Haftalık 1000 TL mi mutfak masrafınız?Mutfak gideriniz çok azmış valla tebrik ediyorum ben tek basıma yasadığım ve genelde evde yediğim halde 900-1000 gidiyor. Bence sizin bize öneride bulunmanız lazım
Ayyyy yanlış okumuşum siz haftalık yazmıssınız çok pardonHaftalık 1000 TL mi mutfak masrafınız?
Ayda değil, haftada 450..İki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
Aslında ben pazardan alışveriş yapıyorum ama eşim çoğunlukla marketten gelirken birşeyler aldığı için çok gidiyor sanırım, az para al yanına diyorum kartı alıyor ordan harcıyor, herşeyin en pahalısini markalisini alıyor, kendisi oğlak burcu çok inatçı ve zor bu yemek konularında. Örn. Yarın biber dolması yapmak icin kendimi hazırladım ama ben onu istemiyorum der, yerine ne yapmam gerektiğini de soylemez .Kendisi de yemek yaptığı için benimkileri beğenmiyor, bir menemen yapsa kilosu 5 liralık domateslerden kullanıyorMutfağa aldığınız fazla kalori içeren hazır paket urunleri azaltirsaniz, hem bütçeniz rahatlar, hem de kilo almaya karşı önlem almış olursunuz,
Manav yerine pazardan alışveriş yapın, hem ciddi fiyat farkı oluyor, hem de pazarda çeşit fazla..
Aylık toplu alışveriş yapin bir daha çıkmayın (sebze meyve harici)
Eşiniz yemek seçiyor ise ortada buluşun, hep ayrı gayri sizede yorgunluk olur, hem de gereksiz masraf...bir gün onun istediğini, bir gün sizin istediğinizi yapın
Ne güzel düzen oturtmuşsunuz, bizim kiraya çok gidiyor ve zorumuza gitse de şuan başka çözüm bulamiyoruz . İstanbul da oturuyoruz burda semtlere göre bile farkediyor faturalar ben Fatihteyim.Yaşadığınız yerle alakalı bir durum olsa gerek bizde tek maaş geçiriyoruz aylık faturalar 200 250 geçmez market olarak deterjan yağ gibi şeyler olmazsa 200 lira gibi bir fiyat bizi idare ediyor artı birde ev ve arsa taksidi ödüyoruz aylık ıkiside 1300 TL falan size tavsiyem büyük alışveriş mağazalarına vereceğiniz parayı bence küçük marketlerden alış veriş yapabilirsiniz gibi sanki (yanlış anlaşılmasın eğer öyleyse tabi)
Orda da öyle ne kadar çok kazanç oluyorsa gider fazla ama siz idarenin yolunu bulmussunuz. Esiniz de problem yapmıyor yardımcı oluyor anladığım kadarıyla. Ben kuaföre hiç gitmiyorum iki sene olmuştur, kendi işimi kendim hallediyorum. Kişisel harcamam oldukça az, kiyafetlerimin çoğu bekarliktan kalma, kaç haftadır kontör bile yuklemiyorum evdeyim nasılsa diye :) Benim eşimi yola getirmem gerek herhalde :)Bizim yiyecege cok para gidiyor, iki kücük cocugum var. Türlü türlü meyve aliyorum. Yurt disindayim bu arada öyle sali pazari bulayim da gideyim olmuyor Türkiye`deki gibi.
Zaten devlet cocuk parasi veriyor, onu cocuklarin yediklerine harciyorum desem dogru olur.
Tek maasla geciniyoruz, kiramiz 700 euro civari.
E benzin de aliniyor her ay.
Ama yine de kenara para atiyoruz, giderimiz cok o ayri fakat lüks harcamalarim yok.
Kredi karti kullanmam.
Hic taksit yapmayiz.
Her ay bin euro kenara atariz ama burda esimin maasi yüksek o sekilde yapabiliyoruz.
Yoksa giderimiz hayli cok ve bunlar da kisilcak giderler degil, gecen alti tane elmaya 3 euro verdim,liraya vurursan 15 lira mi ne ediyor, e ben ölem ben bitem.
Dün bir parca somon baligi aldim cocuklara yedirmek icin. Elim kadar bes euro, carp bese 25 lira.
Biz yemedik bile, artanlari yiyoruz genelde cocuklardan.
Kisisel harcamam cok az, kuaföre gitmem, esimin sac sakal ben tras ederim, marka telefon kullanmam.
Yemeye icmeye para harcarim bir tek.
Kiyafetlerimi iyi kullanirim, taaa üniversite dönemimden kalma kiyafetlerim vardir dolapta, her sene ayakkabi, bot ceket almam.
Senelerce kullanrim, ama dolabim doludur, herseyim de vardir.
Yeri gelir ihtiyacim olan birseye iyi para veririm.
Misal bedenime göre sütyen bulamam gittim gecen 60 euro bir sütyene verdim. Pisman miyim? Asla.
Ev esyasi almam, kirilmadikca yenisini almam. Cocuklara hep indirimden alisveris yapmaya dikkat ederim. Sezon sonu toplarim büyük büyük alirim giyerler. Ama kizim birseyi cok isterse de aliriz.
Hatta bizde yemek ve cocuk istekleri basta gelir.
Istedigini almaya calisiriz. Onlardan kismam, süsüne keyfine düskün kizim daha dört yasinda.
Ped, sivi sabun, sampuan ve dis macunu alinir sürekli. Deterjan az kullanirim, koltuklari yerleri suyla silerim saglik acisindan, sirkeli su ya da.
Deodorantimi kendim yaparim, dus jeli kullanmam asla, normal sabun alirim.
Yine de bazen sacma sapan seylere para verdigim oluyor ama düzenli olarak degil.
Hobilerimize para harcariz, tatilimizi güzel yapariz en iyi otellerde kaliriz desem dogru olur.
Esimin bi cift ayakkabisi var, yirtilinca alir yenisini hergün corap degistirdigi icin senelerdir hic ayaginin koktugunu bilmem. Ayakkabi genelde iki üc sene gider, bu sene aldik verdigimiz fiyat 160 euroydu.
Iyi aliyoruz senelerce giyebilsin diye, benim de spor ayakkabim yirtik mesela ama sorun olmuyor sadece spor yaparken giydigim icin.
Ama kizimin cift cift ayakkabisi vardir.
Yazdikca yaziyor insan ya.. Ufak tefek harcamalari gözden gecirin ben sirf esimin trasini evde yapiyorum diye ayda en az kirk euro cebimize kaliyor öyle düsünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?