- 13 Mayıs 2013
- 2.399
- 6.263
- 158
- Konu Sahibi BlackSwann
-
- #2.861
Özgül merhaba,
yazdiklarini hem hüzünle hem gülümseyerek okudum. Ve icimden " hadi birakalim yazismayi da gel bi kahve icip sohbet edelim" demek geldi. Bu konuda da sadece, iki negatifi olan ve önümüzdeki günlerde 3.denemesini yapacak bi tüp bebekci oldugumu soyleyecegim ben de..
yanlis anlamazsan, hic mi yolu yok? Artik donörlerle de mumkun biliyorsun. Sart degil elbette ama imkansiz olmadigini goruyorum, hos ben mucizelere de inanirim ya..
Minervacim sana katiliyorum, kesinlikle evlenmek zorunda diilsin. Ama katilmadigim konu, sayet dogru insan cikarsa karsina hayatin paylasinca tadindan yenmedigi.. tabi bu tamamen sans.. ha bi de buyuk.konusmamak.lazim
Ben de senin yaslarinda benzer seyleri soyluyordum. Aalina bakarsan capkin da bi kizdim, ne getek var diyordum. Sonra bi carpilmisim, hic anlamadim. 6 ay sonra evliydik. Yani tamamen akisina birakmistim, sansim yaver gitti. Sonra nikah isi bana ters geliyordu ama nikahsiz yasamayi ailem ve cevrem uygun gormeyecegi icin, esime gel gizlice bosanalim, bizi bir arada tutan sey imzamiz olmamali gibi cocukca laflar ettim. Imzanin teferruat oldugunu zamanla anladim zaten. Ben gayet özgür bi kizdim, asik.oldugum adamin adi da Özgür cikti
Neyse, kocaman bir ask diliyorum sana, ismi onemli diil.
sen calisiyor musun, okuyor musun? Neler yapiyorsun?
Sağol canım Rabbim ona uzun ömürler versin inşallahCok üzüldüm.. olsun biri seninle ya, ne mutlu sana..
Malesef insanlarımız çok acımasız bilerek can yakmak için ellerinden geleni yapıyorlar..Ne desek belki boş gelir ama çevremde tanıdıklarımdan çocuksuz olupta çok mutlu olan insanlarda var.Önemli olan sağlık ,sıhhat huzur elimizdekilere şükretmek gerek.Minervacığım canım, bu hayat bize sunulmuş bir nimet. Ne kadar yaşarız bilinmez ama nasıl yaşayacagımıza biz karar verebiliriz. Zayıf yada kilolu fark etmez insan kendini nerde nasıl mutlu hissediyosa öyle yaşamalı. Çok kilolusundur mutlusundur bu senin tercihindir kimse karışamaz. herkes seçtiği kaderi yaşar. Ben ideal kilomda olmak ama daha önemlisi sağlıklı olmak istiyorum. Eger önümde yaşayacak çok az zamanım bile kalsaydı bu kısacık zamanı kaliteli yaşamak isterdim. Ben evlendikten 2 ay sonra asla çocuk sahibi olamayacagımı öğrendim. Kahroldum. Kaçmak gitmek ölmek istedim. Bu anlatılamaz bir acıydı benim için. İnsan nasıl böyle yaşayabilirdi ki yada bunu eşine nasıl yaşatabilirdi. buna hakkı varmıydı. Bu alışabileceğin bir duygu muydu. Ben bu acıları yaşarken bir taraftanda çok yakın bir arkadaşım kanserle mücadele ediyordu bi taraftan acımı içime gömmek onunla meşgul olmal zorundaydım. Eşimin ve ailemizin desteğiyle zamanla biraz daha sakinleştim. Ama insanlar çok acımasız. Kendileri evlendiğinde eğer sen evli değilsen sürekli sana evlenmiyomusun yokmu bişeyler diye sorarlar evlensen her dakka çocuk yokmu diye. Samimi olmanada gerek yok hiç tanımadıgın arada selamlaştıgın insanlar bile bunu sorma hadiini bulur kendinde. Ve senin acını unutmana asla izin vermezler.
