• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

Sanırım yanlış okuyorum dedim ama yok yok doğru valla maaşlarınız süpermiş. çok gelirin çok gideri oluyor demek ki hala yetiremiyoruz demiş bazı arkadaşlar.
Ukalalik anlaminda soylemiyorum ama tum zorunlu masraflar ciktiktan sonra gezme alisveris yeme icme sinema hafta sonu biryerlere gitme yoksa yasamanin anlami yok. Diger turlu ben evde oturur ayda 4bin liraya hic dokunmam. Yasamak degil bu bana gore.

Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)

benim altın almaya gücüm yok çift kredi ödüyoruz, haftaya lojmana taşınıyoruz doğu görevine geldik harçlıklarımdan bozuk paraları biriktiriyodum lojmanda biraz elimiz rahatlayacağı için bi kumbara yapıp içine her hafta 5 tl atmaya karar verdik görev bitene kadar uzun vadeli yani. bir de kitap kumbarası yapıcam ben bozuklukları biriktirip kitap alcam hihihi :))

benim altın almaya gücüm yok çift kredi ödüyoruz, haftaya lojmana taşınıyoruz doğu görevine geldik harçlıklarımdan bozuk paraları biriktiriyodum lojmanda biraz elimiz rahatlayacağı için bi kumbara yapıp içine her hafta 5 tl atmaya karar verdik görev bitene kadar uzun vadeli yani. bir de kitap kumbarası yapıcam ben bozuklukları biriktirip kitap alcam hihihi :))
Hayirlisi olsun canım inşallah hepimiz dilediğimiz gibi birikimler yapabiliriz :)

Ukalalik anlaminda soylemiyorum ama tum zorunlu masraflar ciktiktan sonra gezme alisveris yeme icme sinema hafta sonu biryerlere gitme yoksa yasamanin anlami yok. Diger turlu ben evde oturur ayda 4bin liraya hic dokunmam. Yasamak degil bu bana gore.
E iyi de burda bizde ot gibi yaşamıyoruz tabikide hepimizin kendince bi yaşantısı var sadece isteğimiz ay da 100 tl bile olsa kenara atabilmek. Burda sanmıyorum hiç birimiz ayda 4 bin atmiyoruzdur zaten kenara herkes eline gecen para kadar yasar. ama yine de yarın ne getirir bilinmez ufak çaplı birikimlerden bahsediyoruz

Beni yanlış anladınız sanırım ben gezmeyin falan demedim. Aylık giren para türkiye şartlarında iyi paralar ama yetiremiyoruz denmiş onun için söyledim amacım yargılamak değil kusura bakmayın tabiki herkes gezecek eğlenecek

E iyi de burda bizde ot gibi yaşamıyoruz tabikide hepimizin kendince bi yaşantısı var sadece isteğimiz ay da 100 tl bile olsa kenara atabilmek. Burda sanmıyorum hiç birimiz ayda 4 bin atmiyoruzdur zaten kenara herkes eline gecen para kadar yasar. ama yine de yarın ne getirir bilinmez ufak çaplı birikimlerden bahsediyoruz
4 bini bırak artırmayı çoğu insanın evine okadar para girmiyor bile canım

Senin mantigina gore ben sultanlar gibi yasamaliyim ama hicte oyle degil. Hafta sonlari sinemaya gidiyoruz. Ayda bir yadaiki kere il disina cikar bir kac gun gezeriz. Uc gune bir disarida yemek yeriz. Ayda bir kac kere alisverise cikariz. Bazende dostlarimizla arkadaslarimizla takiliriz. Bunlarmi lux. İnan bunlarin masrafi ayda 4 bine yakin. Hangisi lux hadi yapmayalim da biriktirim. İnsanim ben biraz degisiklige hakkimiz yok mu

Senin mantigina gore ben sultanlar gibi yasamaliyim ama hicte oyle degil. Hafta sonlari sinemaya gidiyoruz. Ayda bir yadaiki kere il disina cikar bir kac gun gezeriz. Uc gune bir disarida yemek yeriz. Ayda bir kac kere alisverise cikariz. Bazende dostlarimizla arkadaslarimizla takiliriz. Bunlarmi lux. İnan bunlarin masrafi ayda 4 bine yakin. Hangisi lux hadi yapmayalim da biriktirim. İnsanim ben biraz degisiklige hakkimiz yok mu[/QUOT senin hayatını sorgulamak bize düşmez herkesin yaşantısı kendine. Biz sana neden böyle yaşıyorsun demiyoruz ki açıklama yapiyorsun. Herkesin hayatı düzeni birikimi gezmesi kendine.

