Ben soyle bi yol buldum. $1700 maasimz var. kiraydi gazdi falan $700 gidiyo. Geriye kalan $600 haftaya boldum. Haftalik mutfak ve iste bisy lazim olursa bi tisort bi pantoln $150 geriye dokunmamam gereken $400 kaliyor. Arti bide $200 daha gelir var. yani hedefmz $600 kenara koymak. Tabi buyuk bisy alincaksa da kenardaki paradan harciyorz.:)Deneyimli güzel hanımlar,
Bu aralar geçinmek çok zor, çevremdeki çoğu kişi ise hayatindan memnun onlarda düzenli bir ev hayatına sahip olmadıkları için sanırım , şimdi ev kirası, faturası, yemek vs. Derken denklestirmek güç. Ancak, bunları düzenli ödeyen , ev masrafi yapanlar beni anlar sanırım.
Bizim ev kiramiz 1.400
Aylık elektrik, internet, doğalgaz, su ve telefon harcamalarimiz yaklaşık 500 TL
Mutfak harcaması ise haftalık 450 nerdeyse.
Eşim çok yemek seçtiği için, mutfakta birlik olmuyor bu yüzden harcamamiz çok. Ama ben elimden geldiğinde kismak istiyorum, çünkü bebeğimiz gelecek, şuan iki kişi ucu ucuna yetişiyor.
Eşimin maaşı ise 3.500 bazen üç dört ayda bir daha çok aldığı da oluyor, 1000 Tl kadar ama o parada eriyip gidiyor. Ben şuan hamile olduğum için çalışamıyorum da iş bulamiyordum şimdi daha da zorlaştı.
Siz ne kadara nasıl geciniyorsunuz, tasarruf için neler tavsiye edersiniz ?
istanbulda yaşıyorsunuz kira fatura falan normal olabilir belki bilemiyorum şimdi omlardan kusamazsınız belki ama bana mutfak masrafı çok geldi 450 TL'de ayda neredeyse 1800 tl yapıyor bence çok o yiyorsunuz ki o kadar ben Bursa'da yaşıyorum evimize 5000 tl ye yakın giriyor bazen daha fazla eşimin hem dükkanı var hem çiftçi yazın oradan da para geliyor ama hiç harcanmıyor o para ki ben şuan sizin giderleri okuyunca giderimizin olmadığını gördümbirde küçük bebeğimiz var aylık doktor masrafı 250 300 TL'yi buluyorken bence siz mutfak masrafını kesin hep et yemeyin yiyorsanız mesela abur cubur almayın ben hamile kaldığım gibi her şeyi bıraktık biz sağlıklı bir bebek olması için eşim bile yemiyor çikolata cips vs kola gazız vb şeyler içmiyoruz kahve bile yok evde bebeğe zarar verir diye eşim aşırı yemek seçen birisidir hep e yemek isterdi tartışma çıkarırmış evde et yemeği olmayınca evlendiğimizde önüne ilk ıspanak koydum sonra pırasa sonra kelem derken bir baktı kı et yemeği yapılmıyor önüne ne koyarsam onu yiyor yoksa koymam yiyemez
E gerçekleri belirttim diyosunda hiç evden dışarı çıkmadanmı yaşiyosunuz dolmuş veya arabaya binmiyomusunuz hiçbir giysi eşya almıyomusunuz evde hapis hayatımı yaşiyosunuz soruma cvp vermemişsiniz.hiç ilaçtamı almıyosunuz çünkü ilaçlar ve hastaneye gitmekte para.kaldıki hamilelikte tonlarca dr.kontrolü var detaylı ultrasonu var.bunların hiçbirini yapmadanmı yaşıyosunuzGaripsiniz böyle bir konuda neden yapmacık olayım ki. Eşimin maaşı net değil zaten prim usulü çalışıyor bu nedenle bazı aylarda ekstra aldığıni da belirttim zaten belirttiğim miktarlarda net olmayanlarda yaklaşık olduklarını da, benzer durumu yaşayan veya öneride bulunmak isteyenler için açtım konuyu , belli ki size gore degil başka birbir sayfayi kurcalayin lütfen !
