- 15 Aralık 2009
- 8.455
- 19.234
- 773
15 bin benim arabanın mazotuna sanmıyorum yetsin..
Öyle bir şey vardı sanki..
İşte bunlar hep şükürsüzlük
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
15 bin benim arabanın mazotuna sanmıyorum yetsin..
Öyle bir şey vardı sanki..
5000 lira istanbul, ankara tarzı kodamanlarda değilsek bile kirayla faturalara gider sadece.2,3 odalı evler küçk şehirlerde 4000 civarı.kodaman şehirlerde kim nasıl yaşıyor oldum olası aklım almıuor zaten.tek yolu sadece 1 çalışanın tüm maaşını kiraya hibe etmek.haftalik disarida yemek yiyerek ve oyun alanina giderek 5000 tl ile gecinemezsiniz bence. 5000 ile gecinebilmek icin sosyal hayat sifira iner. zor olur.
biliyorum o yuzden asagi yukari fikir verilebilmesi icin semtin onemli oldugunu soyledim. semtle ilgili konustugum icin de ornek verdim.aynı kişinin bile bir aydan öbür aya alışverişi harcaması birbirini tutmaz.
ama başlığı idare etmek diye açtığına göre misal 250 liraya fön için kuaföre gitmeyecek. hatta bence hiç kuaföre gitmemesi boyuyorsa evde kendi boyaması lazım, idare etmek öyle birşey...
yoksa göreceli olması aynı semtin içinde bile masraflar göreceli
kimi bir öğünde 1 kilo meyve yer, kimi 1 kiloyu 1 haftada yer. sonu yok bunun.
Her gün herşeyin üstüne yeni bindirme fiyatlar gelirken çok zor. İki parça abur cubur alıyorsun 300 lira ki bunun et süt girince hesabını siz yapın. Eskiden hem bereketli hem uygundu herşey, şimdi ambalajların dibi mi delik anlamadım. Bir de çocuk varsa aman gözü kalmasın eksiği olmasın diye acilirsiniz ki okul masrafı yemeği falanda varsa siz hesap edin. Tanıdığım çoğu aile kredi kartıyla en az hasarla ayı kapatmaya çalışıyor. Rabbim cumlemizin yardımcısı olsunArkadaşlar ben ev tuttum kira 8000 hersey dahil yani faturalar ve internet.yani onun dışında 5000 le yasayabilirmiyim.eşim şuan ankarada degil ben ve kiz olacagiz iki kişi.
turkiyede daha once yasadiniz miKiz 9 yasinda yani haftada bir yarim kilo et tavuk ne biliyim kisi basi gunluk 4 meyve yani haftalik da bir avm yemek oyun yeri
Kiram çok ucuz şuan etrafa göre evim de düzgün ama bayadır aynı evdeyim ev sahibim bana herkes 3,4 katı zam isterken 250 TL zam istedi tabi benimki şans eseri yoksa böyle insana denk gelmek zor o yüzden evet benimkini mirasız farz edelim doğruSizinki kirasız galiba.oralarda en rezil ev 5bin 6 bin.köpek bağlasan durmaz.
Çocuğu mahalle parkına götürün bedavadır, dışarda yemek yemeyi unutun. O zaman yetebilir mutfağa. Yani buradaki insanlar abartmıyor Türkiye’de ciddi bir enflasyonla yaşıyoruz herşeyin saçma bir fiyatı var. 5000 el olur ama biraz idareli olacaksınız.Yani bana önemli olan haftalik iki kisi icin market alışverişi birde sosyal hayat yani haftalik dişarida yemek çocuğu oyun alanina goturmek gibi
Onun dışında 5000 le yaşayabilirsin.bu durumda sıkıntı olmaz.gerçi çocuğun servisi, yemeği falan varsa yine ucu ucuna anca.3000 zaten çocuğa gider.kısaca bacım bizim bu ülkede anamızı bellemişler.imkanın varsa gelmeArkadaşlar ben ev tuttum kira 8000 hersey dahil yani faturalar ve internet.yani onun dışında 5000 le yasayabilirmiyim.eşim şuan ankarada degil ben ve kiz olacagiz iki kişi.
Oyun alanları sınırsız ücreti 50 -100 arasında değişiyor şu an. Jetonlar da beş TL oldu. Yanş haftada bir götürseniz sadece 500 oyun parası.Yani bana önemli olan haftalik iki kisi icin market alışverişi birde sosyal hayat yani haftalik dişarida yemek çocuğu oyun alanina goturmek gibi
Türkiye de bu sistem var mı yav ? Öğrenci yurtları dışında ben hiç duymadım doğalgaz internet elektrik su dahil kira sistemi? Bir yanlış anlaşılma olmasın sizin kirada?Arkadaşlar ben ev tuttum kira 8000 hersey dahil yani faturalar ve internet.yani onun dışında 5000 le yasayabilirmiyim.eşim şuan ankarada degil ben ve kiz olacagiz iki kişi.
Zaten Ankara da ikamet ediyorsanız , yaşadığınız yerin fiyatlarını bilmiyor musunuz ?Selam evli bir bayanim yabanci uyrukluyum.bir dokuz yasinda kizim var.ankarada ikamet ediyoruz.sizce kira faturalar haric aylik yeme icme ev masraflari gibi seyler ne kadar olur yani haftalik market akisverisi ,et ,tavuk....bazen disari cikma falan
Nerede10 bin kazanıyorum bekarım bana yetmiyor üstelik kiram da ucuz
Doğuda küçük bir yerdeNerede
Sizin orası hangi bölgebizim burasi 7-10k civari, ailelerin oturdugu siteler 10-12k arasi. cunku evler genis sosyal aktivite imkanlari cok vs. ama keciorende max 4kdir ornegin. mamakta 3k falandir. ankaranin bir ucundan bir ucuna asiri fark ediyor keske konu sahibi ne is yapacagini nerede oturacagini yazip bize bulmaca cozdurmese