- 30 Kasım 2010
- 9.574
- 19.171
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Çok çok tatlı biraz da insanin hamile olası gelesi gibi gibi boyle imrenesi yazarsanız ülkede nüfus patlar benden söylemesiTabiki öyle yapmalısın bak göreceksin öyle olunca değerlerin de iyiye gidecek. Aç kalmak açlık şekerini en çok etkileyen şey. aç kesinlikle kalma ama sağlık şeyler tüket. Mesela ben bazen gece acıkırdım (çünkü bazen akşam yemeğini söylemesi ayıp kusardım 9 ay kustum) Bir dilim tam buğday ekmeğine 2 tane üçgen peynir sürer yer mis gibi yatardım. Hem sağlıklı karbonhidrat ama peynir protein olduğu için şekeri fırlatmıyordu. Kendine bu şekilde küçük sürprizler yapabilirsin. Yoğurtla doyulur mu kuzum hamilesin sen yaa :)
Gibigibinin yorumlarını tutarlı ve yerinde buldum. Hâlâ evhamlılık mı seziyorum cümlelerinde bacımDoktor verdi bunu
Bana ekmek full yasak
Başka ne yesem yatmadan bilemedim
Ekmek grissini vs olmadan bir önerin var mı?
Çorba mı içip yatsam acaba
Ben de senin gibiyim ama emin ol biraz araştırsan doktorunun abarttığını göreceksin. Bence beslenme konusunda bir diyetisyene görün çünkü onlar bu konularda daha uzmanlar.. Yine de sen bilirsin tabi. Gece kalkıp tarçınlı süt içmen de sabah aç kalkmaman için bir seçenek tabiki. Ama kaçıncı aydasın hatırlamıyorum ama kilo vermen hamileliğin ilk 3 ayı hariç çok normal değil bence.Ben bir de doktor ne dese harfiyen uyan bir tipim
Günde 1 kez tokluk ölç dedi ben 3 öğün öltüm düşün
Şimdi o bana ekmek ye demeden asla ağzıma sürmem
Ama o kadar çok salata yoğurt ayran kaşar vs yedim ki 3 haftada kilo vermemişim
Tek sıkıntım sabahları çok aç uyanmak
Acaba alarm kurup gece 3 gibi süt mü içsem diye de düşündüm
Çok çok tatlı biraz da insanin hamile olası gelesi gibi gibi boyle imrenesi yazarsanız ülkede nüfus patlar benden söylemesi
Tüp bebek yaptirmak istedi canım ya...
Gibigibinin yorumlarını tutarlı ve yerinde buldum. Hâlâ evhamlılık mı seziyorum cümlelerinde bacımGece süt gaz ve karın ağrısı yapabilir. Laktozsuz olur bak
Ben de senin gibiyim ama emin ol biraz araştırsan doktorunun abarttığını göreceksin. Bence beslenme konusunda bir diyetisyene görün çünkü onlar bu konularda daha uzmanlar.. Yine de sen bilirsin tabi. Gece kalkıp tarçınlı süt içmen de sabah aç kalkmaman için bir seçenek tabiki. Ama kaçıncı aydasın hatırlamıyorum ama kilo vermen hamileliğin ilk 3 ayı hariç çok normal değil bence.
Hahahaha neden olmasınÇok çok tatlı biraz da insanin hamile olası gelesi gibi gibi boyle imrenesi yazarsanız ülkede nüfus patlar benden söylemesi
Tüp bebek yaptirmak istedi canım ya...
Gibigibinin yorumlarını tutarlı ve yerinde buldum. Hâlâ evhamlılık mı seziyorum cümlelerinde bacımGece süt gaz ve karın ağrısı yapabilir. Laktozsuz olur bak
Bakîn benn9 bebek kaybettim seker hastasıyım.normalde ve gebelik kayiplarimin sekerimle ilgisi yok aglamayin agladikca sekeriniz yukselir aç kalmayin ac kaldikca seker yukselir yemekten hemen sonra uzanmayın uyursaniz sekeeriniz yükselir rabbim sağlıklıca nasip etsin yavrunuzu...Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Aynı kilo da bence biraz az az da olsa almalısın diye biliyorum canım. Sen neden diyetisyene görünmüyosun? O daha iyi bi beslenme planı yapar değerlerine göre ve gebeliğine göreYok kilo vermemişim. Aynı kilodayın
28 haftayız
Aynı kilo da bence biraz az az da olsa almalısın diye biliyorum canım. Sen neden diyetisyene görünmüyosun? O daha iyi bi beslenme planı yapar değerlerine göre ve gebeliğine göre
Doktorun yönlendirmesine gerek yok sen kendin gidebilirsin. Sağlık değerlerine ve gebelik durumuna uygun bir beslenme planı çıkarır ayda belli bir kilo alacağın bir program.Doktorum henüz yönlendirmedi
Diyetimi o veriyor
Kızlar bir sorum olacak
Gebelik şekerim düzene girince takacak başka konu bulayım dedim
Şimdi ben diyet yapıyorum. Tokluk şekeir yerine açlık şekerim yüksek olduğu için baya katı bir diyet yapıyorum. Bu sebeple 15 gündür açım. Bildiğiniz doymuyorum. Ekmek vs komple yasak çünkü.
Çorbalar da rafa kalktı. Çok yemek seçen bir insanım. İçtiğim tüm çorbalarda un var. O sebeple yasak
Neyse sorum şu, bu bebek kilo alıyor mudur?
Erken doğum riski de olduğu için benim için gelişmesi büyümesi oldukça önemli.