Bugün ekmek ve çocuk bezi almaya gittim aldığım bezin paketi 15 lira ekmek 75 krs dan iki tanesi 1.5 lira ama ben kasaya 54 TL para bıraktımYani gerçekçi gelmiyen yanı şuki haftalik 450 mutfağa gidiyor ki çok apsürt bi rakam hergün havyar karidesmi yiyorsun. kiranın en pahalısında oturuyorsun 1400 ama maaş 4000. ve daha para biriktircem diyosun
Onlarda öyle diyor evde yapmadığını bırakmazmışNazlar anneyeymiş demekki:)
Uslubunuzun nahosluguna ve cevabini vermis olmama rağmen ozetliyim, cevaplarını önceki gönderilerimdeYani gerçekçi gelmiyen yanı şuki haftalik 450 mutfağa gidiyor ki çok apsürt bi rakam hergün havyar karidesmi yiyorsun. kiranın en pahalısında oturuyorsun 1400 ama maaş 4000. ve daha para biriktircem diyosun
Hormon varmış vs diye kendini doldurma bence. Kirmizi et de b12 ve demir var. Esin haklı etsiz yemek olmaz. Burada aileler ekonomi yapmak adı altında malesef ailelerini pilav, makarna ve bolca karbonhidrat ile besliyorlar. Sonra bebeklere 4. Ayında demir takviyesini sağlık ocakları bedava dağıtıyor. Cok gerekliyse eşinin tabağındaki eti kıs ama hamilesin kendi etini kısma.Benimde pazar genelde 50 TL oluyor herşeyi alırsam. Ama son iki haftadır herşey çok pahalı geçen 75 TL harcadık çok birşey almasakta.
Et ürünlerini haftada iki tuketiyorduk en az. Cunku etsiz yemege yemek demiyor benimkisi. Ancak bunu kısmak için zorlamaya başladım. Zaten kırmızı ette hormon varmış, geçen bir kasabın kendisi soyledi.
Haklısınız tabi ki de, normalde yiyordum şimdi hiç kisamam sadece inek eti az tüketmeye caliscam,Hormon varmış vs diye kendini doldurma bence. Kirmizi et de b12 ve demir var. Esin haklı etsiz yemek olmaz. Burada aileler ekonomi yapmak adı altında malesef ailelerini pilav, makarna ve bolca karbonhidrat ile besliyorlar. Sonra bebeklere 4. Ayında demir takviyesini sağlık ocakları bedava dağıtıyor. Cok gerekliyse eşinin tabağındaki eti kıs ama hamilesin kendi etini kısma.
Valla bende yıllardır kiralarda oturuyorum bu 4.evim ve en yeni en lüks dairem bu yeni çok büyük lüks ve kiram bin. Fakat gelirim çok daha yüksek.gelirim 4bin civari olsaydi daha ucuz bir evde otururdum 800e arkadaslarim var oturan ve hep büyük şehirlerde kiradaydım.dün alışverişe çiktik yine haftalik.herşeyi aldik etler sucuklar temizlik mal. 250 tuttu.Uslubunuzun nahosluguna ve cevabini vermis olmama rağmen ozetliyim, cevaplarını önceki gönderilerimde
Tekrarladigim gibi ,Hamileligim çok yeni ve bana yük getirecek bir masrafı olmadı henüz.
Tabi ki hapis hayatı yasamiyorum ama sürekli dışarda da değilim. Dışarı çıkarken az para harcayabileyecegimiz yerlere gidiyoruz.
Ve yemek konusunda buradaki cevaplardan da anladığım gibi genel olarak mutfak harcamaları çok fazla oluyor, malum şuan en ucuz ürünler bile kat kat artmış bir durum da,bu yüzden ne yazik ki karides, havyar yiyemiyoruz.
Kiranın en pahalısinda oturuyorsunuz dediğinize göre de ya Türkiye de yaşamiyorsunuz ya da son altı yıldır olan kira artışlar bi habersiniz.
