• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

peki sonra çılgınca alışverişe sarmıyor musun

bak alamamıştım şimdi alayım; zaten geçen ay almadım; bu ay bunu da alayım gibi gibi

Yoooo, alışıyor insan. Bak geçen ay bu olmadan yapabildim yine yaparım diyorsun. Tabi ki nemlendiricimi alıyorum, ama gidip bardak almıyorum mesela. Evde olan bir şeyse almayabiliyorum. Olmayan, bitmiş tükenmiş bir şeyse elbette alıyorum.

Bir deneyin bence.

Ben suan calismiyorum ev kredisi oduyoruz 8 aylik bebegimiz var 100 tl kydum bu ay ve bundan sonraki her ay birikim yapiyorum saniyorum meger 400 kkyan varmis bravo esimde memur bu arada

ben çok idareliyim,bu konuda hiç mütevazi olamam,acaip süper tutarım,kıram yok,bir zamanlar vardı,maaşımı alıp yılarca hadi endulus kıranı ayır dedim,aslında kıram yokken,unuttum,ve yılda iki kez indirim oluyor,kış ve yaz,ondan alışveriş yaparım,ve asla kredi kartı kullanmam(işin sırrı burda)ve şunu derim endulus 2000 tl maaş alıyorsun,bu ay 1000 tl yatmış ise ne yapacaksın,ve buna ınanır ona göre yaşarım,yıllarca böle yaptım,lakın son bır yıldır bir bıkkınlık bır pes ettim,yıne de bırıktırdım,zaten istesemde korkudan (parasız kalma korkusu)harcamıyorum gönul rahatlığı ile,bende harcayanlara hayranım

Bizimde kumbaramiz var bozuklari hep ona atariz esimle bakarim nerde bozukluk hemen alir atarim kumbaraya hic birakmam ortada:KK56: oradan bebegimize oyuncak oyun halisi salincak falan aldik sanki bedava gibi geliyor:KK23:

birikmiyor.
o kadar hesap kitap yapıyorum, nereye ne vereceğimi biliyorum.
güya ay sonuna 500 artması gerekirken 500 içeri giriyorum.
bir şey de aldığım yok.

Ben de esimin verdigi harcliklari biriktiriyorum. Ailem de gonderiyor bana onu da biriktiriyorum. Malum bebis olacak birikim sart. :)

Valla birikim yapmanin sarti maasi aldigin gibi hicbir harcama yapmadan bir miktar kenara ayirmak, ben calismiyorum esim maasini alinca eve getiriyor hemen 500 lirasini ayiriyorum kalan parayla ay sonuna kadar idare ediyoruz bazi aylar paramizdan artan oluyo onuda hemen birikimimizin uzerine ekliyorum, daha dogrusu bir aya kadar durumumuz buydu ama bebek alisverisleri arttikca birikim olayida kalkti suan elimizdeki maasi ay sonuna kadar yettirmeye calisiyoruz :anneadayı:

Gram altın hesabı açtırdım bakalım bu aydan sonra düzenli yatırırsam o bile kar ilk maaşı alır almaz hemen aktardım aktardım yoksa oydu şuydu gidiyor.

Gram altın hesabı açtırdım bakalım bu aydan sonra düzenli yatırırsam o bile kar ilk maaşı alır almaz hemen aktardım aktardım yoksa oydu şuydu gidiyor.

altın hesabu çok güzel bir birikim yoludur.. ben kullanıyorum her ay bir gram alıyordum..şuan biraz düşmesini bekliyorum düşer düşmez gram altına devam :)

Teneke kumbara aldim acamayayim diye. Icine 50 yada 100 yada 1 tl. Elime gecen parayi atiyorum. Daha azi ile gecinmeye calisiyorum.

Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)

Biz eğer altın fiyatları çok uçmamışsa bir iki çeyrek alıp atıyoruz kenara, eğer altın alamadıysak da, muhakkak para atıyoruz. İyice sıkıştığımızda da ilaç gibi geliyor, zaten varlığını unutmaya çalışıyoruz ki ona güvenipte gereksiz harcamalar yapmayalım :)

Şuan kendi paramla yaptığım birikim aylık 170 200 arası değişiyor. İnşallah Ocak ayında kredimiz bitecek o zaman 700 lira açık oluşacak bütçemde. Ayrıca ben altın fiyatlarını takip etmeye çalışıyorum en düşük fiyatlıyken alıyorum bozdurmam gerekirse o zaman en yüksek olduğu zamanı bekliyorum o zaman kar etmiş oluyorum. :confused:

Aklıma birde şöyle bir formül geldi:
Alış verişe çıktığımızda eğer alacağımız ürünün aynını başka yerde daha ucuza bulduysak, ardaki farkı direkt kumbaraya atalım. İlk fiyata almış olsaydık o para havaya gidecekti nasıl olsa. Madem bir kar ettik onu da kenara atıp biriktirelim, sonrada kendimizi ödüllendirelim tabi :))

ben hic biriktiremiyorum hep karttan harcıyorum babamın verdigi harclıgı biriktikce hesabıma yatırıyorum ay sonunda da hesaptan cekip karta oduyorum:KK43: para su gibi gidiyor o kadar uzuluyorum ki ama bu ay söz verdim kendime gereksiz harcama asla yapmayacagım. ve kasımda calısmaya baslayacagım alacagım maas +harclıgım 5-6 bin olacak en azından her ay 3bin lira kenara koymak istiyorum.

Bizim evimiz kıra, düğün kredisi de vardı 1000 tl baktık paranin nere gittiği belli degil duruma el koyduk düğün üstü 3 tane olan kredi kartını 1 e düşürdük. Maas hesabima vadeli hesap actik ucret kesilmiyor, maşlarımızı alinca direkt 750 tl atıyoruz unutuyoruz kalanı ödemelere harcamalara dagitiyoruz. Bence altın anahtar bu maaş alınca birikim miktarıni ayırıp kalaniyla gecinmek.
En onemlisi bereketli olsun paraciklarimiz :)

araba aldik ayda 1500 oraya oduyoruz birikimimizi anca boyle yapabiliyoruz. 50 ye aldik simdi satsak 55 kar da ettik bi guzel oh mis :)
parayi biyere baglamadan birilim yapilmiyor

Kizlar birbirimizi tesvik icin aylik yaptigimiz birikimi tipki diyet gruplarindaki gibi yazmaya ne dersiniz?
Ben not aldigim kayitlari kaybediyorum, harcadiklarimi yaziyorum ama bir ise yaramiyor. Isin icinden cikamadim. Para biriktirmek istiyorum artik!

Back