• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?

Çok fazla hemde çok. Parfüm önemli tamam ama uçup gidecek sonuçta. Daha uygun fiyatlı parfümler bulabilirsin. Özellikle alışveriş sitelerinde indirime giriyor %50 nin altında bile alınıyor. Hatta bir doldurma parfüm markası var, eşimle ondan getirtiyoruz, orjinalden farksız mis gibi kokuyor. Orjinal parfümlerimizi de özel zamanlarda kullanıyoruz. Keratin bakımı hiç yaptırmadım. Şuna inanıyorum, saça ne kadar çok yabancı madde sürersek o kadar zarar görüyor. Boya, açıcı, şampuan, saç kremi, vs vs hepsi aslında yıpratıyor. Keratin bakım yaptırmak yerine, saçlarını en az zararla kullanabilirsin. Çocukken sadece sabunla yıkardık saçlarımızı, o kadar gür saçlarım vardı ki. Büyüdükçe şampuana yöneldim, keşke hep sabun kullansaymışım. Şimdi malesef tekrar sabuna dönemiyorum. Mesela benim saçlarımın doğal rengi koyu kahverengi, şuan sarıya yakın bir renk kullanıyorum ama hiç oryel sürmedi kuaförüm. Dip boyasına gittiğimde de sadece dipleri boyuyor uçları zarar görmüyor. Bunun gibi mesela. Cilt bakımını evde de yapabilirsin. Doğal maskelerle vs.

Kozmetik vs hep indirimden alırım, zaten aldığım bir ruj bir rimel 1 sene gidiyor. Alıp biriktirmeye ne gerek var. 1 tane cilt temizleyici jelim var. Nemlendirici vs bittiçe alırım.

Evdekileri kullan bitir, ondan sonra al. Burada sade yaşam diye bir topik var, orayı da okuyunca insanın alma isteği kaçıyor. Tavsiye ederim ;)

Beterim ama bekar ve borçsuzum:)

Her ay 1 şişe parfüm, genelde vücut kremiyle beraber setini alıyorum 40-100 euro arası fiyat değişiyor. Her gün sürerim.
Bolca giysi ipek, şifon ,ya da designer naneler ayakkabı saymam bile.

Bio şampuana 20-30 tl veriyorum memnunum:) Saç kremi aynı marka.

Doğal sabun

Duş jeli, yüz temizleme jeli vs kimyasallar kullanmam her şeyi sabunla yaparım.

Ayak bakımı naneleri

Gözaltı kremi Clinique babadan

Bittikçe fondoten,pudra, rimel. 6 ayda 1 kere alıyorum.

Her sezon Lancome un çıkan far paletleri yılda 3 kere 3er set alıyorum.

3 tanu rujum var Nude pembece, 2 tane pembe bana diğer renkler gitmiyor zaten. Onları yılda 1 alıyorum.

Cilt bakımı ayda 1 kere güzellik salonunda.

Argan yağı + çörekotu yağı 3 ayda 1er şişe.

Şöyle bir baktım da ben batmışım mk :KK66: Kozmetik şirketlerine çalışıyormuşum :)

Ayy sizin oralarda negzel indirime giriyor parfumler kremleriyle filan. Ne kullaniyosun kiz merak ettim. Benim hayalimde cherry pembe ruj surmuyordu, kirmizi bordo dusunmustum :KK33:

Ben calisirken parfume acimam valla. Issizken alamiyorsun tabi. 300 400 lira degil sevdigim parfum 150 lira civari ama 400 de olsa veririm, nana mollayim bu konuda bir begendigimi birakamiyorum.

Cilt icin cok hassas kizarikliga meyilli cildim var o yuzden buna da acimam. Ama kis aylarinda sadece sudocream kullaniyorum, pisik kremi yuzume cok iyi geliyor. Kisi 20 liraya cikariyorum yani

Makyaj cok yapmam. Bb cream kullaniyorum, bioderma ya da la roche kullaniyorum cok tutmuyor. Eyeliner 2 yildir kullaniyorum loreal daha yeni bitti, bitene kadar kullandim ya acaip mutluyum. Kozmetige pek para harcamiyorum galiba ben.

Kiyafete de cok para harcamam ben. Yani ortalama harrciyorum. Ayakkabi onemli tabi ama ona da cok harcamiyorum internetten indirimde aliyorum.

