Aylık ne kadara geciniyorsunuz, nasil para biriktiririm ?

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.505
1.642
133
Deneyimli güzel hanımlar,
Bu aralar geçinmek çok zor, çevremdeki çoğu kişi ise hayatindan memnun onlarda düzenli bir ev hayatına sahip olmadıkları için sanırım , şimdi ev kirası, faturası, yemek vs. Derken denklestirmek güç. Ancak, bunları düzenli ödeyen , ev masrafi yapanlar beni anlar sanırım.
Bizim ev kiramiz 1.400
Aylık elektrik, internet, doğalgaz, su ve telefon harcamalarimiz yaklaşık 500 TL
Mutfak harcaması ise haftalık 450 nerdeyse.
Eşim çok yemek seçtiği için, mutfakta birlik olmuyor bu yüzden harcamamiz çok. Ama ben elimden geldiğinde kismak istiyorum, çünkü bebeğimiz gelecek, şuan iki kişi ucu ucuna yetişiyor.
Eşimin maaşı ise 3.500 bazen üç dört ayda bir daha çok aldığı da oluyor, 1000 Tl kadar ama o parada eriyip gidiyor. Ben şuan hamile olduğum için çalışamıyorum da iş bulamiyordum şimdi daha da zorlaştı.
Siz ne kadara nasıl geciniyorsunuz, tasarruf için neler tavsiye edersiniz ?

Ayda 500.100 lira fuzuli geliyorsa harcama siz belirleyin bunu o parayı harcamış gibi gidin altın alın dolar alın .

Diğer türlü o para eve konunca harcanmış gibi bankaya konunca ay sonuna kadar harcıyorum ben ..

Mutfak gideriniz çok azmış valla tebrik ediyorum ben tek basıma yasadığım ve genelde evde yediğim halde 900-1000 gidiyor. Bence sizin bize öneride bulunmanız lazım

Mutfağa aldığınız fazla kalori içeren hazır paket urunleri azaltirsaniz, hem bütçeniz rahatlar, hem de kilo almaya karşı önlem almış olursunuz,

Manav yerine pazardan alışveriş yapın, hem ciddi fiyat farkı oluyor, hem de pazarda çeşit fazla..
Aylık toplu alışveriş yapin bir daha çıkmayın (sebze meyve harici)

Eşiniz yemek seçiyor ise ortada buluşun, hep ayrı gayri sizede yorgunluk olur, hem de gereksiz masraf...bir gün onun istediğini, bir gün sizin istediğinizi yapın

İki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?

Fatura harcamaları biraz fazla gibi geldi bana, cebinizde internet varsa evdeki interneti kapatabilirsiniz.

Haftalık mutfak masrafınız acayip fazla yalnız. Her gün et yeseniz gene o kadar tutmaz herhalde. Biz pazara çıkıyoruz artık, marketle arasında çok ama çok fark var. Birkaç hafta öncesine kadar haftalık pazar alışverişimi (ufak tefek şeyler) 30 tlye halledebiliyordum ama son haftalarda her şeyin fiyatı arttı baya, şimdi 50-60 falan tutuyor. Ama öyle incik cıncık her şey dahil değil tabii. Bence mutfak masrafından kısmanız baya işinize yarayacaktır.

haftada 450 tl alışverişe deterjan, şampuan, deodorant, ped vs gibi temizlik malzemeleri de dahilse bence normal. zaten et olmuş 50-100 tl, peynirin minicik paketi 25-30 lira, tavuk kanat bile geçen hafta migrosta 28 tl idi, her gün de ot yenmez ki...

bize gelince, kira ve faturalarımız aylık 2000 tl yi buluyor,
ek olarak ayda 400 tl yol masrafı, 1600 tl çocuğun okul taksiti,
arabanın kaskosu, sigortası, vergisi, bakımı aylık ortalama 200 tl
temizlik, yemek vs dahil aylık 1500 tl kadar da market alışverişimiz oluyor.
geriye kalan da anca diş tedavisi, çocuğun giyim oyuncak vs eksiklerine yetiyor, yani kendimize ekstradan 1 tl bile harcayamıyoruz.

Yaşadığınız yerle alakalı bir durum olsa gerek bizde tek maaş geçiriyoruz aylık faturalar 200 250 geçmez market olarak deterjan yağ gibi şeyler olmazsa 200 lira gibi bir fiyat bizi idare ediyor artı birde ev ve arsa taksidi ödüyoruz aylık ıkiside 1300 TL falan size tavsiyem büyük alışveriş mağazalarına vereceğiniz parayı bence küçük marketlerden alış veriş yapabilirsiniz gibi sanki (yanlış anlaşılmasın eğer öyleyse tabi)

Aslında ben pazardan alışveriş yapıyorum ama eşim çoğunlukla marketten gelirken birşeyler aldığı için çok gidiyor sanırım, az para al yanına diyorum kartı alıyor ordan harcıyor, herşeyin en pahalısini markalisini alıyor, kendisi oğlak burcu çok inatçı ve zor bu yemek konularında. Örn. Yarın biber dolması yapmak icin kendimi hazırladım ama ben onu istemiyorum der, yerine ne yapmam gerektiğini de soylemez .Kendisi de yemek yaptığı için benimkileri beğenmiyor, bir menemen yapsa kilosu 5 liralık domateslerden kullanıyor
Evlenmeden bunları bilmenin yolu olsaydı keşke çok yoruluyorum gerçekten.

