aylık alışveriş

mercimek392

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
34
24
88
merhaba
evde tasarruf yapmak adına bimden alışveriş yapan var mı? biz şimdiye kadar genelde migrostan aldık herşeyi ancak biraz pahalı..şu an kredi ödüyoruz elimize maaştan çok bişey kalmıyor aslında ama 7 aylık bir bebeğimiz var ve ben onun için birikim yapmak istiyourm odasına kumbara koydum bozukları orada biriktiriyorum..
3 yıllık evliyim 1 yılı zaten eşimden ayrıydı (tayin nedeniyle başka bi şehre gitmek zorunda kaldım)..ev işleri market alışverişi yemek düzeni doğru düzgün oturtamadım..aylık yemek listesinden bahsedilmiş burda oraları okudum bikaç gün önce kendimce bi liste çıkardım..
market alışverişi masraflarımı da azaltmak için aylık alışverişe başlamak istiyorum çünkü neredeyse iki günde bir ufak tefek bişey için markete gidiyor eşim böyle olunca da ne zaman neye ne kadar harcadık bilmiyorum..
bi evin ihtiyaçları nelerdir diye az önce elimde kağıt kalem banyoya mutfağa girdim detaylı bi liste çıkardım..
aylık alışveriş ne zaman yapılır aylık alışverişte neler alınır ve aylık alışverişini bimden yapıp para arttıran var mı?

çok karışık yazdım farkındayım ama kusura bakmayın kafamda deli sorular...

bimden neler alıyorsunuz mesela? markalarıyla örnek verebilir misiniz? ben şimdiye kadar şu indirimde olan ufak tefek ürünlerinden ve kırtasiye ürünlerinden başka birşey almadım hiç? ama bundan sonra pahalı marketlere o kadar para vermek istemiyorum..
örnegin
gıda: yağ (sıvı yağ / zeytinyağı ) bakliyat nişasta un margarin yumurta yogurt zeytin beyaz peynir kaşar peynir salça irmik süt çay kahve salça baharat milföy makarna kuru yemiş kabartma tozu vanilya maya yufka lor sirke vs

temizlik: bulaşık çamaşır makinası deterjanları sıvı sabun kağıt havlu kağıt peçete tuvalet kağıdı diş macunu çöp poşeti çamaşır suyu yumuşatıcı yüzey temizleyici camsil kireç çözücüler vs
bunların hepsini alıyor musunuz bimden?

fırın poşeti buzdolabı poşeti yağlı kağıt bimde var mı?

ayrıca bimdeki bebek bezini kullanan memnun kalan var mı? fiyatının uygun olduğunu duydum ama cesaret edip alamadım..toplu alışverişi bimden yaparsam onu da ordan almak istiyorum bebeğim 7 aylık şimdiye kadar çok bez değiştirdik pişik sorunu yaşamadık çok şükür...yediğine içtiğine değil de beze verdiğim paraya acıyorum bazen

katılıyorum.. migros ve bim'in fiyat farkı çok bariz ortada... genellikle birçok seyı bım'den alıyorum...migrostan artık neredeyse hiçbirşey almamaya başladım..ha bulamadıgım özel bişeyler olursa falan giderim...sizde bim'i deneyin derim..

Ben bimden çok memnunum.
Çok
hesaplı

oğlum dogdugundan beri bim'in bezını kullandım.. hiç ama hiç pişik olmadı, üstelik kızımda kullandıgım huggies'den cok daha kuru cildi..onca yıl huggiese verdıgım paraya acıdım.. çok memnunum bim'in bebek bezinden...

bim de her urunu bulamıyorsunuz kendi urunleri cogunlukla.. pekde guvenemiyorum ben ucuz uygun oluyor ama kalitelerinden pek memnun kalmıyorum..aylık olarak bakliyatlar un yag cay temizlik urunleri vs alınıyor ama diger seyler muhakkak cıkıyor sebze meyve kahvaltılık bunlarıda haftalık olarak alın biz oyle yapıyoruz duzene oturtunca neyin ne zaman bitecegini anlıyorsunuz

prima kullanıyorduk molfix aldık bezle ilgili şikayetim yok tek sorunu fiyatı..bimde bez ne kadar
biz 4 numara kullanıyoruz

sebze meyve ve et ürünleri için manav ve kasabımız var zaten et konusunda güvenemem bime..pazar çok uzak bize mecburen manavdan alıyoruz ama onu da haftalık yemek listesine göre alırsam azar azar sorun kalmayacak o konuda umarım...

