Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende yıllardır gül suyuyla cildimi temizliyorum hiç hayatımda makyaj yapmadım gerekte görmüyor sık sık bakımımı yapıyorum elim gotmiyor makyaj malzemelerine cildime kıyamıyorim

şu şampuanın markasını özelden yazabilir misiniz?

Ahhaha ben seni pembe rujunla sevdim Cherry Ben de tam tersi kirmizi bordo kullanirim hic pembe surmedim

O sabunlardan bende alacağım ya.
Şampuan Pureology strength cure ve Davines. Özellikle Pureologyi çok beğeniyorum,fönsüz çıkamazdım şimdi saçımı yıkayıp çıkabiliyorum. Bir de yağ olarak en çok Nashiden memnun kaldım

Vallahi ödemeler taksit falan kişisel bakım hayal Benim için yani bir şampuan alırm bir de badem yağı ruj falan da sene de bir defa alırım rimel zaten uzun süre kullan.yorum dışarı çıktıkca o yüzden o da bitmiyor yani. Eşim e destek için kendim den kisiyorm. O da aynı hayatta bir parfümüme 700tl vermem verirsem ölürüm yani ben doldurma parfüm kullanıyorum e e hayat iste belli bir süre böyle .aileye destek bayanlar koca yi da düşünün sabah çıkıp akşam geliyor yaz.k bence.

canım begendigin seyleri internetten de arastırarak alabilirsin mesela adını vermeyeyim bir parfum unlu magazalarda 300 tl gibi birseydi netten arastırdım indirimli sitelerden 120 tl ye aldım aynı ml. ve orjinal tabii. bunun gibi almayı dusundugun seyi direkt almak yerine arastırıp fiyat vs. baska yerlere de bakarak alabilirsin.
Ayrıca ben de cogu zaman yapamıyorum ama alıskanlık haline getirmeye calısıyorum kendime begendigim seyi direkt alma dusun baska seylere yerlere bak, ihtiyacını olc tart hala istiyorsan oyle al

Cilt bakımı, özel şampuan, fön, makyaj falan harcamalarım yok ama kullandığım parfüm 300-350 TL arası. Çok bakımlı olmadığım ve tek lüksüm parfüm olduğu için veriyorum o parayı.

Şampuanı araştıracağım, ama Nashi bildiğin silikon :) Evet miss gibi kokar, parlar ama beslediğinden değil, saçı silikonla kapladığından. Bilinen bir zararı yok silikonun, ama nefes aldırmaz, o yüzden diplere sürme asla.
Bir de kolay çıkmaz saçdan, çok sık kullanılmamalı sanırım.

Bunu deneyeceğim ama şu pembe güller oluyor ya kokulu, Peygamber gülü dedikleri onların çıkmasını bekliyorum..
Acaba lavanta ilede olurmu ki..
Üşenmeyip denemek gerek

Onu sadece uçlara 1-2 damla sürüyorum kırıklar için ama hergün değil. 2-3 günde 1

ne kadar gelirim olursa olsun parfüme alerjm olduğu için değil 700 tl 1 tl veremem hoş alerjim olmasada vermem bütün gün kahır çekiyorum bu kadar kolay harcamam param çok geliyorsada ihtiyacı olan birisine destek olurum en güzeli çocuğunuzun geleceğine bol bol yatırım yapın ancak bu şekilde frenleyebilrsiniz kendinizi

bu lavanta suyunu nasıl kullanmak gerekiyo gözenekleri sıkıştırması için tarif edebilir misiniz acaba ? mesela tek başına mı yanına ek bişey gerekiyor mu ?

Aktardan lavanta alıp kendin kaynatır suyunu alırsın bir şişeye, bu bir yöntem üsenirim dersen doa kozmetik sitesinde 5 tl, ben saf halde de sürüyorum başka şeylerle karıştırdığımda oluyo,mesela içine çay ağacı yağı koyduğum da var

Bunu deneyeceğim ama şu pembe güller oluyor ya kokulu, Peygamber gülü dedikleri onların çıkmasını bekliyorum..
Acaba lavanta ilede olurmu ki..
Üşenmeyip denemek gerek
Gül suyu ne için ? Pamukla temizleyip durulanıyor dimi yoksa makyaj temizlemek için mi kullanılıyor?