Konuyu saptırdım sanırım biraz. Gelelim bizim meselemize hala aynı kilodayım hiç değişiklik yok dün 200 gr gitti bu sabah geri geldi. Hala anlamadım. Ama eskiden olsa çoktan olmuyo diye bırakırdım ama bırakmıyorum bırakmıycam o kilolar inatcıysa bende inatcıyım. Aslında şu yaptıklarımın daha üstüne çıkamam. Ya farkında olmadan bi yerlerde bi hata yapıyorum yada cidden benim metabolizma hiç çalışmıyor. Şubat ayı içinde 3 kg vermeyi planlıyordum. 62 ile kapatırım diyordum ocak ayında hızla 5 kilo verince... ama olmayacak gibi. Yinede şubat bitmeden kesin konuşmayayım. bellimi olur. fatsecreti bende kullanıyorum ama düzenli değil. sadece çok mu yedim acaba diye düşündügüm günler kullanıyorum.
Ben önceden tatlı delisiydim hamur tatlıları şuruplu tatlılar çikolatalar börekler. Her akşam yemeginden sonra şekerli çayımın yanında mutlaka böyle atıştırmalıklarım olurdu. Bunları tamamen çıkardım hayatımdan biliyosun. FAkat akşamları çayın yanında deli gibi canım tatlı istiyo o yüzden şekersiz 2-3 bardak çayın yanında 1-2 gün kuru kayısısı ve 1-2 ceviz yiyorum. Bazen birer tane bazen 2şer asla 3 olmaz ama buda yanlışmı acaba. Ve suya gelincede 2.5 lt içemiyorum artık. 1 yada 1.5 litre ancak içiyorum. Amma çok konuştum çenem düştü resmen :)
Canım benim neler yaşamışsın, çok geçmiş olsun. Özellikle türkiye gibi toplum baskısının yoğun hissedildiği ülkelerde bir kadının evlenmemesi, evlense de doğum yapmaması çok ilginç karşılanıyor. Devamlı yöneltilen soruları tahmin edebiliyorum. Anne olmak isteyip de olamaman bir yana, bunun sana devamlı hatırlatılması çok acı. Maalesef kulağımızı tıkamak zorundayız böyle durumlarda. Ben 24 yaşındayım ve evliliği gerçekten istemiyorum, bu görüşümü ne zaman dile getirsem hurraa üzerime çullanıyorlar. Yok evlenmeden olur mu yok yalnız yaşanır mı. Size ne yahu, hayat benim tercih benim. Herkes kendi işine baksa çok daha huzurlu bir dünya olur ya zaten neyse. Sen çok bilinçli bir kadınsın canım gördüğüm tanıdığım kadarıyla bile bunu anladım. Bize dayatılan şekilde yaşamak zorunda değiliz, bir kadının hayattaki tek misyonu anne olmak değildir. Allah evliliğini daim etsin, huzur olduktan sonra hayat güzel. Ailen ister iki kişilik olsun ister on kişilik. Hayatın görülebilecek güzelliklerini görüyorsun sen :)
Buı hafta ben de kilo veremedim galiba. Bel bölgemin daha yağlı olduğunu hissediyorum. Zaten regl olacağım canım çok tatlı istiyor, iştahımı zor zaptediyorum. Bir tarif bulmuştum unsuz yağsız şekersiz kek, dayanamayıp onu yapabilirim. İstersen sana da linkini atarım özgülcüm arada nefsimizi köreltmek için böyle şeylere ihtiyacımız var :)
Birkaç haftadır duraksama dönemindesin ya canım acaba iki günlük kürler oluyor ya öyle bir şey mi yapsan? Ayran aşı detoksunu duymuştum mesela. Bu hafta da hiç kayıp olmadıysa artık harekete geçme vaktidir bence. Araştırıp güzel bir metabolizmayı hızlandırma yöntemi bulalım :)
Estağfurullah ne çok konuşması, zevkle okuyoruz biz senin mesajlarını :)
Bu uygulamada da içtiğin her bardak suyu ekliyorsun canım günlük kaç litre su içtiğini hesaplıyor. Dilersen hatırlatma da yapıyor. Benim su içme alışkanlığımı geliştirmemde yardımı oldu. Öğlen bakıyorum daha 5 bardak su içmişim, alıyorum sürahiyi önüme daha hızlı içiyorum :)
