• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık ne kadara geciniyorsunuz, nasil para biriktiririm ?

Haftalık mutfak masrafınız acayip fazla yalnız. Her gün et yeseniz gene o kadar tutmaz herhalde. Biz pazara çıkıyoruz artık, marketle arasında çok ama çok fark var. Birkaç hafta öncesine kadar haftalık pazar alışverişimi (ufak tefek şeyler) 30 tlye halledebiliyordum ama son haftalarda her şeyin fiyatı arttı baya, şimdi 50-60 falan tutuyor. Ama öyle incik cıncık her şey dahil değil tabii. Bence mutfak masrafından kısmanız baya işinize yarayacaktır.
Benimde pazar genelde 50 TL oluyor herşeyi alırsam. Ama son iki haftadır herşey çok pahalı geçen 75 TL harcadık çok birşey almasakta.
Et ürünlerini haftada iki tuketiyorduk en az. Cunku etsiz yemege yemek demiyor benimkisi. Ancak bunu kısmak için zorlamaya başladım. Zaten kırmızı ette hormon varmış, geçen bir kasabın kendisi soyledi.

Orda da öyle ne kadar çok kazanç oluyorsa gider fazla ama siz idarenin yolunu bulmussunuz. Esiniz de problem yapmıyor yardımcı oluyor anladığım kadarıyla. Ben kuaföre hiç gitmiyorum iki sene olmuştur, kendi işimi kendim hallediyorum. Kişisel harcamam oldukça az, kiyafetlerimin çoğu bekarliktan kalma, kaç haftadır kontör bile yuklemiyorum evdeyim nasılsa diye :) Benim eşimi yola getirmem gerek herhalde :)

Dogru, sizin de bir harcamaniz yokmus zaten, esinizin var mi?
Benim esim cüzdan bile almaz yanina cogu zaman öyle diyim. Ben indirimden kiyafet toplarim evin en cok harcayani benim ama ona da deger iki cocuk bakiyorum bazen alisveris iyi geliyor, sürekli kiyafet degistiriyorum.
Esimin harcamasi cok cok az, sadece hobilerine para harcar. Pantalon aliriz iki üc tane mesela yirtilana kdar giyer sonra yenisi, yillari aliyor bu da.
Sigaramiz da yok.
Siz yasadiginiz cevreye göre kendinizden artirabilirsiniz. Ben de öyle yapiyorum, yasadigim cevre lüks mesela, havuzlu evlere kadar var, hep müstakil. Ona göre cocugumun harcamalari da yüksek cevresinden geri kalmasin diye. Yoksa bana göre ben de cok para harciyorum, nereye gidiyor bu kadar para diyorum. Ama dikkat etmiyorum iste, sikmak bu degil.
Ben ilerde ise girsem asil birikim o zaman olacak gibi

haftada 450 tl alışverişe deterjan, şampuan, deodorant, ped vs gibi temizlik malzemeleri de dahilse bence normal. zaten et olmuş 50-100 tl, peynirin minicik paketi 25-30 lira, tavuk kanat bile geçen hafta migrosta 28 tl idi, her gün de ot yenmez ki...

bize gelince, kira ve faturalarımız aylık 2000 tl yi buluyor,
ek olarak ayda 400 tl yol masrafı, 1600 tl çocuğun okul taksiti,
arabanın kaskosu, sigortası, vergisi, bakımı aylık ortalama 200 tl
temizlik, yemek vs dahil aylık 1500 tl kadar da market alışverişimiz oluyor.
geriye kalan da anca diş tedavisi, çocuğun giyim oyuncak vs eksiklerine yetiyor, yani kendimize ekstradan 1 tl bile harcayamıyoruz.
Sadece mutfak masrafi, zaten deterjan, deo. Gibi kimyasal şeyleri çok az tüketen biriyim
İstanbul'dasiniz sizde sanırım burda kira fiyatlarınin yüksek olması çok zorluyor.

