• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık kazancını söylemeyen eş

Serapp1357

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2020
49
2
6
35
Dün eşimle kavga ettik Aslında her şey yolundaydı yürüyüşe çıktık aramız iyiydi fakat birden tartışma çıktı şöyle özet geçeyim bizim eşimle evlendgmzden beri maddiyatimiz ortak ben onun bilirim nekdr kazandığını o da bilir şimdi eşim özel ben devlet çalışıyorum bnm kazandgmdan çok fazla kazanıyor cimri degildir ben hep bilirim nekdr kazandigini fakat dün sohbet esnasında sordum bu aylık nekadar kazancın diye söylemedi geçiştirdi usteledim şaka yapıyor sandım değilmiş benden hesap sorar gibisin falan dedi öyle değil dedim ama soylemiycem artık falan dedi çok bozuldum kapattigimiz hiç alakası olmayan eski konuyu açtı üstüne çok canım sıkıldı sen her sıkıştığında arkanda durdum ben şimdi böyle mi yapiyon falan dedim artık pul kadar değerin yok gözümde dedim lafını geri al ağır dedi almayacam dedim bide üstüne beni paragozlukle suçladı üstüne sözümü geri almazsam arabanın anahtarını alıp evden gideceğini söyledi geri almadım yalnız gidersen birdaha giremezsin dedim neyse eve çıktık gitmedi ama konuşmadık hiç ben çok kırgınım dünden beri ağlıyorum ara ara çok zoruma gitti kizlar 6yilik kocam benden ayrı gayrı yapmaya çalışıyor oysa ben hep ailemizin bütçesini düşündüm hep maddi durumumuz iyiydi ama hiç öyle şahsıma takılar marka kıyafetleri almadım evlenirken altın istemem düğünde takılanların hepsini bozup araba aldık bakin biz diyorum yeri geldi sıkıştı Kredi çektim az verdi banka ama olsun kötü günler yasadiginda birgün soylenmedim hep destek oldum şimdi geldiği konuda her ay en az beş katim kazanıyor ama bana ilk kez kazancım beni ilgilendirir tarzı konuştu çok ağrıma gitti (öte yandan yine aynı adam biriktirdiği parayla bnm arabamı yenilemeye çalışıyor her istediğimi yapar tatil falan hoş ben de çok uçmak ekonomi bir diye)sizce napmaliyim bu durumda

Benimde eşim söylemiyor aylik kazancını erkeğin maasi sorulmaz diyor bende ilk zamanlar cok soruyordum problem haline getiriyordum aile içi gizli saklı mi olur diye. Ailenin geçimini sağlıyor bize güzel bakiyot ama istemiyor söylemek bende artık cok istemiyorum. Bende kendi işimi yapıyorum o da bana kazancimi hic sormamis sonradan farkettim bende ustelemez oldum

Normalde saklamıyorsa demek ki bu ay sizden sakladığı ekstra bir harcaması olmuş diye düşündüm ben. Evlilik yıldönümü ya.da doğumgünü gibi özel bir gününüz var mı yakinlarda belki size pahalı bir hediye almıştır iyi niyetli düşünmeye çalışıyorum 🙂 ya da siz usteleyince hesap sorar gibi olup canı sıkılmıştır gerçekten çok ustunde durmayin bence her zaman olan birşey değilmiş madem anlık bir gerginlik olmuş olabilir.

Ne demek maasini soylememek ya?? Eve giren paranin miktarini bilmemen cok sakıncalı bir durum bence. Senin esinin ihanet gibi bir durumu olmayabilir ama ornek olsun diye soyluyorum. Mesela yeri gelir bir kadin, kocam şu kadar kazaniyor ama bu para eksik, nereye harciyor diye dusunup ihanetin farkina bile varabiliyor. Yani nasil desem, onemli. Kazandigi miktari bilmezsen , ne yaptigini, nereye harcadigini, kime verdigini bilme sansin da olmaz. Ailesine de yedirebilir, kumar da oynayabilir vs vs

Her ay bordrosu geliyordur mutlaka hiç mi görmediniz tlf da? Artık birşeyleri saklamak da çok zor oldu. Ama daha önemlisi sizden neden saklıyor? Kesin ailesine veriyordur. Yoksa herşeyi yapan adam saklamaz maaşını. Ayrıca bilmediğiniz şahsına münhasır harcamaları vardır. Etik değil.

Ben evli değilim belki evli olanlar için normal bir durumdur ama eşimin aldığı maaşı kesinlikle bilmek isterdim. Öyle ayrı gayrı olmaz. Oturulur, birlikte hesap yapılır bu ay nereye ne kadar gitmiş nereye ne kadar biriktirilmiş... Anne babamdan öyle gördüm öyle isterdim. Abartı olacak ama öbür türlü adam kumar oynasa, borçlansa, gitse bir kadına ev açsa falan ruhum bile duymaz nasıl evlilikmiş o?

Ne demek maasini soylememek ya?? Eve giren paranin miktarini bilmemen cok sakıncalı bir durum bence. Senin esinin ihanet gibi bir durumu olmayabilir ama ornek olsun diye soyluyorum. Mesela yeri gelir bir kadin, kocam şu kadar kazaniyor ama bu para eksik, nereye harciyor diye dusunup ihanetin farkina bile varabiliyor. Yani nasil desem, onemli. Kazandigi miktari bilmezsen , ne yaptigini, nereye harcadigini, kime verdigini bilme sansin da olmaz. Ailesine de yedirebilir, kumar da oynayabilir vs vs
Evet bir arkadaşımın başına geldi. Yorumumda anlatmak istemedim ama eşi her ay masaj salonuna gidiyor, iddia oynuyor. Maaşını saklamanın altından bunlar çıktı. Bence çok önemli bir konu. Hatta şu noktadan sonra söz ile söylese inanmazdım.

