Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Beni de çağırın kahveyee

Çok teşekkür ederim canım :) Ben de sana katılıyorum, "o" kişiyi bulduktan sonra ben de isterim hayatımı paylaşmak. Ama toplumumuzun bu konudaki görüşü "oku, işe gir, e yaşın geldi hadi evlen" şeklinde. Bir de ben ilk torunum, mürüvvet görme isteği had safhada :) Devamlı "birini bul, şununla tanıştıralım seni" baskısı var. Bu konuda oldukça bunalmış haldeyim ne yalan söyleyeyim. Aşka inanıyorum, bir gün beni de bulursa neden olmasın diyorum o ayrı :)
Hikayene bayıldım, maşallah nazar değmesin. Mutluluğunuz en kısa sürede bir bebekle taçlanır umarım

Çok sağol canım benim :) Bu dönem mezun oldum, iş ile beraber aşk da gelir belki. Şimdilik evde beklemedeyim. Sen kaç yaşındasın, çalışıyor musun?

Cok üzüldüm.. olsun biri seninle ya, ne mutlu sana..
Sağol canım Rabbim ona uzun ömürler versin inşallah

Malesef insanlarımız çok acımasız bilerek can yakmak için ellerinden geleni yapıyorlar..Ne desek belki boş gelir ama çevremde tanıdıklarımdan çocuksuz olupta çok mutlu olan insanlarda var.Önemli olan sağlık ,sıhhat huzur elimizdekilere şükretmek gerek.

Ahh canım benim ne güzel yazmışsın öyle bi anda pespembe bi dünyadaymışım gibi hissettim Hurdunya hürdünyanın dediği gibi ahhhhh birlikte otursak bi kahve eşliğinde tüm dertlerimizi konuşsak. buraya yazmak öyle keyifli ki. Sanki başka dünyadan gelen gelen melekler gibisiniz. Anlayışlı yargılamadan küçümsemeden sorgulamadan içtenlikle dinleyen o kadar az insan var ki. Keşke gerçek hayatta da etrafımda sizin gibi insanlar olsa kızlar çok sevdim sizi. içimi döktüm. Bazen anlatmaya çok ihtiyacım oluyo. Herkesle konuşulmuyo. Bazen insanlar kendilerini tanımayan uzaklardaki birilerine içlerini dökmeyi çok istermiş. Minervacığım o kadar güzel yazıyosun ki seni tanımak benim için çok büyük zevk çok büyük mutluluk. Çok güzel yetiştirilmişsin kaleminden bunu anlamak hiçte zor değil.

canım dün yazdıktan hemen sonra yürüyüşe çıktım 40 dk tempolu yürüyüş yaptım. geldikten hemen sonra kayınvaldeme gittik eşimle gecede orda kaldık az önce geldik eve sonra eltim geldi akşam birlikte çay filan içtik ancak gireb,ldim nete sabırsızlıkla sizle konuşmak istedim onlar gidince hemen ortalıgı toplayıp nete girdim.
Biraz günah çıkarayım. Kayınvaldeme gidince orda kendine hakim olmak gibi bi şansın yok. O çok şahane yemekler yapar. hamurişleri börekler vs vs dünü ucuz atlattım ama bugün hiç kolay olmadı. Mahvoldum resmen
sabah bi uyandım ateş yakmış oturmuş sac böregi yapıyo bize ıspanaklılar kabaklılar katmerler. Yiyemem diyemezsin sizin için yaptım der haklı sabahın köründe kalkmış kahvaltı içinhazırlamış sağolsun ben bi tane yedim ama nasıl özlemişim öyle agır agır sindire sindire yedim. eşim farketmiş nasıl gülüyo o nasıl yemek nasıl zevk alarak yiyodun öyle diyor. Ama tam yırttım derken bide kuzu kesilmesin mi ögle yemegindede doyasıya et yedim. Soruyorum eşime sence kaç avuç içi yemişimdir diye. O da düşündü düşündü 6 açuç içi yemişsindir diyo umarım dogru değildir ama kızlar mahvoldum been. bu benim ilk kaçamagımdı. ilkti ama tam oldu.
Evet minervacıgım yarınıda atlatırsam kazasız belasız şu bir hafta sanada danışarak bişeyler yapacagım canım o dediklerini değerlendirecegim mutlaka değerlendirmeliyim yani. Ayranaşınıda ayranıda çok severim zaten. Detaylarını öğrenmek isterim.

