• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Bugün yediklerim;

Kahvaltı

- İki etimek (1 tahıl)
- Bir kibrit kutusu peynir (1 et)

Öğle

- Bir mandalina (1 meyve)
- Bir ayva (1 meyve)
- Bir avuç beyaz leblebi (0,5 tahıl)

Akşam

- Dört yemek kaşığı pirinçli ıspanak (1 tahıl)
- Bir bardak yoğurt (1 süt)
- Bir piliç köfte - 30 gr. (1 et)
- Haşlanmış brokoli & karnabahar - hafif yağlı (1 yağ)

2,5 tahıl, 2 et,1 süt, 2 meyve ve 1 yağ ile günü tamamladım. Benim sorunum sabahları çok az yiyip akşam öğününe yüklenmek, bunu nasıl aşarım hiç bilmiyorum. Sanırım hakkım kalmaz korkusuyla sabahları fazla yemeye çekiniyorum:KK35:

Çok sağlıklı ve hafif bir menü, bayıldım :)
Tesekkur ederim canim senin menulerinde harika tarti gununu sabirsuzlikla bekliyorum:))
Bugün yediklerim;

Kahvaltı

- İki etimek (1 tahıl)
- Bir kibrit kutusu peynir (1 et)

Öğle

- Bir mandalina (1 meyve)
- Bir ayva (1 meyve)
- Bir avuç beyaz leblebi (0,5 tahıl)

Akşam

- Dört yemek kaşığı pirinçli ıspanak (1 tahıl)
- Bir bardak yoğurt (1 süt)
- Bir piliç köfte - 30 gr. (1 et)
- Haşlanmış brokoli & karnabahar - hafif yağlı (1 yağ)

2,5 tahıl, 2 et,1 süt, 2 meyve ve 1 yağ ile günü tamamladım. Benim sorunum sabahları çok az yiyip akşam öğününe yüklenmek, bunu nasıl aşarım hiç bilmiyorum. Sanırım hakkım kalmaz korkusuyla sabahları fazla yemeye çekiniyorum:KK35:
:KK9::KK9::KK9:

Hadi bende yazayım bu ilk yazışım:)

sabah 08:30
1 dilim kepek ekmegi 1T
1 yumurta 1E
1 bardak süt 1S
3 cherry domates
5 yeşil zeytin
tere roka

ögle 12:00
1 kepçe yogurt çorbası 1T
1 dilim armut 0.5 M

akşam 18:00
4 kaşık kurufasulye 1T 1E
2 kaşık bulgur pilavı 1T
1 bardak ayran 1S

19:30 3 bardak şekersiz çayın yanında
2 kuru incir 1Meyve olarak düşündüm
2 ceviz

1 dilim kepek ekmegi 1T
1 yumurta 1E
1 bardak süt 1S
3 cherry domates
5 yeşil zeytin
tere roka

1 dilim armut 0.5 M

2 kaşık bulgur pilavı 1T
1 bardak ayran 1S

2 ceviz

Sağlıklı ve diyete tam uyumlu olmuş, tebrik ederim arkadaşım :)

1 dilim kepek ekmegi 1T
1 yumurta 1E
1 bardak süt 1S
3 cherry domates
5 yeşil zeytin
tere roka

1 dilim armut 0.5 M

2 kaşık bulgur pilavı 1T
1 bardak ayran 1S

2 ceviz
Gayet basarili canim masallah bomba gibi geldin :))

Olur canimm pazar gunleri odul gunumuz olsun saat 15 e kadar yenmek sartiyla...bende biskuvili pasta yemeyi dusunuyorumm...