Dogru, sizin de bir harcamaniz yokmus zaten, esinizin var mi?
Benim esim cüzdan bile almaz yanina cogu zaman öyle diyim. Ben indirimden kiyafet toplarim evin en cok harcayani benim ama ona da deger iki cocuk bakiyorum bazen alisveris iyi geliyor, sürekli kiyafet degistiriyorum.
Esimin harcamasi cok cok az, sadece hobilerine para harcar. Pantalon aliriz iki üc tane mesela yirtilana kdar giyer sonra yenisi, yillari aliyor bu da.
Sigaramiz da yok.
Siz yasadiginiz cevreye göre kendinizden artirabilirsiniz. Ben de öyle yapiyorum, yasadigim cevre lüks mesela, havuzlu evlere kadar var, hep müstakil. Ona göre cocugumun harcamalari da yüksek cevresinden geri kalmasin diye. Yoksa bana göre ben de cok para harciyorum, nereye gidiyor bu kadar para diyorum. Ama dikkat etmiyorum iste, sikmak bu degil.
Ben ilerde ise girsem asil birikim o zaman olacak gibi
Çocuk olunca para tasarrufu daha zor olsa gerek sonuçta tekkken kendimizden kistiklarimiz gözümüze gelmez.
Benimde avukat öğretmen arkadaslarim var ama onlarda cok kazanan kisiler olmadığı icin, bir buluşma yapsak bile uygun yerlere gidiyoruz. O yüzden ben gezmeye bile çok az harcarim.
Eşimde birşey alınca pahalı alır ama temiz kullanıyor neyseki. Onun kişisel bakım masrafı çok. Saçına aldığı jöle 20 TL , ancak iki hafta idare eder, uzerinede saç spreyi kullanıyor, deo. Losyon vs. Derken aylık en az 100 TL gidiyordur ona.
Aile babası idare etmeli bencede eşiniz iyi yapıyormuş umarım benimkisi de düzelir , evin küçük oğlu gibi takılıyor istediği herşeyi alıyor çünkü

Sadece mutfak masrafi, zaten deterjan, deo. Gibi kimyasal şeyleri çok az tüketen biriyim
İstanbul'dasiniz sizde sanırım burda kira fiyatlarınin yüksek olması çok zorluyor.

aynen, 1200 tl kira 300 de aidat ödüyoruz, eski kiracıyız diye rakamlar böyle, yoksa şu an oturduğum yerde 1500 ün altına kümes bile yok. doğalgaz, elektirik, su, internet, telefonlar da 500 ün üstüne çıkıyor altına inmiyor, üstelik akşamdan akşama evdeyiz.
ben evdeyken bizim de mutfak masrafı çok yüksekti, şimdi sadece akşam yemek yeniyor evde, bi de ben işyerine peynir vs götürüyorum, orda kahvaltı pahalı diye.
yani ne kadar kısarsanız kısın hayat pahalı, ya ülkenin geneli gibi ayda bir et yiyip, bulgurla makarnayla karın doyuracaksınız, ya da böyle ucu ucuna yaşamaya devam edeceksiniz.

aynen, 1200 tl kira 300 de aidat ödüyoruz, eski kiracıyız diye rakamlar böyle, yoksa şu an oturduğum yerde 1500 ün altına kümes bile yok. doğalgaz, elektirik, su, internet, telefonlar da 500 ün üstüne çıkıyor altına inmiyor, üstelik akşamdan akşama evdeyiz.
ben evdeyken bizim de mutfak masrafı çok yüksekti, şimdi sadece akşam yemek yeniyor evde, bi de ben işyerine peynir vs götürüyorum, orda kahvaltı pahalı diye.
yani ne kadar kısarsanız kısın hayat pahalı, ya ülkenin geneli gibi ayda bir et yiyip, bulgurla makarnayla karın doyuracaksınız, ya da böyle ucu ucuna yaşamaya devam edeceksiniz.
Haklısınız, şuan herşey azami pahalı, doğalgaza bile %20 zam var, bu oldukça yüksek bir miktar, kuzu etin kilosu 80 TL olmuş oysa daha birkaç hafta önce 45 TL ydi.
Benim çevremde düzenli bir aile yok, ablam var , başka bir ilde yaşıyor, onlar bir asgari ücretle rahat gecinebiliyor , cok lüks beslenmeselerde. Burda ise üç asgari ücret zor idare ediyor.

Yurtdışında yaşıyorum,üstelik Avrupa'nın en pahalı ülkesi olan Norveç'te.
Burda da Türkiye'deki gibi marketlerde bazı ürünleri indirime giriyor.Indirim takip ediyorum. Mesela kiyma indirime girdi , 10-20 paket alıyorum, o bitmeden baska markette indirime giriyor ordan dolduruyorum.Derin dondurucum var dolduruyoruz içini. Deterjan indirime giriyor 1 yıllık alıyorum. Isyerimin alisverislerini de ben yaptigim icin tum indirimlerden haberim oluyor. Kiyafet ve ayakkabi, ev eşyası alisverisini hep internetten indirimleri takip ederek yaparim. En az %40-%50 indirimle aliyorum. Burda sebze çok pahalı, dondurulmuş sebzeleri kullanıyoruz. Işten atmaz dişten artar demişler. Burda bile 2 kişi mutfak masrafımız 450 liranın altına geliyor.

