- 14 Ocak 2013
- 1.467
- 1.362
- 333
Ayda değil haftada..İki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
Aylık da degil haftalik diyorİki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
Haftalık o miktar amaMutfak gideriniz çok azmış valla tebrik ediyorum ben tek basıma yasadığım ve genelde evde yediğim halde 900-1000 gidiyor. Bence sizin bize öneride bulunmanız lazım
Benimde pazar genelde 50 TL oluyor herşeyi alırsam. Ama son iki haftadır herşey çok pahalı geçen 75 TL harcadık çok birşey almasakta.
Et ürünlerini haftada iki tuketiyorduk en az. Cunku etsiz yemege yemek demiyor benimkisi. Ancak bunu kısmak için zorlamaya başladım. Zaten kırmızı ette hormon varmış, geçen bir kasabın kendisi soyledi.
Eşim iki lokmada doyuyor ama gözü hep aç olduğu için doyamayacagini sanıp çok yemek ve çeşit istiyor.Eşiniz alıyor da yiyor mu onları
Sonuçta et taze sevse de buzluktan yese de aynı
İki kişi yarım kilo et bir öğünde yenebilir yoksa artıyor mu
Artarsa siz evdesiniz ertesi gün öğlen yiyin
Et sorun olmaz ki
Abur cubur kola cips gibi şeylere mi para çok gidiyor ya da içki
Zira 2-3 bira bile çok yükseltiyor fişi
Bizim de çok tutuyor mutfak harcamamız ama evde bir öğün yemek yiyoruz o da kaliteli besleyici olsun diyoruz
Sütün litresi 5 tl et desen uçmuş
Lakin sizin kalem kalem harcamadaki fazlayı bulmanız lazım
Ben de kaliteli malzeme severim yani 3 tl ucuz diye bilmediğim ürün almam eşiniz de böyle muhtemelen
Eşim iki lokmada doyuyor ama gözü hep aç olduğu için doyamayacagini sanıp çok yemek ve çeşit istiyor.
Bu nedenle hep artıyor ve ben artanlari zor bitiriyorum.
Hergun kola veya cips gibi şeyler alır o da 2 TL den hesap etsek bile oldukça yüksek oluyor. Ben sağlıksız olduğu için izin vermiyordum ama artık maddi açıdan dikkat etmen gerek diyorum . İçki ve sigara kullanmıyoruz.
Bu son zamanlarda para konusunda dikkat etmeye başladım , ondan önce ben gidersem pazardan eksik varsa eşim marketten alıyordu , markette parça parça çok pahalı oluyor, belki bunu onlersem birşeyler yapabilirim
Çok haklısınız, zaten zor olduğu için bizimde artık 1 liranın hesabını yapmamız gerek ilerleyen zamanlarda herşey daha pahalı olacak gibi bu gidişle.Büyükbaşlarda hep antibiyotik var zaten, o yüzden pek tüketmemek lazım aslında. Biz de kurbanda küçükbaş kesmeyi düşünüyoruz artık eşimle, kestiğimiz eti bebeğimize yediremeyeceksek, kendimiz gönül rahatlığıyla yiyemeyeceksek büyükbaş kesmenin anlamı yok bence.
Herkes bol et yemek ister tabii ama biraz da bütçeye uygun davranmak lazım bence. Eşinin de biraz kendini değiştirmesi lazım yani. Bebek olunca zaten masraflar artıyor. İlk doğduğunda aman bu mu bez parası dedikleri diyorduk, pakette adet olarak çok bez vardı ve ucuzdu. Şimdiyse nerden nasıl ucuza alırız diyoruz. Adeti 60 kr olan bez bulursan şanslısın ki günde ortalama 3-4 bez gidiyor. Vs vs yaşamak çok zor artık.
Haklısınız bende artık yemek yanına tahıl ürünü yapmaya çalışıyorum, tatlı vs. Yapmam ben yapınca yemiyor ama kendisi arada bir yaparBizde her zaman ya pirinç ya da bulgur pilavı olur. Eşim mesela doymaz eğer pilav olmazsa. Yanında ya et, ya balık, ya tavuk yahut kıymalı yemek yaparım. Yeter. Bazen sadece makarna yaparım. Tek çeşit.
Evde ger zaman kek, revani gibi tatlılar olur. Siz de böyle döndürmeye çalışın. Daha az maliyetli olur.
Hiç görmedim teşekkürler, bakayim orayadaEkonomi finans ve borsa başlığında küçük düşün büyük olsun adlı konuya bak tavsiyem kumbara yöntemiyle neler birikmiş bir gör derim
Bir seferde çıktığı için buzluk işi çok rahat canım iyi etmişsin , keşke benim eşimde yese.Eşim tatlıyı çok sever, özellikle kışın yeniyordu. Paketli abur cuburlar pahalı olduğu için evde tarçınlı çörek yaptım (6 tepsi ) . Küçük küçük poşetlerde buzluğa attım. Çıkartıp çıkartıp yiyorduk. Çok daha ucuza gelmişti.
İki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
Ben o konuya bir bakayım. Ben de çok dertliyim bu konuda. Aylık toplam gelirimiz 6000 küsür. Ama ay sonunda elde var sıfır. İki kişiyiz kira 1000 tl çocuk yokEkonomi finans ve borsa başlığında küçük düşün büyük olsun adlı konuya bak tavsiyem kumbara yöntemiyle neler birikmiş bir gör derim
Aylık degil haftalık 450 imişİki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
Ayda değil haftada demişİki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?