Aylık ne kadara geciniyorsunuz, nasil para biriktiririm ?

Ben soyle bi yol buldum. $1700 maasimz var. kiraydi gazdi falan $700 gidiyo. Geriye kalan $600 haftaya boldum. Haftalik mutfak ve iste bisy lazim olursa bi tisort bi pantoln $150 geriye dokunmamam gereken $400 kaliyor. Arti bide $200 daha gelir var. yani hedefmz $600 kenara koymak. Tabi buyuk bisy alincaksa da kenardaki paradan harciyorz.:)

Birikiminizi maaşı alır almaz yapın. Mesela en azından gidin 1 gr altın alın veya gidin 20 -30 euro alın. Çok küçük miktarlar ama damlaya damlaya gol olur. Geçen yıl abimi eleştiriyordum her ay 1 gr altın alsa birikim yapar diye sonra dedim ben niye yapmıyorum hiç bi şey alamiyorsam gidip çeyrek alır koyarım fiyatına bakmam çünkü uzun vadeli yatırım yapıyorum ben dursun ne olacak ki ? Bi de mutfak gideriniz çok fazla. Kesinlikle pazara gidin. Alışverişi aylik yapin. Her ay ayni gun gelmeden mutfak icin bi sey almayin.Kiraya bi şey diyemem farklı sehirlerdeyiz.

Nazlar anneyeymiş demekki:)

Mutfak masrafıniz aşırı geldi bana keza faturalarda.. zaten yaz aylarindayiz doğalgaz 15-20₺ geliyor en fazla. Elektrik su dogalgaz toplasan 150₺ yı geçmiyor bizim..

Mutfak için ben pazar alışverişi yapıyorum haftalık hem herşeyin en tazesi pazarda oluyor hemde markette 5₺ olan pazarda 1,5 - 2₺.. yağ, salça, un, şeker, deterjan, baklagiller bunları büyük ekonomik paketlerle toplu alıyorum uzun süre gidiyor. Zırt pırt markete gitmekte gerekmiyor.

E gerçekleri belirttim diyosunda hiç evden dışarı çıkmadanmı yaşiyosunuz dolmuş veya arabaya binmiyomusunuz hiçbir giysi eşya almıyomusunuz evde hapis hayatımı yaşiyosunuz soruma cvp vermemişsiniz.hiç ilaçtamı almıyosunuz çünkü ilaçlar ve hastaneye gitmekte para.kaldıki hamilelikte tonlarca dr.kontrolü var detaylı ultrasonu var.bunların hiçbirini yapmadanmı yaşıyosunuz

Yani gerçekçi gelmiyen yanı şuki haftalik 450 mutfağa gidiyor ki çok apsürt bi rakam hergün havyar karidesmi yiyorsun. kiranın en pahalısında oturuyorsun 1400 ama maaş 4000. ve daha para biriktircem diyosun

Yani gerçekçi gelmiyen yanı şuki haftalik 450 mutfağa gidiyor ki çok apsürt bi rakam hergün havyar karidesmi yiyorsun. kiranın en pahalısında oturuyorsun 1400 ama maaş 4000. ve daha para biriktircem diyosun
Bugün ekmek ve çocuk bezi almaya gittim aldığım bezin paketi 15 lira ekmek 75 krs dan iki tanesi 1.5 lira ama ben kasaya 54 TL para bıraktım

Ekstra aldığım şeyler çocuklara birer içecek ve şeker hee birde tavuk ciğeri en küçük paketinden hayat çok pahalı

Bı yumurta almaya gidiyorum markete en az 30 TL ile çıkıyoruz kasadan :/

Bizde birikimimizi para elimizdeyken altın alıyoruz vede arabaya borclanıp aylık oraya ödeme yapıyoruz borca girdigin zaman ister istemez kasıyorsun tabi ödenebilecek boyuttaysa suan da aylık bin liraya araba aldık 17 ayda bitecek ve elimdee 8bin varken 20 bin fln elimzde olacak para evde durdugu zaman kesinlikle harcanıyor bitiyor ama yatırım her zman daha karlı

Biz Almanya'da yaşıyoruz aylık 600 ile 800 Euro arası mutfak harcamamız oluyor aylık gelirimiz 8000 ile 9000 Euro arası.

