Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Akşam eşime gelince sordum ben de kalibre etmek için kutu içerisinden çıkan beyaz çubuğu striplerden önce bir kez cihaza sokup kodlarının aynı olmasını sağlamak gerekiyormuş. Bizimki zaten öyleymiş. Ben de bugun iyice emin oldum öğünlerde tambuğday ekmeği hakkım var ama yiyince tokluk 130lara fırlıyor. Yemesem diye düşünüyorum artık.sizin yeni diyette ekmek komple mi yok. Şeker yüklemenizi kaç mg glikozla yaptınız acaba..

50 ile yaptırdım
Doktorum şunu dedi, normalde dahiliyeye vs yönlendiririm ama onlarda 3 tam buğday ekmeği yiyin diyip insülin veriyor dedi. Ekmeği komple kestirdi

50 ile yaptırdım
Doktorum şunu dedi, normalde dahiliyeye vs yönlendiririm ama onlarda 3 tam buğday ekmeği yiyin diyip insülin veriyor dedi. Ekmeği komple kestirdi
Annem ekmeği kesersen bebek gelişmez diyor ne alakaysa off ne yapacağımı bilemedim 130lar çok yüksek değil ama ben makineye de güvenmiyorum ya daha fazlaysa off kafamda deli sorular

Annem ekmeği kesersen bebek gelişmez diyor ne alakaysa off ne yapacağımı bilemedim 130lar çok yüksek değil ama ben makineye de güvenmiyorum ya daha fazlaysa off kafamda deli sorular

Sizde hastanede bir deneme mi yapsanız acaba?
Bende ondan çok endişelendim. Ama bebeğe kilo aldıran şeyler kabak çekirdeği, kaşar peyniri falan. Doktor zayıflama diyeti yapmıyorsun dedi. Bu yüzden acıktığında aralarda ağzına kaşar peyniri ceviz vs at dedi.
Sebzeler de serbest. İstediğin kadar ye, bir şey olmaz dedi. Yin tavuk balık et üçlüsü de serbest. Onlardan ekmeğe yer kalmaz zaten

Kendimi oyalıyorum
Ama stresime engel olamıyorum
Nickim bile evhamlı
Bir dönem bunun için Psikoloğa da gittim
Pandemi olmasa bu süreçte yine giderdim
2 3 gün iyi rahat sakin oluyorum
Sonra bir anda tetikleniyor
Çok geçmiş olsun öncelikle, sağlıkla ve vaktinde bebeğinize kavuşmanızı tüm kalbimle diliyorum. Kendiniz söylüyorsunuz bebekle ilgili bir sorun yokmuş çok şükür, neden zarar görsün ki sağsalim doğacaktır inşallah.

Bu süreçte online terapi almanızı çok öneririm. Hamileyken insan sağsalim bir doğursam rahatlarım diye düşünüyor ama doğduktan sonra da ateşimi çıktı, düştü mü, hasta mı, konuştu mu, yürüdü mü derken pek çok endişe edecek sebep bulunuyor. Bu şekilde devam etmeniz bebeğinizi de psikolojik olarak yoracak. Bence güzel bir online terapiyle kalan zamanınızı çok iyi değerlendirmiş, hem kendiniz hem bebeğiniz için çok iyi bir yatırım yapmış olursunuz.

Bu arada Meditopia uygulamasında hem hamilelik için hem de kaygılarınız için çok rahatlatıcı meditasyonlar var. Denemenizi kesinlikle öneririm. Bir de inşirah süresi tabii.. Ne zaman sıkıntıya düşsem hem duayı dinler, hem türkçesini okur inanılmaz ferahlarım, rahatlarım.

Umarım hamileliğinizin kalan kısmını sağlıkla ve keyifle tamamlarsınız

Yaa çok teşekkür ederim
Hemen bakıyorum uygulamaya
İnşallah dediğiniz gibi olur :)

icinizi musterih tutun bu tur durumlari herkesin basina gelebilir biliyorim kolay degil ama inanki hayatta neler var neler sabir et bebegin 6 aylik olmus Allah korusun en ufak birseyde sezeryanla alirlar artik teknoloji eskisi gibi degil devir degisti su an bu aylik bebeklerin hepsi yasiyor stres etme sabret gebelik sekeride stresten boyle olabilir bir kitap oku film izle bol bol kafayi verme hamileyiz ama kafada hep bebege giderse anne daha cok stresli oluyor sabir et hersey daha iyi olur. nefes egzersizne basla bende ansiyet var kalp atisim cok hizli nefes egzersizine baslayacam mediyasyona. hayirlisi olsun yillarca bebegi olmayanlar var hic uzulmee

baska islerle ugrasirn aklinizda bebek olmasin o kendi halinde devam eder netflix guzel diziler var bol bol izleyin bir arsiv olusturun kendinize gunluk tutun ben gunlugede baslayacam aklina ne geliyorsa o gun yaz iicni dok bebeginle ilguli kendinle ilgili gunluk tutmanin faydali olacagini dusunuyorum stresni atarsin bir sure sonrafa sakinlesirsin.

