• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

Yaa şu an belki ihtiyaç olmayabilir ama yarın insanın başına ne gelir belli olmaz kenarda gerçekten bi para olmasi şart biraz da bu yüzden istiyorum ya da ne bilim bi ev alınır ya da başka bişey esimize biriktirdigimİz parayla destek oluruz birikim gerçekten şart ben de 1 yıllık evliyim şu ana kadar hiç bişey atmamisim kenara anca şimdi kafama dank etti o yüzden açtım konuyu birbirimizi teşvik edelim diye :)

Biz kredi kartı kullanmıyoruz. Esim hic kullanmamış bende nisanliyken iptal ettirdim. Çalışıyorken benim paramla borç ödedik sonrasında biriktirdim. Onunkiyle geçiriyoruz. Kredi kartı olmadan para cebimizde kalıyor zaten. Büyük birşey için bi iki ay bekleyip alıyoruz.

Biz kredi kartı kullanmıyoruz. Esim hic kullanmamış bende nisanliyken iptal ettirdim. Çalışıyorken benim paramla borç ödedik sonrasında biriktirdim. Onunkiyle geçiriyoruz. Kredi kartı olmadan para cebimizde kalıyor zaten. Büyük birşey için bi iki ay bekleyip alıyoruz.
Evet kredi kartı gerçekten en büyük sorun. Herkes baş edemez şahsen ben edemiyorum sanki belesten aliyormus gibi ama tabi sonra ekstresi geldi mi kafaya dank ediyor :)) en iyisi hiç bulasmamak1nakit varsa alırım yoksa öbür ayı beklerim ;)

Evlendikten sonra çalışmayı bıraktım. Öncesinde de giderlerim oluyordu o yüzden biraz yatkinim bu konuda.

Eşimin bana verdiği harçlık ve mutfak masrafından artanlarla 20gunluk izine bile gittik :KK49:hemde 2 sene de kenara koyduğum bazen 5tl bazen 250tl ..

Alınacak şeyleri bölüyorum fiyatlara göre atıyorum bu ay sıvı yaği alınacaksa gelecek AY için bulgur pilavı bırakıyorum.. biraz sistem işi ama değiyor:KK54:

Kumbara alın kendinize ve kenara koymak istediğiniz paranin yarısını mutlaka içine atın ve unutun..

Çok haklısınız ben altini en iyi yatirim

Aracı sayıyorum düşükten yap yuksekken bozdur :))
Şuan altın yüksek ama altın olarak birikim yapmayın şu aşamada. Para olarak yapın.

Şuan altın yüksek ama altın olarak birikim yapmayın şu aşamada. Para olarak yapın.
Evet canim doğru şu an altın parası kadar kenara atmak kışın da altina çevirmek en doğrusu

Evlendikten sonra çalışmayı bıraktım. Öncesinde de giderlerim oluyordu o yüzden biraz yatkinim bu konuda.

Eşimin bana verdiği harçlık ve mutfak masrafından artanlarla 20gunluk izine bile gittik :KK49:hemde 2 sene de kenara koyduğum bazen 5tl bazen 250tl ..

Alınacak şeyleri bölüyorum fiyatlara göre atıyorum bu ay sıvı yaği alınacaksa gelecek AY için bulgur pilavı bırakıyorum.. biraz sistem işi ama değiyor:KK54:

Kumbara alın kendinize ve kenara koymak istediğiniz paranin yarısını mutlaka içine atın ve unutun..
Vaaay eşinize birikimle tatil ismarladiniz He cok hoşuma gitti valla :)

Ne kadar zengin arkadaslar varmis burada. Benim evime giren para 8bin tl. 1 cocugum var. Ay sonu fifti fifti yetiyor. Siz nasil yasiyorsunuz merak ediyorum. Birde biriktiriyoruz falan diyorsunuz. Ben 3500, esim 4300 lira aliyor. Benim dr. Arkadasim var tek basina 7bin lira aliyor zor yetiyor diyor. Siz koyde falanmi yasiyorsunuz. Anca orda hic para harcanmaz heralde.

Ne kadar zengin arkadaslar varmis burada. Benim evime giren para 8bin tl. 1 cocugum var. Ay sonu fifti fifti yetiyor. Siz nasil yasiyorsunuz merak ediyorum. Birde biriktiriyoruz falan diyorsunuz. Ben 3500, esim 4300 lira aliyor. Benim dr. Arkadasim var tek basina 7bin lira aliyor zor yetiyor diyor. Siz koyde falanmi yasiyorsunuz. Anca orda hic para harcanmaz heralde.
Yoo ben istanbul da yaşıyorum hem de hatırı sayılır bir Muhitte aylık 8 binden nasıl hiç birşey atamiyorsunuz kenara anlamadım ki demekki eve ne adam girerse o kadar lux yaşanıyor yani ne kadar girerse o kadarda çıkıyor

Kelime tahmini azizligi ne adam girerse değil ne kadar girerse yazmak istedim

Ufak gelirlerle birikim yapabilen insanlara hayran oluyorum. Çünkü ben hiç bir şekilde yapamıyorum. Oldukça gidiyor.

