- 17 Temmuz 2021
- 6.857
- 22.365
- 298
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ankara’da ikamet ediyormuş kira 7 bin olur muŞimdiii kaba bir hesap yapalım
Kira: minimum 7k dersek
Mutfak:5k
Çocuğun okul masrafları: 5k (devlet okulu ve servis varsa )
Ayda 2 - 3 kişi dışarda yeme: 1k
Eee kendimize de alısveris yapıp kuaföre gidicez: 2k (saç boyasızsa boyalıysa artar)
Ben minimum tutmaya çalıştım, tatil hastalık hastane ekstra ek gidersiz böyle ,,
toplayalım
20k
15 bin benim arabanın mazotuna sanmıyorum yetsin..Aylık 15bin. O da minimum.
Neden böyle bir soru sordunuz?
Marketler AVM’ler aynıdır ama kira bir tık düşük olabilir Ankara’da gerçi 5 den aşağı ordada oturan arkadaşım yokAnkara İstanbul’la aynı ekonomik anlamda diye biliyorum, İstanbul’da biz üç kişi 15 harcıyoruz kirayla birlikte. Haftada bir dışarı çıkarım gezmeye onun dışında zaten iş güç spor koşuşturmaca. Nereye nasıl harcayacağını bilen için 15 bin
Olur ortalama yerlerde 7-8k daha kötülerinde de 4-5k falandır zatenAnkara’da ikamet ediyormuş kira 7 bin olur mu
10 bin kazanıyorum bekarım bana yetmiyor üstelik kiram da ucuzBu sizin yaşam standartlarınıza bağlı. Bence 3 kişilik bir aile için minimum tutar 15.
bizim burasi 7-10k civari, ailelerin oturdugu siteler 10-12k arasi. cunku evler genis sosyal aktivite imkanlari cok vs. ama keciorende max 4kdir ornegin. mamakta 3k falandir. ankaranin bir ucundan bir ucuna asiri fark ediyor keske konu sahibi ne is yapacagini nerede oturacagini yazip bize bulmaca cozdurmeseOlur ortalama yerlerde 7-8k daha kötülerinde de 4-5k falandır zaten
ama kadın zaten kira faturalar hariç demiş ki...bizim burasi 7-10k civari, ailelerin oturdugu siteler 10-12k arasi. cunku evler genis sosyal aktivite imkanlari cok vs. ama keciorende max 4kdir ornegin. mamakta 3k falandir. ankaranin bir ucundan bir ucuna asiri fark ediyor keske konu sahibi ne is yapacagini nerede oturacagini yazip bize bulmaca cozdurmese
yine nerede yasadigina bagli. ben evimin yanindaki kuafore gidiyorum fon cektiriyorum 250 tl veriyorum, ayni fon tunalida 100 tl, keciorende 50 tldir. market icin ben yine evimin yakinindaki macroya veya migrosa gidiyorum, kimisi de a101e gidiyordur. okul servisleri bile semtten semte degisir mesela okulu incekte olan bir cocugun servisi daha pahali olur. bunlarin tamami yasanan yerle, aliskanlikla ilgili seyler. semt belli olmadan farazi konusulacak bir sey degil yani bence.ama kadın zaten kira faturalar hariç demiş ki...
yani kadının bilmek istediği aslında market, pazar, kılık kıyafet, kırtasiye, okul servisi, kuaför-kozmetik, gibi kalemler.
Zorlanirsiniz bence çocuk kaç yaşında?Arkadaşlar ben ev tuttum kira 8000 hersey dahil yani faturalar ve internet.yani onun dışında 5000 le yasayabilirmiyim.eşim şuan ankarada degil ben ve kiz olacagiz iki kişi.
haftalik disarida yemek yiyerek ve oyun alanina giderek 5000 tl ile gecinemezsiniz bence. 5000 ile gecinebilmek icin sosyal hayat sifira iner. zor olur.Yani bana önemli olan haftalik iki kisi icin market alışverişi birde sosyal hayat yani haftalik dişarida yemek çocuğu oyun alanina goturmek gibi
aynı kişinin bile bir aydan öbür aya alışverişi harcaması birbirini tutmaz.yine nerede yasadigina bagli. ben evimin yanindaki kuafore gidiyorum fon cektiriyorum 250 tl veriyorum, ayni fon tunalida 100 tl, keciorende 50 tldir. market icin ben yine evimin yakinindaki macroya veya migrosa gidiyorum, kimisi de a101e gidiyordur. okul servisleri bile semtten semte degisir mesela okulu incekte olan bir cocugun servisi daha pahali olur. bunlarin tamami yasanan yerle, aliskanlikla ilgili seyler. semt belli olmadan farazi konusulacak bir sey degil yani bence.
Sizinki kirasız galiba.oralarda en rezil ev 5bin 6 bin.köpek bağlasan durmaz.Ankara İstanbul’la aynı ekonomik anlamda diye biliyorum, İstanbul’da biz üç kişi 15 harcıyoruz kirayla birlikte. Haftada bir dışarı çıkarım gezmeye onun dışında zaten iş güç spor koşuşturmaca. Nereye nasıl harcayacağını bilen için 15 bin