- 13 Mayıs 2013
- 2.399
- 6.263
- 158
- Konu Sahibi BlackSwann
- #2.681
Çok sağlıklı ve hafif bir menü, bayıldım :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tesekkur ederim canim senin menulerinde harika tarti gununu sabirsuzlikla bekliyorum:))Çok sağlıklı ve hafif bir menü, bayıldım :)
Bugün yediklerim;
Kahvaltı
- İki etimek (1 tahıl)
- Bir kibrit kutusu peynir (1 et)
Öğle
- Bir mandalina (1 meyve)
- Bir ayva (1 meyve)
- Bir avuç beyaz leblebi (0,5 tahıl)
Akşam
- Dört yemek kaşığı pirinçli ıspanak (1 tahıl)
- Bir bardak yoğurt (1 süt)
- Bir piliç köfte - 30 gr. (1 et)
- Haşlanmış brokoli & karnabahar - hafif yağlı (1 yağ)
2,5 tahıl, 2 et,1 süt, 2 meyve ve 1 yağ ile günü tamamladım. Benim sorunum sabahları çok az yiyip akşam öğününe yüklenmek, bunu nasıl aşarım hiç bilmiyorum. Sanırım hakkım kalmaz korkusuyla sabahları fazla yemeye çekiniyorum
Tesekkur ederim canim senin menulerinde harika tarti gununu sabirsuzlikla bekliyorum:))
Hosgeldin canim :))
Hadi bende yazayım bu ilk yazışım:)
sabah 08:30
1 dilim kepek ekmegi 1T
1 yumurta 1E
1 bardak süt 1S
3 cherry domates
5 yeşil zeytin
tere roka
ögle 12:00
1 kepçe yogurt çorbası 1T
1 dilim armut 0.5 M
akşam 18:00
4 kaşık kurufasulye 1T 1E
2 kaşık bulgur pilavı 1T
1 bardak ayran 1S
19:30 3 bardak şekersiz çayın yanında
2 kuru incir 1Meyve olarak düşündüm
2 ceviz
Olur canimm pazar gunleri odul gunumuz olsun saat 15 e kadar yenmek sartiyla...bende biskuvili pasta yemeyi dusunuyorumm...Ben de canım, valla pazar günü tartıda güzel bir rakam görürsem kendime sütlü tatlı ödülü vermeyi düşünüyorum :) Hakettik bence, ne dersin?
Gayet basarili canim masallah bomba gibi geldin :))Hadi bende yazayım bu ilk yazışım:)
sabah 08:30
1 dilim kepek ekmegi 1T
1 yumurta 1E
1 bardak süt 1S
3 cherry domates
5 yeşil zeytin
tere roka
ögle 12:00
1 kepçe yogurt çorbası 1T
1 dilim armut 0.5 M
akşam 18:00
4 kaşık kurufasulye 1T 1E
2 kaşık bulgur pilavı 1T
1 bardak ayran 1S
19:30 3 bardak şekersiz çayın yanında
2 kuru incir 1Meyve olarak düşündüm
2 ceviz
Olur canimm pazar gunleri odul gunumuz olsun saat 15 e kadar yenmek sartiyla...bende biskuvili pasta yemeyi dusunuyorumm...
Kizlar menuler harika gitsun kilolar biz bu isi cozduk yaaa
Birlikte basaricaz insallah canisi bende burasi ve sizler olmasaniz basaramazdim aslaEvet haftanın bir günü tatlı yiyelim yaa heyecanlandım şimdideenn Yaza kadar fit olacağımıza gün geçtikçe daha çok inanıyorum kızlar, bunda sizin de etkiniz var çok teşekkür ederim
Birlikte basaricaz insallah canisi bende burasi ve sizler olmasaniz basaramazdim asla
Gunaydin kizlar bu sabah 76.100 ciktim yuppii
5 Ocakta tartılğımda şok geçirdim. Çünkü, ben 3 sene öncesine kadar en fazla 57 ye çıkmışken 5 ocakta 70i gördüm. Bu 3 yıl içinde tiroid çıktı bende onun dışında sağlık problemleri yüzünden alınan ilaçlar vs artış vardı. Ama 70 i ilk kez gördüm. Ve Dr Ayça Kaya yıda tesadüfrn tv de o gün gördüm bütün gün onu araştırdım. Ben diyete inanmıyorum. Diyet yapıyorum diyenlere de. Çünkü diyet bitince cidden alınan tüm kilolar fazlasıyla geri alınır. Bunu hemen hemen hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Sağlıklı yaşlanmak istiyorum bu yüzden kendime bir iyilik yapıp hücrelerimi doyurmak istiyorum. Az ama öz. Baktım ki Bu Dr. çok mantıklı araştırmalarım sonucu kafamada yattı. O 5 ocak günü tüm gün gece 2 ye kadar araştırdım ve sabah uygulamaya başladım. Önce tüm hatalarımla yüzleştim nelerdi onlar.