Benimde hiç su içme alışkanlıgım yoktur . Çok zorluyorum kendimi. Mesela bugün fırsat bulupta bir bardak su içemedim. şimdi size yazarken bir tane meyveli soda açtım. Benim su içmem için rahat ve geniş bir ortama ihtiyacım var yoksa unutuyorum bugün bütün düzenim bozuldu. Zaten kilo veremiyorum bugün iyice mahvoldum:)

suyu yavaş içmek lazımmış minervacıgım. hızlı içilen su direk idrar torbasına inermiş. Organlara gidip oraları temizlemesi için yudum yudum içilmeliymiş. Yudum yudum yavaş yavaş içinde bütün organlar ihtiyacı olan suyu çekermiş içine

Evvet canım aynen benim annemde ikna oldu ama babam inatla yemeğe devam ediyor. Az değil. Bak yap o kadar lezzetli o kadar doyurucu ki inanamazsın. Eşim satın aldıgımız tahıllı kepekli vs ekmekleri hiç sevmez yiyemez. Ama annem yapıyoya bayılıyo. Gerçi o fırından çıkınca sıcak sıcakken yaglıyıp yiyo yada sonradan kızartıyo yaglıyo ama yiyo yani. kek gibi oluyo. dene bence. Bu arada çok hamaratsın haaa gözümden kaçtı sanma. ben 24 yaşındayken sadece yumurta kırıp makarna yapabiliyodum. :)

canım benimmm
çok güzel çok içten yazmışsın çok .. çok teşekkür ederim. Ve gerçekten bende çok istedim ahhh ahh bi kahve içsek birlikte dertleşsek ne güzel olurdu ama bunu dedğin iyi oldu hep hatırlıycam. Erken menapoz dediler canım. Adet oluyorum ama olursun bu son zamanların heran biter diyorlar yumurta rezervlerim azalmış. Bir kere tüp bebek denedik ama olmadı. Doktorlar sadece donörle hamile kalabilirsin dediler. Ben sıcak bakmıştım. Hatta Halil ibrahim tekinle bile görüştüm istanbulda. Duydunmu bilmiyorum kıbrısta magosa tıpta çalışıyo. Ama ne ben ne o nede konuştugumuz diger doktorlar hiçbiri eşimi ikna edemedik. Senin genlerini taşımayan ne oldugunu bilmediğim bi kadından çocuk mocuk istemem dedi durdu. Doktorlar ama eşin razıysa bunda bi sorun yok. üstelik senin genlerini taşıyacak dedielr ama eşim ikna olmadı. Herkesin çocugu olcak diye bi kaide yok bizim de olmayı versin diyo.
Hürdünya ne dersin canım bi mucize olurmu bende inanırım mucizelere belki Rabbim acır banada bi bebek gönderiri ve banada tatırır annelik duygusunu. Atlattım diyorum ama insanlar yanımda saatlerce çocuklarını anlatınca yemin ederim kıskanmıyorum ama ne diyeceğimi elimi kolumu nereye koyacagımı bilemiyorum. Hani laf olsun diye hak versem sanki sen sus sen ne anlarsın annelikten diyceklermiş gibi korkuyorum. Çok acı bir durum benim imkansız ama rabbim inşallah sanada çok aratmaz ve 3. de alırsın kucagına canım. Allah isteyen herkese versin.

Evet canım bilmeden farkında olmadan yapanları anlıyosun samimi içten olanları ama bazıları cidden gözüne soka soka yapıyo. Hiç düşünmezler mi bilmem ya ben bunun canını acıtıyorum ama ya Allahın gücüne giderde banada evlat acısı veririse diye. Canım zaten bunu daha çok çocugu olupta evinde huzuru olmayanlar yapıyo sanki. Evli mutlu cocuklular daha anlayışlı gibiler. Ve çok haklısın bende buna sığınıyorum diyorum çok şükür diyorum sağlıgımız sıhhatimiz yerinde allah birde sağlık aratmasın ne eşim ne kayınvaldem görümcem hepsi sağlık olsun siz mutlu olun hep böyle olun yeter diyorlar. Zaten benim yanımda beni üzmeye teşebbüs edenleri eşim püskürtüyo onun yanında kimse bişey diyemiyor.

