• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

merhabalar ben Derya 16 aylık bir oğlum var.boyum 1.66 cm doğum öncesi kilo almaya başlamıştım 67 ile hamile kaldım doğuma 81 kiloyla girdim. çabalarımla yaza 61 kiloya kadar inmiştim.sonra tekrar salmaya başladım şimdi 65 kilo olmuşum.kendimden nefret etmeye başladım.ayça kaya nın kitabını alıp okudum bana 4232 uygun.yarın 5 te 5 diyetine başlıyorum arkadaşlarla.haftaya da sayarak zayıflamayı uygulamaya başlayacağım.sizlerden de destek bekliyorum.öğretmenim çalışıyorum.okuldan ve oğlumdan fırsat buldukça da paylaşım yapmaya çalışacağım.iyi geceler.

Merhabalar ben bu gu. 5333 olarak kendimi kontrol etmeye calisiyorum 174 boyundayim ve 85 kiloyum kitaplarinida okuyorum bakalim sonuc ne olucak bende burdan takip etmeye devam edicem ayni zaman da durumumla ilgili paylasimda yaparim :)

Merhabalar bu diyeti hâlâ devam eden var mı bir de emziriyorum yine aynı ölçüde mi yemem gerekli bilginiz var mı
merhaba , ben kitaplarini okuyorum Ayça hanimin kitaplarinda hamileler diye bir ayrimi yok yapabilir yapamaz diyede birsey gecmiyor iki cocuk annesi biri olarak benim dusuncemi sorarsaniz cocuklarin bile ayni beslenme sekliyle beslenmesini hatta buna diyet veya rejim denmemesini soyluyor.benim emzirme ve hamilelik donenlerimi dusunursem kesinlikle cok daha dogal daha kontrollu bir sistem ben sikinti yasiyacaginizi dusunmuyorum. Tabiki herseyin yaninda bol bol su icerek.

Merhaba arkadaşlar ,
Ben 1haftadır yapıyorum ama regl olduğum için tartılmadm bu hafta.

Bende hamilelik ve doğum sonrası dönemde sayarak beslendim çok fazla kilo almadım ama sonra farklı bir sağlık sorunu nedeniyle 10 Kilo aldım ve hala kullandığım ilaçtan dolayı Kilo vermem zorlaştı..

Bir ara inancımı yitirdim ama sonra bari üstüne Kilo eklenmesin diye tekrar ayça Kaya yöntemine devam ediyorum..

Sayarak beslenmek benim için de en kolayı çünkü :)

merhabaaa :)
sayarak beslendim ve bu gün tam bir hafta oldu sonuç mu taaammmm 3 kilo :)))) keyif mi obiçim :KK66:
merhaba tebrik ediyorum sizi. 5333 mü uyguladınız? ben de uygulamaya çalışıyorum fakat iş, iki çocuk kendime göre bir düzen kuramıyorum. tam ölçü tüketemiyorum her zaman. sizi okuyunca heveslendim :)

Evett benimde iki hafta oldu başlayalı bir kaç gün kaçamak oldu üst üste ama yine de gram gram versem de devam edeceğim inşallah

Sonuç= -500gr

Merhaba kızlar..
Bu topigi hortlatmaya geldim:rapci:

Yaşım 32, daha önce sayarak iki ayda 70ten 63.5 a inmistim.
Şuan vermek istediğim 4-5 kilo var.
Bir ayda ins istediğim forma girerim. ✌

Bugün ilk günüm, biraz dengesiz oldu ama olsun.
Yarın daha iyi olacak inşallah..
(Bugünün bilançosu; 6 tahıl, 3 et, 2 meyve)

Benim formülüm, 4232 ama 5333 olarak baslicam.
1-2 hafta sonra 4232 ye inicem. Ki etkili olsun. :KK66:
Başlangıç kilomu yarin tartilip yazarım.

Haftada 2 gün yüzmeye gidiyorum. İns bu ay da devam edicem.