çok geç yatıp çok geç kalkıyordum diyelim 10 da kalktım 2 saat canım bişey yemek istemiyordu 2 saat sonra gelişigüzel yiyip (simit pohaça açma börek vs) akşam saat 5 e kadar hiç birşey yemeyim saat5 yine tıka basa yiyip gece 21:00de açıkıp şekerli çayın yanında Allah ne verdiyse yiyordum yaşpasta kurabiye kestane mısır aklıma ne geldiyse. Ve tüm gün bir bardak bile su içmezdim. sadece sabah tiroid ilacıyla bir yudum su hepsi bu. haftada bir bardak anca su içerdim.
Hele hele tatlılar pastalar çikolatalar dondurmalar vazgeçilmezimdi..
Ama 6 ocak sabahı herşey değişti
artık07:30 da kalkıyorum ilacımı içiyorum 2 bardak su ile yarım saat sonra kahvaltımı yapıyorum. Daha önce ilacı alır almaz kahvaltı yapardım. ilaca rağmen neden kilo veremiyorum diye düşünürdüm meğerse ilaçı yemekle alınca ilaç direk vücuttanatılıyomuş. tiroid ilacı yemekten yarım saat önce içilmeliymiş bilmiyorum.
12:30 da ögle yemeğimi sayarak yiyorum tabi
saat 14:00 bir meyve ceviz yada badem de olabilr. bazen sütlü kahve bitki çayı vs yani canım bunlardan hangisini isterse.
saat tam 18:00 de akşam yemegine alıştık eşimde destekliyo sağolsun
19:30 da çay saati aslında hiç içmesek yada 2 saat sonra içsek olur ama eşim le birlikte sohbet ederek çay içmek büyük keyfimiz birde o vardiyalı çalıştıgı için 2 hafta akşamları birlikte çay içiyoruz sonraki 1 hafta akşamları yalnız oldugum için çay içmem zaten
tabii eskiden şekerli çayın yanında pastalar kurabiyeler kestaneler tüketen birinin hem şekersiz çaya alışması hemde bu zevklerden mahrum kalması düşünülemez. Bu yüzden bende 2. meyve hakkımı akşam çayın yanında 1 kuru incirin içinde yarım cevizle kullanmaya çalışıyorum bu bazen 2 de olabilir. Günde 2.5 lt suyu yanıma koyuyorum. Sabahtan ögleye 1 lt ögleden akşama 1 lt akşamdan yatana kadar da yarım lt içmeye çalışıyorum. 11 gün sonunda 66 oldum. 3 gündür de 66 dayım. Çok konuştugumu biliyorum bu başlangıçtı söz bi daha bu kadar çok konuşup kafa patlatmıycam.
ha bi de valla kar kış soguk demeden en az 30 en çok 1 saat hava durumuna göre yürüyüş yapıyorum. Bunu haftada en az 3-4 gün yapıyorum. Hedefim saglıkla fazla kilolarımı vermek ama aslen bunu korumak.