Uslubunuzun nahosluguna ve cevabini vermis olmama rağmen ozetliyim, cevaplarını önceki gönderilerimde
Tekrarladigim gibi ,Hamileligim çok yeni ve bana yük getirecek bir masrafı olmadı henüz.
Tabi ki hapis hayatı yasamiyorum ama sürekli dışarda da değilim. Dışarı çıkarken az para harcayabileyecegimiz yerlere gidiyoruz.
Ve yemek konusunda buradaki cevaplardan da anladığım gibi genel olarak mutfak harcamaları çok fazla oluyor, malum şuan en ucuz ürünler bile kat kat artmış bir durum da,bu yüzden ne yazik ki karides, havyar yiyemiyoruz.
Kiranın en pahalısinda oturuyorsunuz dediğinize göre de ya Türkiye de yaşamiyorsunuz ya da son altı yıldır olan kira artışlar bi habersiniz.

Arkadaşlar iyiniyetle cevap veren herkese tesekkurler, genel olarak harcama konusunda özellikle İstanbul'da yaşayan arkadaşların harcamaları daha yüksek. Fikir veren arkadaşların fikirlerine uymaya caliscam.
Konu başka yone uzamadan kapatabiliriz , MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Hormon varmış vs diye kendini doldurma bence. Kirmizi et de b12 ve demir var. Esin haklı etsiz yemek olmaz. Burada aileler ekonomi yapmak adı altında malesef ailelerini pilav, makarna ve bolca karbonhidrat ile besliyorlar. Sonra bebeklere 4. Ayında demir takviyesini sağlık ocakları bedava dağıtıyor. Cok gerekliyse eşinin tabağındaki eti kıs ama hamilesin kendi etini kısma.

Haklısınız tabi ki de, normalde yiyordum şimdi hiç kisamam sadece inek eti az tüketmeye caliscam,
Karbonhidratlı beslenme açısından malesef ki ulkemiz geneli böyle pilav yanına ekmek yeniyor doyursun diye. Benim böyle alışkanlıklarım yok sebze ise sebze etse et tüketiyorum , dikkat etmeye calisiyorum

Valla bende yıllardır kiralarda oturuyorum bu 4.evim ve en yeni en lüks dairem bu yeni çok büyük lüks ve kiram bin. Fakat gelirim çok daha yüksek.gelirim 4bin civari olsaydi daha ucuz bir evde otururdum 800e arkadaslarim var oturan ve hep büyük şehirlerde kiradaydım.dün alışverişe çiktik yine haftalik.herşeyi aldik etler sucuklar temizlik mal. 250 tuttu.

Şehre göre değişir ama. 1000 liraya İstanbulda ancak bodrum kat bulursunuz ya da şehirden bayağ bir uzaklaşmanız lazım.

Fozgeb haklı. Açlık sınırı 1600 civarı. Asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan milyonlar var. Bu yüzden yeterli beslenememek çoğu kişinin normali zaten. Hamile halinizle az et yemeye kalkmayın. Eğer hormon vs diye kafanıza takarsanız küçükbaş yiyin ama o da daha pahalı.

Şehre göre değişir ama. 1000 liraya İstanbulda ancak bodrum kat bulursunuz ya da şehirden bayağ bir uzaklaşmanız lazım.
Kötü semtlerinde baya varmiş 700 800e yeni evler.geçen bi konuda yazmişti bi bayan bikaç semt ismi.her şehrin kötü semtleri ucuz olur zaten

Ben yumurtalari asla marketten almiyorum kapali kafes oluyor çoğu.pazardan köy yumurtasi aliyorum 15i 10liraya.çocuğa abur cubur şeker veya kutu içicekte asla almiyorum.tek aldigim abur cubur çubuk kraker.evde yaparim içecekleri taze taze şekersiz.beyaz ekmekte almiyorum çok zararli tam tahıl ekmegi aliyorum tanesi 3 lira ama çok büyük ve az yedigimiz için 2 gün gidiyor tahıl.benim aldigim bezde 22 lira.maması ayda 150 tutuyo ama 2 aya birakicaz mamayı.dün haftalik alisveris yaptim köy tavugu aldim pazardan.marketten etler ve haftalik herseyi aldim 250 civari tuttu.yani mama dediğim devam sütü

Ben karamanda oturuyorum burda orta halli düzgün bir ev 800 ile 1000 lira arası falan istanbul gerçekten pahalı bir yer allah yardımcınız olsun tabi hepimizin de ben birde sezon sonu alırım kıyafetleri o kadar çok giysi almam bayramdan bayrama falan cocuklarimada arada bir hesapli buldugum tisort tayt veya pantolon alirim tabi bir ayakkabı alırsam 2 sene falan giyerim çocuklarda öyle olmuyor maalesef yaz kış alıyoruz onlara ayakları büyüdükleri için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…