• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?
mesela şöyle yapabilirsiniz durumu kötü olan birini bulun çocuk olabilir aklınıza harcama yapmak geldiğinde o kişiye yardım edin sevindirin o insanın sevinmesi heleki bu bi çocuksa inanın aldığınız kozmetik ürünlerinin size verdiği keyiften daha fazla keyif verir böyleliklede hem çok para harcamazsınız hemde çok para harcadığınız için ayaşadığınız pişmanlığı yaşamazsınız ben şahsen her zaman olmasada arada böyle yapıyorum

Kisisel harcamam yok :KK53:
Makyaj malzemelerimi gorumcem yurtdisindan geririyor, oje disinda hicbir makyaj urunune para vermiyorum. Saclarimi boyamiyorum. Yuz temizleme urunum yillardir degismedi onu da indirimde yakaladikca alıp stokluyorum. Gunes koruyucularim bebe yağım bile hediye geliyor sansliyim galiba :KK70:
Bi de yuzume kayisi cekirdegi yagi suruyorum ama tuylenme sorunu olan denemesin :KK51:

SANIRIM KIZLAR ALIŞVERİŞ DENDİ Mİ AKAN SULAR HEPİMİZ İÇİN DURUYORRR:cool::cool:AMA MADEM KENDİMİZİ FİRENLEYEMİYORUZ O ZAMAN BİZDE İNDİRİM DÖNEMLERİNDE EN KALİTELİYİ EN UCUZA ALARAK KENDİMİZİ DAHA ÇOK TATMİN EDERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.İNİDİRİM ZAMANI ALIŞVERİŞ YAPMAK DAHA MANTIKLI:KK73::KK73:

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Hayatta parfüme 700 tl vermedim
Herhalde sabaha içime dert etmekten hastanelik olurdum !!!!
Diğerlerini saymıyorum bile ,
:KK57::KK57: Bende böle şook:) iki parfüme 700 lira.. ben hayatta vermem.. 5 liralik parfümler var ordan alirim. dolduruyordum bide. :) pahali şeylere hiç rahat etmez içim yaa. bide 200 mllik sampuana 75 lira ohaa dedim :D

C CeYz şimdi sakince mizu'ya gir ve aldığın parfümlerin fiyatlarına bak. :KK53:
Parfümleri nereden aldın? Sephora watsons mizunun iki katı fiyat çekiyor.

benimde kişisel bakım harcamam yok.. borç ödediğimiz için kendimizi unuttuk bile.. çocuğumun okul masrafları ve ihtiyaçları haricinde herşeyden kıstık kısıyoruz halen.. insan tasarruflu olmalı, her beğendiini alırsan bunun sonu gelmez... doyumsuz olursun zamanla, aldıkça daha da alasın gelir...700 tl iki parfüme şaka gibi...
aldığım şampuanlar en fazla 10 tl civarıdır... senelerdir de kullandıklarım bu civarda, saçıma başıma hiç de bişey olmadı maşallah... 75 tl lik şampuan nedir yahu... yapmayın yazık günah...

Ayy ben indrimde dove sampuan 5 6 tlye almıştım 4 5 tane yedekledim o da :D 75 tlye 15 tane alirm cidden

Benim bakım rutinim, püskürtmeli şişede maden suyu :KK48: Sabah akşam yüzüme fıs fıs:KK53: Cildi olumlu yönde besliyor.. Gerçekten pürüzsüz oluyor.. Birde salatalık sütlü nemlendirici.. (bazen kaşıma sarımsak sürünce salatalıklı kremle karışınca cacık gibi kokuyorum :KK53:)
Ama sonuçları iyi..
Birde ayda 1-2 kez pirinç unu süt karışımından maske, yüz, boyun eller için..
Göz altı için bişey yok henüz ama m.asam diye gözaltı ve çevresi kremi var onu kullanırım..
Kuaförle işim fazla yok, kişisel bakımlarımı kendim yapıyorum (epilasyon, saçımı boyamak gibi, çünkü bende işlemli saç rengine gerek yok) Ayda bir kaş için giderim sadece..
Manikür setim var, zaten kuaförde güvenip kullanmam..
Çalışma hayatını bırakmadan öncede böyleydi, sadece kuaföre fön vs.. içindi.
Saçımı kendim maşalarım. 40 ta bir kuaför.
Yani benim aylık bakımım 100 Tl yi geçmiyor hatta bulmuyormuş :KK22:
Parfümüde 1 kez alırım bitene kadar.. Ama indirimde yakaladığım başkası olursa sevdiğim onu alabilirim..

bakıma sıfır para harcıyorum desem yalan olmaz, bakımsız mıyım, kimilerine göre evet denebilir :)
o yüzden çok karşılaştırmayacağım.

ancak şöyle düşünüyorum, seni mutlu eden şeylere para vermek bana saçma gelmiyor, yani o parfümü almak seni mutlu etmişse ne güzel.
ancak anlıyorum ki, seni mutlu da etmemiş, o zaman çözüm belli, başka şeylere yönel.

onun dışında BDVde sanırım bir başlık açılmıştı, sabun kullanımı ile alakalı.
ben ondan sonra oğlumda da sabuna geçtim, belki kızın için de o söylediğin ürün çok iyi olmayabilir.
çünkü o başlıkta şampuanların neredeyse tamamında kostik bulunduğu gibi iç karartıcı konular konuşuldu. :KK43:
Doğal sabun konusunu mu diyosun
Bende N nscckts 'in topiğinden almıştım, memnunum
Babası üretiyomuş sadece su ve zeytinyağından

parfüme 700 tl valla hiç borcum yok bekarım aldığım maaş kendime kalıyor ama vermezdim ben ya veremezdim içim gider şöyle düşün o parfüm için kaç saat kaç gün çalışıyorsun ki benimde ayarım yok bende bir eşarba 180 tl bayılmış kızım teselli edişim ay ne yapayım çok güzeldi aklımda kalacağına evime aldım :KK53::KK53::KK53:

C CeYz kendine kota koy bence
Aylık 300 mesela bunu aşmayacam de
Bi daha bişey lazım olursa sonraki aya at
Parfüme 700 bence çok, o senin bileceğin iş tabi ama huzursuz olmuşsun ki BDV ye konu açmışsın ondan diyorum

benim kocam filan da yok ama her ay tüm maaşımı son kuruşuna kadar harcıyorum bu ay durduk yer iki mont aldım geçen ayda yine bir mont ve iki bot almıştım ki markalı ucuz şeyler değiller ben neden olduğunu biliyorum ama sevgiliden ayrıldığımdan beri böyle sanırım yavaş yavaş sakinleşicem inşallahhhhhhh

ben bi parfume 700tl vermem eger öyle bi parfumum olsaydı heralde bitmesindiye surmezdim vitrine koyardım

Back