SENSİZ KAHVENİN TADI ÇIKAR MI HİÇ AŞKOLSUN MinervaMcGonagall

Hemde hiç ummadıgın anda gelir. bende Hurdunya gibi 6 ayda evlendim.:)

Mucizelere tabi ki inaniyorum. Annem beni de oyle dogurmus. Adetleri duzenliymis, babamla birlikte olduklari gunun ertesi regl olmus, yaniimkansizdi teknik olarak hamile kalmam diyor ama kalmis, ben dogmusum
Ne yasayacagimizi bilmiyoruz. Esinin fikrine de saygi duyuyorum elbette ama bence denemeye deger. Sonucta bebegi de belli bir yasa kadar tasiyabiliyoruz. Uff bilemedim ..

valla canım artık ne, ne diyecegimi biliyorum nede ne yapacagımı? herşeye kısmet diyorum. Bilemedim yani.. Özel değilse senin durumunu sorabilirmiyim. Ama asla söylemek zorunda değilsin tabii..

SENSİZ KAHVENİN TADI ÇIKAR MI HİÇ AŞKOLSUN MinervaMcGonagall

Hemde hiç ummadıgın anda gelir. bende Hurdunya gibi 6 ayda evlendim.:)

Iceriz belki bir gun, zaman ne gösterir belli mi olur
Ve evet katiliyorum, bazen en mahtem dedigimiz konular ayni dertten muzdarip bir yabancıyla cok daha rahat konusuluyor...

valla canım artık ne, ne diyecegimi biliyorum nede ne yapacagımı? herşeye kısmet diyorum. Bilemedim yani.. Özel değilse senin durumunu sorabilirmiyim. Ama asla söylemek zorunda değilsin tabii..

Sebepsiz.. uzun sure biz dusunmedik. Sonra artik olsun dedigimizde de olmadi. Asla aklima gelmemisti tüpe kadar gidecegi.. ilki herhangi bir yerdi yani doktorum tüp isinden de anliyormus. Hersey cok iyiydi ama kimyasal oldu. Bir tane dondurulmus vardi ama lab.dandik old.icin çözerken hic ettiler. Olmadi. Ikinci tedaviyi istanbulun en bilinen kliniginde populer bi doktora gittik. Ilk yapilani onemsemedi. Yuzde 60 ilkinde hamile kalirsiniz dedi ustelik. Tedaviye basladik yumurtalar toplandiktan sonra binde bir olan bisey oldu. Yumurtaliklarda kanama olustu, ic kanama gecirdim.ameliyata aldilar bi suru kan kaybetmisim. Ocak 15 te oldu. Simdi toparladim. Ama tabi hic beklemiyorduk. Kamyon gecti sanki ustumuzden. Kimse bilmiyordu konuyu, aileler.. 3 gun hastanede yatinca herkes ogrendi. Neye yanarsin iste. Simdi bikac gune regl olucam. Transfer surecine gecicez sorun yoksa.. sansa yasiyoruz..

canım önemli olan yumurtalarının olması. Senin durumunda biraz talihsizlik var sanki biraz acemilik. bu yaşadıklarını gereksiz yaşamışsın gibi geldi bana. Tüm tetkiklerini yaptırdıgını sanıyorum. Rahim filmi sperm analizi. vs. eğer tüm bunlarda bir problem yoksa ki öyle görünüyo tek hatan hastane ve doktor seçimin. Sen 3. de kesin hamile kalırsın hatta bence kendiliğinden bile kalabilrsin. Hiç üzülme senin bebiş biraz nazlı sanırım öyle hemen gelmem az sabredin diyo bence sakın üzülme. Keşke benim derdimde bu olsaydı

ahhhh inanmıyorum eşimle benimde en büyük hayalimiz bir karavan alıp köşe bucak gezmek. Çocukla böyle nerde akşam orda sabah gezemezsin hayatım diye beni teselli etmeye çalışıyo. Ama bn biliyorum olsa nasıl mutlu olacagını

