- Konu Sahibi BlackSwann
-
ben kısaca kitabın mantığından bahsediyim.yediklerimizi 5 grupda topluyoruz.53333 yani 5 tahıl+3et+3süt+3meyve+3yağ günlük yiyeceklerimizi sayarak yiyiyoruz.mesela sabah 2 dilim ekmek 2 tahıl demek, 1 dilim peynir 1et demek,1 yumurtada 1 et sayılıyor. ara öğünde sütlü kahve içtin diyelim 1 süt demek yani yeğin yemeklerle alakalı 4 yemek kaşığı kurubaklagiller 1 tahıl+0,5et sayılıyor.mesela 2yemek kaşığı makarna pilav bulgur 1 tahıl demek birde 1 tatlı kaşığı zeytin yağ 1yağ demek 10 çiğ badem, 10 çiğ fındık ,2 ceviz de 1 yağ demek 1 kilo sebze yemeğine sadece 2 yemek kaşığı zeytin yağ koymalısın bu arada bol su içmeyi ihmal etme biraz karışık gibi ama alışınca kolay olacak emin ol.biz günlük listelerimizi yayınlıyoruz zaten fikir edinebilirsin.
oy canım seni burada görmek ne güzelkizlar merhaba benide araniza alirmisiniZ
ben 25 yasindaim 14 aylik cok tatli gusel mi guzel cok yaramaz bir bebek annesiyim
77 kilo ile hamile kaldim 99 ile dogum yaptim kendo cabalarimla 76 kilolara indim fakat stres bebek ev derken aldim tekraran
boyum 168 kilom 79,7 kg hedefim 56 kilo olmak oncelikle 65 tabiki :)
emziriyorum hala o yuzden surekli yeme istegi oluyor
suan calismiuorum kpss ye hazirlanma istiyorum ama kizimfan fitsat kalmiyo
ben kısaca kitabın mantığından bahsediyim.yediklerimizi 5 grupda topluyoruz.53333 yani 5 tahıl+3et+3süt+3meyve+3yağ günlük yiyeceklerimizi sayarak yiyiyoruz.mesela sabah 2 dilim ekmek 2 tahıl demek, 1 dilim peynir 1et demek,1 yumurtada 1 et sayılıyor. ara öğünde sütlü kahve içtin diyelim 1 süt demek yani yeğin yemeklerle alakalı 4 yemek kaşığı kurubaklagiller 1 tahıl+0,5et sayılıyor.mesela 2yemek kaşığı makarna pilav bulgur 1 tahıl demek birde 1 tatlı kaşığı zeytin yağ 1yağ demek 10 çiğ badem, 10 çiğ fındık ,2 ceviz de 1 yağ demek 1 kilo sebze yemeğine sadece 2 yemek kaşığı zeytin yağ koymalısın bu arada bol su içmeyi ihmal etme biraz karışık gibi ama alışınca kolay olacak emin ol.biz günlük listelerimizi yayınlıyoruz zaten fikir edinebilirsin.
1 tahıl=ayşecim sende kitap mı var?
ben tahılları hep 4 yk..1t+1e biliyordum demekkim yanlışmışım.
sen böyle arada kitaptan tüyolar versene bilmediklerimiz öğreniriz...
1 tahıl=
-pilav-makarna 2yk
- bulgur pilavı 3yk
- kestane 3 tane
- 1 orta boy patates
- çeyrek simit
başka aklına gelen şeyler olursa sor elimden geldiğince, bilgim dahilinde yardımcı olurum diğer arkadaşlar da yazabilir tabii elinde kitabı olanlar
aslında diyetisyenlerin porsiyon değişimlerinin aynısını Ayça Kaya matematiğe dökmüş hepsi bu
okurken bile hep göz atıp geçtim ama aklıma takılan bişeyde hemen açıp bakıyorum
canım bildiğim bişey varsa ihtiyacın altında beslenince gerçekten vücut kıtlığa giriyor ben 60 kg iken az yiyordum ama doyuyordum sonra herkes bana kilo verceksen boğazdan kısacaksın dedi ki az yediğim halde daha da azalttım ve çok kilo aldım diyetisyene gittiğimde yediğimin neredeyse 5 katı liste vermişti düşünteşekkürler canım,bende kitap yok ama iyi bir ayça takipçisiyim. temel şeyleri biliyorum ayrıntıları bilmiyorum işte. peki lilycim ben 165 boyunda 55-56 arasıyım hedefim 53 şimdilik.ben hangi aralığa giriyorum. ben ayça kayanın kendine 3232 uyguladını okudum ve öyle yapıyorum zaten normalimde bu benim hatta meyve pek yiyemiyorum bile.3232 nin de altında yemek kilo vermeye engel olabilirmi sence. vücut belli bir kalorinin altında alınca kıtlık moduna giricem diye depolarmış ya o misal...
canım bildiğim bişey varsa ihtiyacın altında beslenince gerçekten vücut kıtlığa giriyor ben 60 kg iken az yiyordum ama doyuyordum sonra herkes bana kilo verceksen boğazdan kısacaksın dedi ki az yediğim halde daha da azalttım ve çok kilo aldım diyetisyene gittiğimde yediğimin neredeyse 5 katı liste vermişti düşünçünkü ihtiyacımın altında besleniyordum.
