar kolay ve pamuktan zanneden adam sendromu.....

eşiniz evliliğe hazır değilmiş bir defa sizi eşi olarak görseydi gece arkadaşalrında kalmazdı...evli genç bir kadını acil bir durum dışında evde bir koca yalnız bırakırsa koca değildir boşanma sebebidir bu ya...sizistediginiz kadar tek taraflı fedakarlık edin olmaz bu şekilde duygusallık yok iki arkadasız diyorsunuz ..bekleyin kendiniz için biraz daha..ama darılmayın ben eşimle bir gece küs kalsam ölüm oluyor bana da eşime de sarılıp barışıyoruz ...yani böyle beklemek cok zor sabır lazım..dilerim eşiniz size blöf hava yapıyordur ve barışırsınız ama aklıma komşum geldi...bu durumdalar hem de6 aydır 6 aylık da bir bebekleri var adam gezip tozup eğleniyor çocuktan dolayı boşanmıyor su an için ama kız malesef adamın onu sevdigini sanıyor adam karısına hamilelik de dahil nerdeyse 1,5 yıldır yanaşmıyor bile...ve bu arkadasım da eğitici malesef gerçekçi değil ama...
sizinki düzelir inş...siz bizdn iyi bilirsiniz eşinizin gözünde aşk var mı yok mu ?buna emin olun..

bence arkdsm bu zman sürecinde herseyi oluruna bırakmayın,çabalamazsanız öylece bıter gider,unutmak için düzeltmek için evlilğinizi bişeyler yapın evlilik danışmanına gtmek bencede iyi fikir ,en azından ben bunauda denedim dersin bitse bile evliliğiniz biz carba harcamadık uğrasmadık değilde elimizden gelenı yaptık dersnız,bu süre içinde onunla zıtlaşmamaya çalış,hatta hiç bişey yokmuş gibi davranmaya (zor olcak ama evliliğin için) çalış....hakkınızda hayrlısı ne ise o olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…