- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
inanın tam hatırlamıyorum. 16'tıydı galibaİnsülin dozunu kaçtı acaba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inanın tam hatırlamıyorum. 16'tıydı galibaİnsülin dozunu kaçtı acaba
Aynen canım ya iyi olur tartısmalara falan giriyorsun ya demek can sıkıntısından yapıyormussun ama cok kaale alma bak sanal ortamı bebeğinin saglıgı tehlikedeymis, cok gecmis olsun....Sağol forever'cım
Biz bu aya kadar hep sende şeker çıkmaz zaten diye geldik
Çünkü ben kilo almadım hiç
Çıkınca doktor da şaşırdı.
Evet interneti okumamalıyım, kendime yasaklayacağım
Aynen canım ya iyi olur tartısmalara falan giriyorsun ya demek can sıkıntısından yapıyormussun ama cok kaale alma bak sanal ortamı bebeğinin saglıgı tehlikedeymis, cok gecmis olsun....
Merhaba, ben de tüp bebek ile hamile kaldım. Doktor muhtemelen genelik şekeri var dedi zaten pcos sebebiyle ilaç kullanıyordum, gelişimi öndeymiş ve sorun olabilirmiş.Diyete başladım lütfen canını sıkma ilk günler cok ağladım çünkü senin gbi çok korkuyordum. Şekerim hiçbişey yemesemde düşmüyordu şimdi diyetle rutine bindi. Bir hafta gibi bir sürede toparladı lütfen canını sıkma. İnşallah sağlıklı bebekler dünyaya getiririzHanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Merhaba, ben de tüp bebek ile hamile kaldım. Doktor muhtemelen genelik şekeri var dedi zaten pcos sebebiyle ilaç kullanıyordum, gelişimi öndeymiş ve sorun olabilirmiş.Diyete başladım lütfen canını sıkma ilk günler cok ağladım çünkü senin gbi çok korkuyordum. Şekerim hiçbişey yemesemde düşmüyordu şimdi diyetle rutine bindi. Bir hafta gibi bir sürede toparladı lütfen canını sıkma. İnşallah sağlıklı bebekler dünyaya getiririz
fos yag kilosu seker kılosu dıye bısey var ya bızde hoslasmayız hanı. Bı de etten kastan agır gelme durumu var. Hangısını secerdin? Cocuk ıcın de aynısı gecerli . Saglıklı beslenırken o bi sekılde alır kılo. Dinc ve saglıgı yerınde olsun kafi. Kıloya takılma.Kızlar bir sorum olacak
Gebelik şekerim düzene girince takacak başka konu bulayım dedim
Şimdi ben diyet yapıyorum. Tokluk şekeir yerine açlık şekerim yüksek olduğu için baya katı bir diyet yapıyorum. Bu sebeple 15 gündür açım. Bildiğiniz doymuyorum. Ekmek vs komple yasak çünkü.
Çorbalar da rafa kalktı. Çok yemek seçen bir insanım. İçtiğim tüm çorbalarda un var. O sebeple yasak
Neyse sorum şu, bu bebek kilo alıyor mudur?
Erken doğum riski de olduğu için benim için gelişmesi büyümesi oldukça önemli.
Gün içinde yediklerim, her öğünde mutlaka salata, acıktıkça sık sık peynir, süt, yoğurt, ayran, kahvaltılarda çift yumurta, yemek aralarında ise günde 3 porsiyon meyve, ana yemeklerde köfte tavuk veya sebze yemeği (diğer her şey şimdilik yasak), badem ceviz gibi kuruyemişler
Ama tıka basa doymuyorum tabi. Bebek kilo alıyordur değil mi? Onun kilo alması için illa benim tıka basa doymam mı lazım?
