-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Buna benzer liste
Ekmeği kes dedi sadece aslında çorbayı çıkarmadı
Ama benim içtiğim çorbalar hep yasaklı ürün içeriyor
Mesela mercimek bir süre yeme dedi mercimek çorbaları gitti
Yayla çorbası gitti içinde pirinç var
Tarhana olmaz un çünkü
Şehriye olmaz arpa var
Bir düğün çorbası kaldı çevirip çevirip onu içiyorum
Valla varsa çorba öneriniz içerim. Çorba konusunda kıtım biraz
Tavuk köfte vs bunlarda sınır yok. İstediğin zaman istediğin kadar bol ye dedi. Salata ve süt ürünlerinde de öyle. Mesela acıktıkça kaşar peyniri ye dedi.
Bebek 3 haftada gelişmedi zannediyordum ama 1350 gram olmuş bile. Fındık ceviz vs çok yedim çünkü
Şimdi 3 gün protein ağırlıklı diyet verdi. Haşlama sebze ile beraber bolca et tavuk balık ye dedi mesela. 3 gün de böyle deneyeceğiz
yani onun dengesi önemli işte
bebek gelişir o konuda korkma
bir süre sonra insan o hisse kapılıyor anlıyorum seni
içinde un var tarhana içme dedi de bana çok uç geldi
çünkü geçen sonbaharda toplam bir kg un ile tarhana yaptım 5 kavanoza yakın çıktı
bir kaşığı ile bir tencere çorba olur, yani ondaki un oranı çok düşüktür
biz mesela içine kıyma da ekleriz ya da eskiler kavurma koyarmış vs
o içilebilir
keza yayla çorbası bol pirinçli olmaz tabii ama bol sulu olabilir
ekmeği çıkardığında oradan gelecek boşluğu bir kaşık un idare eder
evet mercimek sıkıntılı olur
bak enginar mevsimi ondan yiyebilirsin, bakla bezelye de B grubu sebze yani sebze ama yine de daha şekeri yükseltebilecek mahiyette
eşim bana biber dolması yapardı pirinçsiz, kabak patlıcan da olabilir
fırında da olabilir hatta güveç gibi falan da
domates çorbası olabilir bol kaşarlı hatta sütlü
ben bir tencereye bir kaşık un ancak koyuyorum bir kaseye düşecek un miktarı az olur mısır unu yahut siyez unu ile de yapılabilir
Ben de barbunya ekleyeyimAnnen haşlamaya patates ve havuç koymasın. Bu arada bir not daha vereyim şeker için. Patates, havuç ve mısır yeme. Ekmek ye daha iyi bunlardan
Yayla çorbasına pirinç yerine bir avuç bulgur atabilirsin. sebze çorbaları yapabilirsin brokoli gibi, kabak çorbası gibi, süt veya kremayla bağlarsın. Ama zaten koca bir tencere çorbaya 1 aşık tam buğday unu da kullanabilirsin bağlarken.Buna benzer liste
Ekmeği kes dedi sadece aslında çorbayı çıkarmadı
Ama benim içtiğim çorbalar hep yasaklı ürün içeriyor
Mesela mercimek bir süre yeme dedi mercimek çorbaları gitti
Yayla çorbası gitti içinde pirinç var
Tarhana olmaz un çünkü
Şehriye olmaz arpa var
Bir düğün çorbası kaldı çevirip çevirip onu içiyorum
Valla varsa çorba öneriniz içerim. Çorba konusunda kıtım biraz
Tavuk köfte vs bunlarda sınır yok. İstediğin zaman istediğin kadar bol ye dedi. Salata ve süt ürünlerinde de öyle. Mesela acıktıkça kaşar peyniri ye dedi.
Bebek 3 haftada gelişmedi zannediyordum ama 1350 gram olmuş bile. Fındık ceviz vs çok yedim çünkü
Şimdi 3 gün protein ağırlıklı diyet verdi. Haşlama sebze ile beraber bolca et tavuk balık ye dedi mesela. 3 gün de böyle deneyeceğiz
Yayla çorbasına pirinç yerine bir avuç bulgur atabilirsin. sebze çorbaları yapabilirsin brokoli gibi, kabak çorbası gibi, süt veya kremayla bağlarsın. Ama zaten koca bir tencere çorbaya 1 aşık tam buğday unu da kullanabilirsin bağlarken.