Ne güzel düzen oturtmuşsunuz, bizim kiraya çok gidiyor ve zorumuza gitse de şuan başka çözüm bulamiyoruz . İstanbul da oturuyoruz burda semtlere göre bile farkediyor faturalar ben Fatihteyim.
Burda marketler genel olarak pahali, bakkallar daha çok fiyatlı. Aslında bim, A 101 gibi yerlerden alışveriş etmek gerek sanırım ama ancak sınırlı şeyler alabiliyorum orlardan da. Eşimin mizmizligi sayesinde.

Bizim yiyecege cok para gidiyor, iki kücük cocugum var. Türlü türlü meyve aliyorum. Yurt disindayim bu arada öyle sali pazari bulayim da gideyim olmuyor Türkiye`deki gibi.
Zaten devlet cocuk parasi veriyor, onu cocuklarin yediklerine harciyorum desem dogru olur.
Tek maasla geciniyoruz, kiramiz 700 euro civari.
E benzin de aliniyor her ay.
Ama yine de kenara para atiyoruz, giderimiz cok o ayri fakat lüks harcamalarim yok.
Kredi karti kullanmam.
Hic taksit yapmayiz.
Her ay bin euro kenara atariz ama burda esimin maasi yüksek o sekilde yapabiliyoruz.
Yoksa giderimiz hayli cok ve bunlar da kisilcak giderler degil, gecen alti tane elmaya 3 euro verdim,liraya vurursan 15 lira mi ne ediyor, e ben ölem ben bitem.
Dün bir parca somon baligi aldim cocuklara yedirmek icin. Elim kadar bes euro, carp bese 25 lira.
Biz yemedik bile, artanlari yiyoruz genelde cocuklardan.
Kisisel harcamam cok az, kuaföre gitmem, esimin sac sakal ben tras ederim, marka telefon kullanmam.
Yemeye icmeye para harcarim bir tek.
Kiyafetlerimi iyi kullanirim, taaa üniversite dönemimden kalma kiyafetlerim vardir dolapta, her sene ayakkabi, bot ceket almam.
Senelerce kullanrim, ama dolabim doludur, herseyim de vardir.
Yeri gelir ihtiyacim olan birseye iyi para veririm.
Misal bedenime göre sütyen bulamam gittim gecen 60 euro bir sütyene verdim. Pisman miyim? Asla.
Ev esyasi almam, kirilmadikca yenisini almam. Cocuklara hep indirimden alisveris yapmaya dikkat ederim. Sezon sonu toplarim büyük büyük alirim giyerler. Ama kizim birseyi cok isterse de aliriz.
Hatta bizde yemek ve cocuk istekleri basta gelir.
Istedigini almaya calisiriz. Onlardan kismam, süsüne keyfine düskün kizim daha dört yasinda.
Ped, sivi sabun, sampuan ve dis macunu alinir sürekli. Deterjan az kullanirim, koltuklari yerleri suyla silerim saglik acisindan, sirkeli su ya da.
Deodorantimi kendim yaparim, dus jeli kullanmam asla, normal sabun alirim.
Yine de bazen sacma sapan seylere para verdigim oluyor ama düzenli olarak degil.
Hobilerimize para harcariz, tatilimizi güzel yapariz en iyi otellerde kaliriz desem dogru olur.
Esimin bi cift ayakkabisi var, yirtilinca alir yenisini hergün corap degistirdigi icin senelerdir hic ayaginin koktugunu bilmem. Ayakkabi genelde iki üc sene gider, bu sene aldik verdigimiz fiyat 160 euroydu.
Iyi aliyoruz senelerce giyebilsin diye, benim de spor ayakkabim yirtik mesela ama sorun olmuyor sadece spor yaparken giydigim icin.
Ama kizimin cift cift ayakkabisi vardir.
Yazdikca yaziyor insan ya.. Ufak tefek harcamalari gözden gecirin ben sirf esimin trasini evde yapiyorum diye ayda en az kirk euro cebimize kaliyor öyle düsünün.

Ben de oğlağım ama yarının parasını kenara koymadan bu günü harcamam. Yaptığınız harcama çok/az diyemiyorum herkesin alışkanlıkları,harcama kalemleri farklı...ama şu gerçek ki gelirinize göre harcamayı öğrenmeniz gerekiyor.Siz iki gün ustuste aynı yemeği yiyebilirsiniz ama bebegin temel gereksinimlerini karşılamak zorundasınız.Su an bile doğum olana kadar kenara para koymalisiniz.

Orda da öyle ne kadar çok kazanç oluyorsa gider fazla ama siz idarenin yolunu bulmussunuz. Esiniz de problem yapmıyor yardımcı oluyor anladığım kadarıyla. Ben kuaföre hiç gitmiyorum iki sene olmuştur, kendi işimi kendim hallediyorum. Kişisel harcamam oldukça az, kiyafetlerimin çoğu bekarliktan kalma, kaç haftadır kontör bile yuklemiyorum evdeyim nasılsa diye :) Benim eşimi yola getirmem gerek herhalde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…