Kizlar menuler harika gitsun kilolar biz bu isi cozduk yaaa:KK9::21:

Evet haftanın bir günü tatlı yiyelim yaa heyecanlandım şimdideenn :KK73: Yaza kadar fit olacağımıza gün geçtikçe daha çok inanıyorum kızlar, bunda sizin de etkiniz var çok teşekkür ederim :KK200:

5 Ocakta tartılğımda şok geçirdim. Çünkü, ben 3 sene öncesine kadar en fazla 57 ye çıkmışken 5 ocakta 70i gördüm. Bu 3 yıl içinde tiroid çıktı bende onun dışında sağlık problemleri yüzünden alınan ilaçlar vs artış vardı. Ama 70 i ilk kez gördüm. Ve Dr Ayça Kaya yıda tesadüfrn tv de o gün gördüm bütün gün onu araştırdım. Ben diyete inanmıyorum. Diyet yapıyorum diyenlere de. Çünkü diyet bitince cidden alınan tüm kilolar fazlasıyla geri alınır. Bunu hemen hemen hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Sağlıklı yaşlanmak istiyorum bu yüzden kendime bir iyilik yapıp hücrelerimi doyurmak istiyorum. Az ama öz. Baktım ki Bu Dr. çok mantıklı araştırmalarım sonucu kafamada yattı. O 5 ocak günü tüm gün gece 2 ye kadar araştırdım ve sabah uygulamaya başladım. Önce tüm hatalarımla yüzleştim nelerdi onlar.

çok geç yatıp çok geç kalkıyordum diyelim 10 da kalktım 2 saat canım bişey yemek istemiyordu 2 saat sonra gelişigüzel yiyip (simit pohaça açma börek vs) akşam saat 5 e kadar hiç birşey yemeyim saat5 yine tıka basa yiyip gece 21:00de açıkıp şekerli çayın yanında Allah ne verdiyse yiyordum yaşpasta kurabiye kestane mısır aklıma ne geldiyse. Ve tüm gün bir bardak bile su içmezdim. sadece sabah tiroid ilacıyla bir yudum su hepsi bu. haftada bir bardak anca su içerdim.

Hele hele tatlılar pastalar çikolatalar dondurmalar vazgeçilmezimdi..

Ama 6 ocak sabahı herşey değişti

artık07:30 da kalkıyorum ilacımı içiyorum 2 bardak su ile yarım saat sonra kahvaltımı yapıyorum. Daha önce ilacı alır almaz kahvaltı yapardım. ilaca rağmen neden kilo veremiyorum diye düşünürdüm meğerse ilaçı yemekle alınca ilaç direk vücuttanatılıyomuş. tiroid ilacı yemekten yarım saat önce içilmeliymiş bilmiyorum.

12:30 da ögle yemeğimi sayarak yiyorum tabi

saat 14:00 bir meyve ceviz yada badem de olabilr. bazen sütlü kahve bitki çayı vs yani canım bunlardan hangisini isterse.

saat tam 18:00 de akşam yemegine alıştık eşimde destekliyo sağolsun

19:30 da çay saati aslında hiç içmesek yada 2 saat sonra içsek olur ama eşim le birlikte sohbet ederek çay içmek büyük keyfimiz birde o vardiyalı çalıştıgı için 2 hafta akşamları birlikte çay içiyoruz sonraki 1 hafta akşamları yalnız oldugum için çay içmem zaten

tabii eskiden şekerli çayın yanında pastalar kurabiyeler kestaneler tüketen birinin hem şekersiz çaya alışması hemde bu zevklerden mahrum kalması düşünülemez. Bu yüzden bende 2. meyve hakkımı akşam çayın yanında 1 kuru incirin içinde yarım cevizle kullanmaya çalışıyorum bu bazen 2 de olabilir. Günde 2.5 lt suyu yanıma koyuyorum. Sabahtan ögleye 1 lt ögleden akşama 1 lt akşamdan yatana kadar da yarım lt içmeye çalışıyorum. 11 gün sonunda 66 oldum. 3 gündür de 66 dayım. Çok konuştugumu biliyorum bu başlangıçtı söz bi daha bu kadar çok konuşup kafa patlatmıycam.

