Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

Annemin her gün, ne yapayıp bugün yemek diye sorduğu çok sık görülür.
Bu yüzden çalıştığım iş yerine gelen yemek firmasının aylık listelerinden fotokopi çektirip getirir dolaba koyardım.
Birebir yapmazdı tabi öğlen işte aynı evde aynı olmasın diye ama oradan fikir alırdı.
Bu tarz listeler var diye biliyorum internette bulabileceğiniz.
Bu da bi alternatif olsun diye söyleyeyim dedim. Örnekleri internetten buldum ;

$yemek list.webp

$yemek list1.webp

maşallah ne kadar düzenlisin
tşk ederim :16:
ben önceden bütün işleri 1 güne sığdırmaya çalışırdım sonrası fiyasko tabiki ne yemek yetişirdi ne de yeterince temiz olurdu (yorulurdum çünkü) üstün körü bi temizlik yapardım o da benim içime sinmezdi haliyle.. sonraki haftalarda çok zorlanırdım ev işinden nefret etmeye başlamıştım artık mutfaktaki bulaşıklar kapıdan dışarıya çıkacak gibi olurdu .neden? eee ben ders çalışıyordum cünkü :23::20: eşim yardım etsin isterdimm,oda çalışıo malum yorgun geliyo eve.. oyuzden ben eşimden çok duydum evi m.k götürüyoo bütün gün evdesinnn ,ders çalışıyonda hiç mi mola vermiyonn ozamanlar yapp ,yemek niye yokk vs neti kapattırcam,kadınlar kulubune giremiceksin gibi diye çok kızmıştır bana yani.. :20::19:

bende o sıralar bu topiği okuyordum .burda 1 arkadaş liste yapmıştı onun listesi bana ilham verdi :28::52: bende böyle daha pratik,yorulmayacağım .öncelik kendime (kişisel bakım için) sonra eşim ve derslerime daha çok vakit ayırabileceğim bir liste yapıp burda paylaştım.beyenmenize çok sevindim :16:

bu temizlik listesinide gardorapın kapağına yapıştırdım :52:

hayatımsınav iş listeni kopyalıyorum canımcım müsadenle
beğendiysen ne mutlu bana ,tabiki canımm benim :16:
bende iş listesi ve haftalık yemek listesi hazırladım işte listem

genelde ben yemekleri 2 günlük yaparım
kalıyor yani hemen biticek şeyler tamada bakalım nasıl olucak artık
evde kaç kişisiniz bilmiyorum ama en kuçuk tencere boyutunda yaparsan yarına kalmaz ,günlük taze yemek yapmış olursun:34:
Bu yüzden çalıştığım iş yerine gelen yemek firmasının aylık listelerinden fotokopi çektirip getirir dolaba koyardım.
Birebir yapmazdı tabi öğlen işte aynı evde aynı olmasın diye ama oradan fikir alırdı.

Eki Görüntüle 551232

Eki Görüntüle 551233

iyi fikir gerçekten ,özellikle kalorilerini yazmaları..

ben önceden bütün işleri 1 güne sığdırmaya çalışırdım sonrası fiyasko tabiki ne yemek yetişirdi ne de yeterince temiz olurdu (yorulurdum çünkü) üstün körü bi temizlik yapardım o da benim içime sinmezdi haliyle.. sonraki haftalarda çok zorlanırdım ev işinden nefret etmeye başlamıştım artık mutfaktaki bulaşıklar kapıdan dışarıya çıkacak gibi olurdu .neden? eee ben ders çalışıyordum cünkü :23::20: eşim yardım etsin isterdimm,oda çalışıo malum yorgun geliyo eve.. oyuzden ben eşimden çok duydum evi m.k götürüyoo bütün gün evdesinnn ,ders çalışıyonda hiç mi mola vermiyonn ozamanlar yapp ,yemek niye yokk vs neti kapattırcam,kadınlar kulubune giremiceksin gibi diye çok kızmıştır bana yani.. :20::19:

bende o sıralar bu topiği okuyordum .burda 1 arkadaş liste yapmıştı onun listesi bana ilham verdi :28::52: bende böyle daha pratik,yorulmayacağım .öncelik kendime (kişisel bakım için) sonra eşim ve derslerime daha çok vakit ayırabileceğim bir liste yapıp burda paylaştım.beyenmenize çok sevindim :16:

evde kaç kişisiniz bilmiyorum ama en kuçuk tencere boyutunda yaparsan yarına kalmaz ,günlük taze yemek yapmış olursun:34:

valla aynı şeyleri eşim bana diyor yetişemiyorum kiii
mesela bugun mutfağı köşe bucak yaptım hemde fazla yorulmadan mis gibi oldu miiiis akşamada dolapları silcem buzdolabını teizlicem .. banyoyuda halletttim ohhh
bu arada ya az yapıyorum makarna yapıyorsam bile yarım paket bile yapmıyorum ama kalıyor işte ...
eşim genelde geç geliyor ve yemiyor bazen .. geçenlerde bi dolma yaptım 8 taneydi misafirimde vardı ... misafir gitti 2 gün sonra bitti dolma bereket diyelim buna .. kalıyor çok çok :1:

valla aynı şeyleri eşim bana diyor yetişemiyorum kiii
mesela bugun mutfağı köşe bucak yaptım hemde fazla yorulmadan mis gibi oldu miiiis akşamada dolapları silcem buzdolabını teizlicem .. banyoyuda halletttim ohhh
bu arada ya az yapıyorum makarna yapıyorsam bile yarım paket bile yapmıyorum ama kalıyor işte ...
eşim genelde geç geliyor ve yemiyor bazen .. geçenlerde bi dolma yaptım 8 taneydi misafirimde vardı ... misafir gitti 2 gün sonra bitti dolma bereket diyelim buna .. kalıyor çok çok :1:

elin bereketliymiş ozaman masallah:nazar: :16:

merhaba sizleribir aydan aşkın bir zamandır takip ediyorum ve bende 1 aydan beri haftalık liste yapoıyorum, tabi listeye birebir uymadığım zaman oluyor, bide önceden pazargünü yapıyordum listeyi artık perşembeden yapamay karar verdim çünkü pazarımız cuma günü kuruluyor pazar alışverişinide ona göre yapacam

inanılmaz bir kolaylı önceden hergün ne yapacam diye düşünürdüm, şimdi haftada bir defa düşünüyorumm:32:
bu haftaki mennümü yazayım

cuma: balık, çorba, salata ( her cuma balık yeriz pazardan alıp )
cumartesi: dolma, mercimek çorbası
pazar: sulu patates, makarna
pazartesi: taze fasulye, pirinç pilavı
salı: fırında sebzeli tavuk, bulgur pilavı
çarşamba: çökertme kebabı, şehriye çorbası
perşembe: etli nohut, pirinç pilavı ( yada dolma çorba )
cuma: balık, salta

cumartesi ve pazar misafir geldi aniden o yüzden meüdekileri yapamdım, o yüzden belki perşembe günü parantez içinde yazdığımı yaparım

bu aralar çok yoğun ve yorgunum kendimi toparlarsam iş planıda yapacam, eminim oda çok işime yarıyacaktır:34:

eline sağlık canım
uzun uzun düşünmemek süper bir şey gerçekten.

ben de şu balığı haftada bir yapmak istiyorum ama olmuyor bir türlü
geçen somon aldım
baktım fazla gelecek gibi
attım buzluğa
daha önce hiç yapmamıştım, bakalım buzluktan çıkan balık nasıl olacak
internette sütte çozdurup pişirin diyor

bende iş listesi ve haftalık yemek listesi hazırladım işte listem

yemek
salı
çorba
makarna
taze fasulye
çarşamba
taze fasulye
pilav
yoğurt
perşembe
adana kebap gibi hazır bi şeyler
patates kızartması
çorba
pilav
cuma
çorba
kahvaltılık
menemen
çay
c.tesi
kavurma bakalım nasıl becericem bunu
pilav
cacık
pazar
balık salata

genelde ben yemekleri 2 günlük yaparım
kalıyor yani hemen biticek şeyler tamada bakalım nasıl olucak artık