Alisverisi online mi yoksa magazadan mi yapiyorsunuz ? Ona gore ya o magazalara ugramayacaksiniz yada o sitelere girmeyeceksiniz. Eger birseye kafayi taktiysaniz evde o aksam stoklariniza bakip benim cidden buna ihtiyacim varmi diye bakacasiniz, ve muhtemelen ihtiyacinizda yoktur. Parfum zaten bir kucuk boy alsaniz en az 2-3 ay gider 2 parfum almanin halada almaya devam etmenin sebebini anlamadim ben. Benim suanda masamda 2 parfumum var biri kis biri yaz icin, 1 tanede hediye gelmisti o kadar, bence sagdan soldan cok duyup etkileniyorsunuz onada dikkat edin.
Sac ve cilt bakimina gelince evinizde de cok guzel uygun fiyata bakimlar yapabilirsiniz, sac icin aktarlardan cesitli dogal soguk pres yaglar bulabilirseniz hindistan cevizi yagi cok populer su aralar , onlari kullanin.
Cilt icinde tamam yine sevdiginiz urunleri alin ama yine dedigim gibi evde yapin bakiminizi bugun nerden baksaniz 1 peeling, 1 maske, 1 cilt kremi, 1 goz alti kremi duzenli kullanima gore 2-3 ay gider surekli alip alip evde stoklamanin anlami yok ki. Hergun duzenli temizleyin hafta sonuda peeling/maske artik elinizin altinda ne varsa, bence bir merkeze gitmekten cok daha iyi ve uygun gelir, hem duzenli yaparsiniz hemde evde kendi bildiginiz urunlerle yaparsiniz.
Bana kalirsa saclariniz kivircik yada boyali degilse cokta ozel bakimlara ihtiyac duymazsiniz, normal market urunleri yaninada bir guzel maske yada bakim kremi oldu bitti yani.
Hep diyorum yine soyluyorum turkiyede insanlar nasil bir luks icinde yasadiklarnin farkinda degiller diye, ve Tr ye her geldigimde insanlardaki tuketim cilginligi beni sasirtiyor.
Illa cilt bakimi yaptiracagim dersenizde yilda 1-2 kez mevsim gecislerinde yaptirabilirsiniz o zamanlar insanin ihtiyaci oluyor daha cok cunku.

Ama bence hepsinden ote sizi alisverise iten bir sebep olmali is stres yada ozel hayatta sizi strese sokan birsey, yoksa birden bire alisverise yonelmez insan, benim oyle oluyor genelde. Kendinizi bir yoklayin dinleyin derim asil altindaki sorun ne ona bakin.

Hadi kolay gelsin.

Yarın keratin bakımına gidecektim,konuyu görünce tekrar düşünsem mi dedim :) bende gereksiz harcamalar kraliçesiyim ama bir nebzede olsa frenledim. Parfümüm 350tl geçen baktım (estee lauder) ve almadım,kıyamadım bu sefer,dolapta bekleyen daha hesaplı parfümlerim de var dedim. Bir donem evde 15 ten fazla cilt bakım urunu vardı şimdi tonik,temizleyici,nemlendirici birer tane. Zaman zaman bir fırçaya 100,tl vermek gibi saçmalıklarım olsada,saate iyi para versemde uzun süredir daha dikkatliyim. Eylülden beri hiç ayakkabı almadım ki ben 50den fazla ayakkabısı olan bir tipim ayda 1-2 ayakkabı kesin alırım normalde. Gözümü kabanlara diktim mesela ama 10 tane montum var,gidip bakıyorum 2-3-4 kere düşünüyorum ihtiyacım var mı diye cevap zaten belli almadan çıkmayı başarıyorum. Gül suyu ve doğal yağları kullanıyorum cilt için. Temel bakımlarımı ihmal etmiyorum ama aşırıya kaçmıyorum. Saç boyatıyorum,bakım yaptırıyorum, ağda vs kendim yapıyorum,hoşlanmam başkasına açmaktan :) manikür,pedikür ve ayak bakımını evde yapıyorum,hijyen açısından. Makyaj için indirimleri takip ediyorum acil ihtiyaç değilse. Giyim de aradığımı pek bulamıyorum bu donem nedense,bir yönden iyi oluyor. Çanta dolap dolu kesinlikle almıyorum. Gerçekten lazım mı sorusu aslında kilit soru,almayı planladığım bir şey varsa araştırırım ve gerçekten lazım mı kısmını düşünürüm. Lazımsa elbette alırım ama genelde hep gereksiz aldığımı bir süredir farkediyorum ve kendimi durduruyorum. Hiçbir şey almıyor muyum,elbette alıyorum çok beğendiğim yada lazım olan ama eskisine göre daha dikkatliyim diyebilirim.

Cilt bakımı yapmadan duramam ama hepsi doğal
Kahve telvesi
Patates kürü
Ayvacekirdegi peelingi
Hepsi dogal aşırı faydali ve etkili üstelik inanılmaz ekonomik
Parfume gelincede en fazla 50 lira verdim

Aşırıya gerek yok bakım demek illa pahali parfumler orda burda hazirlanan peelinglere gerek yok ekonomik faydali elinizin altinda yapacağınız bakım kurleri varken
Ya ruju rimeli orasi ayri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…