Aylarca aramayıp meraktan ve egosunu tatmin etmeye çalışan insanlar

Kırmaktan çekinmeyin bu insanları ufak bir had bildirme sonrası çat diye kapatın suratına telefonu…
 
Sistemi o kadar değiştirdiler ki nitelikli lise ne obp ne? okulun öğrenci portföyü iyiyse sorun yaşamaz. Çalışır istediği yeri kazanır üniversite sınavında. Ama eğitim sistemi o kadar berbat oldu ki neyin ne olduğu belli değil resmen.
 
Kıskanmıştır. Eğer ki kendi kızının obp puanı o liseyi kazanmaya yetmediyse o yüzden çamur atmaya çalışmıştır okula. Siz de niye müsamaha gösteriyorsunuz boş kıskanç kadın tekiymiş ki sizi ısrarla aramasından belli, isteyen istediği yere girsin önemli olan çalışmanın içinden gelmesi çocuklara yarış atı gibi davranmamak. Çünkü genelde böyle davranan annelerin çocuklara üniversite sınavını salıyorlar.
 
Dağda çobanlık yapan çocuklar derece yapıyor. Çalışan kazanır bu kadar basit. Üniversiteye gelene kadar yıllar var. Benim ÖSS hazırlık puanlarım çok iyidi ama sınavda yansitamadim. Oluyor öyle. Kimseye çocuğunuzla ilgili tek kelime açıklama yapmayın. Ne güzel bir annesi var düşünceleriniz ne tatlı. Kısmet nasip şimdi müsait değilim diyerek kapatın gitsin hatta ben olsam açmam telefonu bile.
 
Olabilir.Ama onun amacı benim kızın okulunu öğrendikten sonra kendi kızının nitelikli okul kazandığını bana haber vermek.Eğer benim kız Fen lisesi kazandi deseydim.Büyuk ihtimal konuyu uzatmadan teli kapatacakti.İstedigi cevabı alınca benden.Kendi kızını övmek ve egosunu tatmin etmek için konuyu uzattı.Tabiki benim kızın okulunda karaladı durdu
 
Çocuğunun akademik başarısı kimseyi ilgilendirmiyor. İnsanlar çok hadsiz ve saçma sapan konulardan ego kasıyor, boşverin.

Gelelim okul meselesine.
Ben yaklaşık 20 yıl önce lgs'ye, 15 yıl önce de üniversite sınavına girmiş biriyim. En küçük kardeşim işe bu yıl üniversite sınavına girdi. Arada da diğer kardeşlerim hem lise sınavına hem üniversite sınavına girdi elbette. Sistemden kopamadık çok şükür

Bugünün tabiriyle çok çok nitelikli bir liseden mezunum. Bizim okulun %90'ı tabi ki çok iyi yerleri kazandı. Tıp fakülteleri, ODTÜ'ler, Boğaziçi'ler...
Kalan %10 ise görece Anadolu'daki daha küçük ve uzak şehirlerdeki üniversitelere gittiler. Bunun sebebi ise bu arkadaşlarımızın lisede çalışmaması, sınavı ciddiye almaması ve ergenlik sorunlarını iyi yönetememesi idi. Okula dereceyle girip sonlarda mezun olan, yedeklerden girip üniversite sınavında derece yapan var. Yani liseye başladığınız yer ile bitirdiğiniz yer aynı olmak zorunda degil.

Tam tersinden bakarsak da o çok nitelikli liseyi kazananların %80'i İstanbul'da 50-60 kişilik sınıflarda eğitim yapan, hepimizin malumu varoş ilköğretim okullarından mezundu ben dahil. İki bin kişilik o dandik okullardan 10-15 kişi çok iyi yerleri kazanmıştık.

Özetle bence lgs, ÖSS gibi sınavlarda biricil belirleyici okul değil, öğrencinin kendisidir. Çok iyi okulun vasat öğrencisi de olabilirsiniz, çok vasat okulun çok iyi öğrencisi de.

Çocuğunuz lgs'de iyi bir sıralama yapamamış olabilir. Bu iyi bir üniversitede okumayacağı anlamına gelmez. Ama iyi bir üniversite kazanacak diğer adaylara göre dezavantajlı konumda çünkü onlar belli ki ilk 8 yılı daha iyi değerlendirmişler.
Bence her seneyi, her dersi ciddiye alarak planlı programlı giderse, işini son senelere bırakmazsa güzel bir okul kazanabilir. Ama çevresine uyar, ortalama notlarla ve çalışmayla yetinirse üç aşağı beş yukarı benzer başarı diliminde yer alır.
 
