Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?
Çok fazla hemde çok. Parfüm önemli tamam ama uçup gidecek sonuçta. Daha uygun fiyatlı parfümler bulabilirsin. Özellikle alışveriş sitelerinde indirime giriyor %50 nin altında bile alınıyor. Hatta bir doldurma parfüm markası var, eşimle ondan getirtiyoruz, orjinalden farksız mis gibi kokuyor. Orjinal parfümlerimizi de özel zamanlarda kullanıyoruz. Keratin bakımı hiç yaptırmadım. Şuna inanıyorum, saça ne kadar çok yabancı madde sürersek o kadar zarar görüyor. Boya, açıcı, şampuan, saç kremi, vs vs hepsi aslında yıpratıyor. Keratin bakım yaptırmak yerine, saçlarını en az zararla kullanabilirsin. Çocukken sadece sabunla yıkardık saçlarımızı, o kadar gür saçlarım vardı ki. Büyüdükçe şampuana yöneldim, keşke hep sabun kullansaymışım. Şimdi malesef tekrar sabuna dönemiyorum. Mesela benim saçlarımın doğal rengi koyu kahverengi, şuan sarıya yakın bir renk kullanıyorum ama hiç oryel sürmedi kuaförüm. Dip boyasına gittiğimde de sadece dipleri boyuyor uçları zarar görmüyor. Bunun gibi mesela. Cilt bakımını evde de yapabilirsin. Doğal maskelerle vs.
Kozmetik vs hep indirimden alırım, zaten aldığım bir ruj bir rimel 1 sene gidiyor. Alıp biriktirmeye ne gerek var. 1 tane cilt temizleyici jelim var. Nemlendirici vs bittiçe alırım.
Evdekileri kullan bitir, ondan sonra al. Burada sade yaşam diye bir topik var, orayı da okuyunca insanın alma isteği kaçıyor. Tavsiye ederim