Akşam yemeğinden sonra meyve yemek çok zararlıymış maalesef yıllarca bilmeden bu yanlışı yaptık. Karaciğeri çok yoran bir şeymiş depolanan kalori bir yana. Biz de annemi ikna ettik yemiyor artık, babamsa hiç takmıyor ama göbek aldı başını gidiyor onu da ikna etmemiz lazım :) Benim canım da şöyle güzel tam tahıllı bir ekmek istiyor. Un alıp kendim yapayım bari pazar kahvaltısı için, sıcak sıcak yeriz :)
Bu uygulamada da içtiğin her bardak suyu ekliyorsun canım günlük kaç litre su içtiğini hesaplıyor. Dilersen hatırlatma da yapıyor. Benim su içme alışkanlığımı geliştirmemde yardımı oldu. Öğlen bakıyorum daha 5 bardak su içmişim, alıyorum sürahiyi önüme daha hızlı içiyorum :)
Akşam yemeğinden sonra meyve yemek çok zararlıymış maalesef yıllarca bilmeden bu yanlışı yaptık. Karaciğeri çok yoran bir şeymiş depolanan kalori bir yana. Biz de annemi ikna ettik yemiyor artık, babamsa hiç takmıyor ama göbek aldı başını gidiyor onu da ikna etmemiz lazım :) Benim canım da şöyle güzel tam tahıllı bir ekmek istiyor. Un alıp kendim yapayım bari pazar kahvaltısı için, sıcak sıcak yeriz :)
Özgül merhaba,
yazdiklarini hem hüzünle hem gülümseyerek okudum. Ve icimden " hadi birakalim yazismayi da gel bi kahve icip sohbet edelim" demek geldi. Bu konuda da sadece, iki negatifi olan ve önümüzdeki günlerde 3.denemesini yapacak bi tüp bebekci oldugumu soyleyecegim ben de..
yanlis anlamazsan, hic mi yolu yok? Artik donörlerle de mumkun biliyorsun. Sart degil elbette ama imkansiz olmadigini goruyorum, hos ben mucizelere de inanirim ya..
Sağol canım Rabbim ona uzun ömürler versin inşallah
Malesef insanlarımız çok acımasız bilerek can yakmak için ellerinden geleni yapıyorlar..Ne desek belki boş gelir ama çevremde tanıdıklarımdan çocuksuz olupta çok mutlu olan insanlarda var.Önemli olan sağlık ,sıhhat huzur elimizdekilere şükretmek gerek.
Beni de çağırın kahveyee
Çok teşekkür ederim canım :) Ben de sana katılıyorum, "o" kişiyi bulduktan sonra ben de isterim hayatımı paylaşmak. Ama toplumumuzun bu konudaki görüşü "oku, işe gir, e yaşın geldi hadi evlen" şeklinde. Bir de ben ilk torunum, mürüvvet görme isteği had safhada :) Devamlı "birini bul, şununla tanıştıralım seni" baskısı var. Bu konuda oldukça bunalmış haldeyim ne yalan söyleyeyim. Aşka inanıyorum, bir gün beni de bulursa neden olmasın diyorum o ayrı :)
Hikayene bayıldım, maşallah nazar değmesin. Mutluluğunuz en kısa sürede bir bebekle taçlanır umarım
Çok sağol canım benim :) Bu dönem mezun oldum, iş ile beraber aşk da gelir belki. Şimdilik evde beklemedeyim. Sen kaç yaşındasın, çalışıyor musun?
canım benimmm
çok güzel çok içten yazmışsın çok .. çok teşekkür ederim. Ve gerçekten bende çok istedim ahhh ahh bi kahve içsek birlikte dertleşsek ne güzel olurdu ama bunu dedğin iyi oldu hep hatırlıycam. Erken menapoz dediler canım. Adet oluyorum ama olursun bu son zamanların heran biter diyorlar yumurta rezervlerim azalmış. Bir kere tüp bebek denedik ama olmadı. Doktorlar sadece donörle hamile kalabilirsin dediler. Ben sıcak bakmıştım. Hatta Halil ibrahim tekinle bile görüştüm istanbulda. Duydunmu bilmiyorum kıbrısta magosa tıpta çalışıyo. Ama ne ben ne o nede konuştugumuz diger doktorlar hiçbiri eşimi ikna edemedik. Senin genlerini taşımayan ne oldugunu bilmediğim bi kadından çocuk mocuk istemem dedi durdu. Doktorlar ama eşin razıysa bunda bi sorun yok. üstelik senin genlerini taşıyacak dedielr ama eşim ikna olmadı. Herkesin çocugu olcak diye bi kaide yok bizim de olmayı versin diyo.
