Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

ooo nerdeyse yatalak kaldim once kanama alani sonrasi kusma en son 3 ayi kalca nekrozu ile kapattim wcye dahi tutunarak yurudum dogum oldu her kotu seyi hastaneye birakarak geldim evime benimde dusugum var。 merak etme sorun olmaz kalbini ferah tut bebisi de stresde birakma saglikla dogur ins

4 yaşında bir kardeşim var. Annemin hiç şekerle ilgili sorunu olmamasına rağmen gebelik şekeri çok yüksek çıktı. Dikkat etti ilk başlarda şeker biraz zor düşüyor 5 gün takılmayın. Sonrasında düştü şekeri. Kardeşim biraz da erken doğdu ama küvezde bile kalmadı. Gönlünüzü ferah tutun. Bazı bebekler çok güçlü inanın. Tutunacaktır.

Hersey guzel olucak, korkma bebege de bisey olmayacak, stres yapma demeye geldim

Teşekkğr ederim
Mesajlarınız çok umut verici :)

Ya kıyamam bir diyetisyen ile beraber ilerleseniz daha iyi olmaz mı. Sağlıkla doğsun büyüsün inşallah bebeğiniz.

İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına... Ben de yeni doğum yaptım hemen hemen sebepleri aynı olmasa da erken doğum oldu üstelik herşey normal giderken 28 haftalıkken dünyaya geldi bebegim . 1 kilo 480 Gr . Yenidoğan yoğun bakımda kaldı bir ay 1 kilo 200 Gr a düştü. Tip ilerledi doktorlar ne anneyi ne bebeği riske atmiyorlar . Ama her ikisinin sağlığı için emin olun çok uğraşıyorlar çok şükür bebeğim evime geldi sen de kucağına sağlıkla alırsın inşallah . Kötü düşünceleri aklından çıkar güzel düşün güzel şeyler olsun stresten uzak dur ki kolay geçsin bu süreç

Canım bu strese şekerin suda içsen yüksek olur. Seni anlıyorum elinde değil kaybetme korkusu. Ama bu şekilde yaparak jem kendine, hemde bebeğe zarar verirsin. Bir çok travma annenim gebelik sürecinden kaydolur bebeğe. Çocuğunu ilerde bi pedagoga götürdüğünfe sana ilk soracağı soru ne biliyor musun?

Nasıl bir hamilelik geçirdiniz?

Şimdi herşeyi kafandan at. Bende gebelik şekeri geçirdim. Yüksekti de. Ama sapa sağlam bir evladım oldu. Erken doğum vs olmadı. Sadece diyetime dikkat ettim ve stresi uzak tuttum. Tv bile izlemedim. Komik filmler vs izledim sadece. Beni mutlu edecek şeyler yaptım. Bi hobi bul. Örgü olur, dantel olur. Bebeğine bişeyler ör. İnternetten aç videoları bakarak yapabilirsin. Ve lütfen kendine hep olumlu telkinlerde bulun, bebekle güzel güzel konuş. Beklemesi gerektiğini, beraber bu işi halledeceğinizi anlat. Sürekli konuş.
Stres giderse herşey yoluna girer. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Ne güzel eve dönmüşsünüz bebeğinizle
27 haffaya girdik an itibariyle
Böyle böyle ilerleriz umarım en azından 30u görürüz :)

Amin inşallah
Kitap aldım kendime. Kitap okuyoeum yattığım yerden :)
Dizilere başladım. Öyle oyalanıyorum.

Benim arkadaşım da hamileliğinde hiç bir şey yiyemedi, her şey yasaktı gebelik şekeri yüzünden. Yememesine rağmen hep yüksek çıktı. Kendisi de organik beslenen, spor yapan, meyvesini sebzesini egeden, akdenizden getirten biridir normalde. Çok da fittir. Çok şaşırdık şeker problemi çıkmasına. O da ağladı yiyemediği için, sinirleri çok bozuldu. Ama tontik bir kızı var şimdi , hiç risk atlatmadı. Bence siz de sağlıklı bir şekilde doğuracaksınız

İnşallah ama içinizde umudunuzu inancinizi kötü enerjiyle tüketmeyin o enerji çok lazım olacak sonra annesi . Saglikla ,huzurla büyüsün insalalh

Merhaba canım
Stres de şekeri yükseltir sürekli kötü şeyler düşünme, birçok arkadaş diyetisyen önermiş en azından ne yicem derdin olmaz , doktorun da başından savmis gibi geldi demek ki çok yüksek riskli bir şeker değil yoksa daha ciddiye alırdı
27. Hafta hiç az değil bir tanıdığım 15 yıl önce 25 haftalık doğum yaptı hatta Türkiye'de en erken doğum oymuş gayet sağlıklı şimdi. Şimdi bile doğsa kuvezde sağlıkla büyür , eğer acele etmezse bebiş 30. Haftayı bulursan tamam demektir azcik kalmış sabredin ve stres yok

