• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gül suyu ne için ? Pamukla temizleyip durulanıyor dimi yoksa makyaj temizlemek için mi kullanılıyor?
Direk gece yada gündüz cilt temizliği için, ayrıca makyaj temizliği sonrası bakım için ideal ve sağlıklıdır.. Durulamaya gerek yok..

Son düzenleme:
Mesela bizim durum şu an kötü. Ben kendime en dandik makyaj ürününü de alsam içim acır. Siz de durumunuz kötüymüş gibi düşünün bir şey beğendiğinizde. Böylece sadece "Ama bunu almak zorundayım" dediğiniz şeyleri alırsınız. Ped gibi, makyaj silme pamuğu gibi, kırılan saç fırçasının yenisi gibi...

Gerek yok, gliserin al su ile karıştır fısfıslı bir şişede, saç uçlarına fıslat, nem tutar gliserin, 5 ya da 10 lira birsey
Gliserin neye iyi geliyor? Şuan elimde gliserin var bende deneyim :)

Alisverisi online mi yoksa magazadan mi yapiyorsunuz ? Ona gore ya o magazalara ugramayacaksiniz yada o sitelere girmeyeceksiniz. Eger birseye kafayi taktiysaniz evde o aksam stoklariniza bakip benim cidden buna ihtiyacim varmi diye bakacasiniz, ve muhtemelen ihtiyacinizda yoktur. Parfum zaten bir kucuk boy alsaniz en az 2-3 ay gider 2 parfum almanin halada almaya devam etmenin sebebini anlamadim ben. Benim suanda masamda 2 parfumum var biri kis biri yaz icin, 1 tanede hediye gelmisti o kadar, bence sagdan soldan cok duyup etkileniyorsunuz onada dikkat edin.
Sac ve cilt bakimina gelince evinizde de cok guzel uygun fiyata bakimlar yapabilirsiniz, sac icin aktarlardan cesitli dogal soguk pres yaglar bulabilirseniz hindistan cevizi yagi cok populer su aralar , onlari kullanin.
Cilt icinde tamam yine sevdiginiz urunleri alin ama yine dedigim gibi evde yapin bakiminizi bugun nerden baksaniz 1 peeling, 1 maske, 1 cilt kremi, 1 goz alti kremi duzenli kullanima gore 2-3 ay gider surekli alip alip evde stoklamanin anlami yok ki. Hergun duzenli temizleyin hafta sonuda peeling/maske artik elinizin altinda ne varsa, bence bir merkeze gitmekten cok daha iyi ve uygun gelir, hem duzenli yaparsiniz hemde evde kendi bildiginiz urunlerle yaparsiniz.
Bana kalirsa saclariniz kivircik yada boyali degilse cokta ozel bakimlara ihtiyac duymazsiniz, normal market urunleri yaninada bir guzel maske yada bakim kremi oldu bitti yani.
Hep diyorum yine soyluyorum turkiyede insanlar nasil bir luks icinde yasadiklarnin farkinda degiller diye, ve Tr ye her geldigimde insanlardaki tuketim cilginligi beni sasirtiyor.
Illa cilt bakimi yaptiracagim dersenizde yilda 1-2 kez mevsim gecislerinde yaptirabilirsiniz o zamanlar insanin ihtiyaci oluyor daha cok cunku.

Ama bence hepsinden ote sizi alisverise iten bir sebep olmali is stres yada ozel hayatta sizi strese sokan birsey, yoksa birden bire alisverise yonelmez insan, benim oyle oluyor genelde. Kendinizi bir yoklayin dinleyin derim asil altindaki sorun ne ona bakin.

Hadi kolay gelsin.
Beni alışverişe iten sebep aslında iş stresi ya da özel hayatla ilgili bir şey değil. Bir şeyi yapınca ve iyi geldiğini,gerçekten işe yaradığını görünce (mesela saç bakımı) verdiğim parayı gözüm görmüyor. Evde yapılan karışımlar konusunda da üşengecim sanırım, elimin altında hazır bişey olsun diye bakıyorum. Parfüm konusuna gelirsek, lise zamanlarımda açık parfüm ya da avondan filan alıyordum.Çok da kullanmazdım,merakım yoktu. Şimdi beğenmiyorum,alkol kokusu alıyorum onlardan. Hastalık gibi geliyor ya parfüm konusu. 1 kere alınca sürekli daha güzelleri de var mıdır diye araştırasım geliyor. ama artık 2 yıl parfüm almayacağım,kendimi tutacağım

Bu adam beni çok üzdü.. Allah yâr ve yardımcısı olsun inşallah..

Sahiden ya... Hele bir de iki üç kere tekrarladı ya bu gün benim doğum günüm diye, ALLAHIM dedim ne insanlar var, o poşeti doldurabilirse büyük bir hediye almış gibi sevinecek adam. ALLAHIM hiç birimizi zor durumda bırakmasın, zor durumdaki tüm canlıları da kurtarsın, amin.

maddi olarak sıkıntıya girmiyorsun demekki...girseydin sıkmasınıda bilirdin...

Göz kremi clinique kullanıyodum güzel bir krem ama nar çekirdeği yağı bana daha iyi geldi mesela, 100 küsür krem vereceğimë 10 tl bu yağa veriyorum ha kokusu beter 2 güne bir nevresim değiştiriyorum ama morluk falan kalmadı

ayyy benimde göz altım çok mor..göz altı kapatıcısı kullanıyorum..bende alayım o yağdan..gece yatarken mi sürüyorsun..

Gerek yok, gliserin al su ile karıştır fısfıslı bir şişede, saç uçlarına fıslat, nem tutar gliserin, 5 ya da 10 lira birsey

e sabuna geçtik madem bunu uygulasak iyi olur dimi :)
gliserin nereden alıcaz desem çok mu cahil görünürüm ?

Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?

aslında bir şey diyeyim, 700 lira parfüm (eğer maddi durumun uygunsa) o kadar da çok değil. Dolce Gabbana The One kullanıyorum 400 tl, bir de Lancome alsam 300 tl al sana 700 tl :27:

alın beni bu konudan :(

ayyy benimde göz altım çok mor..göz altı kapatıcısı kullanıyorum..bende alayım o yağdan..gece yatarken mi sürüyorsun..

Evet canım akşam yatarken

e sabuna geçtik madem bunu uygulasak iyi olur dimi :)
gliserin nereden alıcaz desem çok mu cahil görünürüm ?

Aktarlarda var ama ben onu da netten alıyorum Batman'da sokağa çıkasım gelmiyo

Göz kremi clinique kullanıyodum güzel bir krem ama nar çekirdeği yağı bana daha iyi geldi mesela, 100 küsür krem vereceğimë 10 tl bu yağa veriyorum ha kokusu beter 2 güne bir nevresim değiştiriyorum ama morluk falan kalmadı
Sen ne çok bilgiliymişsin,maşallah :)
Saç uçlarına gliserin,
Cilt gözenekleri için lavanta suyu,
Gözaltı morluklarına nar çekirdeği...

Başka mucizevi bakım önerileri varsa bekleriz:)

Ben önceden fondoten kullanırdım şimdi tek kat pudra yeterli oluyo

Sen ne çok bilgiliymişsin,maşallah :)
Saç uçlarına gliserin,
Cilt gözenekleri için lavanta suyu,
Gözaltı morluklarına nar çekirdeği...

Başka mucizevi bakım önerileri varsa bekleriz:)

Çay ağacı yağı mesela,evde mutlaka bulundurmak lazım, yara uçuk mantar sivilce her şeye iyi geliyo orjinalini sadece doa kozmetikte buldum

Back