Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

hemen bu haftaki listemi yazayım:

pazartesi: şehriye çorbası,ıspanak yemeği
salı: un çorbası(yalancı paça çorbası diye bir tarif var kk da oradan buldum), kabak sote
çarşamba: Derin'in mutfağından pizza, kereviz salatası, ayran
perşembe: kuru fasulye, pilav,turşu
cuma: domates çorbası, kıymalı karnabahar
cumartesi: tavuk sote, makarna
pazar: köfte, patates, salata:56::56:

oo süper :56:
Ellerinize sağlık. Allah bereket versin.
ben daha hazırlamadım listemi . hazırlayınca paylaşıcam bende:6:

bir de andaloz çorbası dediğiniz nasıl bişey oluyor:44:

tarif istesem ?

pirinç çorbasıymış şöyle hemen tarifi yazayım
daha doğrusu alıntı yapayım::34:

2 Çorba Kaşığı Haşlanmış Pirinç
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber

Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın. Sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun.

oo süper :56:
Ellerinize sağlık. Allah bereket versin.
ben daha hazırlamadım listemi . hazırlayınca paylaşıcam bende:6:

çok iyi olur
aklımıza değişik yemekler gelir
ben Elossa ve Derin'in mutfaklarını da takip ediyorum
ne kadar çok tarif öğrensem o kadar iyi olur
çocuklar o kadar çok yer diye düşünüyorum:16:

çok iyi olur
aklımıza değişik yemekler gelir
ben Elossa ve Derin'in mutfaklarını da takip ediyorum
ne kadar çok tarif öğrensem o kadar iyi olur
çocuklar o kadar çok yer diye düşünüyorum:16:

evet derinin pizzası, elossa'nın lokumu yakıyor ortalığı:56:

benim kızım pek yemek yemiyor. azcık yiyip kalkıyor masadan. zayıfladı bu aralar..

kpssye çalışıyodum önceden. vaktim olmadığı için pek fazla yemek çeşidi yapamıyodum.

şimdi çeşit arttı, eşim kilo almaya başladı:1:

hep bu elossa yüzünden :38:

evet derinin pizzası, elossa'nın lokumu yakıyor ortalığı:56:

benim kızım pek yemek yemiyor. azcık yiyip kalkıyor masadan. zayıfladı bu aralar..

kpssye çalışıyodum önceden. vaktim olmadığı için pek fazla yemek çeşidi yapamıyodum.

şimdi çeşit arttı, eşim kilo almaya başladı:1:

hep bu elossa yüzünden :38:

daha dün sultan lokumunu yaptım
çok güzel tarifleri var ikisinin de.

ben pilav, makarna gibi şeyleri azalttım haftalık listemde
sebze çeşitlerini ve bakliyatı arttırdım

çocuk işte, sağı solu belli olmaz:36::1::1:

muhtemelen bayanın söylediği ilibadı şeklindeki otun adı: labada:))
yemeği çok güzel olur evet ben birde sarmasını deneyin derim
bir rumelili olarak labada veya pazı sarması içine peynir kırığı koyarak sarar ve sonrasında sarmayı fırınlarsanız harika olur kanaatindeyim
keyifli sofralarımız olsun inş.

muhtemelen bayanın söylediği ilibadı şeklindeki otun adı: labada:))
yemeği çok güzel olur evet ben birde sarmasını deneyin derim
bir rumelili olarak labada veya pazı sarması içine peynir kırığı koyarak sarar ve sonrasında sarmayı fırınlarsanız harika olur kanaatindeyim
keyifli sofralarımız olsun inş.

a evet labada diyor değil mi:1:
teşekkürler...

haftalık listem şöyle :

pazartesi : makarna-yoğurt(eşim yoktu böyle geçiştirdim)
salı: mantı-salata
çarşamba:yeşil mercimek-pirinç pilavı-cacık
perşembe: taze fasulye-makarna-salata
cuma: balık-salata
cumartesi: kıymalı patates-bulgur pilavı-mayonezli tavuk salatası
pazar: yaprak sarma,içli köfte,mercimek köftesi(mercimek hariç,ikisi de dondurucudan)

pazara gidemedim hava çok kötüydü. o yüzden bu hafta sebze yok pek..

gulshenilid doğru söylüyon galiba, ot dediğim şey ilibadı olabilir dur yarın bir daha sorayım, olanları toplamdım ama bir dasha çıkarsa dediğin gibi sarmasını yapayımm

bende yazayım listemi
pazartesi: mantar sote, et sote, bulgur pilavı
salı: etli nohuy, pirinç pilavı, salata
çarşamba: pırasa, erişteli yoğurt çorbası
perşembe: yeşil mercimek yemeği, makarna
cuma: balık, salata

hafta sonu evde olmıyacağız, cumadanda çıkabiliriz, o yüzden cumartesi pzar için plan yapmadım, pazar dönüncede kahvaltılık falan ayarlarım bişeylerr

