Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Aa siz 2. Saat mi ölçüyorsunuz tokluğu bana ilk lokmadan sonra 1. Saatte ölçtürüyorlar 😳

1.saatte 140 altı, 2 saatte 120 altı olmalı diye biliyorum
Mesela şeker yüklemesinde 1.saatte ölçtüler. Referans sınırı 140tı. Benim 154 çoktı. Gebelik şekeri dediler.
Kullandığım cihazın kullanım kılavuzunda da 2.saat ölçüm diyor
Ama fark etmez. Önemli olan 140 mı 120 mi baz alınacak

Ay bu konuda bi yerde 'sukredin ben bir suredir bekliyorum' diyen birini gördüm de sinirlendim yani, hamile olduğunuz için hiçbişeyden sikayet edemezsiniz lütfen terbiyenizi takının hanımlar 😒😒😒 herkesin derdi kendine insanlar bi anlasa da saygı duysa keşke...

Ay bu konuda bi yerde 'sukredin ben bir suredir bekliyorum' diyen birini gördüm de sinirlendim yani, hamile olduğunuz için hiçbişeyden sikayet edemezsiniz lütfen terbiyenizi takının hanımlar 😒😒😒 herkesin derdi kendine insanlar bi anlasa da saygı duysa keşke...

O yorumu okuyunca kendimi suçlu hissettim ne yalan söyleyeyim
Kaldı ki herhangi bir yorumumda "of gebelik şekerim var keşke her istediğimi yiyebilsem" gibi bir şükürsüzlük de yapmadım. Yapmam da
Önemli olan bebeğin sağlığı
O iyi olsun, doğum güzel olsun, her şey düzelir elbet

O yorumu okuyunca kendimi suçlu hissettim ne yalan söyleyeyim
Kaldı ki herhangi bir yorumumda "of gebelik şekerim var keşke her istediğimi yiyebilsem" gibi bir şükürsüzlük de yapmadım. Yapmam da
Önemli olan bebeğin sağlığı
O iyi olsun, doğum güzel olsun, her şey düzelir elbet
Niye suçlu hissettiniz ki, siz şu an bu durumdan muzdarip hissediyorsunuz kendinizi, cozum arıyorsunuz, kendinizi kötü hissettiginizi paylaşıyorsunuz kime neymiş? Isteyen istediğinden dert yanar, oldu o zaman hep bizden daha kötülerini düşünelim hiç rahatlamayalım hiç anlatmayalım... insan paylamaya gelenleri anlamıyorum, çık konudan madem memnun değilsen 😒

Merhaba Ben oglumu kucağıma alana kadar düşük,erken doğum tehlikeleri, timör bir suru şey yaşadım. Dogum yapana kadar igne oldum, dusuk olmasin, erken doğmasın diye. Kaygılarını cok iyi anlayabiliyorum. Seker ilk testte cikti tekrarladilar testi yok cikti. Aylarca yattim 1 kilo bile tasimam yasakti. Oglum doğdu 1 hafta kuvezde kaldı. Ben bu sorunlu hamileliği tek başıma yaşadım, eski esimi nerdeyse hic görmeden, psikolog yardımıyla son 1 ay sağlıklı bir bebek dünyaya getiremiycegimi düşünerek oglumdan ümidi bile kestim. Sadece şunu düşün canim Allah ona yasayacak bir omur verdiyse onu hic kimse alamaz onun elinden, vermediyse de kimse ona omur veremez. Icini rahat tut Allahin izniyle sağlıklı bir şekilde kucağına alacaksın inşallah. 600 gr lik bebekler bile yaşıyor, hic birseyi dert etme kendine. Suanda yaşadığın hersey bebeğine yansıyor. Sen iyi bir annesin ve onun için elinden geleni yapıyorsun, sadece diyetine dikkat et kalanini dert etme lütfen.
Biraz uzun oldu kusura bakma yaşadığın ve psikolojin benimkine cok benziyor icini umarim rahatlatabilmisimdir.

Merhaba Ben oglumu kucağıma alana kadar düşük,erken doğum tehlikeleri, timör bir suru şey yaşadım. Dogum yapana kadar igne oldum, dusuk olmasin, erken doğmasın diye. Kaygılarını cok iyi anlayabiliyorum. Seker ilk testte cikti tekrarladilar testi yok cikti. Aylarca yattim 1 kilo bile tasimam yasakti. Oglum doğdu 1 hafta kuvezde kaldı. Ben bu sorunlu hamileliği tek başıma yaşadım, eski esimi nerdeyse hic görmeden, psikolog yardımıyla son 1 ay sağlıklı bir bebek dünyaya getiremiycegimi düşünerek oglumdan ümidi bile kestim. Sadece şunu düşün canim Allah ona yasayacak bir omur verdiyse onu hic kimse alamaz onun elinden, vermediyse de kimse ona omur veremez. Icini rahat tut Allahin izniyle sağlıklı bir şekilde kucağına alacaksın inşallah. 600 gr lik bebekler bile yaşıyor, hic birseyi dert etme kendine. Suanda yaşadığın hersey bebeğine yansıyor. Sen iyi bir annesin ve onun için elinden geleni yapıyorsun, sadece diyetine dikkat et kalanini dert etme lütfen.
Biraz uzun oldu kusura bakma yaşadığın ve psikolojin benimkine cok benziyor icini umarim rahatlatabilmisimdir.

