- 13 Mayıs 2013
- 2.399
- 6.263
- 158
- Konu Sahibi BlackSwann
- #2.881
Evvet canım aynen benim annemde ikna oldu ama babam inatla yemeğe devam ediyor. Az değil. Bak yap o kadar lezzetli o kadar doyurucu ki inanamazsın. Eşim satın aldıgımız tahıllı kepekli vs ekmekleri hiç sevmez yiyemez. Ama annem yapıyoya bayılıyo. Gerçi o fırından çıkınca sıcak sıcakken yaglıyıp yiyo yada sonradan kızartıyo yaglıyo ama yiyo yani. kek gibi oluyo. dene bence. Bu arada çok hamaratsın haaa gözümden kaçtı sanma. ben 24 yaşındayken sadece yumurta kırıp makarna yapabiliyodum. :)
Bugün bir tarif buldum canım seninle de paylaşayım;
dusuk karbonhidratli keten tohumlu focaccia ❤
un yok
gluten yok
seker yok
sut urunu yok
tarif 1 amerikan kap olcutu (110 gr) keten tohumu robotta cekilip un haline getirilir, karistirma kabina alinir, uzerine 1 yemek kasigi kabartma tozu, 1 yemek kasigi kekik, 1 cay kasigi deniz tuzu eklenip karistirilir. mutfaj robotunda ya da el blendarda 3 kucuk yumurta, 1 dis sarimsak, 1 kasik su ve 1 kasik zeytinyagi 10 sn karistirilir, karisim kopuk kopuk olunca keten tohumlu kaba eklenir, nazikce yedirilir ve biraz dinlendirilir. karisim pisirme kagidi kapli firin kabina dokulur 170°C de 20 dk pisirilir, 15 dk kadar pisince kurdan batirin, kurdaniniz temiz cikinca bir 5 dk daha pisirin.
Tarifin fotoğrafı çok güzel görünüyordu merak ettim valla. Tam buğday ekmeği de yapacağım ama bir ara bunu da deneyeceğim :) Teşekkür ederim canım benim elimden geleni yapıyorum mutfakta. Annem çalıştığı için 13-14 yaşından beri bende yemek işi. Daha evlenmeden bezdim vallahi