Kuzum benim.. deme oyle, bu sekilde bebegi olmayan da cok insan var. Yani bilemiyoruz iste. Tabi hersey yapildi. Ileri tetkikleri yaptiralim dedik ama gerek olmadiginj soyledi dr. Zorla da yapilsin diyemiyorsun ki. Merkezi bir gorsen migros gibi tiklim tiklim, vardir bi bildikleri diyor insan. Vakti gelmemis demek. Herkez baska.turlu düşünebilir ama annelik sadece dogurmakla olmuyor. Evlat edinmis pek cok insan taniyorum. Yani yillar sonra keske diyeceksen hic kapatma o defteri. Yok olmazsa da olursa sorun.yok. yani kimisinin hayatinin merkezi bu konu oluyor. Ben de oyle diilim. Olumsuzluk yasamak, sebepsiz olmamasi canimizi sikiyor sadece.

Dogru diyor tabi .. cok istiyorum desen ikna olmaz mi? Kac yasindasin? Seni bu denli seviyorsa zamanla yumusar bana kalirsa.

Artık kapattık canım biz o konuları. İş işten geçti artık 38 yaşındayım. zamanında çok konuştuk. Neyse artık bizim kaderimizde böyle olsun bakalım Allahın bi bildiği vardır. yoksa neden bize bunu reva görsün ki:) umarım sen çok aramazsın canım

Is isten de hicbiseyden de gecmemis ama uzatmayacagim...
Bakalim artik biz de ne yasariz, neler olur.. hayirlisi neyse o olsun ..
sen ist.da diilsin sanirim, profil fotografindaki sen misin?

Canım benimm, o kadar mutlu ettin ki beni yazdıklarınla. İnan kardeşime bahsettim o kadar hoşuma gitti :) Burada zayıflama uğruna bir şeyler paylaşırken senin gibi güzel kalpli birini tanımak büyük şans oldu. Naifliğin, güzel karakterin satırlarından bile öyle belli ki. Ben seni seve seve dinlerim, sohbetimizin verdiği keyfi anlatamam :) Ben de sizleri çok sevdim. Şöyle karşılıklı kahvemizi içip güzel bir sohbet edebilmeyi çok isterdim. İnşallah bir gün öyle bir şansımız olur.

Özgülcüm diyetisyenler hep der ya vücut az yemeye alıştığında direnç gösterir, arada izin günü yapın ve o gün canınızın istediği her şeyi yiyin diye. Senin öyle bir gün olmuş ve bence iyi bile gelecek diyetine :) Metabolizmanın hızlanmasına yardım edecektir. Afiyet bal şeker olsun hiç canını sıkma :) Ne kadar iyi bir kayınvaliden var insan kıyamaz zaten hayır demeye. Zaten sabah ve öğlen yemişsin hiçbi şeycik olmaz. Kuzuya da kimse dayanamaz az bile yemişsin
Ben de bugün bu tarifi yaptım; http://www.nefisyemektarifleri.com/yagsiz-sekersiz-unsuz-browni/
Aynı senin gibi yedim yavaş yavaş sindire sindire 20 dilimlik kek kalıbına yaptım. Dilimler ufak oldu biraz ama hassas tartıyla her şeyi tarttım hesapladım kalorisini. Bir dilim 83 kalori oldu. Pekmez çok kalorili bir şeymiş haftaya portakal suyuyla yapayım diyorum. Bakalım güzel olursa sizinle paylaşacağım tarifini :)
Eğer istersen ben sana ayran aşı detoksunun detaylarını yazarım. Güzel bir tarif umarım seversin.

Ben de hele kış aylarında hiç su içemiyordum canım. Bu diyet döneminde kazandığım en iyi alışkanlık su içmek oldu. Zaten bir kere alışınca içtikçe içesin geliyor :) Bahsettiğim uygulamayı hakikaten tavsiye ediyorum. Başlarda zorla içmeni sağlar, sonra bir bakarsın devamlı elinde su bardağıyla geziyorsun :)
Ne güzel bir bilgi paylaştın bizimle. Oturarak içilen suyun daha makbul olduğunu duymuştum, bunu öğrendiğim de iyi oldu çok sağol canım :)

Ay özlemişim seni bir günde, hoşgeldin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…