• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Bugün

1 dilim etimek (0,5 tahıl)
1 tatlı kaşığı bal (0,5 meyve)
1 çay bardağı kadar taze sıkma meyve suyu (1 meyve )

1/3 simit (1,5 tahıl)
Meyveli soda (44 kalori-0,5 tahıl)

8-10 kaşık zeytinyağlı barbunya (2 tahıl)
Yoğurt (1 süt)

------> 4 tahıl, 1 süt, 1,5 meyve

Yok canım ben bu hafta 5te5 diyeti yaptım dünmeyve günümdü bugünde son gün yumurta günümdü bugün fazladan bal yemiştim biraz öönce de midem yanıyordu 1 bardak ayran içtim hafiften bozdum ama son gün olur o kadar dimi ;)

Şimdi baktım, sok diyetlere benziyor..
Ben zaten yapamam, eminim ilk günden pes ederim.
Belki hani vücut kendini sıkıp kilo vermeye direnmeye başladığı zaman şaşırtmak için kullanılabilir..

Aynı mantıkla yaklasik 80-85 kiloya kadar 4232 formülü kullanılıyor ya, bazı forumlarda hani fazla kilosu 15-20 kg olanlar için önce 5333 olarak başlayın, bir sure sonra vücut alışıp kılo verme sekteye uğrayınca 4232 ye geçin deniliyor. Mantıklı..
4232 ile başlayınca azaltmak istersen neyi ne kadar azaltacaksin, azaltsan da vücut ihtiyacı olan besinlerden mahrum kalacak. Ayca Kaya'nin kendisi 3232 yapıyormuş mesela.

Bugünün monusu

1 dilim ekmek (1 tahıl)
3-4 halka sucuk (1 et)
1 dilim peynir (1 et)

1 dilim trilece ({300 kalori÷70=} 4 tahıl + 2 süt)

Yoğurt
3 hurma

-----> 5 tahil, 2 et, 3 süt, 1 meyve

Sabah
2 dilim ekmek(2 tahıl)
Sucuklu yumurta(2 et)
1 tk taze peynir(1 süt)
1 dilim pastırma(1 et)
Domates
Salatalık
Yeşillik
Akşam
1 kase kısır(1 tahıl)
2 küçük poğaça(2 tahıl)
Eğer doğru hesapladıysam 5 tahıl 3 et 1 süt

Kısır delisi ben kısır yemekten korkuyorum..
Kitapta 5 yemek kaşığı kısır için 3 tahıl demiş cunku..:bicak:
2 yemek kaşığı dolusu pilav bile 1 tahıl kısır neden öyle bilmiyorum..

Poğaça olcusu verilmemiş zaten senin yediğin de ev yapımıdır. Hazır açma için 4 tahıl+5 yağ demiş.

Az onve kahvaltı ettim ve sadece patates kızartması yedim.. Simdi kalorisine bakıp hesaplicam çünkü kitapta verilmemiş. :KK47:

Ciddi misin ya o zaman benim kısırı 10 tahıldan falan hesaplamak lazım bende ona hafif gözüyle bakıyorum bak sen şu kısıra ama yediklerim çok olduğu belli dün 69.5 gelen benbugün 71 geldi :(

Ciddi misin ya o zaman benim kısırı 10 tahıldan falan hesaplamak lazım bende ona hafif gözüyle bakıyorum bak sen şu kısıra ama yediklerim çok olduğu belli dün 69.5 gelen benbugün 71 geldi :(
Ya ondandir diyemeyiz, belki wc ye cikmadin yada ne bileyim regl öncesi şişkinliği falan herşey olabilir.

Makarna pilav çok seviyorum, ana besin maddesi gibi benim için ama iki uç kaşık kesmeyecegi için hic yemiyorum. Yarım tabağı bile günlük tahıl hakkımı dolduruyor çünkü :/

Bugün

80-100 Gr kadar patates kızartması (300 kal÷70) 4 tahıl
1 dilim peynir (1 et)

2 galeta (1 tahıl)
Bir kase cacık
(1 süt)

1 armut
(1 meyve)
(Şimdi sütlü kahve icicem)