O yüzden çok da kısmamak lazım seninki normal bence
ama emin olmak için hangi yöntemi uygulaman lazım onu eve gidince kitaba bakıp söyleyeyim emin olmak için çünkü işteyim şu an yanlış bilgilendirmeyeyim olur mu?
canım bildiğim bişey varsa ihtiyacın altında beslenince gerçekten vücut kıtlığa giriyor ben 60 kg iken az yiyordum ama doyuyordum sonra herkes bana kilo verceksen boğazdan kısacaksın dedi ki az yediğim halde daha da azalttım ve çok kilo aldım diyetisyene gittiğimde yediğimin neredeyse 5 katı liste vermişti düşünçünkü ihtiyacımın altında besleniyordum.
O yüzden çok da kısmamak lazım seninki normal bence
ama emin olmak için hangi yöntemi uygulaman lazım onu eve gidince kitaba bakıp söyleyeyim emin olmak için çünkü işteyim şu an yanlış bilgilendirmeyeyim olur mu?
evet arkadaşım kesinlikle doğru ben sabırsız bir insanım ve bazen artık yeter kurtulayım ve kilomukorurum nasıl olsa diyorumbahsetmişimdir laahana çorbası diyetim falan oldu veriyosun 1-2- kilo ama gerçekten mideye bir şeyler girmiyor kabızlık olabiliyor falan ama dengeli ve az beslenildiği zaman gerçekten kilo veriliyor ben artık lahana çorbasını katı lahana çorbası diyeti şeklinde değilde sayarak beslenme esnasında sayılarımı geçmemek için lahana çorbasını kullanıyorum ve gerçekten hem doyup hemde kilo verebiliyorum
evet selalmaz bende tıpki senin gibiyim. yani sabır hiç yok. hemen şu kiloları veriyim istiyorum ve olabildiğince kısıyorum.ve hal böyle olunca kabızlık çok çekiyorum yani ayıptır söylemesi haftada 1 oluyor.gündüz pek meyve yiyemiyorum akşamda yemekten kalkmam zaten 8 oluyor.bu saaten sonra da meyve yiyip şeker almıyım diye yemiyorum.bazen günde yarım elma falan oluyor o kadar.benimde diyetisyen denemelrim olmuştu.ve verilen listeler gerçekten çoktu ve evet bunları yerken kilo veriyordum. ama ayça kaya öle demiyor, mesela kuşluk ve akşamdan sonra acıkmazsanız yemeyin diyor. kuruyemiş yemiyorum meyve anca 1...yanlışlarımı düzeltin lütfen ben az yediğim için mi kilo veremiyorum
evet selalmaz bende tıpki senin gibiyim. yani sabır hiç yok. hemen şu kiloları veriyim istiyorum ve olabildiğince kısıyorum.ve hal böyle olunca kabızlık çok çekiyorum yani ayıptır söylemesi haftada 1 oluyor.gündüz pek meyve yiyemiyorum akşamda yemekten kalkmam zaten 8 oluyor.bu saaten sonra da meyve yiyip şeker almıyım diye yemiyorum.bazen günde yarım elma falan oluyor o kadar.benimde diyetisyen denemelrim olmuştu.ve verilen listeler gerçekten çoktu ve evet bunları yerken kilo veriyordum. ama ayça kaya öle demiyor, mesela kuşluk ve akşamdan sonra acıkmazsanız yemeyin diyor. kuruyemiş yemiyorum meyve anca 1...yanlışlarımı düzeltin lütfen ben az yediğim için mi kilo veremiyorum
evet canım sorunun cevabını biliyorsun yemediğin için.biraz daha öğünlerde beslenmeye dikkat et bak nasıl gidecek kilolar ya zaten sende fazlada kilo yokki.böyle beslenmeye devam edersen hasta olursun demedi deme allah korusun.
oy canım seni burada görmek ne güzelmaşallah bebişin 14 aylık olmuş zaman ne de çabuk geçiyor en son hamiştin
kızlar bu arada benim de baş ucu kitabım Ayça Kaya'nın 5333 kitabı hatta ilk çıktığından beri almak istemiştim gerçi bildiğim şeyler ama işte uygulamak gerekiyor - zaten diğer Ayça Kaya topiğinde takılıyorum
mesela dünkü yediklerimin bilançosu:
- 6 tahıl
- 4 et
- 2 süt
- 1 meyve
- 3 yağ
elimden geldiğince dengeli beslenmeye çalışıyorum ama tabii birebir 5333 olmayabiliyor koşullar malum...
ben hasta olunca annem başladı yemiyosun hasta oluyosun diye ama şöyle bir sayıyorum hergün et yiyorum süt tahıl meyve yağ gerçekten sağlıklı zayıflama bu ben lahana diyeti falanda yaptım kilo veriyosun ama sonra kilolar gitmiyor aç gezmeme rağmen belkide ilk aşamada ödem atıyorum o kadar
merhabalar
bu diyette nunara hesabi nadil yapiliyor herkes icin standart degil sanirim kilo boy yasa gore hesaplanicak herhalde ama bununla ilgili bilgiye raslamadim yardimci olabilecek varmi tesekkurler simdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?