Senin mantigina gore ben sultanlar gibi yasamaliyim ama hicte oyle degil. Hafta sonlari sinemaya gidiyoruz. Ayda bir yadaiki kere il disina cikar bir kac gun gezeriz. Uc gune bir disarida yemek yeriz. Ayda bir kac kere alisverise cikariz. Bazende dostlarimizla arkadaslarimizla takiliriz. Bunlarmi lux. İnan bunlarin masrafi ayda 4 bine yakin. Hangisi lux hadi yapmayalim da biriktirim. İnsanim ben biraz degisiklige hakkimiz yok mu
Senin hayatını sorgulamak bize düşmez herkesin hayatı yaşantısı kendine. Biz sana neden böyle yaşıyorsun demiyoruz ki açıklama yapiyorsun. Sonuçta herkesin hayatı gezmesi birikimi kendine...

Canim ben yasantimi anlatmak icin soylemedim. Normal olan bu. Diger turlu bende biriktiririm. Evde cekirdek citlatir cocuguda evin onundeki parka salarim aksama kadar. Bak hic para harcamadim. Yasiyormuyum yasiyorum acliktan olmedim ya. Neyse zihniyetimiz farkli. İnsanlarin ihtiyaci olan seyler vardir. Bir gun yapmasanda diger gun bisiler yapmalisin. Cocugumla esimle bir gun yuzmeye gitmeyim. Aktivite yapmayim. Degisik seylerden zevk almayayim.sonrada 2000tl biriktirdim. Ne anladim ben o paradan. Her gun adamla dirdir. Yemek ye yat. Aksam bi kahve icip bi sarki dinlemeyim havuz basinda.

Canim ben yasantimi anlatmak icin soylemedim. Normal olan bu. Diger turlu bende biriktiririm. Evde cekirdek citlatir cocuguda evin onundeki parka salarim aksama kadar. Bak hic para harcamadim. Yasiyormuyum yasiyorum acliktan olmedim ya. Neyse zihniyetimiz farkli. İnsanlarin ihtiyaci olan seyler vardir. Bir gun yapmasanda diger gun bisiler yapmalisin. Cocugumla esimle bir gun yuzmeye gitmeyim. Aktivite yapmayim. Degisik seylerden zevk almayayim.sonrada 2000tl biriktirdim. Ne anladim ben o paradan. Her gun adamla dirdir. Yemek ye yat. Aksam bi kahve icip bi sarki dinlemeyim havuz basinda.
Sende haklısın canım ne diyim :)

Bu konuyu "bugün bunu aldım, bu kadar harcadım" diye bir nevi harcadıklarımızı not tutma yeri olarak kullanabiliriz.
Böylece hem gereksiz yere aldıklarımızı, hem aslında daha ucuza alabileceklerimizi hem de almakla iyi bir iş yapıp kar da ettiklerimizi net olarak görebiliriz.

Lux falan degil. Normal ortalama yasiyorum. Araba benzin masrafi en az 700. Sigara kullaniyoruz en az 600. Ay sonuna dogru cebimizde en fazla 500tl kaliyor. Sinema gezme tozma alisveris ve il disi yapariz. Ben oyle evde oturup yasamadiktan sonra arttirmisim neye yarar. Benim gencligim omrum tukendikten sonra evim olsa ne olacak. Ben doya doya yasamaliyim.

