• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de bir aara öyleydim ama o bir süreç oluyor. Ben de 1 sene sürdü sonra azaldı. Kendiliğinden, eşin müdahale etse daha abartırsın.

Beni alışverişe iten sebep aslında iş stresi ya da özel hayatla ilgili bir şey değil. Bir şeyi yapınca ve iyi geldiğini,gerçekten işe yaradığını görünce (mesela saç bakımı) verdiğim parayı gözüm görmüyor. Evde yapılan karışımlar konusunda da üşengecim sanırım, elimin altında hazır bişey olsun diye bakıyorum. Parfüm konusuna gelirsek, lise zamanlarımda açık parfüm ya da avondan filan alıyordum.Çok da kullanmazdım,merakım yoktu. Şimdi beğenmiyorum,alkol kokusu alıyorum onlardan. Hastalık gibi geliyor ya parfüm konusu. 1 kere alınca sürekli daha güzelleri de var mıdır diye araştırasım geliyor. ama artık 2 yıl parfüm almayacağım,kendimi tutacağım

parfüm beni hasta ediyor ancak ben de özeniyorum.

çözümü şöyle buldum, özellikle duty free lerde, bir çok ünlü markanın tanıtım setleri oluyor, işte 5 ml lik küçük şişeciklerde 5-6 parfüm bir arada. hem az kullanan biri olarak değişik parfümleri denemiş oluyorum, hem de ml olarak daha pahalıya denk gelse bile en azından bitirebiliyorum. yoksa evleneli 4 yıl oldu, bohça için konan parfüm hala duruyordu, en son artık bunun son kullanma tarihi geçmiştir deyip marka parfümü tuvalet kokusu olarak kullanmaya başladım :KK42:

Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?
maddı gucun varsa al tatlım bırsey dıyemem ama borc harc varken gereksız harcama yapıyorsan o zaman bırseylerden kısman sart..
ben ıhtıyac olmadıkca ne gıyım ne kozmetık almam, alıncada kıyafetı uygun fıyatlı ve cogu zaman markasız alırım yada ucuz magazlardan alırım...
kozmetıgıde ındırımlerı takıp ederım, kullanacagım seyı alırım.
kuafor masrafım yok desem yerıdır...
esım sever her gordugunu almayı ama onuda ben frenlıyorum yoksa açıldıkça açılıyor ınsan...

Ben de bir aara öyleydim ama o bir süreç oluyor. Ben de 1 sene sürdü sonra azaldı. Kendiliğinden, eşin müdahale etse daha abartırsın.
Yok ya vallahi de abartmam. Ben çünkü gereksizse ikileme düşüyorum. Sence bu nasıl diye ona da souyorum,olumsuz bişey dese almayacağım mesela. Ama o da beğeniyor genelde ve gaza gelmiş oluyorum

Ben ayda kendime 150 lira limit belirledim. Göz kremi nemlendirici makyaj malzemesi hepsi içinde. Parfümü yurtdışına çıktım mı bi kerede bikaç tane alıyorum o içimi acıtıyo. Ve şu an evde o kadar fazla kremim var ki. Bu ay hiçbi şey almicam mesela. Önümüzdeki ay kiehls göz kremi alıcam onu bekliyorum :)

Kendinizi pahalı şeyleri ultra mükemmel olduğuna inandırırsanız daha çok paralarınız havaya uçar. Cüzi miktarlarlada kendinize mükemmel bakabilirsiniz. Aylık profosyonel cilt bakımı bence yeterli. Paranız çok ki napıcağınızı şaşırıyorsunuz . 700₺ nedir ya biz ölek o zaman

eskiden daha çok parar dökerdim bakıma,kozmetiğe,kullanmıcağım şeyleri bile alırdım 18 li 20 li yaşlarımda. Ama şimdi hevesim mi geçti yada doydum mu bilmiyorum,elimdekileri bile anca kullanıyorum.Rutin şeyler alıyorum fazlasına sarkmıyorum. Zaten aynaya bakıp kendimi güzel ve huzrlu hissediyorsam onu alıyım bunu alıyım diye düşünmüyorum bile.