Evet başarılı olduğu için nitelikli okul kazanmis olabilirler takdirde ediyorum.Ama nitelikli okul kazanabilmek için 1 sene boyunca yoğun çalisip sonradan bıkkınlık oluşup kendini salıp lisede sınifta kalan çocuklarıda çok duyduk.Ben o veliler gibi hırs yapıp kızıma ders yapması için hiç baskı yapmadım.Tabiki yapmadığı zamanlar iyi bir dille uyardım..okul ve dershane arasında sıkiısmamasi için dershaneye vermedim.2 dersten òzel hocası vardi.Sonuc olarak nitelikli değilde obp puaninla yerlesti.Ne yapayım şimdi eğitim hayatı bittimi simdi.yani sadece nitelikli okul okuyanlar mi bir yerlere gelecek..Nitelikli okulda okuyan çocukların notu yüksek ama karakteri diğer lisede çocuklardan daha mı iyi.Bunun garantisini veliler nasıl veriyor anlamış değilim.Bunlarin hepsi bizim çocuklarımız.Nasil ayrillisturma yapiliyor.Meslek lisesinde ki çocuklarda benim gözümde gelecek vadediyor.Bu ülkenin sadece doktora mühendise
ihtiyacı yok.
 
O sizin çocuğunuzun hedefiyle alakalı bir şey. Sınavla girilen okullar her zaman gelecek vaadeder. Diğer okullardan da başarılı öğrenci çıkar illa ki,ama sayısı kaç tanedir ve sizin çocuğunuz bunların arasında olur mu onu kimse bilemez. sonuçta mağarada yaşayıp da birinci olan çocukları da biliyoruz,çobanlık yaparak dağda bayırda ders çalışıp kazanan çocukları da biliyoruz. Önemli olan her zaman çocuğun kişisel başarısıdır ama nitelikli okul elbette ki üst sıralardadır her zaman.

Ders çalışma meselesini çocuğunuzun inisiyatifine bırakarak ,hırs yapmayarak ve ders çalışması için baskı yapmayarak siz veli olarak hata etmişsiniz. Artık herkes çocuğunun okul başarısıyla ilgileniyor,eskisi gibi çocukları ortalıkta başıboş bırakmıyor veliler. Okul ve ders başarısı artık veli-öğrenci ikilisinde. Kim çocuğuna evde çalışma desteği verirse onlar başarılı oluyor. Size tavsiyem çocuğunuzun eksik konularını öğrenin,ona ders çalıştırın,destek olun ki üniversite sınavına kadar eksiklerini kapatsın. Nitelikli okul şartı yok illa ki,sonuçta sizin çocuğunuz siz nereye yönlendirirseniz oraya gider bu bir gerçek.


Arkadaşınızın sizi araması ve nisbet yapması yanlış olabilir ama söylediklerinin hepsi doğru,üzgünüm. Desteklemiyorum ama eğitim sistemi bu şekilde.
 

İnşallah bu düşüncelerinizi kızınıza aksettirmezsiniz sonuçta her nitelikli okulun vasat öğrencisi de vardır. O yüzden siz okula değil kızımızın çalışma performansına bakın eğer zaten kendisinin içinde istek olursa istediği bölümü istediği yeri tutturur öyle olmasaydı üniversite sınavının birincileri azimle çalışan hiçbir kaynağı olmayan insanlar olmazdı.
 
GÖrgüsüz. O çocuğa üzülüyorum böyke annesi olduğu için. Kimbilir üstünde ne baskı vardır. bmyle bir durumda açmamamınz daha hayırlıydı. Çatlasın ortadan.
 
Türkiye'nin bir gerçeği var ki - herkes eninde sonunda illa ki okuduğu bölümün işini yapmıyor. Buna çok takılmayın. Çocuğunuzun sorumluluk sahibi, dersleri düzenli takip eden, kendini geliştirmeye açık, dil öğrenmeye istekli ve araştırmacı biri olması yönünde yönlendirmenizi öneririm.

Bakın ben ne lisede ne üniversitede tam olarak istediğim / hakettiğimi düşündüğüm puanları alamadım ( sınav kaygısı vs) ancak üniversitede okurken dil öğrenimine çok önem verdim, ortalamamı hep yüksek tuttum, sosyal ve akademik açıdan kendimi hep besledim ve ailem de bu anlamda bana hep destek oldu. Mezun olduğum bölümün işini yapmıyorum :) Ancak sevdiğim ve kendimi mutlu hissettiğim bir işim var. O yüzden lüzumsuz ve meraklı velileri hiç takmayın.
 