Hürdünya ne dersin canım bi mucize olurmu bende inanırım mucizelere belki Rabbim acır banada bi bebek gönderiri ve banada tatırır annelik duygusunu. Atlattım diyorum ama insanlar yanımda saatlerce çocuklarını anlatınca yemin ederim kıskanmıyorum ama ne diyeceğimi elimi kolumu nereye koyacagımı bilemiyorum. Hani laf olsun diye hak versem sanki sen sus sen ne anlarsın annelikten diyceklermiş gibi korkuyorum. Çok acı bir durum benim imkansız ama rabbim inşallah sanada çok aratmaz ve 3. de alırsın kucagına canım. Allah isteyen herkese versin.
SENSİZ KAHVENİN TADI ÇIKAR MI HİÇ AŞKOLSUNMinervaMcGonagall
Hemde hiç ummadıgın anda gelir. bendeHurdunya gibi 6 ayda evlendim.:)
valla canım artık ne, ne diyecegimi biliyorum nede ne yapacagımı? herşeye kısmet diyorum. Bilemedim yani.. Özel değilse senin durumunu sorabilirmiyim. Ama asla söylemek zorunda değilsin tabii..
Iceriz belki bir gun, zaman ne gösterir belli mi olur
Ve evet katiliyorum, bazen en mahtem dedigimiz konular ayni dertten muzdarip bir yabancıyla cok daha rahat konusuluyor.taşındık.E]
yaşındayen bankaciyim bu arada. Ama malum ist.da evin ve isin uzaksa calistigin yili ücle besle carparsin. Oyle yorar.. ben de 10 yildan sonra esimin teklifiyle biraktim. Istanbulun cikisinda kasaba havasinda bir ilceye tasindik. 33 yasindayim.simdilik burdayiz. Zaman ne getirir bilmiyorum. Bi karavan aldik. Bakarsin.birakir herseyi yollarda yasariz.saka bi yana bu da bi hayalimiz. Zaman iste hersey, hayat surprizlerle dolu...
Sebepsiz.. uzun sure biz dusunmedik. Sonra artik olsun dedigimizde de olmadi. Asla aklima gelmemisti tüpe kadar gidecegi.. ilki herhangi bir yerdi yani doktorum tüp isinden de anliyormus. Hersey cok iyiydi ama kimyasal oldu. Bir tane dondurulmus vardi ama lab.dandik old.icin çözerken hic ettiler. Olmadi. Ikinci tedaviyi istanbulun en bilinen kliniginde populer bi doktora gittik. Ilk yapilani onemsemedi. Yuzde 60 ilkinde hamile kalirsiniz dedi ustelik. Tedaviye basladik yumurtalar toplandiktan sonra binde bir olan bisey oldu. Yumurtaliklarda kanama olustu, ic kanama gecirdim.ameliyata aldilar bi suru kan kaybetmisim. Ocak 15 te oldu. Simdi toparladim. Ama tabi hic beklemiyorduk. Kamyon gecti sanki ustumuzden. Kimse bilmiyordu konuyu, aileler.. 3 gun hastanede yatinca herkes ogrendi. Neye yanarsin iste. Simdi bikac gune regl olucam. Transfer surecine gecicez sorun yoksa.. sansa yasiyoruz..