Şehre göre değişir ama. 1000 liraya İstanbulda ancak bodrum kat bulursunuz ya da şehirden bayağ bir uzaklaşmanız lazım.Valla bende yıllardır kiralarda oturuyorum bu 4.evim ve en yeni en lüks dairem bu yeni çok büyük lüks ve kiram bin. Fakat gelirim çok daha yüksek.gelirim 4bin civari olsaydi daha ucuz bir evde otururdum 800e arkadaslarim var oturan ve hep büyük şehirlerde kiradaydım.dün alışverişe çiktik yine haftalik.herşeyi aldik etler sucuklar temizlik mal. 250 tuttu.
Fozgeb haklı. Açlık sınırı 1600 civarı. Asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan milyonlar var. Bu yüzden yeterli beslenememek çoğu kişinin normali zaten. Hamile halinizle az et yemeye kalkmayın. Eğer hormon vs diye kafanıza takarsanız küçükbaş yiyin ama o da daha pahalı.Haklısınız tabi ki de, normalde yiyordum şimdi hiç kisamam sadece inek eti az tüketmeye caliscam,
Karbonhidratlı beslenme açısından malesef ki ulkemiz geneli böyle pilav yanına ekmek yeniyor doyursun diye. Benim böyle alışkanlıklarım yok sebze ise sebze etse et tüketiyorum , dikkat etmeye calisiyorum
Kötü semtlerinde baya varmiş 700 800e yeni evler.geçen bi konuda yazmişti bi bayan bikaç semt ismi.her şehrin kötü semtleri ucuz olur zatenŞehre göre değişir ama. 1000 liraya İstanbulda ancak bodrum kat bulursunuz ya da şehirden bayağ bir uzaklaşmanız lazım.
Ben yumurtalari asla marketten almiyorum kapali kafes oluyor çoğu.pazardan köy yumurtasi aliyorum 15i 10liraya.çocuğa abur cubur şeker veya kutu içicekte asla almiyorum.tek aldigim abur cubur çubuk kraker.evde yaparim içecekleri taze taze şekersiz.beyaz ekmekte almiyorum çok zararli tam tahıl ekmegi aliyorum tanesi 3 lira ama çok büyük ve az yedigimiz için 2 gün gidiyor tahıl.benim aldigim bezde 22 lira.maması ayda 150 tutuyo ama 2 aya birakicaz mamayı.dün haftalik alisveris yaptim köy tavugu aldim pazardan.marketten etler ve haftalik herseyi aldim 250 civari tuttu.yani mama dediğim devam sütüBugün ekmek ve çocuk bezi almaya gittim aldığım bezin paketi 15 lira ekmek 75 krs dan iki tanesi 1.5 lira ama ben kasaya 54 TL para bıraktım
Ekstra aldığım şeyler çocuklara birer içecek ve şeker hee birde tavuk ciğeri en küçük paketinden hayat çok pahalı
Bı yumurta almaya gidiyorum markete en az 30 TL ile çıkıyoruz kasadan :/
Ben karamanda oturuyorum burda orta halli düzgün bir ev 800 ile 1000 lira arası falan istanbul gerçekten pahalı bir yer allah yardımcınız olsun tabi hepimizin de ben birde sezon sonu alırım kıyafetleri o kadar çok giysi almam bayramdan bayrama falan cocuklarimada arada bir hesapli buldugum tisort tayt veya pantolon alirim tabi bir ayakkabı alırsam 2 sene falan giyerim çocuklarda öyle olmuyor maalesef yaz kış alıyoruz onlara ayakları büyüdükleri içinNe güzel düzen oturtmuşsunuz, bizim kiraya çok gidiyor ve zorumuza gitse de şuan başka çözüm bulamiyoruz . İstanbul da oturuyoruz burda semtlere göre bile farkediyor faturalar ben Fatihteyim.
Burda marketler genel olarak pahali, bakkallar daha çok fiyatlı. Aslında bim, A 101 gibi yerlerden alışveriş etmek gerek sanırım ama ancak sınırlı şeyler alabiliyorum orlardan da. Eşimin mizmizligi sayesinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?