Evet sıkılıyorsun biliyorum ama doğumdan sonra bugünleri bile arayabilirsin :) Netflix bağlat ve benim için de sabah akşam dizi izle ben hasretim çünkü :)

komşumun oğlu çok iri, yaşıtlarından her anlamda ilerde, hamilelikte şekeri varmış kadının.
benimki de hamilelikten beri boyu, kilosu, kaba motor becerileri geride, bende gebelik tansiyonu vardı

Amin inşallah
Kitap aldım kendime. Kitap okuyoeum yattığım yerden :)
Dizilere başladım. Öyle oyalanıyorum.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Sizin şikayetleriniz komşumu hatırlattı. 3 gebelik yaşadı üçünde de benzer sorunlar vardı. Doğum yaptığı anda tüm şikayetleri bitiyordu. Doktoru "vücudunun bebeği yabancı madde olarak görüyor" demiş. O yüzden o yan etkiler hepsi bünyenin kendisini savunma refleksiymiş.
İlk çocuğu 7 aylık doğdu. 1,200 gramdı. Şimdi büyüdü 25 yaşında kocaman kız oldu maşallah. Diğer çocuklarında da benzer şikayetleri vardı ama hepsi sağ salim doğdu çok şükür.

Stresten uzak durun, dua edin, mutlu edecek şeylerle oyalanın.

Nerde hata yapıyorsun biliyor musun; stres yaparak büyük hata yapıyosun. Eğer sen rahat olursan emin ol şekerin de düşecek bebeğin de rahatlayacak.. Bir diyetisyene mutlaka uğra tabiki diyetini es geçme.. Ama nolur rica ediyorum kendini rahat bırak.. Seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de çok zorluklarla bebeğime kavuştum, inşallah sen de kavuşacaksın sağlıkla Benim gebeliğim boyunca pandemide geçtiği için zaten eşimle evdeydik, çok sevdiğim bi kuzenim var o da öğretmen pandemide çalışmıyordu sağolsun başka şehirden kalktı geldi 4. aydan doğuma kadar bizimle kaldı.. Hem yardım etti ama en çok da moral verdi ve oyalandık beraber. Varsa öyle beraber eğlendiğin biri kalıversin seninle rica et yardım istemek de ayıp değil böyle zamanlarda emin ol herkes koşa koşa gelicektir. Biz konsol oyunları oynadık beraber, turnuva falan yapıyorduk :) Bikaç tane dizi bitirdik sürükleyici olanlardan. Avrupa yakasını youtube dan sürekli izleyip Burhan Altıntopla kahkahalar attık.. Her gün en az 1 film izledik. Eşimle kuzenim her gün yanımda spor yaptılar onlara direktifer verdim o bile eğlencei geçti.Valla nasıl 9 ay doldu anlamadım. Lütfen sakin ol, düşünüp kurmak hiçbişeyi daha iyi yapmayacak, tam tersi seni kötü etkileyecek, düşünmemekse seni kuş gibi hafifletecek vücudunda hissettiğin tek ağırlık bebeğin olacak çünkü o seninle kalıp büyümeye devam edecek Çok sevgiler

ALLAH nasip ettiyse eğer o herşekilde gelir . bu şekilde stres bebeğini olumsuz etkiler başka şeyler düşünmeye çalış oyala kendini. zor biliyorum yaşadığın psikolojiyi de cok iyi anlıyorum. ben de 3 kez gebe kaldım 3 nüde kaybettim . 4. gebeliğim de oğlum oldu . evlat başka birşeye benzemiyor fakat bu süreçte destek çok önemli. inan kalbim ağzımda yaşıyordum her kontrol bana işkence gibi geliyor doktorun yanına girmeden önce elim ayağım titremeye başlardı. zor zamanlardı ama emin ol ki rabbim ol derse olur . pamuklarada sarsan gözünün içine de baksan gidecekse gider engel olamazsın . ilk kaybım 5 aylıktı. sonlandılırılması gerek dediler canlı karnımda ki bebeğimin kalbini durdurdular çünki iki böbreği de yoktu hiç oluşmamıştı. ağlaya tepine gittim söyleyin dünyanın öbür ucunda çaresi var deseniz orayı bulup gidicem yeterki yaşasın dedim ama yapılacak hiçbirşey yoktu. bak 6. aya kadar gelmişsin ne güzel kafanı rahat tutmaya çalış zor olsada bebeğin için yap bunu . Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sevgiler..

Tanıdığım ünlü bir diyetisyen var gebelikte beslenme üzerine takip ediyor en başından beri hastalarını endişelenmeyin bu süreçte destek alsanız güzel olmazmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…