çok güzel olmuş listen canım ellerine sağlık

iş listem

p.tesi
haftalık yemek listesi hazırlanıcak alışveriş listesi hazırlanıp eksikler belirlenecek
çamaşır yıkanıcak

salı
pazara alışverişe çıkılıcak. mutfak temizlenecek ..banyo yıkanacak..

çarşamba
ev silip süpürülcek ütü yapılıcak

perşembe
toz alıncak ütü bugunede kaydırılabilir camaşırlarım geç kuruyabiliyor..

cuma
odalar toplanıck

ctesi
ev silip süpürülcek
banyo temizlenicek
çamaşır yıkanıcak

pazar
ütü yapılıcak

20 günde bir cam kapı mutfak duvar ve buzdolapları silinicek
3 ayda bir yolluklar yıkanacak
4 ayda perdeler
6 ayda giysiler değişirken dolaplar düzenlenecek

alllaaahıııımmm yüzümü kara çıkarma yarabbbiiimmm
:1: ben iş istesi yapamadım hala yemek listesi aşamasındayım
bende iki çocuk var
işte o zaman işler çok karışıyor
Allah sağlık, uzun ömür versin de hepsini halledeceğim:34:

Eki Görüntüle 551232

Eki Görüntüle 551233
çok sağol
süper oldu
kalorilerin yazmasına hele, bayıldım

hayatım sınavcım çok güzel planlamışsın her şeyi
gönlüne göre kpss olaylarını da atlattın mı tamamdır:nazar:

Burada ki listeleri inceleyince bende bir iş listesi yapmaya karar verdim şimdide yemek listesi hazırlıyorum hazır olan şablonlarda çok iyi aslında istemediğin bir yemek olunca onları yer değiştirmek daha iyi gibi geldi bana siz ne dersiniz

Eki Görüntüle 554175 Eki Görüntüle 554179 Eki Görüntüle 554188

geçmiş sayfalarda listeler var canımı benim listem de var orda ben önce bildiğim ya da yapılabilecek yemekler pilavlar çorbalar salatalar diye ayırdım onları birleştirdim sen de böyle yapabilirsin

kızlar eşimde şeker yüksek çıktı:(
artık listemi şeker olayını dikkate alarak liste yapmam lazım
ne yapsam acaba?
makarna,pilav falan artık kısıtlı olacak
sebze yenecek bol bol evde.
bu hafta yeniden liste çalışması yapıyorum bu durumu göz önünde bulundurarak.

kızlar eşimde şeker yüksek çıktı:(
artık listemi şeker olayını dikkate alarak liste yapmam lazım
ne yapsam acaba?
makarna,pilav falan artık kısıtlı olacak
sebze yenecek bol bol evde.
bu hafta yeniden liste çalışması yapıyorum bu durumu göz önünde bulundurarak.

diyebet listeleri var canım onlara bakarak yapabilirsin ben de gebelik şekeri çıkmıştı dr bana onlardan vermişt
bazı sebzeler şeker oranı yüksektir canım onlara bak istersen

bu haftaki listem

p.tesi
tavuk kızartma - pilav-tarhana çorbası

salı
patates yemeği-makarna

çarşamba
fırında baget - pilav-cacık

perşembe
mercimek yemeği makarna

cuma
çorba-bulgur pilavı

c.tesi
pırasa - makarna yoğurt pırasayı ilk kez yapıcam inş olur

pazar
fırında kremalı patates - et ızgara

şimdi erzak listesi hazırlıcam

bu haftaki listem

p.tesi

salı
patates yemeği-makarna

çarşamba

perşembe
mercimek yemeği makarna

cuma
çorba-bulgur pilavı

c.tesi

pazar

menü spermiş fırında bagetin tarifini verir misin nasıl yapıyorsun
pırasayı internetten bulup yapıyorum görsellerden beğenip tarifine bakabilirsin ben mesela büyük kesmem küçük küçük keserim yemesi dahakolay oluyor