Böyle kazancini saklayan adam bir şeyler kariştiriyordur net. En iyi ihtimalle para kaciriyordur kenari sizden gizli ayri birikim vs yapiyordur.(Bunu bu sitede bir cok kadinin da yaptigini ve normal karsiladigini okuyorum bana garip geliyor tabi)

Başkalarina yedirme huyu varsa öyle de yapiyor olabilir eşinizi tanimiyoruz sonuçta başka işler de olabilir. Ama dedigim gibi bir insan eşinden para sakliyorsa vardir karistirdigi bir şey ki 6 sene sonra ilk defa yapmaya başladiysa kesin başka bir iş ceviriyordur.

Ha benim herşeyimi karşiliyor aliyor, yapiyor gerisine karişmam kendi kazanci ne yaparsa yapsin derseniz oyle de yaşayabilirsiniz.

Her ay bordrosu geliyordur mutlaka hiç mi görmediniz tlf da? Artık birşeyleri saklamak da çok zor oldu. Ama daha önemlisi sizden neden saklıyor? Kesin ailesine veriyordur. Yoksa herşeyi yapan adam saklamaz maaşını. Ayrıca bilmediğiniz şahsına münhasır harcamaları vardır. Etik değil.
Özelde bordro gelmiyor

Dün eşimle kavga ettik Aslında her şey yolundaydı yürüyüşe çıktık aramız iyiydi fakat birden tartışma çıktı şöyle özet geçeyim bizim eşimle evlendgmzden beri maddiyatimiz ortak ben onun bilirim nekdr kazandığını o da bilir şimdi eşim özel ben devlet çalışıyorum bnm kazandgmdan çok fazla kazanıyor cimri degildir ben hep bilirim nekdr kazandigini fakat dün sohbet esnasında sordum bu aylık nekadar kazancın diye söylemedi geçiştirdi usteledim şaka yapıyor sandım değilmiş benden hesap sorar gibisin falan dedi öyle değil dedim ama soylemiycem artık falan dedi çok bozuldum kapattigimiz hiç alakası olmayan eski konuyu açtı üstüne çok canım sıkıldı sen her sıkıştığında arkanda durdum ben şimdi böyle mi yapiyon falan dedim artık pul kadar değerin yok gözümde dedim lafını geri al ağır dedi almayacam dedim bide üstüne beni paragozlukle suçladı üstüne sözümü geri almazsam arabanın anahtarını alıp evden gideceğini söyledi geri almadım yalnız gidersen birdaha giremezsin dedim neyse eve çıktık gitmedi ama konuşmadık hiç ben çok kırgınım dünden beri ağlıyorum ara ara çok zoruma gitti kizlar 6yilik kocam benden ayrı gayrı yapmaya çalışıyor oysa ben hep ailemizin bütçesini düşündüm hep maddi durumumuz iyiydi ama hiç öyle şahsıma takılar marka kıyafetleri almadım evlenirken altın istemem düğünde takılanların hepsini bozup araba aldık bakin biz diyorum yeri geldi sıkıştı Kredi çektim az verdi banka ama olsun kötü günler yasadiginda birgün soylenmedim hep destek oldum şimdi geldiği konuda her ay en az beş katim kazanıyor ama bana ilk kez kazancım beni ilgilendirir tarzı konuştu çok ağrıma gitti (öte yandan yine aynı adam biriktirdiği parayla bnm arabamı yenilemeye çalışıyor her istediğimi yapar tatil falan hoş ben de çok uçmak ekonomi bir diye)sizce napmaliyim bu durumda
Boş yere büyütmüşsünüz adam da inatlaşmış bu kadar saçma bi durum yani

Gizli birşeyler mi yapıyor acaba? Ya da ailesi için kredi falan çekti de onu mu ödüyor.

Boş yere büyütmüşsünüz adam da inatlaşmış bu kadar saçma bi durum yani
Bana da öyle geliyor canm çünkü diğerlerinin dediği gibi ailesine yedirse yada başka işlere bulassa kazandgnn yarısını söyler geçer özel sonuçta nereden bilebilirim ki kendi işi yani

Sabit maasli is mi?
Benim esim aylik kazanci belli olmuyor bazı aylar tahsilat yapamiyoruz. Parca parca anca 3000geliyor bazen 15 000 oluyor. Boyle bir iste calisiyorsa soyleyemiyo olabilir. Bence gereksiz buyutmussunuz. Eger sabit maasli bir is yapiyorsa e devletten maas bordrosunu gorebilirsiniz

Kendi iş yeri size mi söyledi? Yoksa kendi iş yeri eşinize mi söyledi o size bilgi verdi sonuçta?

Kusura bakmayında herşeye inanıyorsunuz gibi geldi bana.

E devlettende girip bakabilirsiniz. Banka hesap hareketlerini inceleyip yaptığınız harcamaların karşılığının olup olmadığını anladığınızda gerçekler ortaya çıkar.

İyice işkillendim ben eşiniz için.

Back