Bu arada Kırmızı mercimeğin glisemik indeks puanı gayet düşük yaa 36 yazıyor. Tekrar söylüyorum diyetisyene git canım yoksa aç kalacaksın. Doktorun bence iyi bilmiyor bu konuyu.Ay kabak çorbası mükemmel fikir
Sütlü sebze çorbalarına bakayım ben
Teşekkür ederiiim :)
Bu arada Kırmızı mercimeğin glisemik indeks puanı gayet düşük yaa 36 yazıyor. Tekrar söylüyorum diyetisyene git canım yoksa aç kalacaksın. Doktorun bence iyi bilmiyor bu konuyu.
Tamam sen bilirsin ama ben daha rahat bi yeme programı için söylüyorum bunu sana yani mercimek ne alaka yaaTamam kendime 3 gün veriyorum
3 günlük diyet verdi zaten
Sonra olmazsa dooğru diyetisyene :)
Tamam kendime 3 gün veriyorum
3 günlük diyet verdi zaten
Sonra olmazsa dooğru diyetisyene :)
şu 3 günlük proteinli diyeti de yazsana
yani proteinden anlaşılan ayran olmamalı bence
zira ayranın çoğunluğu sudur yahut cıvık bir cacık da olmaz
yoğurt oranı yüksek olmalı
evet kaşar iyi bir protein kaynağı da o da yağlı
süt alma imkanı varsa süt kesiği yapılabilir, özellikle tazeyken tadı çok hoş oluyor
yumurta ile birlikte omlet de olabilir biraz da maydanoz hoş olur
"Biz, Sidney Üniversitesi Glisemik İndeks resmi sitesi üzerinden bu oranları size sunmaktayız.Bu sitede uzun bir liste var, binlerce tahlil sonucu paylaşılmış diyebiliriz. Burada dikkatimizi çeken bir besin vardı; Turkish Noodle Soup yani Tel Şehriye Çorbası.
Glisemik İndeksi “1” olan tek besin diyebiliriz. Tabii çok merak ederek baktığımızda bunun Tel Şehriye Çorbası olduğunu gördük. Düşünün ki, dünyada glisemik indeksi “1 “ olan tek bir besin var o da bizim mutfağımızdan çıkmış. Örneğin, Domates çorbası G.İ. oranı 38 ve G.Y. oranı 6,46 ve Mercimek Çorbası G.İ. oranı 44 G.Y. oranı 9.24 iken, Tel Şehriyede #glisemikindeks oranı; 1 ve #glisemikyük oranı; 0,09 yani neredeyse sıfıra yakındırBu haliyle Tel Şehriye Çorbası’ndan alacağınız her bir besin kaynağı vücudunuzun kan şekeri dengemizi hiç bozmayacaktır. Uzun süre tok tutacak mucizevi bir besin kaynağı olduğunu söyleyebiliriz. Bol limon sıkılmış tavuklu tel şehriye çorbasının halk dilinde hasta çorbası olarak anılmasının sebebi de bu olabilir mi?"
Bak bence önemli bilgi
Sabah şu öğlen şu şeklinde vermedi
Yemem gerekenleri söyledi
Ayran yoğurt süt tavuk balık et
Haşlama sebzeler
Vs vs gibi
Ben gün içerisine dağıtıyorum
balık yiyor musun
yani hamilesin burada tarif vermeyeyim de
yiyebiliyorsan at fırına pişsin
yanında da yeşillik
biraz da böyle yavaş yavaş ye
doyarsın çok rahat
büyük balıkların yarısı bir porsiyon ediyor
yani bir balık eşin ve sana rahat rahat yeter
yanında da ızgara sebze olur salata olur miss
313 ayetel kürsü okumanızı tavsiye ederimHanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Merhabalar konu sahibi şekeriniz ne durumda ben eşimin ısrarıyla poğaça yedim ve 160a fırladı şu an vicdan azabi çekiyorum resmenoff inşallah zararı olmamıştır bebişe
Aa siz 2. Saat mi ölçüyorsunuz tokluğu bana ilk lokmadan sonra 1. Saatte ölçtürüyorlarTokluk maksimum 115 oluyor 2.saat ölçüsünde. O kontrol altında ama açlık hep 108 105 falan.
İşte doğuma kadar hep dikkat edeceğşz anlaşılan
Öyle 1 ay diyet yaptım iyileştim diyemiyoruz sanırım
Bebek iyidir merak etmeyin
Kaç zamandır siz de diyetteydiniz sanırım. Bebek uzun süre maruz kalmadı
Onlar iyi olsun da doğumdan sonra yiyeceklerim diye liste yapıyorum