bide bir arkadaş her gün yemek yapıyormusunuz diye sormuştu, ben çalışan biriyim hergün yemek yapıyorum , çünkü öğlende gelip evde yiyoruz, bazen çok yapıyorum ertesi güne kalıyor, öyle olunca listemi bir gün kaydırıyorum, yada o günü atlıyorum,

bide benimde pilavı azatlmam lazım diyete başladım güya, eşim için yapıyorum ve kızmda seviyor

kızlar yeni yazabiliyorum, bu haftaki listem şöyle:

salı: tarhana çorbası, mantar yemeği
çarşamba:domates çorbası, kapuska
perşembe: yeşil mercimek, salata
cuma: yayla çorbası, sebzeli et haşlama
cumartesi: tavuk dürüm, bol salata, ayran
pazar: derin'in pizzası, meyve suyu:56::56:

teşekkürler canımmm:16::16:

bu arada yarın ıspanaklı börek ypmaya karar verdim
bugün taze ıspanak görünce dayanamadım
aldım hemen yapacağım yarın:56:

biraz plan değiştirmiş oldummm:1:

ben de mi yapsam nasıl yapıyorsun canım
gözleme gibi yapsam mı acaba:26:

canım gözleme de çok yaparım ben
tabi hazır yufkadan yaparım hepsini açamıyorum malesef:33:
börek için ıspanak böreği fazla sulandırıyor diye ıspanaklı peynirli yapıyorum, ıspanağı da az koyuyorum
böylece sulanmıyor.
börek harcı için yoğurt-yumurta-yağ yapıyorum kol böreği gib olacaksa ya da tepsi böreği yapacaksam süt-yumurta-yağ karışımı yapıyorum.

kızlar düzeninize hayran kaldım yaa ama ben malesef listeye göre hareket edemem :) bi ben bi oğlum ne olsa yiyiorum eşim gelince menüye ağırlık veriyorum hafta sonları tooparlarım siler süpürürümm tuvaletimi banyomu tzruhuyla yıkarımm hafta içide çamaşır suyu kullanıyorumm böyle iştee

kızlar düzeninize hayran kaldım yaa ama ben malesef listeye göre hareket edemem :) bi ben bi oğlum ne olsa yiyiorum eşim gelince menüye ağırlık veriyorum hafta sonları tooparlarım siler süpürürümm tuvaletimi banyomu tzruhuyla yıkarımm hafta içide çamaşır suyu kullanıyorumm böyle iştee

listeyle bana daha kolay geldi yemek işi:1:
düşünmek yok, önceden alış veriş yapıyorum falan, bana daha rahat oldu:34:

bu haftaki listemi yazamadım perşembeden devam edeyim artık, biraz geç kaldımmm:17:

perşembe: kuru fasulye, pilav
cuma: şehriye çorbası,imam bayıldı
cumartesi: Derin'in pizzası, ayran
pazar: fırında tavuk, bulgur pilavı:56::56:

kızlar bu pizza bizi bayağı bir sardı yani her hafta yapıyorum artık:56::56:
Derin'e sevgilerrr :16::16:

süpersiniz hanımlar...çalışırken asıl gerekli idi bana da böyle bir liste.işi bıraktım şimdi bende haftalık liste hazırlamaya başladım..çok pratik oluyor.pazar alışverişinde ne alıcam derdi kalmadı..
bu akşam için süzme mercimek çorbası + kendi icadım kremalı patatesli tavuk sote + pirinç pilavı + salata bir de tatlı olarak yalancı cheesecake yaptım...:56:

süpersiniz hanımlar...çalışırken asıl gerekli idi bana da böyle bir liste.işi bıraktım şimdi bende haftalık liste hazırlamaya başladım..çok pratik oluyor.pazar alışverişinde ne alıcam derdi kalmadı..
bu akşam için süzme mercimek çorbası + kendi icadım kremalı patatesli tavuk sote + pirinç pilavı + salata bir de tatlı olarak yalancı cheesecake yaptım...:56:

selamlarrrr:3:
ellerinize sağlık, kendi icadınızın tarifini alabilir miyim? merak ettim patatese bayılırım da:34:

selamlarrrr:3:
ellerinize sağlık, kendi icadınızın tarifini alabilir miyim? merak ettim patatese bayılırım da:34:

selamlar..tarifin belki benzeri vardır ama ben kafamdan uydurmuştum:)
4 tane orta boy patatesi biraz haşlıyorum (dağılmayacak kadar) sonra ince halka halka doğruyorum ve borcama diziyorum.
sonra soğan,tavuk soteliyorum,baharat olarak sadece karabiber..iyice sotelendikten sonra patateslerin üzerine koyuyorum..sonra 1 paket sıvı kremeya, bol karabiber ve doğranmış 4-5 diş sarımsak koyarak karıştırıp patetes,tavuğun üzerine döküyorum..sonra fırına..30-40 dak. 180 derecede kalıyor..tavukların üzeri hafif kızarır gibi olunca fırını kapatıyorum..üzerine kaşar peyniri koyuyorum.o da fırnın sıcağı ile eriyor..hakikaten lezzetli..patates ve tavuk sevenler için ideal..

Back
X