İki kişi için ayda 450 tl mutfak masrafı fazla gerçekten.Mutfak masrafı derken buna dışarda yeme içme,kıyafet falan da mı var yoksa sadece evde yenen mi?
Genellikle mutfak canım, meyve sebze, eti kuruyemiş, ekmek gibi şeyler.
Aslında yemek yapsak artıyor çoğunlukla, ama yaparken eşim başımda dikilir durur az koysam biktirana kadar laf söyler , bu yüzden fazla oluyor hep kalıyor . Çöpe atınca benim içim gidiyor ama eşim asla umursamaz.
Buzluktaki et ürünleri vs. Yemediği içinde et alırsak çok paramız gidiyor. Hem taze istiyor hemde hep yarım kiloluk alıyor , yemeğe az koymama da musade etmez bende o görmeden kaldırıyorum fazlasını buzluğa. Onları da misafir gelince kullanıyorum ancak.

BirikimiN olayı bence maaş yatar yatmaz belli bir miktarın ayrılıp o paranın unutulmasi

Ya da borca girip ev araba tarla arsa dükkan vs vs almak. Özellikle ben kenara para atamiyorum diyenler için süper oluyir bu

Yurtdışında yaşıyorum,üstelik Avrupa'nın en pahalı ülkesi olan Norveç'te.
Burda da Türkiye'deki gibi marketlerde bazı ürünleri indirime giriyor.Indirim takip ediyorum. Mesela kiyma indirime girdi , 10-20 paket alıyorum, o bitmeden baska markette indirime giriyor ordan dolduruyorum.Derin dondurucum var dolduruyoruz içini. Deterjan indirime giriyor 1 yıllık alıyorum. Isyerimin alisverislerini de ben yaptigim icin tum indirimlerden haberim oluyor. Kiyafet ve ayakkabi, ev eşyası alisverisini hep internetten indirimleri takip ederek yaparim. En az %40-%50 indirimle aliyorum. Burda sebze çok pahalı, dondurulmuş sebzeleri kullanıyoruz. Işten atmaz dişten artar demişler. Burda bile 2 kişi mutfak masrafımız 450 liranın altına geliyor.
Dondurulmuş ürünleri kullanmak büyük avantaj, çünkü fazla aldığım yiyecekleri buzluğa kaldırıyorum sonra acil bir durumda çok rahat oluyor.
Ama eşim asla buzluktan çıkan şeyi yemiyor. Çok çabuk aciktigi icin köfte yapıp buzluğa koyayım diyorum. Kaç kere yaptım kokuyor diye yemedi. Yemekleri koklayıp sonra yiyor :bicak:
Bu rahatlığı ancak misafirler gelince yaşıyorum gerçekten hem pratik hem uygun oluyor.

Genellikle mutfak canım, meyve sebze, eti kuruyemiş, ekmek gibi şeyler.
Aslında yemek yapsak artıyor çoğunlukla, ama yaparken eşim başımda dikilir durur az koysam biktirana kadar laf söyler , bu yüzden fazla oluyor hep kalıyor . Çöpe atınca benim içim gidiyor ama eşim asla umursamaz.
Buzluktaki et ürünleri vs. Yemediği içinde et alırsak çok paramız gidiyor. Hem taze istiyor hemde hep yarım kiloluk alıyor , yemeğe az koymama da musade etmez bende o görmeden kaldırıyorum fazlasını buzluğa. Onları da misafir gelince kullanıyorum ancak.

Eşinizin durumla ilgili herhangi bir kaygısı yok demek ki...

Siz de ona uyun. Borca girmiyorsanız sorun etmeyin.

Ben de işten artmaz, dişten artar diyecektim ama eşinizle ortak düşünüp ortak hareket etmediğiniz sürece bu mümkün görünmüyor.