Bimciyim Şaka bir yana migrostan sonra bimden alısverıse basladıgında buyuk fark goreceksın
Ben alısverısımı bım ve semt marketınden yapıyorum a101,şok bunlara ındırımlerde ugruyorum onun dısında buyuk marketlere yıne ındırımde gıdıyorum
Aklıma geldıkce yazayım yogurt,peynir cesıtlerı bunları bımden alıyorum memnunum mesela damak tadı degısır ama en cok köy peynırını ve suzme peynırı tuketıyoruz margarınıde bımden alıyorum ama bızım yag olarak sutlu tatlıları cok guzel sucukta falan coskun gıbı markalar var bımde sutu hep alıyodum ama artık almıcam bozdugunu dusunuyorum.. yumurta almıyorum bımden kagıt havlu,kagıt mendıl,pecete alıyorum ama tuvalet kagıdını almıyuorum baska detarjan almıyorum bımden ama annem bulut marka yumusatıcı kullanıyordu memnundu beyaz rengınden. Kakao, kabartma tozu,irmik,pudıng tarzı seylerı bımden alıyorum yıne kuruyemıs, tursu,nugget,dondurulmus patates,milföy, yesıl zeytın aklıma gelenler bunlar bunların dısında ulkerın falan urunlerı oluyo yıne bımde onlarıda alıyorum ben baya baya bımcıyım bastada dedıgım gıbı

bimden aldığınız ürünlerden örnek verebilir misiniz? bakliyat yağ un salça vs hangi marka memnun musunuz?

bakliyatlarıda alıyorum ama artık kuru fasulyesını almıcam un, seker falanda bımden
bırde cocuk bezınıde yazmıyı unutmusum benım cocugum yok ama arkadasım kullanıyormus ve memnunmus

çok teşekkür ederim boyle detaylı yazdığınız için çok faydası oldu :) bimden neler alınır listesi yapmaya çalışıyorum şu an yazdıklarınızı ekliycem :)

Bim değil de, gross marketlerden alışveriş yapmanız daha da karlı olacaktır.
Sebze, meyve, kahvaltılık, süt, yoğurt hariç diğer her şeyi aylık alabilirsiniz.
Hatta kahvaltılıkta bile zeytin ve peyniri vakumlu 2 şer paket alırsanız, uzun süre gittiğinizi farkedersiniz.
Sebzelerden maydonoz, biber, domates, limon, patlıcanı topluca alıp buzlukta değerlendirebilirsiniz.
Mesela kırmızı, yeşil ve çarliston biberi 1er kilo alıp ince ince dilimleyip, buzluğa poşetle atıyorum, yemek yaparken hem kolaylık hem de sürekli alma ihtiyacım olmuyor.
Aynı şekilde yeşil biberleri kızartıp atıyorum, çıkarıp yoğurtluyorum.
Patlıcanları hem közleyip, hem kızartıp hem de karnıyarıklık için çokça alıp, hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz.
Maydonozu da aynı şekilde ince ince kıyıp, sürekli kullanın.
Limonu sıkıp, buz poşetlerine doldurup, tek seferlik kullanıyorum.
Domatesi de rendeleyip, tek yemeklik buzluğa atıyorum.
Tereyağını çok fazla alıp, yine buzluğa küçük kareler şeklinde kesip poşetle atıyorum.
Konserveler, içecekler, kuru gıdalar, deterjanlar, peçete-tuvalet kağıdı, yağlar, pasta malzemeleri, et çeşitleri, sabunlar, pedler, evde çocuk varsa onun ihtiyaçları ve aklıma gelmeyen daha bir sürü şeyi aylık olarak alın, kara geçin.

zeytin ve peyniri fazla almak aklıma gelmemişti hiç..
biberi ben de atarım buzluğa ama patlıcan maydanoz limon domates koymamıştım daha önce en kısa zamanda denerim..
kuru fasulye ve nohutu haşlayıp atıyorum dondurucuya ben yemeğe yada pilava piyaza hazır oluyor hemen

bu arada gross market yaşadığım şehirde yok maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…