Gün içinde yediklerim, her öğünde mutlaka salata, acıktıkça sık sık peynir, süt, yoğurt, ayran, kahvaltılarda çift yumurta, yemek aralarında ise günde 3 porsiyon meyve, ana yemeklerde köfte tavuk veya sebze yemeği (diğer her şey şimdilik yasak), badem ceviz gibi kuruyemişler
Ama tıka basa doymuyorum tabi. Bebek kilo alıyordur değil mi? Onun kilo alması için illa benim tıka basa doymam mı lazım?
Doktorun yönlendirmesine gerek yok sen kendin gidebilirsin. Sağlık değerlerine ve gebelik durumuna uygun bir beslenme planı çıkarır ayda belli bir kilo alacağın bir program.
et et et
yani sebze yemeği de atıyorum kabak çırtması derler bizde kabağı domatesi doğrar kavurursun içine biraz dereotu koyar üstüne yoğurt döker yersin
bu seni o an doyurur ama aslında besin değeri düşüktür
ya da işte taze fasulye, ekmeksiz pilavsız bir tabak yersin doyarsın ama sonra kısa sürede açlık hissin tavan yapar
özellikle gece acıkıyorum yazmışsın galiba
akşam proteinli öğün lazım zira uzun süre aç kalınacak
köfte yazmışsın mesela, burada az çok biliyoruz maddi durumun daha farklı et almaya da müsaittir neden köfte
yani 3-5 köfte yerine bir parça antrikot biftek yahut bir porsiyon büyük balık vs neden yok ya da ne bileyim haşlama et, ızgara et vs
yani doktora bir sözüm yok, genele yönelik daha ekonomik protein kaynağı yumurta süt yoğurtlu bir menü yazmış olabilir ama nitelikli protein almak lazım
o da maalesef o piyasa tavuklarında yahut çoğunluğu yağ olup eriyen köftelerde fazlaca değil
Annen haşlamaya patates ve havuç koymasın. Bu arada bir not daha vereyim şeker için. Patates, havuç ve mısır yeme. Ekmek ye daha iyi bunlardanParça et yiyemiyorum
Tek yiyebildiğim köfte
Şimdi kuzu vs aldık annem haşlama yapacak
Burnumu tıkar yerim artık diye düşündüm
Akşamları sebze yerine protein ağırlıklı yemeyi düşündüm bende
Uyanınca
- 1 bardak su
Kahvaltı
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 2 dilim beyaz peynir az yağlı
- Mevsiminde 2 tam ceviz veya az tuzlu 6 adet zeytin
- 2 dilim tam buğday ekmeği
- Salatalık, domates
Ara Öğün
- 1 porsiyon meyve + 1 bardak ayran + 6 adet çiğ fındık
Öğlen
- (4-6 köfte kadar et ) 120-180 gr ızgara veya fırında pişmiş tavuk eti, köfte
- Bol yeşillikli salata
- 1 kase yoğurt veya 2 bardak ayran veya 1 kase cacık
- 1 kase çorba veya 4-5 kaşık bulgur pilavı
İkindi
- 1 porsiyon meyve
Akşam
- 1 kase çorba veya 2 dilim tam buğday ekmeği
- 1 porsiyon sebze yemeği veya bakliyat yemeği
- 1 kase yoğurt veya 2 bardak ayran veya 1 kase cacık
- Bol yeşillikli salata
Gece
- 1 porsiyon meyve + 1 kase yoğurt
bu tarz bir liste mi sendeki
yani ekmek yeme çorba içme vs deyince kalanlar çok az olur
bunların her birinin kalorisi önemlidir
mesela o bir dilim ekmek çıkar ama onun yerine glisemik endeksi düşük başka bir alternatif koymak gerekir
yoksa kalori ve protein dengesi şaşar
örneğin öğlen çorba veya pilav yazılı bölümü atlarsan onun kalorisi eksik kalır
o bir kase çorbanın yerine bol yeşillik yesen de onu karşılamaz
ya da akşam çorba içmeyeyim dediğinde yoğurt salata ve fasülye kalır, sonra da ara öğünde 3 tane mevsim meyvesi bir kase yoğurt yediğinde için dışın yoğurt hissi olur miden bir süre sonra kazınır
uzun süre tok tutan, şekeri tetiklemeyen, fazla yağ içermeyen protein lazım
Annen haşlamaya patates ve havuç koymasın. Bu arada bir not daha vereyim şeker için. Patates, havuç ve mısır yeme. Ekmek ye daha iyi bunlardan
Parça et yiyemiyorum
Tek yiyebildiğim köfte
Şimdi kuzu vs aldık annem haşlama yapacak
Burnumu tıkar yerim artık diye düşündüm
Akşamları sebze yerine protein ağırlıklı yemeyi düşündüm bende
o zaman köftenin protein değeri yüksek olsun
bebek kıyması al
ya da çiğ köfte kıyması
yani yağı, zarı vs az olmalı, içine yumurta kırılabilir, bu şekilde zenginleştirilebilir
tavuk için de çevrede varsa gezen tavuk bir bakılabilir ama gezen tavuk deyip de yemle besliyorsa uzak durup marketten organik adı altında satılanlara yönelmek gerekir
bir de bakliyat önemli evet onların da miktarı az ama kıymetli protein
diyetisyeni ben alternatifi belirlemesi için önermiştim önceki yazışmalarda
yani diyetisyen sana diyor ki bu akşam köftenin yanına piyaz yap ye ama şunu yeme
öğlen bunlar yerine şu kadar bulgurlu kısır yap vs vs
yani alternatif olmadan bu şekilde yemek yorucu
bir de bol yeşillik ek olarak ızgara sebze de güzel olabilir
patlıcan salatası mesela, köz biber vs