Maşallah allah artirsin. Merkezde oturuyoruz mesela biz 485tl+200dogalgaz Önceki maaşım 1800tl eşimin 2800tl. Ben çalışmıyorum artık. Yani beli bi miktar ile kira elek. Şu doğalgaz. Ve aylık mutfak masrafı için harcadığınmız hemen hemen 1000tl. Çocuk yol uğraşıyoruz daha ve masraflı oldu bize 10.000 tl tüp bebek için ayırdık gitti bitti.. Eşim bir sene boyunca ilaç filan Aldi onada 5 bin gitti. Şimdi de eşim tedavi de bir muayene 400tl. tahliller bile 100lira dan başlıyor... Bunlar da bi kenardan mecburen harcadığımız hayalimize kavuşmak için..

Bi yana da 3 5 kuruş atıyorum ki yaşamayı unutmayalım hepsi bu

Maşallah allah artirsin. Merkezde oturuyoruz mesela biz 485tl+200dogalgaz Önceki maaşım 1800tl eşimin 2800tl. Ben çalışmıyorum artık. Yani beli bi miktar ile kira elek. Şu doğalgaz. Ve aylık mutfak masrafı için harcadığınmız hemen hemen 1000tl. Çocuk yol uğraşıyoruz daha ve masraflı oldu bize 10.000 tl tüp bebek için ayırdık gitti bitti.. Eşim bir sene boyunca ilaç filan Aldi onada 5 bin gitti. Şimdi de eşim tedavi de bir muayene 400tl. tahliller bile 100lira dan başlıyor... Bunlar da bi kenardan mecburen harcadığımız hayalimize kavuşmak için..

Bi yana da 3 5 kuruş atıyorum ki yaşamayı unutmayalım hepsi bu
Ay canimm benimm Allah tez zaman da bi sürü hemde hayırlı evlatlar nasip etsin sana :)

8.000 lira gelirim olsa 3. eve hemen girerim
Biriktirilmeyecek bi para değil
3 nüfuslu bir ailenin, 8.000 liradan en azından 2000 lira arttırabilmesi gerek
Çok lükse giderseniz. 10-15 binde harcanır
İstanbul'da şehrin göbeğinde yaşıyorum, kolay kolay hiç birşeyden de kısmam ama hesap yaparım
35 yaşıma kadar, bekarken, iki ev aldım ve irili ufaklı birikimlerim de oldu, üstelik sürekli para ayırdığım hayır işleri de var.
Bence lükse kaçtığınızdan yettiremiyorsunuz, 8.000 lira bu devirde az bir rakam değil

Ay canimm benimm Allah tez zaman da bi sürü hemde hayırlı evlatlar nasip etsin sana :)

Amin Sağol canım. Bi yandan da olmayan ufaklık için kumbara yaptım en azından geldiği zaman istediğim şeyleri ona alabileyim en güzelinden.. bakalım 3 sene olacak doktorlara göre olmaz da Allah Kerîm

Amin Sağol canım. Bi yandan da olmayan ufaklık için kumbara yaptım en azından geldiği zaman istediğim şeyleri ona alabileyim en güzelinden.. bakalım 3 sene olacak doktorlara göre olmaz da Allah Kerîm
Neden olmuyor ki bi sorun mu var yoksa psikolojik mi ? Benim kuzenim evlendikten 10 yıl sonra çocuğu oldu hiç sebep yok sadece psikolojikmis

Neden olmuyor ki bi sorun mu var yoksa psikolojik mi ? Benim kuzenim evlendikten 10 yıl sonra çocuğu oldu hiç sebep yok sadece psikolojikmis

Yok sorun belli de düzelse bile Rabbim ol.demeden yine olmaz o yüzden herşeyin kıymeti bilinmeli..

Sanırım yanlış okuyorum dedim ama yok yok doğru valla maaşlarınız süpermiş. çok gelirin çok gideri oluyor demek ki hala yetiremiyoruz demiş bazı arkadaşlar.

8.000 lira gelirim olsa 3. eve hemen girerim
Biriktirilmeyecek bi para değil
3 nüfuslu bir ailenin, 8.000 liradan en azından 2000 lira arttırabilmesi gerek
Çok lükse giderseniz. 10-15 binde harcanır
İstanbul'da şehrin göbeğinde yaşıyorum, kolay kolay hiç birşeyden de kısmam ama hesap yaparım
35 yaşıma kadar, bekarken, iki ev aldım ve irili ufaklı birikimlerim de oldu, üstelik sürekli para ayırdığım hayır işleri de var.
Bence lükse kaçtığınızdan yettiremiyorsunuz, 8.000 lira bu devirde az bir rakam değil
Lux falan degil. Normal ortalama yasiyorum. Araba benzin masrafi en az 700. Sigara kullaniyoruz en az 600. Ay sonuna dogru cebimizde en fazla 500tl kaliyor. Sinema gezme tozma alisveris ve il disi yapariz. Ben oyle evde oturup yasamadiktan sonra arttirmisim neye yarar. Benim gencligim omrum tukendikten sonra evim olsa ne olacak. Ben doya doya yasamaliyim.

Back