yazını okurken ben bu yazıyı acaba ne zaman yazdım dedim. aynı benim hikayem çünkü ama bende daha kötüsü de var. 1 düşük yaptım sürekli kanamadan kaynaklı. 2 hamileliğim de hem kanamalar rahim yolu kısalığından erken doğum riskleri bebek aşağıya inmişti 6 aylıktım. gebelik şekeri ve tansiyon çıktı. bebeğe giden damarın birinde direnç çıktı. yok yoktu yani. Hastanede Yattım bir Hafta hastanede her an doğurabilirsin dediler bebeğim 850 gr dı o zaman. Ama 36 hatfada doğurdum hiç sitres yapma bebeğini sağ sağlim kucağına alırsın inşallah. sitresten uzak durdum ben işime başladım her şey yoluna girdi. şimdi 14 aylık kızım.Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Canım bu arada bu yazını yeni gördüm benim de gebeliğimde açlık şekerim yüksek tokluk düşüktü normalde de genelde öyle. Açlık 106 çıkmıştı tokluk 60 civarı çıkıyordu. Senin gibi ilk haftalar evde takip yaptım. Ama doktorum korkulacak rakamlar olmadığını söyledi çok sıkı diyet yapma strese girersin dedi. Tatlı yeme ekmek tam buğday az ye dedi. Eğer çok canın isterse sütlü tatlı ye dedi ya da tatlıyla protein gurubu bişey tüket dedi. Ben nerdeyse hiç tatlı yemedim ama açıkçası canım istemediği için yemedim. Diyetisyene gittim aşırı katı bi diyet verdi bikaç gün yaptım sinirlerim bozuldu doktorum da bırak bu kadar gerek yok diyince bıraktım. Sonra kafam rahatlayınca şeker değerlerim normale geldi. Yükleme de yaptırdım onda da bi sorun çıkmadı çok şükür. Bebeğim de gayet sağlıklı ve zamanında doğdu. Şimdi kocaman oldu Darısı başına.Ayyy evet buraya yazacaktım bak unuttum
Evet ölçtürdüm.
Kan tahlilinde 105 çıktı
Ev tipi cihazda ise iki tane I... D... marka var. Birinde 198 diğerinde 34 çıktı
Dediğim gibi çubuk kodu ile cihaz kodu farklı diye hatalı ölçmüş. Biz de ne bilelim ilk kez kullandık.
Ama rahatladım. Sonucu doktora attım. Normalde tokluk yüksek açlık normal olur. Sizde tam tersi olmuş dedi. Daha sıkı bir diyet verdi. Ekmeği komple kestim. Açlık 95in altına inmezse insülin başkayacağız. 3 gün bu sıkı diyeti uygulayacağım, sonrasına bakacağız
1 hafta boşuna rezil etmişim kendimi. Hala açlık şekeri yüksek ama en azından bir 135 değil. 105e de razıyım ben.
Doğru bir makine elde ettik. Kan ölçümü ile aynı sonucu veriyor. Tokluk şekerim 104 çıkıyor. Yani tokluğu kontrol altına aldım çok şükür. Şeker yüklemesinde tokluk da yüksekti 154tü.
Siz cihazı kontrol ettiniz mi?
Canım bu arada bu yazını yeni gördüm benim de gebeliğimde açlık şekerim yüksek tokluk düşüktü normalde de genelde öyle. Açlık 106 çıkmıştı tokluk 60 civarı çıkıyordu. Senin gibi ilk haftalar evde takip yaptım. Ama doktorum korkulacak rakamlar olmadığını söyledi çok sıkı diyet yapma strese girersin dedi. Tatlı yeme ekmek tam buğday az ye dedi. Eğer çok canın isterse sütlü tatlı ye dedi ya da tatlıyla protein gurubu bişey tüket dedi. Ben nerdeyse hiç tatlı yemedim ama açıkçası canım istemediği için yemedim. Diyetisyene gittim aşırı katı bi diyet verdi bikaç gün yaptım sinirlerim bozuldu doktorum da bırak bu kadar gerek yok diyince bıraktım. Sonra kafam rahatlayınca şeker değerlerim normale geldi. Yükleme de yaptırdım onda da bi sorun çıkmadı çok şükür. Bebeğim de gayet sağlıklı ve zamanında doğdu. Şimdi kocaman oldu Darısı başına.
