Bizim yiyecege cok para gidiyor, iki kücük cocugum var. Türlü türlü meyve aliyorum. Yurt disindayim bu arada öyle sali pazari bulayim da gideyim olmuyor Türkiye`deki gibi.
Zaten devlet cocuk parasi veriyor, onu cocuklarin yediklerine harciyorum desem dogru olur.
Tek maasla geciniyoruz, kiramiz 700 euro civari.
E benzin de aliniyor her ay.
Ama yine de kenara para atiyoruz, giderimiz cok o ayri fakat lüks harcamalarim yok.
Kredi karti kullanmam.
Hic taksit yapmayiz.
Her ay bin euro kenara atariz ama burda esimin maasi yüksek o sekilde yapabiliyoruz.
Yoksa giderimiz hayli cok ve bunlar da kisilcak giderler degil, gecen alti tane elmaya 3 euro verdim,liraya vurursan 15 lira mi ne ediyor, e ben ölem ben bitem.
Dün bir parca somon baligi aldim cocuklara yedirmek icin. Elim kadar bes euro, carp bese 25 lira.
Biz yemedik bile, artanlari yiyoruz genelde cocuklardan.
Kisisel harcamam cok az, kuaföre gitmem, esimin sac sakal ben tras ederim, marka telefon kullanmam.
Yemeye icmeye para harcarim bir tek.
Kiyafetlerimi iyi kullanirim, taaa üniversite dönemimden kalma kiyafetlerim vardir dolapta, her sene ayakkabi, bot ceket almam.
Senelerce kullanrim, ama dolabim doludur, herseyim de vardir.
Yeri gelir ihtiyacim olan birseye iyi para veririm.
Misal bedenime göre sütyen bulamam gittim gecen 60 euro bir sütyene verdim. Pisman miyim? Asla.
Ev esyasi almam, kirilmadikca yenisini almam. Cocuklara hep indirimden alisveris yapmaya dikkat ederim. Sezon sonu toplarim büyük büyük alirim giyerler. Ama kizim birseyi cok isterse de aliriz.
Hatta bizde yemek ve cocuk istekleri basta gelir.
Istedigini almaya calisiriz. Onlardan kismam, süsüne keyfine düskün kizim daha dört yasinda.
Ped, sivi sabun, sampuan ve dis macunu alinir sürekli. Deterjan az kullanirim, koltuklari yerleri suyla silerim saglik acisindan, sirkeli su ya da.
Deodorantimi kendim yaparim, dus jeli kullanmam asla, normal sabun alirim.
Yine de bazen sacma sapan seylere para verdigim oluyor ama düzenli olarak degil.
Hobilerimize para harcariz, tatilimizi güzel yapariz en iyi otellerde kaliriz desem dogru olur.
Esimin bi cift ayakkabisi var, yirtilinca alir yenisini hergün corap degistirdigi icin senelerdir hic ayaginin koktugunu bilmem. Ayakkabi genelde iki üc sene gider, bu sene aldik verdigimiz fiyat 160 euroydu.
Iyi aliyoruz senelerce giyebilsin diye, benim de spor ayakkabim yirtik mesela ama sorun olmuyor sadece spor yaparken giydigim icin.
Ama kizimin cift cift ayakkabisi vardir.
Yazdikca yaziyor insan ya.. Ufak tefek harcamalari gözden gecirin ben sirf esimin trasini evde yapiyorum diye ayda en az kirk euro cebimize kaliyor öyle düsünün.