Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Çok çok tatlı biraz da insanin hamile olası gelesi gibi gibi boyle imrenesi yazarsanız ülkede nüfus patlar benden söylemesi

Tüp bebek yaptirmak istedi canım ya...
Doktor verdi bunu
Bana ekmek full yasak
Başka ne yesem yatmadan bilemedim
Ekmek grissini vs olmadan bir önerin var mı?
Çorba mı içip yatsam acaba
Gibigibinin yorumlarını tutarlı ve yerinde buldum. Hâlâ evhamlılık mı seziyorum cümlelerinde bacım Gece süt gaz ve karın ağrısı yapabilir. Laktozsuz olur bak

Ben de senin gibiyim ama emin ol biraz araştırsan doktorunun abarttığını göreceksin. Bence beslenme konusunda bir diyetisyene görün çünkü onlar bu konularda daha uzmanlar.. Yine de sen bilirsin tabi. Gece kalkıp tarçınlı süt içmen de sabah aç kalkmaman için bir seçenek tabiki. Ama kaçıncı aydasın hatırlamıyorum ama kilo vermen hamileliğin ilk 3 ayı hariç çok normal değil bence.

Ay nickim bile evhamlı
Evham benim göbek adım
Sözlükte evham kelimesine bak karşıda adım soyadım adresim yazar
En fazla bu kadar rahatlayabiliyorum

Evet gibi gibiyim beni de çok rahatlattı sağolsun

Yok kilo vermemişim. Aynı kilodayın
28 haftayız

Hahahaha neden olmasın ben 39 yaşımda tüpsüz doğurdum valla işte ben de evhamlıyla aynı sorunu yaşadım hamileliğimde ondan bu kadar detay biliyorum. Çok şükür bebeğim de sağlıklı zamannda doğdu inşallah herkesin bebekleri sağlıklı olur İsteyen herkesin de bebekleri olur

Bakîn benn9 bebek kaybettim seker hastasıyım.normalde ve gebelik kayiplarimin sekerimle ilgisi yok aglamayin agladikca sekeriniz yukselir aç kalmayin ac kaldikca seker yukselir yemekten hemen sonra uzanmayın uyursaniz sekeeriniz yükselir rabbim sağlıklıca nasip etsin yavrunuzu...

arkadasım merhaba saglicakla kucagına alirsin insallah
stres yapma bol bol dinlen seker sadece yeme icmeyle yükselmez moral onemli stressiz bir hamilelik gecirirsin inşallah

seni en iyi ben anlarım hamileligimin başından doguma kadar diyet yaptım ve dogumuma son 3 haftaya kadar gunde 6 kere olcum yapiyordum parmaklarimdan delik desik olmustu yedigim yarim muz â170-180 lere cikariyordu tokluk sekerimi benim riskli bir hamilelik donemim oldu, yatarak hamilelik gecirdim. Rahim agzına dikis atıldı kızim biraz sabırsiz cıktı 31 haftalık erken doğdu gebelik zehirlenmesi yaşadım. Inan her yiyecege hasret kalmıstim cünkü yiyemiyordum midem cok fazla yaniyordu sadece 8 kilo almistım. Hersey gelip geciyor suanda 18 aylık olduk,

sizinde oyle olacak bunlar hep anı olarak kalacak saglicakla insallah

et et et

yani sebze yemeği de atıyorum kabak çırtması derler bizde kabağı domatesi doğrar kavurursun içine biraz dereotu koyar üstüne yoğurt döker yersin

bu seni o an doyurur ama aslında besin değeri düşüktür

ya da işte taze fasulye, ekmeksiz pilavsız bir tabak yersin doyarsın ama sonra kısa sürede açlık hissin tavan yapar

özellikle gece acıkıyorum yazmışsın galiba

akşam proteinli öğün lazım zira uzun süre aç kalınacak

köfte yazmışsın mesela, burada az çok biliyoruz maddi durumun daha farklı et almaya da müsaittir neden köfte

yani 3-5 köfte yerine bir parça antrikot biftek yahut bir porsiyon büyük balık vs neden yok ya da ne bileyim haşlama et, ızgara et vs

yani doktora bir sözüm yok, genele yönelik daha ekonomik protein kaynağı yumurta süt yoğurtlu bir menü yazmış olabilir ama nitelikli protein almak lazım

o da maalesef o piyasa tavuklarında yahut çoğunluğu yağ olup eriyen köftelerde fazlaca değil

Uyanınca​

• 1 bardak su

Kahvaltı​

• 1 adet haşlanmış yumurta
  • 2 dilim beyaz peynir az yağlı
  • Mevsiminde 2 tam ceviz veya az tuzlu 6 adet zeytin
  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • Salatalık, domates

