• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

Maasim otomatik olarak banka hesabima yatiyor. Ben de harcadigim kadar harciyorum, gerisi otomatikmen birikiyor zaten. Ben biriktirmenin daha kolay yolunu bilmiyorum. Alisverisi hic sevmeyen, o giyim magazalarindan kacan biriyim, paramin birikmesinde bunun da etkisi var tabii. Cok harcamiyorum zaten.

Benimde kendimce ufak çaplı bir birikimim var ama ne demişler damlaya damlaya göl olur :KK51: Bir yerde okumuştum bir adam 7 yıl boyunca market alışverişlerinden artan bozuklukları hep kumbaraya atmış, 7 yıl sonunda kumbarayı actığında gördüğü miktarsa yanılmıyorsam 29 bin civarları olması lazım. Ben bunu okuyunca bir heves aldı beni gittim hemen açılmayan kumbaralardan aldım (ki çok istediğim birşey olursa almam zor olsun diye sonuçta ihtiyaç değil istek) geçtiğimiz mart gibi başladım birikimime. Açılmayan kumbara olduğu içindir belki de hiç varmış gibi hissetmedim kenarda ama aklıma geldikçe, cüzdandan bozukluklar taştıkça kalktım attım kumbarama zaten zamanla kumbaranın ağırlığı hissedildikçe insan daha bir hevesleniyor madenisi, kağıt parasını elime geçtikçe attım şu an kumbaram (orta boy) ağzına kadar dolu yakında yenisini alıcam insanın biriktirdikçe biriktiresi geliyor böyle :KK66: Bunu da uygulayabilirsiniz o yüzden. birden kenara 500 1000 tl atmak zor geliyorsa yokmuş gibi davranamıyorsanız o paraya her gün ya da belli aralıklarla bozuk ya da 5-10 tl atabilirsiniz. Yavaş yavaş gittiği için göze batmıyor. Özellikle bozuklukları cüzdanımdan çıkartınca ne kadar olursa olsun (ki genelde hep 1 avuç dolusu oluyor nerdeyse:KK53:) sanki üzerimden yük kalkmış gibi hissediyorum ben :KK53:

Huysuz Kova, post: 42475438, member: 143237"]Bir krediye daha girin yada gün vs
Zahiyat çok bence[/QUOTE]
Arabanin Bakımı 400kira 250 fatura desek bisey tütmüyor aslında ama ailelere de yyardım ediyoruz bazen.illa bisey çıkıyor.oğlum var onaylik.ve aysonunu zir getiriyoruz

Kizlar birbirimizi tesvik icin aylik yaptigimiz birikimi tipki diyet gruplarindaki gibi yazmaya ne dersiniz?
Ben not aldigim kayitlari kaybediyorum, harcadiklarimi yaziyorum ama bir ise yaramiyor. Isin icinden cikamadim. Para biriktirmek istiyorum artik!
aslında cok guzel olur öyle bir konu baslıgı acılsa ve her gun ne kadar tasarruf ettik ne harcadık yazsak. hem de duzen icinde olur.

Co
Biz eğer altın fiyatları çok uçmamışsa bir iki çeyrek alıp atıyoruz kenara, eğer altın alamadıysak da, muhakkak para atıyoruz. İyice sıkıştığımızda da ilaç gibi geliyor, zaten varlığını unutmaya çalışıyoruz ki ona güvenipte gereksiz harcamalar yapmayalım :)
Çok iyi dusunmussunuz bundan sonra bende ayda kismetse 1 çeyrek yapıp atcam kenara :)

C
Kizlar birbirimizi tesvik icin aylik yaptigimiz birikimi tipki diyet gruplarindaki gibi yazmaya ne dersiniz?
Ben not aldigim kayitlari kaybediyorum, harcadiklarimi yaziyorum ama bir ise yaramiyor. Isin icinden cikamadim. Para biriktirmek istiyorum artik!
cok iyi olur canım yaa valla birlikten kuvvet doğar

araba aldik ayda 1500 oraya oduyoruz birikimimizi anca boyle yapabiliyoruz. 50 ye aldik simdi satsak 55 kar da ettik bi guzel oh mis :)
parayi biyere baglamadan birilim yapilmiyor
Çok haklısınız çok akıllıca bi hareket