canım önemli olan yumurtalarının olması. Senin durumunda biraz talihsizlik var sanki biraz acemilik. bu yaşadıklarını gereksiz yaşamışsın gibi geldi bana. Tüm tetkiklerini yaptırdıgını sanıyorum. Rahim filmi sperm analizi. vs. eğer tüm bunlarda bir problem yoksa ki öyle görünüyo tek hatan hastane ve doktor seçimin. Sen 3. de kesin hamile kalırsın hatta bence kendiliğinden bile kalabilrsin. Hiç üzülme senin bebiş biraz nazlı sanırım öyle hemen gelmem az sabredin diyo bence sakın üzülme. Keşke benim derdimde bu olsaydı
ahhhh inanmıyorum eşimle benimde en büyük hayalimiz bir karavan alıp köşe bucak gezmek. Çocukla böyle nerde akşam orda sabah gezemezsin hayatım diye beni teselli etmeye çalışıyo. Ama bn biliyorum olsa nasıl mutlu olacagını
Artık kapattık canım biz o konuları. İş işten geçti artık 38 yaşındayım. zamanında çok konuştuk. Neyse artık bizim kaderimizde böyle olsun bakalım Allahın bi bildiği vardır. yoksa neden bize bunu reva görsün ki:) umarım sen çok aramazsın canım
Ahh canım benim ne güzel yazmışsın öyle bi anda pespembe bi dünyadaymışım gibi hissettimHurdunya hürdünyanın dediği gibi ahhhhh birlikte otursak bi kahve eşliğinde tüm dertlerimizi konuşsak. buraya yazmak öyle keyifli ki. Sanki başka dünyadan gelen gelen melekler gibisiniz. Anlayışlı yargılamadan küçümsemeden sorgulamadan içtenlikle dinleyen o kadar az insan var ki. Keşke gerçek hayatta da etrafımda sizin gibi insanlar olsa kızlar çok sevdim sizi. içimi döktüm. Bazen anlatmaya çok ihtiyacım oluyo. Herkesle konuşulmuyo. Bazen insanlar kendilerini tanımayan uzaklardaki birilerine içlerini dökmeyi çok istermiş. Minervacığım o kadar güzel yazıyosun ki seni tanımak benim için çok büyük zevk çok büyük mutluluk. Çok güzel yetiştirilmişsin kaleminden bunu anlamak hiçte zor değil.
canım dün yazdıktan hemen sonra yürüyüşe çıktım 40 dk tempolu yürüyüş yaptım. geldikten hemen sonra kayınvaldeme gittik eşimle gecede orda kaldık az önce geldik eve sonra eltim geldi akşam birlikte çay filan içtik ancak gireb,ldim nete sabırsızlıkla sizle konuşmak istedim onlar gidince hemen ortalıgı toplayıp nete girdim.
Biraz günah çıkarayım. Kayınvaldeme gidince orda kendine hakim olmak gibi bi şansın yok. O çok şahane yemekler yapar. hamurişleri börekler vs vs dünü ucuz atlattım ama bugün hiç kolay olmadı. Mahvoldum resmen
sabah bi uyandım ateş yakmış oturmuş sac böregi yapıyo bize ıspanaklılar kabaklılar katmerler. Yiyemem diyemezsin sizin için yaptım der haklı sabahın köründe kalkmış kahvaltı içinhazırlamış sağolsun ben bi tane yedim ama nasıl özlemişim öyle agır agır sindire sindire yedim. eşim farketmiş nasıl gülüyo o nasıl yemek nasıl zevk alarak yiyodun öyle diyor. Ama tam yırttım derken bide kuzu kesilmesin mi ögle yemegindede doyasıya et yedim. Soruyorum eşime sence kaç avuç içi yemişimdir diye. O da düşündü düşündü 6 açuç içi yemişsindir diyo umarım dogru değildir ama kızlar mahvoldum been. bu benim ilk kaçamagımdı. ilkti ama tam oldu.
Evet minervacıgım yarınıda atlatırsam kazasız belasız şu bir hafta sanada danışarak bişeyler yapacagım canım o dediklerini değerlendirecegim mutlaka değerlendirmeliyim yani. Ayranaşınıda ayranıda çok severim zaten. Detaylarını öğrenmek isterim.
Benimde hiç su içme alışkanlıgım yoktur . Çok zorluyorum kendimi. Mesela bugün fırsat bulupta bir bardak su içemedim. şimdi size yazarken bir tane meyveli soda açtım. Benim su içmem için rahat ve geniş bir ortama ihtiyacım var yoksa unutuyorum bugün bütün düzenim bozuldu. Zaten kilo veremiyorum bugün iyice mahvoldum:)
suyu yavaş içmek lazımmış minervacıgım. hızlı içilen su direk idrar torbasına inermiş. Organlara gidip oraları temizlemesi için yudum yudum içilmeliymiş. Yudum yudum yavaş yavaş içinde bütün organlar ihtiyacı olan suyu çekermiş içine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?