Eslik etmek isteyen buyursun. HoppaYoksa daha önce yaptigim gibi topigin delisi olarak free takilcam :-)

Son düzenleme:
Günaydın!!

Başlangıç tarihi: 22.02.2017
Başlangıç kilosu: 66 kg
Hedef: 62 kg

Bugün bi yere davetliyim. İnş az zararla çıkarım :)

Bugün disardaydim tam uyamadım ama fena da sayılmaz.
4 tahıl, 4 et, 1 meyve.

Şimdi yoğurt ve bir meyve yiyeceğim.
Toplam bilanço ;
4 tahıl, 4 et, 1 süt, 2 meyve

İlk sayfada konuyu açan kişinin mesajında biraz bilgi var. Ama kitabı okumadan konuya vakıf olunmuyor.

Boy kiloya göre formüller var. Bana uygun olan, 4232. Bu rakamlar hergun almam gereken besinleri ve miktarlarını gosteriyor. 4 tahil, 2 et, 3 süt ve 2 meyve. Bu bi diyet değil, yeme duzeni. Diyet olmadığı için yasak da yok. Kızartma, tatlı, hamur işi herşeyden yiyebiliyorsun. Ama her yiyeceğin birim olarak bi karşılığı var. Mesela 4-5 kaşık mantı yedin. 2 tahil+1 et+1 sut yemiş oluyorsun. O güne ait 4 tahıl hakkının 2sini, 2 et hakkının 1ini, 3 süt hakkının 1ini kullanmış oluyorsun. İstersen bir öğünde hepsini ye, istersen öğünlere dağıt bunları. Ama kitapta ara ve ana ogunleri tavsiye ediyor. Kahvaltıyı yoğun akşam yemeğini mümkün olduğunca hafif yapmayı tavsiye ediyor. Eğer gözün döner de hunharca yemek yer sistemi bozarsan telafisi var. Ertesi gün diyeti diye bi liste var, onunla dengeliyorsun. Dolayisiyla da diyet bozuldu zaten diye tamamen ipin ucunu bırakmak yok..

Bugün :
5 tahıl, 3 et, 1 süt, 2 meyve ile günü tamamladım.

Ve yaklaşık 700 metre yüzdüm.

Bende tam böyle b
İlk sayfada konuyu açan kişinin mesajında biraz bilgi var. Ama kitabı okumadan konuya vakıf olunmuyor.

Boy kiloya göre formüller var. Bana uygun olan, 4232. Bu rakamlar hergun almam gereken besinleri ve miktarlarını gosteriyor. 4 tahil, 2 et, 3 süt ve 2 meyve. Bu bi diyet değil, yeme duzeni. Diyet olmadığı için yasak da yok. Kızartma, tatlı, hamur işi herşeyden yiyebiliyorsun. Ama her yiyeceğin birim olarak bi karşılığı var. Mesela 4-5 kaşık mantı yedin. 2 tahil+1 et+1 sut yemiş oluyorsun. O güne ait 4 tahıl hakkının 2sini, 2 et hakkının 1ini, 3 süt hakkının 1ini kullanmış oluyorsun. İstersen bir öğünde hepsini ye, istersen öğünlere dağıt bunları. Ama kitapta ara ve ana ogunleri tavsiye ediyor. Kahvaltıyı yoğun akşam yemeğini mümkün olduğunca hafif yapmayı tavsiye ediyor. Eğer gözün döner de hunharca yemek yer sistemi bozarsan telafisi var. Ertesi gün diyeti diye bi liste var, onunla dengeliyorsun. Dolayisiyla da diyet bozuldu zaten diye tamamen ipin ucunu bırakmak yok..
birşey istiyordum 4:3 oruç dşyetimi uyguluyorum ama yeme günlerimde düzene sokmak istiyorum. Ömür boyu sağlık için.. Dur bir bakayım kitapı internetten alabilecekmiyim diye bir araştırayım

Back