• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık kaç lirayla geçinebiliriz?

Kira 5 binlik buldunuz kenarlardan
En az 3 bin market pazar
2bin elektrik su
İnternet telefon faturaları da olsun bin tl
Gezdiniz biraz da tişört falan aldınız 3 bin
14bin oluyor
Tabi sadece yaşamak için yaşarsanız 9 bine kadar inersiniz

Şimdiii kaba bir hesap yapalım
Kira: minimum 7k dersek
Mutfak:5k
Çocuğun okul masrafları: 5k (devlet okulu ve servis varsa )
Ayda 2 - 3 kişi dışarda yeme: 1k
Eee kendimize de alısveris yapıp kuaföre gidicez: 2k (saç boyasızsa boyalıysa artar)

Ben minimum tutmaya çalıştım, tatil hastalık hastane ekstra ek gidersiz böyle ,,
toplayalım
20k🥳
Ankara’da ikamet ediyormuş kira 7 bin olur mu

Ankara İstanbul’la aynı ekonomik anlamda diye biliyorum, İstanbul’da biz üç kişi 15 harcıyoruz kirayla birlikte. Haftada bir dışarı çıkarım gezmeye onun dışında zaten iş güç spor koşuşturmaca. Nereye nasıl harcayacağını bilen için 15 bin 😂
Marketler AVM’ler aynıdır ama kira bir tık düşük olabilir Ankara’da gerçi 5 den aşağı ordada oturan arkadaşım yok

Çocuk varsa 15bin en az. Ankara da iyi bir semtte 6binden aşağı kira bulamazsınız.Kida fatura derken 8bin. Kalanı da kişisel masraflar ve markete ucu ucuna yeter.

İstanbul'da yaşıyorum, iki kişiyiz, çocuğum yok, kedim var, kiramız yok ; mutfak için ayda ortalama 2500-3000 arası gidiyor, faturalar geçen kış doğalgazla birlikte 1.000 lira bandıydaydı bu sene ne olacak bilmiyorum. Çocuğun masrafları için net bir şey diyemem çocuğum yok çünkü. Dışarıda yemek ortalama bir yerde 200-300 arası daha iyisi olursa uzar gider, gezmek için 1.000 lira civarı da yakıt masrafı oluyor. Site aidatı, veteriner, ıvır zıvır derken bizim evin temel giderleri 8-10 bin arasını buluyor.

Olur ortalama yerlerde 7-8k daha kötülerinde de 4-5k falandır zaten
bizim burasi 7-10k civari, ailelerin oturdugu siteler 10-12k arasi. cunku evler genis sosyal aktivite imkanlari cok vs. ama keciorende max 4kdir ornegin. mamakta 3k falandir. ankaranin bir ucundan bir ucuna asiri fark ediyor keske konu sahibi ne is yapacagini nerede oturacagini yazip bize bulmaca cozdurmese 😂

bizim burasi 7-10k civari, ailelerin oturdugu siteler 10-12k arasi. cunku evler genis sosyal aktivite imkanlari cok vs. ama keciorende max 4kdir ornegin. mamakta 3k falandir. ankaranin bir ucundan bir ucuna asiri fark ediyor keske konu sahibi ne is yapacagini nerede oturacagini yazip bize bulmaca cozdurmese 😂
ama kadın zaten kira faturalar hariç demiş ki...

yani kadının bilmek istediği aslında market, pazar, kılık kıyafet, kırtasiye, okul servisi, kuaför-kozmetik, gibi kalemler.

ama kadın zaten kira faturalar hariç demiş ki...

yani kadının bilmek istediği aslında market, pazar, kılık kıyafet, kırtasiye, okul servisi, kuaför-kozmetik, gibi kalemler.
yine nerede yasadigina bagli. ben evimin yanindaki kuafore gidiyorum fon cektiriyorum 250 tl veriyorum, ayni fon tunalida 100 tl, keciorende 50 tldir. market icin ben yine evimin yakinindaki macroya veya migrosa gidiyorum, kimisi de a101e gidiyordur. okul servisleri bile semtten semte degisir mesela okulu incekte olan bir cocugun servisi daha pahali olur. bunlarin tamami yasanan yerle, aliskanlikla ilgili seyler. semt belli olmadan farazi konusulacak bir sey degil yani bence.

Arkadaşlar ben ev tuttum kira 8000 hersey dahil yani faturalar ve internet.yani onun dışında 5000 le yasayabilirmiyim.eşim şuan ankarada degil ben ve kiz olacagiz iki kişi.

Ailemle yaşıyorum kira fatura mutfak masrafın yok anneme veriyorum her ay bir miktar onun dışında bana her ay sırf alışveriş gezme tozma vs 10 binden fazla gidiyor kredi kartina borclaniyorum bir de küçük bir şehirde olmama rağmen bunlar tamamen sizin standartlarıniza bağlı. Benim çocuğum yok çocuk olunca daha ölçülü harcarim derseniz 10 bin yeter diye düşünüyorum ama ben ödün vermem derseniz 15 diyorum.

Yani bana önemli olan haftalik iki kisi icin market alışverişi birde sosyal hayat yani haftalik dişarida yemek çocuğu oyun alanina goturmek gibi

Yani bana önemli olan haftalik iki kisi icin market alışverişi birde sosyal hayat yani haftalik dişarida yemek çocuğu oyun alanina goturmek gibi
haftalik disarida yemek yiyerek ve oyun alanina giderek 5000 tl ile gecinemezsiniz bence. 5000 ile gecinebilmek icin sosyal hayat sifira iner. zor olur.

yine nerede yasadigina bagli. ben evimin yanindaki kuafore gidiyorum fon cektiriyorum 250 tl veriyorum, ayni fon tunalida 100 tl, keciorende 50 tldir. market icin ben yine evimin yakinindaki macroya veya migrosa gidiyorum, kimisi de a101e gidiyordur. okul servisleri bile semtten semte degisir mesela okulu incekte olan bir cocugun servisi daha pahali olur. bunlarin tamami yasanan yerle, aliskanlikla ilgili seyler. semt belli olmadan farazi konusulacak bir sey degil yani bence.
aynı kişinin bile bir aydan öbür aya alışverişi harcaması birbirini tutmaz.

ama başlığı idare etmek diye açtığına göre misal 250 liraya fön için kuaföre gitmeyecek. hatta bence hiç kuaföre gitmemesi boyuyorsa evde kendi boyaması lazım, idare etmek öyle birşey...

yoksa göreceli olması aynı semtin içinde bile masraflar göreceli
kimi bir öğünde 1 kilo meyve yer, kimi 1 kiloyu 1 haftada yer. sonu yok bunun.

Ankara İstanbul’la aynı ekonomik anlamda diye biliyorum, İstanbul’da biz üç kişi 15 harcıyoruz kirayla birlikte. Haftada bir dışarı çıkarım gezmeye onun dışında zaten iş güç spor koşuşturmaca. Nereye nasıl harcayacağını bilen için 15 bin 😂
Sizinki kirasız galiba.oralarda en rezil ev 5bin 6 bin.köpek bağlasan durmaz.

Back