Ben cok para harcamiyorum yaa negzel beni alan yasadi :KK72::rolleyes:

Bende öyleyim yada öyleydim büyük ölcüde azaltim en azindan gereksiz harcamalarimi. Kiyafet, ayakabida artik sadece Türkiye tatile geldigimde aliyorum. Marka takintim olmamasina ragmen kullandigim ürünlerde High-end ürünler dolasiyla biraz pahali onlarida bitikce aliyorum. Birde lazer epilasyona gidiyorum. Bunlar icin calisiyorum :D Neyse lazer epilasyon bittiginde maasimin büyük bir kismini birikim icin kenara atmayi düsünüyorum insAllah. Sanirim en iyi biriktirme yolu kendine bir hedef belirlemek

Sizin aslında bakım sandığınız o tonla para döktüğünüz şeyler cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olucak ve sürekli ihtiyaç duyacağı kimyasallar içerir. Bütün bakımınızı doğal yağlar ve gül suyu gibi şeylerle yapabilirsiniz aslında. Ben kimya mühendisiyim yüzüme özel günler hariç bir gram boya sürmedim. Ki profösöre kadar olan hocalarımı da sürerken görmedim ve kızardılar sürenlere de. Sağlıklı beslemek, bol bol su ve meyve tüketmek bence en iyi yöntem. Hatta bir hocam bakım yaptığı herşeyi yediğini söylemişti bize ( meyve, yoğurt gibi şeylerle bakım yapıyormuş). Kendisinin bölüm sayfasındaki doğum tarihine bakana kadar 40 yaşında sanıyorduk kendini :KK70:

Burada bebeğim var evimize asgari ücret giriyor diyen de olmuş, tek başıma 10.000 kazanıyorum diyen de olmuş. Böyle geniş bir kitleye sorman, senin harcamalarının maddi durumunu ne derecede etkilediğini bilemediğimizden biraz anlamsız kalıyor. Yaşadığın şehir bile bir harcama kriteri bence. :KK53:
Bi her hafta kozmetik mağazalarının önünden geçenler var bir de kozmetik mağazalarına hiç girmemiş insanlar. Herkesin alışkanlıkları farklı.

Son düzenleme:
Benim bakım rutinim, püskürtmeli şişede maden suyu :KK48: Sabah akşam yüzüme fıs fıs:KK53: Cildi olumlu yönde besliyor.. Gerçekten pürüzsüz oluyor.. Birde salatalık sütlü nemlendirici.. (bazen kaşıma sarımsak sürünce salatalıklı kremle karışınca cacık gibi kokuyorum :KK53:)
Ama sonuçları iyi..
Birde ayda 1-2 kez pirinç unu süt karışımından maske, yüz, boyun eller için..
Göz altı için bişey yok henüz ama m.asam diye gözaltı ve çevresi kremi var onu kullanırım..
Kuaförle işim fazla yok, kişisel bakımlarımı kendim yapıyorum (epilasyon, saçımı boyamak gibi, çünkü bende işlemli saç rengine gerek yok) Ayda bir kaş için giderim sadece..
Manikür setim var, zaten kuaförde güvenip kullanmam..
Çalışma hayatını bırakmadan öncede böyleydi, sadece kuaföre fön vs.. içindi.
Saçımı kendim maşalarım. 40 ta bir kuaför.
Yani benim aylık bakımım 100 Tl yi geçmiyor hatta bulmuyormuş :KK22:
Parfümüde 1 kez alırım bitene kadar.. Ama indirimde yakaladığım başkası olursa sevdiğim onu alabilirim..
Her eve lazım bir kadın :D

Odemeleriniz olsa da olmasa da bi parfume 700 tl vermek hakikaten fuzuli. Diger 50-60 tl lik parfumler de ayni isi goruyor. Biz anneler cocuklarimizin elecegini dusunmek zorundayiz , maddi manevu fedakarlik yapmaliyiz . Benim de kenarda biraz param var ,aylardir erteledigim ihtiyaclarim da var ama evin odemeleri ve eksikleri varken o parayi asla sahsima harcayamam. Evvela cocuklarin ihtiyaci daha sonra evin ihtiyacu ,ortak ihtiyaclar ...bunlar eksiksizse gonul rahatligi ile kendime harcayabilirim. Bazen kendimi bu kadar erteledigim icin kiziyorum ama baska turlusune gonlum razi olmuyor :KK51:

Ben de hiç ucuz ürün kullanmam parfüm dediğin gibi bi tek Bulgari kullanıyorum onun da uygununu görmedim, şampuan keratase onun yağı maskesi 500 civarı tutuyo alınca, makyaj malz benefit, krem clinique.. Ama indirimleri kesinlikle oluyor, seyahat boyu bi nemlendirici seti bana 3 ay gidiyor , benefitin de setleri uygun sayılır ve hediye de veriyorlar çok. Cilt bakımı desen 1 sene önce 6 lı paket aldım hala 2 tane var, yani ben çok uzun süre kullanıyorum aldıklarımı bana makul geliyo, hadi şampuan 2 ayda bitti maske ve yağ aylarca bitmiyo ki.. Bu saydıklarımın hepsini 6 ayda zor bitiririm yani benim için kozmetiğe para vermek mantıklı

Her eve lazım bir kadın :KK70:
Aslında cilt bakımı olayı, yaşıma göre ırsi olarak cilt sağlıklı..
Kuaför meselesi de tamamen pimpiriklilikten.. Çünkü o manikür aletlerinde iyi sterilizasyon yapılmazsa, hepatit, hatta aids bile geçebilirmiş.. Hepatit olan duydum, manikür dolayısıyla dendi.. Doğru yada yalan ama huylandım işte..
Bana röfle falan yakışmaz, saça gölge için de o kadar paraya değecek profosyonelliktekilerde 1000 Tl ye yakın para alıyor.. E ben manken şarkıcı değilim.. Adam beni böyle sevdi.. Koşulları zorlamaya gerek yok yani :KK48:
Ama tatile giderken hiiçç paraya acımam..

Sizin aslında bakım sandığınız o tonla para döktüğünüz şeyler cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olucak ve sürekli ihtiyaç duyacağı kimyasallar içerir. Bütün bakımınızı doğal yağlar ve gül suyu gibi şeylerle yapabilirsiniz aslında. Ben kimya mühendisiyim yüzüme özel günler hariç bir gram boya sürmedim. Ki profösöre kadar olan hocalarımı da sürerken görmedim ve kızardılar sürenlere de. Sağlıklı beslemek, bol bol su ve meyve tüketmek bence en iyi yöntem. Hatta bir hocam bakım yaptığı herşeyi yediğini söylemişti bize ( meyve, yoğurt gibi şeylerle bakım yapıyormuş). Kendisinin bölüm sayfasındaki doğum tarihine bakana kadar 40 yaşında sanıyorduk kendini :KK70:

Aynen katılıyorum. Ağzınızı bal yesin.

Aslında cilt bakımı olayı, yaşıma göre ırsi olarak cilt sağlıklı..
Kuaför meselesi de tamamen pimpiriklilikten.. Çünkü o manikür aletlerinde iyi sterilizasyon yapılmazsa, hepatit, hatta aids bile geçebilirmiş.. Hepatit olan duydum, manikür dolayısıyla dendi.. Doğru yada yalan ama huylandım işte..
Bana röfle falan yakışmaz, saça gölge için de o kadar paraya değecek profosyonelliktekilerde 1000 Tl ye yakın para alıyor.. E ben manken şarkıcı değilim.. Adam beni böyle sevdi.. Koşulları zorlamaya gerek yok yani :KK48:
Ama tatile giderken hiiçç paraya acımam..
En güzeli bence doğallık kadar güzel birşey yok :KK19: Aa bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu sağol..

çocuğunuzu düşünün
onun geleceği için yatırım yapmaya ihtiyacınız olduğunu düşünün
bankada euro hesabı açın her ay kendi kendinize gün yapın

Genele yazdıysanız sorun yok ama bana yazdıysanız eğer; ben cilt için tonla para harcıyorum demedim ki.

Valla giderler o kadar fazla ki hele kışın bırak parfüme 700 tl vermeyi 20 tl veremiyorum yeri geliyo :) insan kenarda biraz parası olsun istiyo.