Kendinizi pahalı şeyleri ultra mükemmel olduğuna inandırırsanız daha çok paralarınız havaya uçar. Cüzi miktarlarlada kendinize mükemmel bakabilirsiniz. Aylık profosyonel cilt bakımı bence yeterli. Paranız çok ki napıcağınızı şaşırıyorsunuz . 700₺ nedir ya biz ölek o zaman
Pahalı şeylerin ultra mükemmel olduğuna inanmıyorum sadece beni iyi hissettirdiği için ve kaliteli olduklarını kullanarak anladığım için böyle. Yoksa biz de ortalama düzeydeyiz,çok zenginiz diyemem ama halimize şükür tabiki. Parfüme her ay o parayı vermiyorum yine altını çizerim. 4 ayda 2 parfüm aldım, daha da almam artık bitene kadar,dizginleyeceğim kendimi

Ödemeleriniz, sıkışık olup olmamak vs geçtim. İki parfüm için 1-2 hafta çalışıyorsun, çocuğundan uzak kalıyorsun. Değer mi?

Para için değil de kariyer için çalışıyorum diyorsan da o parayı çocuğun için bir birikim hesabına yatırabilirsin ya da çocuğuna faydalı etkinliklere gidebilirsiniz.

Maddi olarak sıkışacağız diye ikinci bebek fikrinden, kızını kreşe yazdırmaktan, istediğin gibi bi eve taşınmaktan vazgeçtin. Ve yetmez dediğin o parayı parfüme şampuana mı yatırıyorsun? Çok şaşırdım cidden CeYz

Ödemeleriniz, sıkışık olup olmamak vs geçtim. İki parfüm için 1-2 hafta çalışıyorsun, çocuğundan uzak kalıyorsun. Değer mi?

Para için değil de kariyer için çalışıyorum diyorsan da o parayı çocuğun için bir birikim hesabına yatırabilirsin ya da çocuğuna faydalı etkinliklere gidebilirsiniz.

Maddi olarak sıkışacağız diye ikinci bebek fikrinden, kızını kreşe yazdırmaktan, istediğin gibi bi eve taşınmaktan vazgeçtin. Ve yetmez dediğin o parayı parfüme şampuana mı yatırıyorsun? Çok şaşırdım cidden CeYz
Bir de sen vur arkadaşım:KK43: Çözüm arıyorum çözüm,öleyim ben ozaman:KK43:

***Bir de kreş fikrinden erken olduğunu düşündüğüm için vazgeçmiştim canım,o kısım yanlış olmuş

Durumun müsaitse, öyle şeylere önem veriyorsan, anlattığın şeyler için çokta fazla harcama değil normal yani.
Ama durumun yoksa, herşeyin daha makul fiyatta olanıda var, onu al derim.
Aslında böyle harcamaların çoku azı normali yoktur bence, herkes kendi şartlarına göre karar vermeli.

Göz kremi clinique kullanıyodum güzel bir krem ama nar çekirdeği yağı bana daha iyi geldi mesela, 100 küsür krem vereceğimë 10 tl bu yağa veriyorum ha kokusu beter 2 güne bir nevresim değiştiriyorum ama morluk falan kalmadı
Bu kadar ucuzu saf mıdır sence? Yarıyorsa tabii ki sorun yok, ama uzun planda yağ bezeleri oluşmaz değil mi?

Ben de kuşburnu çekirdeği yağından çok memnun kaldım.

Bu kadar ucuzu saf mıdır sence? Yarıyorsa tabii ki sorun yok, ama uzun planda yağ bezeleri oluşmaz değil mi?

Ben de kuşburnu çekirdeği yağından çok memnun kaldım.
arkadaşlar konuyla alakasız olacak ama nar çiçeği ve kuş burnu yağını nerden aldınız. hangi marka

arkadaşlar konuyla alakasız olacak ama nar çiçeği ve kuş burnu yağını nerden aldınız. hangi marka
Kuşburnunu ben Rasyana'nın sitesinden almıştım. Onlarında paketleri, şişeleri pek vasat, yoksa ürün güzeldi.

Dün Florame'dan sipariş verdim yine.

Saraçoğlu'nun incir çekirdeği yağını da denedim, vaadini karşılamıyor bence. Koku hoş da cilt hiç emmiyor mubarek şeyi.

Bir de sen vur arkadaşım:KK43: Çözüm arıyorum çözüm,öleyim ben ozaman:KK43:

***Bir de kreş fikrinden erken olduğunu düşündüğüm için vazgeçmiştim canım,o kısım yanlış olmuş

Dost acı söyler canım. Gerçekleri görmelisin. O küçücük ürünlere harcadığın para için bazı hayallerinden vazgeçiyorsun. Mesele bakımsa daha uygun fiyata çok kaliteli şeyler de bulabilirsin. Ki doğal ürünler en iyisi. Saç, cilt ve tırnak beslenmeyle alakalı bana göre. Hamileyken daha iyi beslenip vitamin mineral aldığımız için daha iyi oluyor saçımız cildimiz tırnağımız. Normal zamanda da dikkat etsek fazla bakıma ihtiyaç kalmaz...

Back