• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

ben kısaca kitabın mantığından bahsediyim.yediklerimizi 5 grupda topluyoruz.53333 yani 5 tahıl+3et+3süt+3meyve+3yağ günlük yiyeceklerimizi sayarak yiyiyoruz.mesela sabah 2 dilim ekmek 2 tahıl demek, 1 dilim peynir 1et demek,1 yumurtada 1 et sayılıyor. ara öğünde sütlü kahve içtin diyelim 1 süt demek yani yeğin yemeklerle alakalı 4 yemek kaşığı kurubaklagiller 1 tahıl+0,5et sayılıyor.mesela 2yemek kaşığı makarna pilav bulgur 1 tahıl demek birde 1 tatlı kaşığı zeytin yağ 1yağ demek 10 çiğ badem, 10 çiğ fındık ,2 ceviz de 1 yağ demek 1 kilo sebze yemeğine sadece 2 yemek kaşığı zeytin yağ koymalısın bu arada bol su içmeyi ihmal etme biraz karışık gibi ama alışınca kolay olacak emin ol.biz günlük listelerimizi yayınlıyoruz zaten fikir edinebilirsin.

cok saol canim evet simdilik
karisik
gorunuyor ama zamanla alisic
insAllah bende zayiflamak
eski kiloma donmek istiyorum firsat buldukca bende menu paylasi
yapicam cok tesekkurler:34:

kızlar günaydın güne yeşil çayımla başladım ardından 3 hurma bol su kırmızı biber,kekik,nane ve 1 yumurtayla yapılan omlet ,2 dilim ekmek yani 2 tahıl+1 et+1 meyve öğlen taze fasulye ve tarhana çorbası yoğurt yani 2 tahıl+1 süt sebze yemeğini saymamıza gerek yok.ikindi 1 bardak süt 1 meyve yani 1süt+1meyve akşam taze fasulye 1 dilim ekmek ,yoğurt oda 1 tahıl+1 süt gece 3 hurma bol su 1meyve hepsi 5 tahıl+1et+3süt+3meyve bugünlük bu kadar gibi kiloma gelince aynı 83,4gr.bir daha asla börek yemiycem iki gündür uğraşıyorum sırf o iki dilim börek için değmez valla :(

kizlar merhaba benide araniza alirmisiniZ
ben 25 yasindaim 14 aylik cok tatli gusel mi guzel cok yaramaz bir bebek annesiyim
77 kilo ile hamile kaldim 99 ile dogum yaptim kendo cabalarimla 76 kilolara indim fakat stres bebek ev derken aldim tekraran

boyum 168 kilom 79,7 kg hedefim 56 kilo olmak oncelikle 65 tabiki :)
emziriyorum hala o yuzden surekli yeme istegi oluyor
suan calismiuorum kpss ye hazirlanma istiyorum ama kizimfan fitsat kalmiyo
oy canım seni burada görmek ne güzel:16: maşallah:nazar: bebişin 14 aylık olmuş zaman ne de çabuk geçiyor:1: en son hamiştin :49:

kızlar bu arada benim de baş ucu kitabım Ayça Kaya'nın 5333 kitabı hatta ilk çıktığından beri almak istemiştim gerçi bildiğim şeyler ama işte uygulamak gerekiyor - zaten diğer Ayça Kaya topiğinde takılıyorum
mesela dünkü yediklerimin bilançosu:
- 6 tahıl
- 4 et
- 2 süt
- 1 meyve
- 3 yağ

elimden geldiğince dengeli beslenmeye çalışıyorum ama tabii birebir 5333 olmayabiliyor koşullar malum...:37:

