• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık kaç lirayla geçinebiliriz?

Meryhanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2022
12
4
1
42
Selam evli bir bayanim yabanci uyrukluyum.bir dokuz yasinda kizim var.ankarada ikamet ediyoruz.sizce kira faturalar haric aylik yeme icme ev masraflari gibi seyler ne kadar olur yani haftalik market akisverisi ,et ,tavuk....bazen disari cikma falan

En sevdiğim konu bu sefer çekirdeğimi aldim izleyeceğim valla domates konserve yapmaktan beynim domates oldu.
Arada bir dışarı çıkmazsanız bakliyat ağırlıklı beslenir tek çeşit peynir alırsanız fiyat aşağı düşer.
Onun dışında kimse fiyat veremez ben lezzetini sevmem x marka süt almam öteki ne gerek var süt ucuz diye o markayı över sonu gelmez

Ben Gaziantep’teyim aylık 17 bin gidiyor net. Daha kartada giriyorum. Ha bir de kreş giderimiz var onu çıksam 15 bin gider rahat.

Şimdiii kaba bir hesap yapalım
Kira: minimum 7k dersek
Mutfak:5k
Çocuğun okul masrafları: 5k (devlet okulu ve servis varsa )
Ayda 2 - 3 kişi dışarda yeme: 1k
Eee kendimize de alısveris yapıp kuaföre gidicez: 2k (saç boyasızsa boyalıysa artar)

Ben minimum tutmaya çalıştım, tatil hastalık hastane ekstra ek gidersiz böyle ,,
toplayalım
20k🥳

Şimdiii kaba bir hesap yapalım
Kira: minimum 7k dersek
Mutfak:5k
Çocuğun okul masrafları: 5k (devlet okulu ve servis varsa )
Ayda 2 - 3 kişi dışarda yeme: 1k
Eee kendimize de alısveris yapıp kuaföre gidicez: 2k (saç boyasızsa boyalıysa artar)

Ben minimum tutmaya çalıştım, tatil hastalık hastane ekstra ek gidersiz böyle ,,
toplayalım
20k🥳
Yani mutfak 5 olur mu?

Selam evli bir bayanim yabanci uyrukluyum.bir dokuz yasinda kizim var.ankarada ikamet ediyoruz.sizce kira faturalar haric aylik yeme icme ev masraflari gibi seyler ne kadar olur yani haftalik market akisverisi ,et ,tavuk....bazen disari cikma falan
haftalık market alışverişi 750 (et süt yumurta peyniri de koydum) ayda 3000 diyorum.
ayda 4 kere ailece dışarıda yemek ve sosyalleşme 1500 (ortalama bi mekanda 300 tl yemek başı hesapladım. ama 400-450 de tutar gittiğiniz yere göre)

Ankara İstanbul’la aynı ekonomik anlamda diye biliyorum, İstanbul’da biz üç kişi 15 harcıyoruz kirayla birlikte. Haftada bir dışarı çıkarım gezmeye onun dışında zaten iş güç spor koşuşturmaca. Nereye nasıl harcayacağını bilen için 15 bin 😂

Back