- 3 Ocak 2014
- 1.127
- 1.012
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Canım bitane de oğlum var ya onun okulu yemek filan derken fazla giremiyorum buralara. İnsülin dozunu kaç kullanıyorsun. Birde bebek kaç kilo ben 30+2 de gittim 1743 gr dedi biraz kilosu ortalamanın üzerinde dedi şekerden dolayı sanırımBenimki 24 mm cikti canim 1 cm acilmam da var yatıyorum. Şeker bende de cıktı insülin kullanıyorum. Bizim senle haftamız aynı ben de 30+4ümhiç görmedim ağustos annelerinde falan seni
30+1de gitmiştim biri 1500 biri 1600 gram dedi. Insülin dengeler bence kilosunu ilerleyen haftalarda.Canım bitane de oğlum var ya onun okulu yemek filan derken fazla giremiyorum buralara. İnsülin dozunu kaç kullanıyorsun. Birde bebek kaç kilo ben 30+2 de gittim 1743 gr dedi biraz kilosu ortalamanın üzerinde dedi şekerden dolayı sanırım
He ikizdi dimi senin cinsiyetlerini neydi30+1de gitmiştim biri 1500 biri 1600 gram dedi. Insülin dengeler bence kilosunu ilerleyen haftalarda.
Günde 3 kere 6 ünite novorapid, günde 1 kere 10 ünite levemir kullanıyorum canım. Sen de 4 kere kullanıyorum yazmışsın dozlar nasıl?
Ikisi de kızHe ikizdi dimi senin cinsiyetlerini neydibayağı uzak kaldımda
Canım ben gece 8 kullanıyorum Gündüz 3 KeZde 12 hatta bazen yediğim şeyler şeker yapıcı şeylere 14 e çıkarıyorum doğuma kadar 16 üniteye çıkar diye düşünüyorum
Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallahIkisi de kızseninkinin neydi?
O kadar yüksek mi cıktı ya her gün ölçüyor musun? Tokluk kaç çıkmıştı Şeker yüklemesinde?
Gebelik şekerim vardı ölçüm aletim de 266 gördüm ne kadar stres o kadar çıkar şekeriniz Gebeligim de son 3 ay hep günde 3 kez ölçtüm şekerimi. Sağlıkla doğum yaptım oğlum da gayet sağlıklı size sağlıklı doğumlar dilerimBöyle haberler duymayq ihtiyacım var sanırım
Bu mesajı şimdi gördümMerhaba,
27 haftalık hamileyim. Şeker çıktığına göre sizin haftalarınız da bana yakındır. Yazdıklarınızın çoğunu ben de yaşadım ve yaşıyorum. Sebepsiz kanama alanları, böbrek büyümesi, gebelik şekeri, tiroid, erken doğum riski vs. vs. vs.
Şekeriniz şu an için çok yüksek görünmüyor, diyetinize uyduğunuz sürece iyi gidecektir. Şu anki tek dezavantajınız, erken doğum riski yüzünden yürüyüş yapamıyor olmanız. Ama çok yüksek seviyelerde olursa doğuma kadar insülin kullanarak şekeri kontrol altında tutma ihtimaliniz yine var. Hiç canınızı sıkmayın.
Ağustos veya Eylül annesi olacaksanız forumda sizinle aynı haftalarda olan ve benzer duyguları, heyecanları ve korkuları yaşayan annelerin arasına katılmak istersiniz belki.