Sizde aylık ihtiyaç listesi çıkarın her seferinde maaşı alınca ayırın parayi geriye kalanla altın alın o zaman nakit olmayınca yanınızda harcamazsiniz. Para çok kötü birsey ya. Batiyo insan harcamak istiyo.

Ayy sizin oralarda negzel indirime giriyor parfumler kremleriyle filan. Ne kullaniyosun kiz merak ettim. Benim hayalimde cherry pembe ruj surmuyordu, kirmizi bordo dusunmustum :KK33:

Ben calisirken parfume acimam valla. Issizken alamiyorsun tabi. 300 400 lira degil sevdigim parfum 150 lira civari ama 400 de olsa veririm, nana mollayim bu konuda bir begendigimi birakamiyorum.

Cilt icin cok hassas kizarikliga meyilli cildim var o yuzden buna da acimam. Ama kis aylarinda sadece sudocream kullaniyorum, pisik kremi yuzume cok iyi geliyor. Kisi 20 liraya cikariyorum yani

Makyaj cok yapmam. Bb cream kullaniyorum, bioderma ya da la roche kullaniyorum cok tutmuyor. Eyeliner 2 yildir kullaniyorum loreal daha yeni bitti, bitene kadar kullandim ya acaip mutluyum. Kozmetige pek para harcamiyorum galiba ben.

Kiyafete de cok para harcamam ben. Yani ortalama harrciyorum. Ayakkabi onemli tabi ama ona da cok harcamiyorum internetten indirimde aliyorum.

Ben cok para harcamiyorum yaa negzel beni alan yasadi :KK72::rolleyes:

Valla baldancım sürekli aynı şeyi çok sevsem bile kullanmam sıkılmamak için her seferinde başka bir şey alıyorum. Sevdiğim çok parfüm var ama en sevdiğim Gucci Flora, kışın vazgeçilmezi benim için.

Kırmızıyı hiç bordoyu hiç hiç hiç kullanmam hayalkırıklığına mı uğrafın :P

En güzeli bence doğallık kadar güzel birşey yok :KK19: Aa bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu sağol..
Rica ederim Feraceli ;)
Aynen doğallık iyidir, benim annem 65 yaşında daha yeni kırışıklıkları var, yüzünü temizlemek için sadece gül suyu sürermiş genç iken.. Krem olarakta eskiden cire aseptine krem kullanırmıştı.. Şimdikiler o kadar doğalmı bilinmez.. Ama en önemlisi az makyaj bile yapılsa mutlaka temizlemek..
Kuaförde manikür yaptıracak olursanızda mutlaka kendi aletlerinizle gidin.. Zaman kötü.. Hastalıklar had safhada..

Doğal sabun konusunu mu diyosun
Bende @nscckts 'in topiğinden almıştım, memnunum
Babası üretiyomuş sadece su ve zeytinyağından
Çekirgee, o konuyu açan arkadaş mı satıyor sabunları, nereden alabiliriz?

C CeYz Şampuan'ın markası ne ki? 50-60 tl ye şampuan alıp, orijinal ülkesinde 3-4 $ olduğunu görünce fitil oluyorum valla. Çoğu kremler de böyle. TR'ye gelene kadar o fiyat kaç katına çıkıyor. Verdiğimiz para içeriğe değil yani. Kalite ile fiyat arasında doğru orantı yok genelde.

Burada bebeğim var evimize asgari ücret giriyor diyen de olmuş, tek başıma 10.000 kazanıyorum diyen de olmuş. Böyle geniş bir kitleye sorman, senin harcamalarının maddi durumunu ne derecede etkilediğini bilemediğimizden biraz anlamsız kalıyor. Yaşadığın şehir bile bir harcama kriteri bence. :KK53:
Bi her hafta kozmetik mağazalarının önünden geçenler var bir de kozmetik mağazalarına hiç girmemiş insanlar. Herkesin alışkanlıkları farklı.
Geniş kitleye bile bile sordum çünkü bu huyumdan vazgeçmek istiyorum. Herkes kendi durumuna göre yorum yaparsa daha çok etkisinde kalıyorum.Normal diyenden çok anormal bulan oldu ve evet bundan etkilendim,videodan,doğal sabunla ilgili linkten, doğal karışım öneren arkadaşlardan etkilendim. Eşimden beklediğim ama göremediğim sınırı buraya yazanlar koyabiliyorlar.

Back