slm bayanlar bu sabah 55.6 geldim yeni gele arkadaşlar hoş geldiniz bir küçük bebeğimizde var galiba emzirmenin yeme isteği ile bir alakası yok canım ya bu bir alışmışlık bence çünkü ilk oğlumda bende aynı mantıkla ilerleyip 75 olmuştum ama kızımda kızım 11 aylık ve ben 11 ayda 15.5 kilo verdim maşallah kilosuda çok yerinde bu gün sabha yumurta bir dilim ekmekve biraz peynir yedim şimdi 2 dilim ekmek arasında süzme yogurtlu maydonozlu ekmeğimi yiyeceğim akşamada bol salata ve yanında bulgur pilavı hatta ben pilavdan 2 kaşık alıp salatamın içine ekleyip bir ayça kaya tarifi şeklinde tüketeceğim inş süt hakkımın geriye kalanınıda akşam süt içerek tammalayacağım meyve hakkımıda tüketirsem bu gün menübum tammalanıyor inş bakalım yarın kaç geleceğim bu günde itibaren kısa bir cetvel daha yapıyorum
14 ocak 55.6
15 ocak ?

mrb kızlar. öncelikle yeni gelen arkadaşlarımız hoşgeldiniz. burada paylaşımlarımızla birbirimize destek olacağız.

bugün yemek planım...

uyanınca...1 kuru hurma,1 çk keten tohumu
sabah.... 1 dilim ekmek, lor peyniri, yeşliik
öğlen... kıyması az olan karnabahar yemeği,1 dlm ekmek,1 çb ayran
ikindi...1çb ayran ve yarım elma
akşam....1 kase ayçanın balkabağı çorbası, kıymalı karnabahr,salata,yoğurt
akşamda 1 meyve yerim

böylece 3232 olur

ben kısaca kitabın mantığından bahsediyim.yediklerimizi 5 grupda topluyoruz.53333 yani 5 tahıl+3et+3süt+3meyve+3yağ günlük yiyeceklerimizi sayarak yiyiyoruz.mesela sabah 2 dilim ekmek 2 tahıl demek, 1 dilim peynir 1et demek,1 yumurtada 1 et sayılıyor. ara öğünde sütlü kahve içtin diyelim 1 süt demek yani yeğin yemeklerle alakalı 4 yemek kaşığı kurubaklagiller 1 tahıl+0,5et sayılıyor.mesela 2yemek kaşığı makarna pilav bulgur 1 tahıl demek birde 1 tatlı kaşığı zeytin yağ 1yağ demek 10 çiğ badem, 10 çiğ fındık ,2 ceviz de 1 yağ demek 1 kilo sebze yemeğine sadece 2 yemek kaşığı zeytin yağ koymalısın bu arada bol su içmeyi ihmal etme biraz karışık gibi ama alışınca kolay olacak emin ol.biz günlük listelerimizi yayınlıyoruz zaten fikir edinebilirsin.

ayşecim sende kitap mı var?

ben tahılları hep 4 yk..1t+1e biliyordum demekkim yanlışmışım.
sen böyle arada kitaptan tüyolar versene bilmediklerimiz öğreniriz...

ayşecim sende kitap mı var?

ben tahılları hep 4 yk..1t+1e biliyordum demekkim yanlışmışım.
sen böyle arada kitaptan tüyolar versene bilmediklerimiz öğreniriz...
1 tahıl=

-pilav-makarna 2yk
- bulgur pilavı 3yk
- kestane 3 tane
- 1 orta boy patates
- çeyrek simit
başka aklına gelen şeyler olursa sor elimden geldiğince, bilgim dahilinde yardımcı olurum diğer arkadaşlar da yazabilir tabii elinde kitabı olanlar
aslında diyetisyenlerin porsiyon değişimlerinin aynısını Ayça Kaya matematiğe dökmüş hepsi bu:34:
okurken bile hep göz atıp geçtim ama aklıma takılan bişeyde hemen açıp bakıyorum:1:

1 tahıl=

-pilav-makarna 2yk
- bulgur pilavı 3yk
- kestane 3 tane
- 1 orta boy patates
- çeyrek simit
başka aklına gelen şeyler olursa sor elimden geldiğince, bilgim dahilinde yardımcı olurum diğer arkadaşlar da yazabilir tabii elinde kitabı olanlar
aslında diyetisyenlerin porsiyon değişimlerinin aynısını Ayça Kaya matematiğe dökmüş hepsi bu:34:
okurken bile hep göz atıp geçtim ama aklıma takılan bişeyde hemen açıp bakıyorum:1:

teşekkürler canım,bende kitap yok ama iyi bir ayça takipçisiyim. temel şeyleri biliyorum ayrıntıları bilmiyorum işte. peki lilycim ben 165 boyunda 55-56 arasıyım hedefim 53 şimdilik.ben hangi aralığa giriyorum. ben ayça kayanın kendine 3232 uyguladını okudum ve öyle yapıyorum zaten normalimde bu benim hatta meyve pek yiyemiyorum bile.3232 nin de altında yemek kilo vermeye engel olabilirmi sence. vücut belli bir kalorinin altında alınca kıtlık moduna giricem diye depolarmış ya o misal...

teşekkürler canım,bende kitap yok ama iyi bir ayça takipçisiyim. temel şeyleri biliyorum ayrıntıları bilmiyorum işte. peki lilycim ben 165 boyunda 55-56 arasıyım hedefim 53 şimdilik.ben hangi aralığa giriyorum. ben ayça kayanın kendine 3232 uyguladını okudum ve öyle yapıyorum zaten normalimde bu benim hatta meyve pek yiyemiyorum bile.3232 nin de altında yemek kilo vermeye engel olabilirmi sence. vücut belli bir kalorinin altında alınca kıtlık moduna giricem diye depolarmış ya o misal...
canım bildiğim bişey varsa ihtiyacın altında beslenince gerçekten vücut kıtlığa giriyor ben 60 kg iken az yiyordum ama doyuyordum sonra herkes bana kilo verceksen boğazdan kısacaksın dedi ki az yediğim halde daha da azalttım ve çok kilo aldım diyetisyene gittiğimde yediğimin neredeyse 5 katı liste vermişti düşün:53: çünkü ihtiyacımın altında besleniyordum.
O yüzden çok da kısmamak lazım seninki normal bence
ama emin olmak için hangi yöntemi uygulaman lazım onu eve gidince kitaba bakıp söyleyeyim emin olmak için çünkü işteyim şu an yanlış bilgilendirmeyeyim olur mu?:34:

canım bildiğim bişey varsa ihtiyacın altında beslenince gerçekten vücut kıtlığa giriyor ben 60 kg iken az yiyordum ama doyuyordum sonra herkes bana kilo verceksen boğazdan kısacaksın dedi ki az yediğim halde daha da azalttım ve çok kilo aldım diyetisyene gittiğimde yediğimin neredeyse 5 katı liste vermişti düşün:53: çünkü ihtiyacımın altında besleniyordum.
ama emin olmak için hangi yöntemi uygulaman lazım onu eve gidince kitaba bakıp söyleyeyim emin olmak için çünkü işteyim şu an yanlış bilgilendirmeyeyim olur mu?:34:

olur tabiki canım, tekrar teşekkürler...

evet arkadaşım kesinlikle doğru ben sabırsız bir insanım ve bazen artık yeter kurtulayım ve kilomukorurum nasıl olsa diyorumbahsetmişimdir laahana çorbası diyetim falan oldu veriyosun 1-2- kilo ama gerçekten mideye bir şeyler girmiyor kabızlık olabiliyor falan ama dengeli ve az beslenildiği zaman gerçekten kilo veriliyor ben artık lahana çorbasını katı lahana çorbası diyeti şeklinde değilde sayarak beslenme esnasında sayılarımı geçmemek için lahana çorbasını kullanıyorum ve gerçekten hem doyup hemde kilo verebiliyorum