Ebet çok iyi geliyor destek mesajları
Bu konu ağlayarak açmıştım
Ama şimdi çok daha farklı bakıyorum olaylara
Doktorum da minimum 34e kadar dayanırsın dedi son kontrolde
Rahatla artık dedi
Bebeği de üzmemek strese sokmamak için yattığım yerden eğlenmeye çalışıyorum:)
Biz de bu süreci sağlıkla atlatacağız inşallah

Benim bebeğim 5 aylık. Gebelik sekerim vardı. Doğru hatırlıyorsam 2.saatte değil 1 saat sonra ölçmelisiniz hamilelikte. Bir de bazı ölçum cihazları yüksek ölçüyor iyi bir tane alın. Ilk çıkan kanı silip ikinci damlayla ölçun. Açlık şekerinizi de takip ediyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. O da önemli.
Merhaba, siz hangi şeker ölçüm cihazını kullanıyorsunuz acaba? Bende de gebelik şekeri çıktı, hangi aleti alsam diye bakıyorum, karar veremiyorum

Yemiyorumdan kastım şekeri yükseltecek gıdalar tüketmiyorum
bende de cıktı gebelik şekeri insülin kullanıyordum. kan sulandırıcım da vardı. progestsan 200 mg gunde 3 defa içip kımıldamadan yatıyordum. serklajım da vardı . sağlıklı kucagıma aldım. ınsallah sana umut olur. stres yapma

Şeker düşüklüğüne dikkat et dediler sadece. Akşam kullanacağım ama gece uyurken düşerse fark etmezsem bebeğe bir şey olur mu diye pimpiriklendim :KK70:
Yoksa en başından insulin istiyordum ben. Bebeğe de zararı yok biliyorum
ay onu ben de yapıyordum gece zaten ıllakı bı çişe kalkıyordum o arada bı lokma atıyordum ağzıma

Öncelikle çok gecmis olsun
Çok bilgim yok sadece arkadaşım gebelik şekerinden dolayı erken dogum yaptı
Doktorlar şeker testinde farketmemisler bile
Yada çok önemsememisler
Özel hastane birde.
Neyse Kasım'da planlanan doğum Eylül'de oldu hatta beraber doğum yapacaktık
Benimki Kasım'da oldu
Ve şükür çok iyi.
Şuan 8 aylık turp gibi.

Kısaca bebek size tutunacaksa bir şekilde tutunuyor.
Duayi eksik bırakmayın.
Stres çok kötü ben hamileliğimde yaşadım
Stres en büyük zarar.

Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.

Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.

Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.

Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.

Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.

Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.

Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Öncelikle sakince o telefonu bırak ve internetteb asla hamilelik hastaliklariyla ilgili şeyler okumayı bırak eğer seni rahatlatacaksa ilk bebeğimde yaşadıklarımın aynisini yaşadım daha 22 haftalikti erken doğum riski var dendiginde gebelik şekeri de yaşadım kanamam asla kesilmedi ve sebebi bulunmadı gayet sağlıkla kavuştum bebegime ama bitmesini bekleme bu sıkıntıların bitecek bende rahatlayacagim deme çünkü anne oldun ve onun hayatından şartlarından hep endişe edeceksin artık sadece bunu hastalık düzeyine getirip sürekli araştırmak seni hasta edecek bebeğine olan faydan azalacak oyle düşün üstelik bu satırları hastane odasında acaba bebeğim iyi mi diye düşünüp diğer taraftan evdeki bebeğimi merak ederek yazıyorum bu bir yolculuk ve keyifli yanlarına odaklan emin ol o zaman daha kolay geçecek stres düşündüğünden daha fazla etkiler çünkü bebeğini hem karninda hem doğduktan sonra hissederler bunu unutma buraya da asla iyiyken yazmaz kimse ben çok iyiyim arkadaşlar harika hamilelik geçiriyorum cok sağlıklıyım demez böyle okumak istersen herkes şikayetini yazar böyle şeylerde daha kötüsü olmuş insanları oku ve o an unut o tarz şeylerde etkiler seni

Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim

Kız senin gebelik takvimin yok, konuyu yeni gördüm doğurmamışsındır inşallah.

Sana çevremde tecrübe ettiğim ama tıbbi dayanağını bilmediğim bir şey anlatayım, henüz doğurmadıysan moralin düzelsin. Bebek de 7 aylık olmuş zaten. Gebelik şekeri genellikle bebeğin yüksek kilolu doğmasına sebep olan bir durum, öyle insülün kullanacak duruma falan gelmediysen gebelik şekeri bebeği besler yani senin gibi erken doğum riski olan bir durumda vücudun bebeğin sağlıklı doğmasını sağlamak için bu durumu oluştırmuş olabilir. Sakin ol diyetine dikkat et ama çok da abartma. Bunu neye dayanarak söylüyorum onu da anlatayım. Bebeği besleyen iki kordon varsır genellikle ama her bebek iki kordonla beslenmez bu da bebek için risklidir yeterli gelişmesi mümkün olmaz. Bu durumu yaşayan iki arkadaşımda da gebelik şekeri çıktı ve bebekleri aslanlar gibi sapasağlam doğdu. Vücut bebeği korumak için tedbir aldı. Seninki de böyledir. İçini ferah tut, bebeğin çok sağlıklı olsun inşallah

X