bu haftaki listem

p.tesi

salı
patates yemeği-makarna

çarşamba

perşembe
mercimek yemeği makarna

cuma
çorba-bulgur pilavı

c.tesi

pazar

çok güzelmiş listen
eline sağlık şimdiden:)

menü spermiş fırında bagetin tarifini verir misin nasıl yapıyorsun
pırasayı internetten bulup yapıyorum görsellerden beğenip tarifine bakabilirsin ben mesela büyük kesmem küçük küçük keserim yemesi dahakolay oluyor

biraz arastırma yapıyorum netten lovelicim,teşekkür ederim
ben de pırasayı küçük doğrarım
bazen soğan yerine yemeğe de koyuyorum daha da küçük doğrayarak

kızlar biraz alakasız olacak ama
evde salebi nasıl yapıyorsunuz?
ben süt, şeker, nişasta bazen de vanilyayla yapıp tarçınla süslüyorum.
sizin değişik tarifleriniz var mı?

salep soruma cevap veren olmamış:50:

bu haftaki listem şöyle kızlar:

pazartesi:tavuk sote, bulgur pilavı, ayran
salı:menemen, salata
çarşamba: şehriye çorbası,brokoli yemeği
perşembe: barbunya, pilav
cuma: domates çorbası, balık (balık yapamazsam makarna)
cumartesi: mücver, patlıcan salatası, kısır, börek, kek (cumartesi bir güzellik yapayım dedim:34:)
pazar: yayla çorbası, patates yemeği:56::56:

öptüm herkesi:54:

salep soruma cevap veren olmamış:50:

bu haftaki listem şöyle kızlar:

pazartesi:tavuk sote, bulgur pilavı, ayran
salı:menemen, salata
çarşamba: şehriye çorbası,brokoli yemeği
perşembe: barbunya, pilav
cuma: domates çorbası, balık (balık yapamazsam makarna)
cumartesi: mücver, patlıcan salatası, kısır, börek, kek (cumartesi bir güzellik yapayım dedim:34:)
pazar: yayla çorbası, patates yemeği:56::56:

öptüm herkesi:54:

hiç yapmadım içmeyi de sevmem o yüzden canım:26::26::26::26::26:

bu topige bayıldım resmen . boyle bır konu actıgınız ıcın cok tesekur edıyorum hem yemek lıstesı hem temızlık lıstesı cook ıyı olmussun :) suan yurt dısında oldugum ıcın malesef uygulayamayacagım ama evıme doner donmez ılk ısım kalemı defterı hazırlayıp butun bu lıstelerı yazmak olacak ve tabıkıde uygulamak olacak ınsallah.. tekrar tesekur edıyorum .. turkıyeye donene kadar yakından takıp edecegım.

bu topige bayıldım resmen . boyle bır konu actıgınız ıcın cok tesekur edıyorum hem yemek lıstesı hem temızlık lıstesı cook ıyı olmussun :) suan yurt dısında oldugum ıcın malesef uygulayamayacagım ama evıme doner donmez ılk ısım kalemı defterı hazırlayıp butun bu lıstelerı yazmak olacak ve tabıkıde uygulamak olacak ınsallah.. tekrar tesekur edıyorum .. turkıyeye donene kadar yakından takıp edecegım.

teşekkür ederim:54:
çok güzel olur,
fikir alışverişi yapıyoruz
temizlik listesi de çok güzel bir fikirdi gerçekten
işler çok kolaylaşıyor,
ne yapsam derdi kalmıyor, her şey düzene giriyor:34:
öpüyorumm:16::16:

Back
X