ha bi de valla kar kış soguk demeden en az 30 en çok 1 saat hava durumuna göre yürüyüş yapıyorum. Bunu haftada en az 3-4 gün yapıyorum. Hedefim saglıkla fazla kilolarımı vermek ama aslen bunu korumak.

saat 21.00 gibi çok acıkırsam da 1 bardak yagı alınmış süt içiyorum

5 Ocakta tartılğımda şok geçirdim. Çünkü, ben 3 sene öncesine kadar en fazla 57 ye çıkmışken 5 ocakta 70i gördüm. Bu 3 yıl içinde tiroid çıktı bende onun dışında sağlık problemleri yüzünden alınan ilaçlar vs artış vardı. Ama 70 i ilk kez gördüm. Ve Dr Ayça Kaya yıda tesadüfrn tv de o gün gördüm bütün gün onu araştırdım. Ben diyete inanmıyorum. Diyet yapıyorum diyenlere de. Çünkü diyet bitince cidden alınan tüm kilolar fazlasıyla geri alınır. Bunu hemen hemen hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Sağlıklı yaşlanmak istiyorum bu yüzden kendime bir iyilik yapıp hücrelerimi doyurmak istiyorum. Az ama öz. Baktım ki Bu Dr. çok mantıklı araştırmalarım sonucu kafamada yattı. O 5 ocak günü tüm gün gece 2 ye kadar araştırdım ve sabah uygulamaya başladım. Önce tüm hatalarımla yüzleştim nelerdi onlar.

çok geç yatıp çok geç kalkıyordum diyelim 10 da kalktım 2 saat canım bişey yemek istemiyordu 2 saat sonra gelişigüzel yiyip (simit pohaça açma börek vs) akşam saat 5 e kadar hiç birşey yemeyim saat5 yine tıka basa yiyip gece 21:00de açıkıp şekerli çayın yanında Allah ne verdiyse yiyordum yaşpasta kurabiye kestane mısır aklıma ne geldiyse. Ve tüm gün bir bardak bile su içmezdim. sadece sabah tiroid ilacıyla bir yudum su hepsi bu. haftada bir bardak anca su içerdim.

artık07:30 da kalkıyorum ilacımı içiyorum 2 bardak su ile yarım saat sonra kahvaltımı yapıyorum. Daha önce ilacı alır almaz kahvaltı yapardım. ilaca rağmen neden kilo veremiyorum diye düşünürdüm meğerse ilaçı yemekle alınca ilaç direk vücuttanatılıyomuş. tiroid ilacı yemekten yarım saat önce içilmeliymiş bilmiyorum.

saat 14:00 bir meyve ceviz yada badem de olabilr. bazen sütlü kahve bitki çayı vs yani canım bunlardan hangisini isterse.

19:30 da çay saati aslında hiç içmesek yada 2 saat sonra içsek olur ama eşim le birlikte sohbet ederek çay içmek büyük keyfimiz birde o vardiyalı çalıştıgı için 2 hafta akşamları birlikte çay içiyoruz sonraki 1 hafta akşamları yalnız oldugum için çay içmem zaten

tabii eskiden şekerli çayın yanında pastalar kurabiyeler kestaneler tüketen birinin hem şekersiz çaya alışması hemde bu zevklerden mahrum kalması düşünülemez. Bu yüzden bende 2. meyve hakkımı akşam çayın yanında 1 kuru incirin içinde yarım cevizle kullanmaya çalışıyorum bu bazen 2 de olabilir. Günde 2.5 lt suyu yanıma koyuyorum. Sabahtan ögleye 1 lt ögleden akşama 1 lt akşamdan yatana kadar da yarım lt içmeye çalışıyorum. 11 gün sonunda 66 oldum. 3 gündür de 66 dayım. Çok konuştugumu biliyorum bu başlangıçtı söz bi daha bu kadar çok konuşup kafa patlatmıycam.

ha bi de valla kar kış soguk demeden en az 30 en çok 1 saat hava durumuna göre yürüyüş yapıyorum. Bunu haftada en az 3-4 gün yapıyorum. Hedefim saglıkla fazla kilolarımı vermek ama aslen bunu korumak.