Çok haklısınız ben altini en iyi yatirim
Bizim evimiz kıra, düğün kredisi de vardı 1000 tl baktık paranin nere gittiği belli degil duruma el koyduk düğün üstü 3 tane olan kredi kartını 1 e düşürdük. Maas hesabima vadeli hesap actik ucret kesilmiyor, maşlarımızı alinca direkt 750 tl atıyoruz unutuyoruz kalanı ödemelere harcamalara dagitiyoruz. Bence altın anahtar bu maaş alınca birikim miktarıni ayırıp kalaniyla gecinmek.
En onemlisi bereketli olsun paraciklarimiz :)
Aracı sayıyorum düşükten yap yuksekken bozdur :))

Aklıma birde şöyle bir formül geldi:
Alış verişe çıktığımızda eğer alacağımız ürünün aynını başka yerde daha ucuza bulduysak, ardaki farkı direkt kumbaraya atalım. İlk fiyata almış olsaydık o para havaya gidecekti nasıl olsa. Madem bir kar ettik onu da kenara atıp biriktirelim, sonrada kendimizi ödüllendirelim tabi :))
Cok dogRu kumbara gerçekten çok iyi bi yatırım ama acilmayanlardan almak lazim :))

A
Bizimde kumbaramiz var bozuklari hep ona atariz esimle bakarim nerde bozukluk hemen alir atarim kumbaraya hic birakmam ortada:KK56: oradan bebegimize oyuncak oyun halisi salincak falan aldik sanki bedava gibi geliyor:KK23:
Ne güzel yaaa bakın ne güzel bi işe yaramis kumbaranin gözünü Sevim yaaa :))

Birikim mi o da nesi ? :D
Cüzdanıma giren parayı biliyorum ama çıkanı bile aklımda tutamıyorum.
Bugün 100 lira alıyorsam cüzdanıma ve dışarıya çıkıcaksam bi şekilde uçuyo para bende anlam veremiyorum.
Ev konusunda (fatura vs) tasarrufluyumdur, market içinde öyle ama gezmek falan olunca ipin ucunu kaçırıyorum.
Bence en güzel birikim bir borca girmek diye düşünüyorum.

Yiyecek alışverişinde de abur cubur doldurup çıkarınca irademiz körelir mi acaba:KK53::KK53::KK53:

Yiyecek demedim kıyafet konusunda söyledim yani markete tok gidersen az abur cubur alırsın :KK70:ayrıca espiri yaptım kıyafetlere bakıyorum ama almıyorum demek istedim lafı cok değişik yerlere çektin :KK76:

kesinlikle en iyi birikim borca girerek oluyor

bunun için kira ödemektense ev kredisi çektik kendi evimizde oturarak ev sahibi olduk

geçen sene ekstra mobilya taksidim vardı 650 tl onun borcu biteli bir yıl oldu ama ben şimdi o paranın yerine borca girmedim

ama birikimde olmadı işte gelen gidiyor hesabı

birde her sene bozuklukları kumbarada biriktiririm kurban bayramı öncesi 200-300 lira kurbanlığa para çıkartmış olurum;)

Birikim mi o da nesi ? :KK70:
Cüzdanıma giren parayı biliyorum ama çıkanı bile aklımda tutamıyorum.
Bugün 100 lira alıyorsam cüzdanıma ve dışarıya çıkıcaksam bi şekilde uçuyo para bende anlam veremiyorum.
Ev konusunda (fatura vs) tasarrufluyumdur, market içinde öyle ama gezmek falan olunca ipin ucunu kaçırıyorum.
Bence en güzel birikim bir borca girmek diye düşünüyorum.
Haklisiniz cüzdanı ne kadar koyuluyorsa o kadar uçup gidiyor mümkün olduğunca az koyup idare etmek gerek :)

Back