Fazla hırs her zaman yıpratıcidir.Hem sağlık, maddi ve manevi yönden.Gòrumcemin çocuğu sınavlara hazianirken .Görumcem cocuguna stres yapti..stresten hastalığa yakalandı.cocugu üniversite sınavında istedikleri bolumü kazandı ama 9 senedir mezun olamıyor.derslerden kalıyor..
Ben kızımı başıboş bırakmadım çokta sıkmadım.Cocuguma baskı yapsaydım belkide bundan daha kötü olacakti.Suan ergenlik çagındalar.Ben onunla güzelce konuşarak çalışmasını sağlamaya çalıştım.Evet lgs sınavi için başarılı olamadım. Bu durumu yönetemedim Belki... ama kızımla aramı bozmadan.onu çok sevdiğimi.ondan başka hiç birseyin önemli olmadığını göstermiş oldum ..Bundan sonraki yolumuza bakacağız.Lisesi nitelikli olmayabilir ama ben Nitelikli evlat yetiştirmeye çalışıyorum.
 
Evet birazda nasip işi bu.Kızimin İngilizceye ilgisi var.Kendisi dil bölumude okuyabilirim diyor.Ne isterse hangi meslekte mutlu olursa onu yapsin
 
Evet birazda nasip işi bu.Kızimin İngilizceye ilgisi var.Kendisi dil bölumude okuyabilirim diyor.Ne isterse hangi meslekte mutlu olursa onu yapsin
nacizane önerim - ingilizce olan bir bölümde okuması ( salt ingilizce bölümmler; öğretmenlik, çevirmenlik vs artık çok gelecek vaadetmiyor.) Ancak ingilizce bilgisayar / yazılım / makina mühendisliği, ingilizce iktisat / siyaset bilimi gibi alanlara yönlendirebilirsiniz
 
Kızımın bu konuşmalardan haberi yok.Ben sinav sonucunu ve kazandığı okulu görünce hayırlısı olsun kızım dedim..Sonuçta olan olmuş bitmiş.Kîzsakta sonuç belli.Olumlu yònden baktık ikimizde.En azından iyi bir diploma puaninla yerleşti.Bundan sonra önüne bak.Lisede üniversiteye iyi hazırlan dedim.Sonucta çocukta üzgün dahad onun bunun lafını çocuğa söyleyipte úzmeye degmez
 
Bu aralar yazılım mühendisliğini araştırıyor.Bölum hoşuna gitmiş.Bakalim hayirlisi.Bazen fikirler hedefler değişebiliyor ama yazılım muhendisligi kafasına yattı sanki
 
Bir öğretmen olarak şunu söylemek istiyorum lgs sınav sistemi sınava giren her yüz öğrenciden doksanı için başarısızsın diyor. Peki böyle bir şey mümkün mü elbette hayır. Amerika’da eğitim ile ilgili akademisyen olan birinin konferansına gitmiştim. Amerika’yı kırk yıl geriden takip ediyoruz demişti eğitim için. Her öğrencinin farklı olduğunu verilen eğitimin de bu şekilde çeşitlenmesi gerektiği konusuna kimse kafa yormuyor. Çünkü tek tip her zaman daha kolaydır. Dolayısıyla okulda verilmeyen her deneyimin yerini öğrenci ve veli doldurursa (müze, seyehat, kitap okuma, internetten faydalanma…) o öğrenci kesinlikle fark atar.
 
Çoçuğun içinde olsun yeter ki çalışmak ve azim her şeyi başarır tabi ki bazı dış etkenler önemli ama bu nitelikli okullar da geçerli siz takılmayın hiç ve bence iletişiminizi kesin
 
Her şey dozunda güzel. Hırsın da dozunda olanı çocuğunuza başarı getirir. Bu kadar küçük yaşlardaki çocuklar eğer ki siz öğretmezseniz ders çalışmanın önemini kavrayamıyor. Canın isterse çalış desek olmaz, çalışması için teşvik çok önemli. Dozunda ısrar çok önemli.

Siz istediğiniz başarı gelmeyince kavram kargaşası yaşayan bir velisiniz. Nitelikli çocuk yetiştirmenin ilk şartı meslek lisesine devam etmesi veya OBP puanı ile yerleşmesi değil. Bir çocuk nitelikli liseden de nitelikli öğrenci olarak mezun olabilirdi. Evet olan olmuş giden gitmiş, nitelikli bir üniversiteyi kazanabilmesi de önemli bir konu ,şu an ilgilenmeniz gereken nokta bu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…