BirikimiN olayı bence maaş yatar yatmaz belli bir miktarın ayrılıp o paranın unutulmasi

Ya da borca girip ev araba tarla arsa dükkan vs vs almak. Özellikle ben kenara para atamiyorum diyenler için süper oluyir bu
Borca girmek çok doğru bence, ama özel sektörde çalıştığımız için bu yüke girmekte biraz zor.
Neyseki benim bir miktar birikmiş param var ve bunu eşim bilmiyor kendi calismamla olan birikimlerim. Denemek için 2 bin Tlsini eşimin hesabına yükledim sende kalsın ama dokunma tatil parası veya sağlık için birşey olur o yüzden dursun dedim. Çok kısa sürede o parada yok oldu. İyi ki eşime soylememisim elimdekileri yoksa daha gevşek davranacak

Dondurulmuş ürünleri kullanmak büyük avantaj, çünkü fazla aldığım yiyecekleri buzluğa kaldırıyorum sonra acil bir durumda çok rahat oluyor.
Ama eşim asla buzluktan çıkan şeyi yemiyor. Çok çabuk aciktigi icin köfte yapıp buzluğa koyayım diyorum. Kaç kere yaptım kokuyor diye yemedi. Yemekleri koklayıp sonra yiyor :bicak:
Bu rahatlığı ancak misafirler gelince yaşıyorum gerçekten hem pratik hem uygun oluyor.
Ben genelde sebze alıyorum. Çünkü buraya sebze dışardan geldiği ve markette beklediği için o kadar taze olmuyor, fiyatı da yüksek.Ama dondurulmuş ürünler daha sağlıklı ve taze ve daha güzel. Ulkesinde toplanıp toplanmaz paketleriyle öyle geliyor. Annem de Turkiyede mevsiminde ucuz sebzeleri alır buzluğa atardı.Beraber kilolara bezelye , bamya ayiklayigimizi bilirim :) Kuru biber , patlican
,domates de yapardik. Ben Türkiye'den bol bol tarhana getirdim, arada onu iciyoruz. Biraz eskiye dönmek lazım. Şöyle pazarı ,marketlerı dolaşıp ne ucuz ne pahalı takip etmek lazım.
Anladığım eşiniz çok yiyor, bir sorun da bu.Benim eşim de etsiz yemek yemez ama 2-3 kofte,biraz sebzeyle doyar.Ben de genelde sebze yiyorum .Abur cuburu kesince para biriktirmeye başladık.

Son düzenleme:
Borca girmek çok doğru bence, ama özel sektörde çalıştığımız için bu yüke girmekte biraz zor.
Neyseki benim bir miktar birikmiş param var ve bunu eşim bilmiyor kendi calismamla olan birikimlerim. Denemek için 2 bin Tlsini eşimin hesabına yükledim sende kalsın ama dokunma tatil parası veya sağlık için birşey olur o yüzden dursun dedim. Çok kısa sürede o parada yok oldu. İyi ki eşime soylememisim elimdekileri yoksa daha gevşek davranacak

Eşim de ben de özel sektordeyiz ev borcuna girdik aylik 3500 kredi gidiyor ve gecciniyoruz öyle kendimizi aşırı kisarak her şeyden vazgeçerek aman evimiz olsun da hayatimizi yasamasak da olur diyerek değil Allaha Şükür

Ama ev borcu öncesinde aylik 3500 kenara atıyormuyduk Hayır atmiyorduk:)

Eşim de ben de özel sektordeyiz ev borcuna girdik aylik 3500 kredi gidiyor ve gecciniyoruz öyle kendimizi aşırı kisarak her şeyden vazgeçerek aman evimiz olsun da hayatimizi yasamasak da olur diyerek değil Allaha Şükür

Ama ev borcu öncesinde aylik 3500 kenara atıyormuyduk Hayır atmiyorduk:)
Ne iyi etmissiniz, şuan zorlanirsinz belki ama ilerde rahat edersiniz :)

Eşimin görevi gereği yurt dışındayız. Bunulndugumuz ülkenin para birini Türkiye ile üç aşağı beş yukarı aynı.

Büyük Market alışverişine haftada 2 defa çıkıyorum. Haftalık 1500-2000 arası değişiyor. Bulunduğumuz ülke pahalı çünkü. Ki ben örneğin bir domates 30 ise 7 lira olanı alıyorum; daha kötü ama daha uygun diye.

Özetle yaşadığınız yere ve alışkanlıklarınıza göre değişir harcama tutarınız.