Canım nasılsın konuşmuştuk seninle aynı dönem tüp bebek yaptırdık iyimisin bebişlerin sağlıkları nasıl

Canım bende de gebelik şekeri var hemde 6. Haftadan beri günde 4 kez insülin iğne kullanıyorum merak etme insülin in bebeğe yararı var kullanmamanın zararı daha fazla ben 200leride görmüştüm okadar stres yapma

Merhaba,
27 haftalık hamileyim. Şeker çıktığına göre sizin haftalarınız da bana yakındır. Yazdıklarınızın çoğunu ben de yaşadım ve yaşıyorum. Sebepsiz kanama alanları, böbrek büyümesi, gebelik şekeri, tiroid, erken doğum riski vs. vs. vs.
Şekeriniz şu an için çok yüksek görünmüyor, diyetinize uyduğunuz sürece iyi gidecektir. Şu anki tek dezavantajınız, erken doğum riski yüzünden yürüyüş yapamıyor olmanız. Ama çok yüksek seviyelerde olursa doğuma kadar insülin kullanarak şekeri kontrol altında tutma ihtimaliniz yine var. Hiç canınızı sıkmayın.
Ağustos veya Eylül annesi olacaksanız forumda sizinle aynı haftalarda olan ve benzer duyguları, heyecanları ve korkuları yaşayan annelerin arasına katılmak istersiniz belki.
2021 Eylül anneleri
2021 Ağustos anneleri

Endişenizi anlıyorum fakat olumsuz örneklere bakmak kendinizi daha fazla üzmekten başka bir işe yaramaz. Doktorunuzun tavsiyelerine uyup güzelce dinlenmek en iyisi. Bebeğiniz annesini biraz dinlendirmek istiyor demek ki :)

Benim de böbreklerimde olağan dışı bir genişleme olmuştu. Sancılarla hastaneye gittiğimde doğum başladı sanmıştık ki henüz 30 haftalıktı. Bir hafta hastanede kaldım. Sonuç: 41 haftada doğan bir tosuncuğum oldu

İnşallah vaktinde, sağlıkla, güzel bir doğum ve doğum sonrasıyla biter bu süreciniz.

Hatırladım kuzum çok şükür bebekler iyi de erken doğum riski var şimdi de. Hamileliğim genel olarak problemli geçti biri bitti diğeri başladı.
Sen nasilsin?
Bende iyiyim işte 30+4 deyim şekerim çıktı benimde onunla uğraşıyorum başka bişi yoktu çok şükür. Rahim ağzı için banada kısa demişti doktor 30mm dedi progestan kullanıyorum günde 1 tane. Öyle sana kaç mm dedi doktorlar

Benimki 24 mm cikti canim 1 cm acilmam da var yatıyorum. Şeker bende de cıktı insülin kullanıyorum. Bizim senle haftamız aynı ben de 30+4üm hiç görmedim ağustos annelerinde falan seni

Ben 1 senedir o heyecanı yaşamak için bekliyorum bence şükredin...

Benimki 24 mm cikti canim 1 cm acilmam da var yatıyorum. Şeker bende de cıktı insülin kullanıyorum. Bizim senle haftamız aynı ben de 30+4üm hiç görmedim ağustos annelerinde falan seni

Progestan hayatımızın bir parçası oldu bizlerin. Bende sabah akşam kullanıyorum.
Ben 1 senedir o heyecanı yaşamak için bekliyorum bence şükredin...

Her akşam, her gün, her saat şükrediyorum zaten. Asla buldu da kıymet bilmiyor gibi bir durum söz konusu değil. Bebekten veya yaşadığım sağlık sıkıntılarından bile tek bir şikayet etmedim. Sadece endişelerimi dile getirmek istedim.

Size de en kısa sürede dileğinizin hayırla sağlıkla gerçekleşmesini diliyorum

Benim bebeğim 5 aylık. Gebelik sekerim vardı. Doğru hatırlıyorsam 2.saatte değil 1 saat sonra ölçmelisiniz hamilelikte. Bir de bazı ölçum cihazları yüksek ölçüyor iyi bir tane alın. Ilk çıkan kanı silip ikinci damlayla ölçun. Açlık şekerinizi de takip ediyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. O da önemli.

Doktoruma birkaç kez sordum. İlk lokmadan sonra 2.saatte ölçmelisin dedi. Kullanma kılavuzunda da 2.saat diyor. Ama 1 saat diyen internet siteleri de var. Bizim cihaz hatalıymış. Normalde açlık şekerim 100, 2.saat tokluk şekerim 99- 119 arası çıkıyor artık. Bir tane iyi cihaz edindik. Rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…