Evet bazen iş yerinde oluyor, zaten akşamları çalıştığı için sabahlaması sorun olmuyor onun açısından mesaiye kalmak gibi oluyor. Bazen de arkadaşlarıyla dışarı çıkıp oyun oynamaya maç izlemeye vs gidiyor. En azından her seferinde haber verir gelmeyeceğini, nereye gittiğini, ama yine de özellikle bu hassas durumda böyle yalnız kalmak bana çok zor geliyor. Nasıl davranacağımı bilmiyorum ona karşı. Bu arada gittiği yerler konusunda doğru söylediğinden eminim, çünkü oralardan tel. ettiğinde arka plandan ya arkadaşlarının seslerini ya da işyeri telefonlarının seslerini vs duyuyorum yani güven sorunu yok.
En son boşanma konusunu zamana bırakalım, en azından boşanma için şartları (maddi manevi) hazırlayalım, dinlenelim birbirimizin üstüne gitmeyelim diye konuşmuştuk. Şimdilik böyle de gidiyor ama gerçekten çok zor bir durum, insanın kendine olan güveni ve hayata olan isteği sıfırlanıyor resmen. Evlilikte benim de hatalarım oldu ama herşey karşılıklı, eşimin hiç mi hatası yok sanki? Ama o çaba harcamak istemediğini söylüyor, çok yorulmuşmuş, sevgisi bitmese de yıpranmış vs vs. Bu ilişki düzelmeyecekse bile kırılan gururumu onarmak ve ona güçlü bir kadın olduğumu, artık hayatımın merkezinde onun olmadığını göstermek istiyorum. Ama ne yapmam gerektiği konusunda kararsızım. Pes etmeli miyim, bu ilişkiden tamamen vazgeçmeli miyim onu da bilmiyorum.
öncelikle bence senin kendine olan güvenini kazanman ve bunu onada ispatlaman gerekir..
bak şöyle başla
onu 1 hafta hiç düşünme
ve önce git güzelce saçlarına bakım yaptır
kestir boyat değişiklik olsun
sonra güzelce git birkaç işe başvur
eğer sohbet etme imkanınız olursa eşinle ara sıra
ne yaptığını falan sorarsa
birkaç yere işe başvurduğunu söyle
işlerden birinden herhalde cevap gelr işe başlayınca zaten kafan dağılır evden uzaklaşmış olursun
işe başlayana kadar eğer maddi imkanın varsa git kendine bir kaç yeni şey al şöyle kendini iyi hissettirecek şeyler
arkadaş ortamın varsa eğer biraz onlarla zaman geçir
ve sanki hayatında o yokmuş gibi davran
ve bu süreç içerisin de
ona yemek hazırlama
onun işlerini yapma bence..
madem ayrılık hazırlığı yapıyorsunuz
oda hazırlansın sen sadece psikolojik olarak kendini yıpratarak nereye varacaksın ki..
ve bu şekilde bir kaç hafta geçtiğinde hala seni kaybetme korkusuyla sana yaklaşmadıysa
bitirme zamanı gelmiştir çünkü seni kaybetme korkusuyla yüzleşebilmiş ve bununla başaçıkabilmişse bence zaten kalben ayrısınız demektir..
ozaman da bir işin olur sende yolunu bulursun..
mahkemeye ilk sen gitme
herzaman sen terketmiş gibi olursun bırak böyle zor görevleri o üstlensin böyle ağır yükler onun omzunda kalsın..
isteyeceği zaman boşanma davası açabileceği konusunda ona sinyal ver
madden ve manen hazırım artık yaşanacak ortak hiçbirşeyiniz kalmadığını söyle..
Arkadaşlar, önerileriniz için teşekkür ederim, benden daha tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerine gerçekten çok ihtiyacım vardı. Punchshe, sana kesinlikle katılıyorum, ayrıca teşekkür ederim. Ben de söylediklerini yapmaya çalışıyorum bir süredir. Ben güçlü olursam, önce ben mutlu olursam belki eşim de hatasını anlar diyorum. Beni yalnız bıraktığının ve ilişkiye sahip çıkmadığının farkındayım eşimin. Ben bu evlilikte kendi hatalarımı anladım ama o da çok büyüttü, eğer o da hatalarını anlayıp tamir etmediği sürece zaten bu evlilikte mutlu olmamız zor. Ama sanırım henüz zamanı değil. Başka şeylerle oyalanmaya vakit geçirmeye çalışıyorum. Eşimi hiç sorgulamıyorum, üstüne gitmiyorum bakalım arkadaş gezmelerinden bekarken olduğu gibi sabaha kadar bilgisayar oynamaktan maçlardan vs hevesini alsın; belli ki evlendiğimizden beri bunları çok özlemiş :dilcikar: Şu an eşimin psikolojisi kendisine haksızlık yapıldığı, bu yaşta çok yıprandığı, sorumluluk aldığı yönünde bu yüzden ilişkimiz için çaba harcayası yok. O zaman evlenmeseymiş, baştan düşünseymiş bekarken olduğu kadar özgür ya da bencil yaşayamayacağını! Neyse, kısacası ben onu kendi halime bıraktım, ben de kendi halimdeyim. Sizce böyle yaparsam zamanla hatasını anlar ve gelip beni tekrar kazanmak için çaba sarfeder mi? Yoksa zaten kafasında bitirmiş de birkaç ay sonra resmen de bitirme yolunda mı olacak? Anlattıklarımdan ne çıkarıyorsunuz? Ama dürüst olun, aklınızdakini söyleyin, yani benim bu çabam ve sabrımın sonucu olacak mı? Benden daha tecrübeli olan, benzer şeyler yaşamış ya da şahit olmuş olan varsa lütfen bana bir yol göstersin arkadaşlar. Yoksa, boşa mı zaman kaybediyorum?
Sevgi zamanla azalabilir ya da bitebilir. Bir insanla yaşayabileceğin potansiyeli yaşadıktan sonra ayrıldığına bile üzülmezsin. Hatta bazen ne gariplik var bende niye üzülmüyorum ayrıldığımıza diye düşünürüz. Gariplik yok işte gayet normal bunlar. Evliliği aşk yoksa yürütmenin anlamı yok. Ölümcül bir durum değil bu. Tekrar birine aşık olursunuz. Aşktan güzel birşey yok. Mutsuz evliliği yürütmek için saçını süpürge etmektense mutlu olmanın yollarını aramak en ideali.
Hakli olabilirsin ancak insanlar emek
sarf edip evleniyorlar heba olmalarindan
yana gönülleri olmayabilir...
Eskiden arkadaslarla konusurduk
askmi daha büyük sevgimi
kimi ask derdi kimi sevgi
konuda en sonunda tartismayla
biterdi...
Sevgi neydi ask neydi
emek miydi ,hala ayni ...
Ve arkadasimin eside isyerinde sabahliyodu pek cok gece, meger sabahlara kadar ya o kizla oluyomus yada internet üzerinden sabaha kadar kamerayla birbirlerini izleyerek uyuyolarmis. Kiz inanmiyomus cünkü karisiyla yatmadigina bu da inandirmak icin gözünün önünde uyuyomus. Yani isyerinde kamera karsisinda. Anlatacak cok sey var merak edersen yazarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?