Ara Öğün​

• 1 porsiyon meyve + 1 bardak ayran + 6 adet çiğ fındık

Öğlen​

• (4-6 köfte kadar et ) 120-180 gr ızgara veya fırında pişmiş tavuk eti, köfte
  • Bol yeşillikli salata
  • 1 kase yoğurt veya 2 bardak ayran veya 1 kase cacık
  • 1 kase çorba veya 4-5 kaşık bulgur pilavı

İkindi​

• 1 porsiyon meyve

Akşam​

• 1 kase çorba veya 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 1 porsiyon sebze yemeği veya bakliyat yemeği
  • 1 kase yoğurt veya 2 bardak ayran veya 1 kase cacık
  • Bol yeşillikli salata

Gece​

• 1 porsiyon meyve + 1 kase yoğurt

bu tarz bir liste mi sendeki

yani ekmek yeme çorba içme vs deyince kalanlar çok az olur

bunların her birinin kalorisi önemlidir

mesela o bir dilim ekmek çıkar ama onun yerine glisemik endeksi düşük başka bir alternatif koymak gerekir

yoksa kalori ve protein dengesi şaşar

örneğin öğlen çorba veya pilav yazılı bölümü atlarsan onun kalorisi eksik kalır

o bir kase çorbanın yerine bol yeşillik yesen de onu karşılamaz

ya da akşam çorba içmeyeyim dediğinde yoğurt salata ve fasülye kalır, sonra da ara öğünde 3 tane mevsim meyvesi bir kase yoğurt yediğinde için dışın yoğurt hissi olur miden bir süre sonra kazınır

uzun süre tok tutan, şekeri tetiklemeyen, fazla yağ içermeyen protein lazım

Parça et yiyemiyorum
Tek yiyebildiğim köfte
Şimdi kuzu vs aldık annem haşlama yapacak
Burnumu tıkar yerim artık diye düşündüm
Akşamları sebze yerine protein ağırlıklı yemeyi düşündüm bende

Annen haşlamaya patates ve havuç koymasın. Bu arada bir not daha vereyim şeker için. Patates, havuç ve mısır yeme. Ekmek ye daha iyi bunlardan

Buna benzer liste
Ekmeği kes dedi sadece aslında çorbayı çıkarmadı
Ama benim içtiğim çorbalar hep yasaklı ürün içeriyor
Mesela mercimek bir süre yeme dedi mercimek çorbaları gitti
Yayla çorbası gitti içinde pirinç var
Tarhana olmaz un çünkü
Şehriye olmaz arpa var

Bir düğün çorbası kaldı çevirip çevirip onu içiyorum
Valla varsa çorba öneriniz içerim. Çorba konusunda kıtım biraz

Tavuk köfte vs bunlarda sınır yok. İstediğin zaman istediğin kadar bol ye dedi. Salata ve süt ürünlerinde de öyle. Mesela acıktıkça kaşar peyniri ye dedi.

Bebek 3 haftada gelişmedi zannediyordum ama 1350 gram olmuş bile. Fındık ceviz vs çok yedim çünkü

Şimdi 3 gün protein ağırlıklı diyet verdi. Haşlama sebze ile beraber bolca et tavuk balık ye dedi mesela. 3 gün de böyle deneyeceğiz

o zaman köftenin protein değeri yüksek olsun

bebek kıyması al

ya da çiğ köfte kıyması

yani yağı, zarı vs az olmalı, içine yumurta kırılabilir, bu şekilde zenginleştirilebilir

tavuk için de çevrede varsa gezen tavuk bir bakılabilir ama gezen tavuk deyip de yemle besliyorsa uzak durup marketten organik adı altında satılanlara yönelmek gerekir

bir de bakliyat önemli evet onların da miktarı az ama kıymetli protein

diyetisyeni ben alternatifi belirlemesi için önermiştim önceki yazışmalarda

yani diyetisyen sana diyor ki bu akşam köftenin yanına piyaz yap ye ama şunu yeme

öğlen bunlar yerine şu kadar bulgurlu kısır yap vs vs

yani alternatif olmadan bu şekilde yemek yorucu

bir de bol yeşillik ek olarak ızgara sebze de güzel olabilir

patlıcan salatası mesela, köz biber vs

Bu kez de verdiği diyet işe yaramazsa öyle yapacağım ama tokluk şekerimi düzenledik. Açlık da 100e düştüğü gün oldu. İnsulin sınırı 105. Şimdi 100 civarı sabitlemeye çalışıyoruz.

Bir süre bakliyat da yeme dedi.
Oradan oluşan protein açığını diğerlerinden sürekli yiyerek kapatmaya çalışıyorum

Evet yoruldum açıkcası
Sürekli tavuk köfte tavuk köfte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…