Bir de benim doktorum riskli gebelik uzmanıydı bunu da belirtiyim. İnsülin vermeyi bırak diyet bile yapma dedi bana sadece dikkat et dedi. Ben diyetisyene gitmiştim diyet yapıyodum listeyi görünce bu ne yaa dedi. Sen hamilesin ve bu kadar sıkı diyet yapmanı gerektiren bi durumun yok dedi. İstediğini ye iç dedi. abartma yeter dedi bazı kurallara uy sadece dedi (tatlıyla ve meyveyle protein gurubu tüketmek gibi). Benim tokluğum 60 çıkıyordu yani senin o kadar düşük de değil. Doktorum stresin bu değerleri iyi değil kötü etkileyeceğini düşünüyordu. Bilinçsiz hareket etme yeter dedi bana. Ben zaten nerdeyse tüm hamileliğimce meyve dışında 2 kez fln sütlü tatlı yedim o kadar. Ama diğer şeyler için sıkmadım kendimi. Ay bu yükseltirmi şöyle olurmu diye hesap yapmadım. Tam buğday ekmeğimi yeim. Camın istedi pilavımı yedim. Genelde buldur pilavı ama arada pirinç de yaptım yani. Meyvemi yedim günde 2 porsiyon ve yarım çay bardağı sütle beraber. Bunlara dikkat et yeter canım kendini boşuna strese sokuyosun.Yaaa bu mesajı o kadar güzel bir zamanda yazdınız ki
Bugün doktor kontrolüm vardı. Doktor insulin vermedi. Açlık 106, tokluk hep 120 aşağısı. Yani sınırın aşağısında. Bazen 95 bazen 116 bazen 110
Evet şeker bebeğe zararlı ama senin bu değerlerinle o ihtimaller zor olur dedi
Aklıma takılmıştı yinr de insülin verse miydi diye
Doktorunuz size böyle söylediyse rahatladım :)
Bir de benim doktorum riskli gebelik uzmanıydı bunu da belirtiyim. İnsülin vermeyi bırak diyet bile yapma dedi bana sadece dikkat et dedi. Ben diyetisyene gitmiştim diyet yapıyodum listeyi görünce bu ne yaa dedi. Sen hamilesin ve bu kadar sıkı diyet yapmanı gerektiren bi durumun yok dedi. İstediğini ye iç dedi. abartma yeter dedi bazı kurallara uy sadece dedi (tatlıyla ve meyveyle protein gurubu tüketmek gibi). Benim tokluğum 60 çıkıyordu yani senin o kadar düşük de değil. Doktorum stresin bu değerleri iyi değil kötü etkileyeceğini düşünüyordu. Bilinçsiz hareket etme yeter dedi bana. Ben zaten nerdeyse tüm hamileliğimce meyve dışında 2 kez fln sütlü tatlı yedim o kadar. Ama diğer şeyler için sıkmadım kendimi. Ay bu yükseltirmi şöyle olurmu diye hesap yapmadım. Tam buğday ekmeğimi yeim. Camın istedi pilavımı yedim. Genelde buldur pilavı ama arada pirinç de yaptım yani. Meyvemi yedim günde 2 porsiyon ve yarım çay bardağı sütle beraber. Bunlara dikkat et yeter canım kendini boşuna strese sokuyosun.
Tabiki öyle yapmalısın bak göreceksin öyle olunca değerlerin de iyiye gidecek. Aç kalmak açlık şekerini en çok etkileyen şey. aç kesinlikle kalma ama sağlık şeyler tüket. Mesela ben bazen gece acıkırdım (çünkü bazen akşam yemeğini söylemesi ayıp kusardım 9 ay kustum) Bir dilim tam buğday ekmeğine 2 tane üçgen peynir sürer yer mis gibi yatardım. Hem sağlıklı karbonhidrat ama peynir protein olduğu için şekeri fırlatmıyordu. Kendine bu şekilde küçük sürprizler yapabilirsin. Yoğurtla doyulur mu kuzum hamilesin sen yaa :)Harika çok teşekkür ederim
Bir sonraki kontrolüme 3 hafta var
Bu 3 haftayı huzurla tadını çıkararak geçireceğim artık
Uyş Bana Diyor Nau Nau şimdi öğrendim. Çok geçmiş olsun. Yazılacak çoğu şey yazılmış, düzene girmiş
Simdi sizin karnınızda minik bir dolma mı var? Uyssssss yerim yerim
Rabbim sağ salim kucağınıza almak nasip
Tabiki öyle yapmalısın bak göreceksin öyle olunca değerlerin de iyiye gidecek. Aç kalmak açlık şekerini en çok etkileyen şey. aç kesinlikle kalma ama sağlık şeyler tüket. Mesela ben bazen gece acıkırdım (çünkü bazen akşam yemeğini söylemesi ayıp kusardım 9 ay kustum) Bir dilim tam buğday ekmeğine 2 tane üçgen peynir sürer yer mis gibi yatardım. Hem sağlıklı karbonhidrat ama peynir protein olduğu için şekeri fırlatmıyordu. Kendine bu şekilde küçük sürprizler yapabilirsin. Yoğurtla doyulur mu kuzum hamilesin sen yaa :)
Valla doktorun biraz fazla katıymış canım sanki şekerin aşırı fazla gibi seni tribe sokmuş bazı doktorlar böyle.. Başka şeyleri yazdım sana yukarda ama sıfır ekmek de bir hamile için çok zor yani ne bileyim çok da karışmak istemiyorumDoktor verdi bunu
Bana ekmek full yasak
Başka ne yesem yatmadan bilemedim
Ekmek grissini vs olmadan bir önerin var mı?
Çorba mı içip yatsam acaba
Valla doktorun biraz fazla katıymış canım sanki şekerin aşırı fazla gibi seni tribe sokmuş bazı doktorlar böyle.. Başka şeyleri yazdım sana yukarda ama sıfır ekmek de bir hamile için çok zor yani ne bileyim çok da karışmak istemiyorum