evet arkadaşım kesinlikle doğru ben sabırsız bir insanım ve bazen artık yeter kurtulayım ve kilomukorurum nasıl olsa diyorumbahsetmişimdir laahana çorbası diyetim falan oldu veriyosun 1-2- kilo ama gerçekten mideye bir şeyler girmiyor kabızlık olabiliyor falan ama dengeli ve az beslenildiği zaman gerçekten kilo veriliyor ben artık lahana çorbasını katı lahana çorbası diyeti şeklinde değilde sayarak beslenme esnasında sayılarımı geçmemek için lahana çorbasını kullanıyorum ve gerçekten hem doyup hemde kilo verebiliyorum

evet selalmaz bende tıpki senin gibiyim. yani sabır hiç yok. hemen şu kiloları veriyim istiyorum ve olabildiğince kısıyorum.ve hal böyle olunca kabızlık çok çekiyorum yani ayıptır söylemesi haftada 1 oluyor.gündüz pek meyve yiyemiyorum akşamda yemekten kalkmam zaten 8 oluyor.bu saaten sonra da meyve yiyip şeker almıyım diye yemiyorum.bazen günde yarım elma falan oluyor o kadar.benimde diyetisyen denemelrim olmuştu.ve verilen listeler gerçekten çoktu ve evet bunları yerken kilo veriyordum. ama ayça kaya öle demiyor, mesela kuşluk ve akşamdan sonra acıkmazsanız yemeyin diyor. kuruyemiş yemiyorum meyve anca 1...yanlışlarımı düzeltin lütfen ben az yediğim için mi kilo veremiyorum

evet selalmaz bende tıpki senin gibiyim. yani sabır hiç yok. hemen şu kiloları veriyim istiyorum ve olabildiğince kısıyorum.ve hal böyle olunca kabızlık çok çekiyorum yani ayıptır söylemesi haftada 1 oluyor.gündüz pek meyve yiyemiyorum akşamda yemekten kalkmam zaten 8 oluyor.bu saaten sonra da meyve yiyip şeker almıyım diye yemiyorum.bazen günde yarım elma falan oluyor o kadar.benimde diyetisyen denemelrim olmuştu.ve verilen listeler gerçekten çoktu ve evet bunları yerken kilo veriyordum. ama ayça kaya öle demiyor, mesela kuşluk ve akşamdan sonra acıkmazsanız yemeyin diyor. kuruyemiş yemiyorum meyve anca 1...yanlışlarımı düzeltin lütfen ben az yediğim için mi kilo veremiyorum

evet canım sorunun cevabını biliyorsun yemediğin için.biraz daha öğünlerde beslenmeye dikkat et bak nasıl gidecek kilolar ya zaten sende fazlada kilo yokki.böyle beslenmeye devam edersen hasta olursun demedi deme allah korusun.

ben gerçekten düzenli çıkarım maşallah bende gün içinde meyve yiyemesemde akşam hafif yediğm için zaten açıkıyorum akşam bende çayın yanında mutlaka 3-4 kayısı kurusu 2 ceviz falan yiyorum ki ben çok tatlı geliyor o aç karınla hemde lif ihtiyaçımı almış oluyorum ha birde yağ oranınıda olması gerektiğinden az tüketiyorsan o da kabızlık yapabilir ben özellikle yağ hakkımı akşaşam cevizde kullanıyorum sonuçta yağda bağırsakların çalışmasını sağlıyor ben yağı gerçekten çok azaltmışım bazen salataya bile atmayı unutuyorum ama dediğim gibi akşam ceviz yiyorum yoğurt hakkımı hemen hemen hergün aksatmıyorum yani ayça hanım eğer doyuyorsanız dediği bu orantıyı bozmadan demek istiyor yani 3dilim ekmeği yedim ama süt hakkımı kullanmadım yada meyve hakkımı kullanmadım zaten ondada şeker var kardayım diye düşünme yani sayın 42323 de çok doyuyorsan oranını azaltarak ama hepsinden yani tahılın 3 yapıyorsan diğerlerinide aynı oranda azaltarak ama mutlaka tüketeceğizmeyvesideolsa sütüde etide

evet canım sorunun cevabını biliyorsun yemediğin için.biraz daha öğünlerde beslenmeye dikkat et bak nasıl gidecek kilolar ya zaten sende fazlada kilo yokki.böyle beslenmeye devam edersen hasta olursun demedi deme allah korusun.