Özgülcüm zevkle okudum, ne zaman anlatmak istersen yaz :) Paylaşımda bulunmak kadar güzel bir şey yok. Uzun yazdım diye de dert etme gerçekten akıcı bir kalemin var, hoşuma gitti :)

6 ocak tarihi senin için bir milat olmuş adeta, işte en güzel olanı bu. Kafanda bitirmişsin. Sağlıklı olmayı kafaya koyduktan sonra başarılı olmama ihtimali yok. Dediğin gibi diyet mantığı yanlış, diyetteki kısıtlamalara geçici bir süreç olarak bakılıyor ve istenen kiloya ulaşıldıktan sonra eski yeme düzenine geri dönmek her şeyi başa sarıyor. O yüzden diyetlerin sonu çoğunlukla hüsran :)
Sayarak Zayıflama'nın aklıma yatmasındaki en büyük sebep uzun süreçte yapılabilecek olmasıydı. Katı yasaklar olmadan sağlıklı beslenerek kilo vermek insanı çok mutlu hissettiriyor ve daha fazlasına şevkediyor. İstediğim kiloya ulaştığımda da bu yeme düzenine devam edebileceğimi biliyorum, tabii arada kaçamak yapmak kaydıyla :)
Bu arada iki haftada çok güzel kilo vermişsin. Sağlıklı bir yaşamın gerektirdiği her şeyi de yapıyorsun, senin adına gerçekten mutlu oldum :) Böyle devam edersek fit olacağımız günler yakındır kızlar :KK5:

Ahh canım çok güzel yazmışsın. Ve her cümlenin altına imzamı atarım. Benim de en çok hoşuma giden yediklerimi ya da yiyeceklerimi yazmak. Kalın bir deftere gün gün saat saat bu süreci işliyorum. Şİmdi bu konuda yeni olduğum için hangisi tahıldı et ti , yağ dı kaçar tane hangi meyveden vs vs biraz zorlanıyorum. Çok bilinmeyenli denklem gibi. O şu kadar ete eşit bu şu kadar tahıla. :) Ama bu bana inanılmaz keyif veriyo çok önemli bi iş yapıyorum hissindeyim. Defterimi elimden hiç düşürmüyorum. Her önemli detayı not alıyorum. Alternatif yemekler, ara ögünler, fikirler, herşeyi not alıyorum. Daha önce yazdıklarınızı, ve paylaşımlarınızı satır satır okuyorum. Sizden çok faydalanıyorum. Herşey için, vakit ayırıp yaptıgınız tüm paylaşımlarınız için teşekkür ederim minervacıgım sana ve diger tüm arkadaşlara.

Çok teşekkür ederim canım benim :) Ben de hep not alıyorum ve gerçekten çok hoşuma gidiyor, akşam yemekten sonra alıyorum defteri kalemi hadi bakalım ödev vakti şimdi diyorum :) Her şeyin kalori değerini, protein karbonhidrat yağ oranını öğrenmeye çalışıyorum öyle hevesliyim. Aynı durumdayız anladığım kadarıyla :KK5: Daha önce hiç böyle hevesle diyet yapmamıştım zaman nasıl geçiyor anlamıyorum :) Hep böyle gider umarım, sen de bize çok güzel motivasyon kaynağı oldun teşekkür ederim özgülcüm :)

Cok guzel ifade etmissin kendini canim benim:KK19::KK200: hic sıkılmadan okudum istedigin zaman yaz icini dok olurmu oyle sey bizlerin yazdiklariyla motive olan bircok insan vardir eminim ki:KK66: ilk gunlerde bende defterden bakiyodum simdi alistim defter tutmak iyi bi fikir ...iyiki varsiniz kizlar zayiflamak sabir isi ve zor bi surec buraya yazmak motive ediyo insani ...insallah kalici kilolar veiriz hepimiz canlar:KK5:

Back