Ayh canım ya. Gez tabi yasa gençliğini doya doya. Biz para biriktirmeyi hayatımızın merkezi yaptığımız için evde pineklemeyi tercih ediyoruz. Hic gezmiyoruz. Hatta evde elektrik parası çok gelmesin diye lamba yakmıyor tv izlemiyoruz. Sürekli makarna yapıyoruz çoluk çocuk severek yiyoruz. İşte boyle boyle biriktiriyoruz. Yoksa 8 bin 10 bin ne ki elimizin kiri.

Bu konuyu "bugün bunu aldım, bu kadar harcadım" diye bir nevi harcadıklarımızı not tutma yeri olarak kullanabiliriz.
Böylece hem gereksiz yere aldıklarımızı, hem aslında daha ucuza alabileceklerimizi hem de almakla iyi bir iş yapıp kar da ettiklerimizi net olarak görebiliriz.
Evet canim ay basindayiz bu ay başlayalım hemen ne alcaz napcaz ne kadar arttirabilicez bakalım ay sonunda mutfak alışverişi ne kadar tutcak ay çok heyecanlı bakalım bu ay önceki Aylardan daha eğlenceli gecicek sanki :))

Asgari ücretle ev geçindiren çocuk okutan insanlar gitsin mezara yatsın o zaman ? Yaşamıyolar ya nasıl olsa ? Sizin anlattıklarınız sizin ihtiyacınız olabilir ama çoğu insanın hayal edemiceği şeyler. İnsanlar çocuklarına et yediremiyolar bu ülkede hanımefendi. Siz neden bahsediyosunuz ? Elinize 8 bin geçmeseydi de gidebilecek miydiniz yüzmeye havuz başı aktiviteye ? Yani tamam çok iyi bir geliriniz var. Ona göre de yaşamak hakkınız. Ama burda bunlar normal her insanın yapması gereken şeyler gibi konuşunca insanın morali bozuluyor. İnsanlar memur olayım 2 bin tl maaş alayım diye uğraşıyolar ama siz ayda 2 bin tl kenara atayım ne anladım o hayattan diyosunuz. Herkes sizin şartlarınızda yaşamıyor maalesef. Yoksa kim istemez ki 3 günde 1 dışarda yemek yemek, gezmek tozmak şehirler görmek. Evet gerçekten zihniyetimiz çok farklı.

Ev insanin aile olduğu ortamdır. 3 günde bir dışarıda yemek yenilen ev zaten aile olamamıştır. Mesele harcayabilmek değil. Harcamayı herkes yapar. Önemli olan akıllıca yatırımlar yapabilmek. Çok parayla birikim yapamayan kişiler yatırım yapmayı bilmiyor demektir. Yoksa is adamları da o kadar paranın içine doğmadılar.

Bu arada konuyla alakalı bende aranıza katılmak istiyorum. Üniv öğrencisiyim masraflarım çok ama ayda 20 tl de atsam bir birikim olur diye düşünüyorum. Önceden çeyrek altın alırdım ama şu an fiyatlar çok yüksek gibi. Bir de bankada altın hesabı nasıl oluyor ? Örneğin gram altın 80 tlyse 80 tl atıyoruz 1 gr altın var diye mi görünüyor? Bilgilendirirseniz sevinirim :)

Her ay maaş yatar yatmaz tek kuruşuna dokunmadan nerdeyse yarısını başka hesaba eft yapıyorum. Geri kalanı kredi kartını ödeyip gezmeye tozmaya harcıyorum. :KK53:

Bu arada konuyla alakalı bende aranıza katılmak istiyorum. Üniv öğrencisiyim masraflarım çok ama ayda 20 tl de atsam bir birikim olur diye düşünüyorum. Önceden çeyrek altın alırdım ama şu an fiyatlar çok yüksek gibi. Bir de bankada altın hesabı nasıl oluyor ? Örneğin gram altın 80 tlyse 80 tl atıyoruz 1 gr altın var diye mi görünüyor? Bilgilendirirseniz sevinirim :)
Hoşgeldin canım aramiza :)) evet bilgi sahibi olan yardimci olabilirse bende sevinirim nasıl oluyor o altın hesabı

Back