saat 21.00 gibi çok acıkırsam da 1 bardak yagı alınmış süt içiyorum
Cok guzel ifade etmissin kendini canim benim hic sıkılmadan okudum istedigin zaman yaz icini dok olurmu oyle sey bizlerin yazdiklariyla motive olan bircok insan vardir eminim ki ilk gunlerde bende defterden bakiyodum simdi alistim defter tutmak iyi bi fikir ...iyiki varsiniz kizlar zayiflamak sabir isi ve zor bi surec buraya yazmak motive ediyo insani ...insallah kalici kilolar veiriz hepimiz canlar5 Ocakta tartılğımda şok geçirdim. Çünkü, ben 3 sene öncesine kadar en fazla 57 ye çıkmışken 5 ocakta 70i gördüm. Bu 3 yıl içinde tiroid çıktı bende onun dışında sağlık problemleri yüzünden alınan ilaçlar vs artış vardı. Ama 70 i ilk kez gördüm. Ve Dr Ayça Kaya yıda tesadüfrn tv de o gün gördüm bütün gün onu araştırdım. Ben diyete inanmıyorum. Diyet yapıyorum diyenlere de. Çünkü diyet bitince cidden alınan tüm kilolar fazlasıyla geri alınır. Bunu hemen hemen hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Sağlıklı yaşlanmak istiyorum bu yüzden kendime bir iyilik yapıp hücrelerimi doyurmak istiyorum. Az ama öz. Baktım ki Bu Dr. çok mantıklı araştırmalarım sonucu kafamada yattı. O 5 ocak günü tüm gün gece 2 ye kadar araştırdım ve sabah uygulamaya başladım. Önce tüm hatalarımla yüzleştim nelerdi onlar.
çok geç yatıp çok geç kalkıyordum diyelim 10 da kalktım 2 saat canım bişey yemek istemiyordu 2 saat sonra gelişigüzel yiyip (simit pohaça açma börek vs) akşam saat 5 e kadar hiç birşey yemeyim saat5 yine tıka basa yiyip gece 21:00de açıkıp şekerli çayın yanında Allah ne verdiyse yiyordum yaşpasta kurabiye kestane mısır aklıma ne geldiyse. Ve tüm gün bir bardak bile su içmezdim. sadece sabah tiroid ilacıyla bir yudum su hepsi bu. haftada bir bardak anca su içerdim.
Hele hele tatlılar pastalar çikolatalar dondurmalar vazgeçilmezimdi..
Ama 6 ocak sabahı herşey değişti
artık07:30 da kalkıyorum ilacımı içiyorum 2 bardak su ile yarım saat sonra kahvaltımı yapıyorum. Daha önce ilacı alır almaz kahvaltı yapardım. ilaca rağmen neden kilo veremiyorum diye düşünürdüm meğerse ilaçı yemekle alınca ilaç direk vücuttanatılıyomuş. tiroid ilacı yemekten yarım saat önce içilmeliymiş bilmiyorum.
12:30 da ögle yemeğimi sayarak yiyorum tabi
saat 14:00 bir meyve ceviz yada badem de olabilr. bazen sütlü kahve bitki çayı vs yani canım bunlardan hangisini isterse.
saat tam 18:00 de akşam yemegine alıştık eşimde destekliyo sağolsun
19:30 da çay saati aslında hiç içmesek yada 2 saat sonra içsek olur ama eşim le birlikte sohbet ederek çay içmek büyük keyfimiz birde o vardiyalı çalıştıgı için 2 hafta akşamları birlikte çay içiyoruz sonraki 1 hafta akşamları yalnız oldugum için çay içmem zaten
tabii eskiden şekerli çayın yanında pastalar kurabiyeler kestaneler tüketen birinin hem şekersiz çaya alışması hemde bu zevklerden mahrum kalması düşünülemez. Bu yüzden bende 2. meyve hakkımı akşam çayın yanında 1 kuru incirin içinde yarım cevizle kullanmaya çalışıyorum bu bazen 2 de olabilir. Günde 2.5 lt suyu yanıma koyuyorum. Sabahtan ögleye 1 lt ögleden akşama 1 lt akşamdan yatana kadar da yarım lt içmeye çalışıyorum. 11 gün sonunda 66 oldum. 3 gündür de 66 dayım. Çok konuştugumu biliyorum bu başlangıçtı söz bi daha bu kadar çok konuşup kafa patlatmıycam.
ha bi de valla kar kış soguk demeden en az 30 en çok 1 saat hava durumuna göre yürüyüş yapıyorum. Bunu haftada en az 3-4 gün yapıyorum. Hedefim saglıkla fazla kilolarımı vermek ama aslen bunu korumak.
saat 21.00 gibi çok acıkırsam da 1 bardak yagı alınmış süt içiyorum
Benim kilo fazla oldugu icin herhalde ama her hafta boyle gitmezEvet canımm iyi ki denk gelmişim buraya
Maşallah maşallaah ne güzel zayıflıyorsun çok sevindim