ben hasta olunca annem başladı yemiyosun hasta oluyosun diye ama şöyle bir sayıyorum hergün et yiyorum süt tahıl meyve yağ gerçekten sağlıklı zayıflama bu ben lahana diyeti falanda yaptım kilo veriyosun ama sonra kilolar gitmiyor aç gezmeme rağmen belkide ilk aşamada ödem atıyorum o kadar

oy canım seni burada görmek ne güzel:16: maşallah:nazar: bebişin 14 aylık olmuş zaman ne de çabuk geçiyor:1: en son hamiştin :49:

kızlar bu arada benim de baş ucu kitabım Ayça Kaya'nın 5333 kitabı hatta ilk çıktığından beri almak istemiştim gerçi bildiğim şeyler ama işte uygulamak gerekiyor - zaten diğer Ayça Kaya topiğinde takılıyorum
mesela dünkü yediklerimin bilançosu:
- 6 tahıl
- 4 et
- 2 süt
- 1 meyve
- 3 yağ

elimden geldiğince dengeli beslenmeye çalışıyorum ama tabii birebir 5333 olmayabiliyor koşullar malum...:37:

aaaa canimmm seni
gormek
cok
guzel evet buyudu masAllahhhh nasilsin nasil gudiyor :) insAllah hep beranrr hedeflerimize ulasirix kizlarr saolun hepinizzzx:16:

ben hasta olunca annem başladı yemiyosun hasta oluyosun diye ama şöyle bir sayıyorum hergün et yiyorum süt tahıl meyve yağ gerçekten sağlıklı zayıflama bu ben lahana diyeti falanda yaptım kilo veriyosun ama sonra kilolar gitmiyor aç gezmeme rağmen belkide ilk aşamada ödem atıyorum o kadar

ben daha öncede söylemiştim.lahana diyeti de yaptım.ama dediğim gibi bir kaç kilo gidiyor oda vücuddaki su zaten sonra yine geri geliyor.birde hiçbir doktor vücuddaki suyun gitmesini istemiyor.ödem hariç tabiki.aç kalmamızda cabası,yok valla öyle kolay yoldan zayıflanmıyor sıkcaz kendimizi biraz ben bile kendime hayret ediyorum nasıl dayanıyorum diye ama artık işte diyet diye düşünmüyorum.mesela kandil günü annem de o iki dilim böreği yedim.bak iki gündür uğraşıyorum tekrar kilo vermeye başlıyım diye.eskiden olsa o böreklerden sonra diyeti falan çokdan bırakırdım zaten ama artık farklı.açıkçası daha bilinçliyim galiba önceden çok kontrolsüz yiyiyordum itiraf edeyim.ama insan hayatında bir yerden sonra kontrol şart.

merhabalar
bu diyette nunara hesabi nadil yapiliyor herkes icin standart degil sanirim kilo boy yasa gore hesaplanicak herhalde ama bununla ilgili bilgiye raslamadim yardimci olabilecek varmi tesekkurler simdiden

merhabalar
bu diyette nunara hesabi nadil yapiliyor herkes icin standart degil sanirim kilo boy yasa gore hesaplanicak herhalde ama bununla ilgili bilgiye raslamadim yardimci olabilecek varmi tesekkurler simdiden

boy ve kilonuzu yazarsanız kitaptan bakıp yardıncı olabilirim.

herkese günaydın günlerdir uğraştım ama o böreklerden ancak kurtuldum galiba.
14,01,2014 83,4
15,01,2014 83,3gr.100gr.'la başladık inşallah devamıda gelecek.

Back