---->5 tahıl, 1 et, 2 süt, 1 meyve

Bugünkü menüm
Kıymalı yumurta(2et)
Domates
Salatalık
1 dilim pastırma(1et ? )
2 minik poğaça(1-2 tahıl)
½ kivi (1 meyve)
4 parça derisiz tavuk eti (4 et)
3 bardak ayran(3 süt)
7 et 2 tahıl 3 süt 1 meyve

Bugün yine çok yedim ama yarın ciddi ciddi yemeyeceğim haftasonu olunca nedense yiyesim geliyor sanki diyetinde tatil günü gibi hissediyorum iki gündür wcye çıkmadım ayrıca bu hafta adet olacam onunda şişliği var canım çok tatlı da çekiyor ama yemeyeceğim

Bugün

50 Gr kadar patates kızartması {150 kal÷70} (2 tahıl)
2 dilim peynir (2 et)
1 dilim ekmek (1 tahıl)

2 kaşık bulgur pilavı (1 tahıl)
ayran (1 süt)
3 hurma (1 meyve)

-----> 4 tahıl, 2 et, 1 süt, 1 meyve

N nnnadal , canım sen bu kiloları nasıl verdin, ne kadar zamanda verdin ?

Bence cumartesi yada pazar biraz esnek olmali..
İnsan kendi çalışmıyorsa bile eşi evde olunca pazar kahvaltısı bile başka oluyor. Bir ogun istediğin gibi yemek insanı teşvik de eder. Yeter ki aynı gün yatana kadar diğer öğünde ve haftanın kalan günlerinde denge sasmasin.

Canım zaten ben haftasonu hiç diyet yapmadım eşim evdeyken diyet olmuyor
Hafta içi 2 kilo verip haftasonu birini geri alıyordum 2 ileri 1 geri derken oldu işte ama bu hafta kardeşim geldi haftasonu 2 kilo aldım hala toparlayamadım bugün biraz daha dikkat ettim ama üniversitede okuyor bana geldi annemin yemeklerini aratmamak için herşeyi yapıyorum ama zararı bana oluyor umarım haftaya tam sıkı diyet yaparım

4 ayda 12 kilo çok değil kız ara sıra şok diyetlerle toparlıyordum sonra yine daha sağlıklı besleniyordum en önemlisi ekmek ve tatlı yı çok azalttım bide abur cubur ve asitli içeceklerden uzak durdum

1 krep (1 tahıl)
4 yk kısır(1 tahıl)
16 adt yaprak sarması(3 tahıl+1 et)
3 yk yoğurt(1 süt)
1 sb patlamış mısır (1 tahıl)
6 tahıl 1 süt 1 et
Ben hâlâ ayarı tutturamadım ya

4 ayda 12 kilo çok değil kız ara sıra şok diyetlerle toparlıyordum sonra yine daha sağlıklı besleniyordum en önemlisi ekmek ve tatlı yı çok azalttım bide abur cubur ve asitli içeceklerden uzak durdum
12 kilo kulağa çok iyi geliyor. :rapci:Düzenli yapmadığın halde bi de. Bol bol sok yaşamış vücudun :KK48:

1 krep (1 tahıl)
4 yk kısır(1 tahıl)
16 adt yaprak sarması(3 tahıl+1 et)
3 yk yoğurt(1 süt)
1 sb patlamış mısır (1 tahıl)
6 tahıl 1 süt 1 et
Ben hâlâ ayarı tutturamadım ya
Sabah yediğim kahvaltıya gore öğleyi, öğleye gore de aksamı ayarlamaya çalışıyorum. Yoksa bıraksan beni hep tahıl grubu yiyicem. Aklıma ilk gelen onlar hep. Sabah nerdeyse 3 tahıl hakkımı kullandim, akşam bi dilim ekmek halkim kaldı saydirıyorum kendime :KK67:

Buraya yazdığını belki takip edemiyorsun, bi deftere yazarsan yediklerini daha kolay. Bi de hemen yazmak sanırım. Benim defter, yemek masasında daha masadan kalkmadan yazıyorum.

4-5 yemek kaşığı kısırı, 2 tahıl sayalim.
Kitapta 10 adet kıymalı sarma için, 2 tahıl+2 et diyor.

Az önce havuza kaydoldum. Bir ay kadar denicem. İnş sifayi kapmam bu soğukta :KK1:

Back