Benim eşim her şeyden kıstırır ama asla mutfaktan kısmaya izin vermez. Tavsiyem arkadaşların da yazdığı gibi uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yapmanız. Mesela yemeklere göz kararı değil de 100 gr kıyma koymanız. Tatlı, abur cubur harcamalarınızı evde bir kek ile geçiştirmeniz... Bu tip küçük oynamalar toplamda fark ettiriyor.

Allah yardımcınız olsun. D defne1453

off eşiniz çok zormuş
bence her ay kenara para atin ona soylemeden (bebis için gerekli olacak) harcamaya kalmasın, yaptığınız yemekleri yemek zorunda kalsın
biraz yola gelmesi lazım, nimet bu, onu bulamayan da var

Bizim yiyecege cok para gidiyor, iki kücük cocugum var. Türlü türlü meyve aliyorum. Yurt disindayim bu arada öyle sali pazari bulayim da gideyim olmuyor Türkiye`deki gibi.
Zaten devlet cocuk parasi veriyor, onu cocuklarin yediklerine harciyorum desem dogru olur.
Tek maasla geciniyoruz, kiramiz 700 euro civari.
E benzin de aliniyor her ay.
Ama yine de kenara para atiyoruz, giderimiz cok o ayri fakat lüks harcamalarim yok.
Kredi karti kullanmam.
Hic taksit yapmayiz.
Her ay bin euro kenara atariz ama burda esimin maasi yüksek o sekilde yapabiliyoruz.
Yoksa giderimiz hayli cok ve bunlar da kisilcak giderler degil, gecen alti tane elmaya 3 euro verdim,liraya vurursan 15 lira mi ne ediyor, e ben ölem ben bitem.
Dün bir parca somon baligi aldim cocuklara yedirmek icin. Elim kadar bes euro, carp bese 25 lira.
Biz yemedik bile, artanlari yiyoruz genelde cocuklardan.
Kisisel harcamam cok az, kuaföre gitmem, esimin sac sakal ben tras ederim, marka telefon kullanmam.
Yemeye icmeye para harcarim bir tek.
Kiyafetlerimi iyi kullanirim, taaa üniversite dönemimden kalma kiyafetlerim vardir dolapta, her sene ayakkabi, bot ceket almam.
Senelerce kullanrim, ama dolabim doludur, herseyim de vardir.
Yeri gelir ihtiyacim olan birseye iyi para veririm.
Misal bedenime göre sütyen bulamam gittim gecen 60 euro bir sütyene verdim. Pisman miyim? Asla.
Ev esyasi almam, kirilmadikca yenisini almam. Cocuklara hep indirimden alisveris yapmaya dikkat ederim. Sezon sonu toplarim büyük büyük alirim giyerler. Ama kizim birseyi cok isterse de aliriz.
Hatta bizde yemek ve cocuk istekleri basta gelir.
Istedigini almaya calisiriz. Onlardan kismam, süsüne keyfine düskün kizim daha dört yasinda.
Ped, sivi sabun, sampuan ve dis macunu alinir sürekli. Deterjan az kullanirim, koltuklari yerleri suyla silerim saglik acisindan, sirkeli su ya da.
Deodorantimi kendim yaparim, dus jeli kullanmam asla, normal sabun alirim.
Yine de bazen sacma sapan seylere para verdigim oluyor ama düzenli olarak degil.
Hobilerimize para harcariz, tatilimizi güzel yapariz en iyi otellerde kaliriz desem dogru olur.
Esimin bi cift ayakkabisi var, yirtilinca alir yenisini hergün corap degistirdigi icin senelerdir hic ayaginin koktugunu bilmem. Ayakkabi genelde iki üc sene gider, bu sene aldik verdigimiz fiyat 160 euroydu.
Iyi aliyoruz senelerce giyebilsin diye, benim de spor ayakkabim yirtik mesela ama sorun olmuyor sadece spor yaparken giydigim icin.
Ama kizimin cift cift ayakkabisi vardir.
Yazdikca yaziyor insan ya.. Ufak tefek harcamalari gözden gecirin ben sirf esimin trasini evde yapiyorum diye ayda en az kirk euro cebimize kaliyor öyle düsünün.

Ne güzel denge oturtmuşsunuz, maşallah.

deneme için 2bin çok bile keşke 500 filan atsaydınız:)
eşinize göre davranırsanız bir çöp biriktiremezsiniz valla Allah yardımcınız olsun
ama kendi paranıza dokunmayın, bebeğin harcamaları için de onu zorlayın rahatlığa alışmasın

Back