2021 Eylül anneleri
2021 Ağustos anneleri
Ay konu sahibinin konusunu zapt ettim azıcık amaGebelik şekerim vardı ölçüm aletim de 266 gördüm ne kadar stres o kadar çıkar şekeriniz Gebeligim de son 3 ay hep günde 3 kez ölçtüm şekerimi. Sağlıkla doğum yaptım oğlum da gayet sağlıklı size sağlıklı doğumlar dilerim
Canım zaten perinatolaga gittiğimde suyu fazla çıkmıştı oylelikle doktorum şeker testi yaptı bunun üstüne gebelik şekerim olduğu çıktı ve doktorun dahiliye ye gönderdi gittim.Ay konu sahibinin konusunu zapt ettim azıcık amahep 140 altında kalmadınız yani e suyu fln çoğalmadı mi bebişin. Benim zaman zaman 140 üstüne çıkıyor ve korkuyorum
Hep 140 görmedim daha fazlasını da gördüm oylr geçti gitti çok şükürAy konu sahibinin konusunu zapt ettim azıcık amahep 140 altında kalmadınız yani e suyu fln çoğalmadı mi bebişin. Benim zaman zaman 140 üstüne çıkıyor ve korkuyorum
Ay konu sahibinin konusunu zapt ettim azıcık amahep 140 altında kalmadınız yani e suyu fln çoğalmadı mi bebişin. Benim zaman zaman 140 üstüne çıkıyor ve korkuyorum
Darısı başımıza inşallahHep 140 görmedim daha fazlasını da gördüm oylr geçti gitti çok şükür
Canım zaten perinatolaga gittiğimde suyu fazla çıkmıştı oylelikle doktorum şeker testi yaptı bunun üstüne gebelik şekerim olduğu çıktı ve doktorun dahiliye ye gönderdi gittim.
Ölçüm aleti yazdı raporla aldım günde üç kere ölçüm yaptım domtira göre tokken 140 üstü açken 93 üstü zararlı. Diyetisyene gittin 3 ay dikkat ettim.
Amin canım benim Rabbim hepinize hayirla sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallahDarısı başımıza inşallahGüle güle büyütün bebişinizi
Stres şekeri çok etkiliyor ben bir hafta sonra ölçmeyi bıraktım aralarda ölçtüm hiç çıktığını görmedim öyle öyle doğum geldi çattı zaten.Ben tokluğu dengeledim
En fazla 119 çıktı
Ama açlık 3 gün boyunca 105 104 101 çıktı
Bana da doktorum 95 altına inmezde insülün başlayacağız dedi
Ben 9 ay önce doğum yaptım. Gebelik şekeri bende de çıktı. Hatta sizin ölçümleriniz çok iyi. Benim 250 lere çıkardı. Diyet yaptım düşmedi. İnsülin kullandım. Ben de çok korktum. Bebeğinizin kilosunun az olması şekerden olabilir ki bu iyi bir şey. Şeker bebeği etkilememiş. Benim kızım 2580 Gr doğdu. Gayette sağlıklı :) böbrek probleminiz ne bilmiyorum ama ben de böbrek büyümesi de olmuştu. Şeker için plasenta benden ayrılınca normale döndü. İnsülini bıraktım. Geçmiş olsun . Korkup , strese girip şu günleri ziyan etmeyin. Yatarken kitap falan okuyup kafa dağıtabilirsiniz.Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Aynı şeyleri yaşamışızBen 9 ay önce doğum yaptım. Gebelik şekeri bende de çıktı. Hatta sizin ölçümleriniz çok iyi. Benim 250 lere çıkardı. Diyet yaptım düşmedi. İnsülin kullandım. Ben de çok korktum. Bebeğinizin kilosunun az olması şekerden olabilir ki bu iyi bir şey. Şeker bebeği etkilememiş. Benim kızım 2580 Gr doğdu. Gayette sağlıklı :) böbrek probleminiz ne bilmiyorum ama ben de böbrek büyümesi de olmuştu. Şeker için plasenta benden ayrılınca normale döndü. İnsülini bıraktım. Geçmiş olsun . Korkup , strese girip şu günleri ziyan etmeyin. Yatarken kitap falan okuyup kafa dağıtabilirsiniz.
İnsülin dozunu kaçtı acabaBen 9 ay önce doğum yaptım. Gebelik şekeri bende de çıktı. Hatta sizin ölçümleriniz çok iyi. Benim 250 lere çıkardı. Diyet yaptım düşmedi. İnsülin kullandım. Ben de çok korktum. Bebeğinizin kilosunun az olması şekerden olabilir ki bu iyi bir şey. Şeker bebeği etkilememiş. Benim kızım 2580 Gr doğdu. Gayette sağlıklı :) böbrek probleminiz ne bilmiyorum ama ben de böbrek büyümesi de olmuştu. Şeker için plasenta benden ayrılınca normale döndü. İnsülini bıraktım. Geçmiş olsun . Korkup , strese girip şu günleri ziyan etmeyin. Yatarken kitap falan okuyup kafa dağıtabilirsiniz.